navyamphs Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Rock said: Efrasiyab said: Mersinde Türk bayrağı yakıp PKK Öcalan adına slogan atan PKKlı çocuklar 1 ay nezarette kalsa, ah çocuklar, vah çocuklar, vs diye çığlık atanları kastediyor arkadaşımız O tür çocuklara genelde 7-30 yıl arası hapis cezası veriliyor yada istemiyle yargılanıyorlar. Tutuklandıklarında veya ceza evinde yaşadıkları işkence, kötü muamele ve hatta tecavüz olaylarını da eklemeden geçmeyeyim. Bir benzetme yaparken azıcık araştır da yaz. Asıl sen sallamadan önce bi araştır. Hiç bir pkk veledi ceza felan almadı, almaz. Ne o bayrak yakan fırlama nede anası babası ceza felan almadı. Yok bide işkence, muameleymiş. 3 yıl ile yargılandı, savcı saldı gitti. Gerçi seninki sanırım sallamak değil direk propaganda.
Rock Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 Azıcık Araştır da Yaz Azıcık Araştır da Yaz Azıcık incele de yaz ...
sir Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 yılmaz özdile sadece gülüyorum artık, iyice şaşırdı kendini. şu olay üzerinden hemfikir olmadığı insanlara saldırması "şunu niye yapmadın neden burada değildin" demesi düpedüz ahlaksızlıktır, hedef saptırmadır. ha şurası ayrı, bu olayın da sorumluları var, ve bence o koltuklarda oturmaya devam etmemeleri lazım, onları sonuna kadar eleştirirsin. ama gidip de "onların haklarını savunanlar, bunların haklarını neden savunmuyo" diye çığırtmak, adeta yoklama yapmak kimsenin haddine değil. mağdura kimliği sorulmaz, mağdurun yanında durursun; vicdan sahibiysen kimler hangi mağdurun yanında duruyo diye bakmazsın.
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 @viktor, polisin yaptığı hareket de birilerinin sorumluluğu, o derenin taşması da. polis yarın bizim de kafamıza vurabilir, evet, dibimizdeki dere de yarın yine taşabilir. @aquatik, topiğin başından beri son paragrafında yazdığın şeyi savunuyorum. @sir, mağduru, haksızı savunurken adam seçen ikiyüzlüleri tespit etmek, yarın mağdur olursam kimin yanımda olacağını kimin olmayacağını görmek en doğal hakkım. Misal, Allah korusun, yarın başıma bişey gelse mazlumder'in umurunda olmayacağımı iyi biliyorum.
sir Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 ben burada bi ikiyüzlülük göremiyorum, bu ülkenin bütün mağdurlarına aynı anda yetişebilecek bi stk yok, sivil toplum o denli gelişmiş değil. ve ayrıca "senin mağdurun-benim mağdurum" diye ayırmak hiç etik değil. ben mazlumder'in veya tesev'in gidip de "niye şu şu örgütler veya yazarlar bizim dile getirdiğimiz mağduriyetleri hiç umursamıyo" diye bi açıklama yaptığını hiç duymadım. çünkü stkların esas muhattabı devlettir. devletle vatandaş arasında bir aracı olarak görev yaparlar, vatandaşın sorunlarını, taleplerini medyaya ve devlet görevlilerine iletirler. o örgütlerin belli kuruluş amaçları var, bu doğrultuda çalışmalar yapıyorlar. sen sel mağdurlarının sorunlarını kamuoyuna duyurmak istiyosan sen de bi stk kurarsın, araştırmalar yaparsın, sorumluların hatalarını, altyapı problemlerini gözler önüne serersin. ama gidip diğer stkları "niye bunlarla ilgilenmiyosunuz ulan" diye suçlayamazsın. insanları yaptıklarıyla değerlendirebilirsin. ama yapmadıklarıyla ilgili sorgulamaya başlarsan, sen de sorgulanırsın, çünkü senin de ilgilen(e)mediğin mağdurlar illa ki olmuştur ve aynı şekilde "suçlusundur" ya da "ikiyüzlüsündür". mesela greenpeace son derece aktif bi grup ve sürekli sokakta yolunu çevirip destek istiyolar, ama onlara destek vermeyenlere (ki bu çok büyük bi çoğunluk) gidip de saldırmıyolar, saçma sapan ithamlarda bulunmuyolar, "niye gelmiyosunuz ulan" demiyolar. çünkü bu resmen çocukça davranmaktır. çünkü, dediğim gibi, amaç mağdurun yanında olmaksa, kimin kime yardım ettiğinin veya etmediğinin dedikodusunu yapmazsın.
Abilify Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 Gittik geldik hala aynı tas aynı hamam Sg-1.
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 birincisi ben kimseyi suçlamıyorum, sadece olanı gösteriyorum. adı insan hakları vs b.k püsür derneği gibi afilli ve iddialı bir derneğin böylesine bir felakette (her yere yetişemiyorlar, 30 küsür kişi öldü, günlerce ilk haberdi, bebeğin cesedi marmaranın öbür ucundan çıktı, ama yetişemediler, kıyamam, çok meşgullerdi herhalde) ortalarda görünmemesini yadırgadığımı söylüyorum. sen "yetişemediler" deyip masumane kılıflar bulabilirsin, farketmez, ben bunu ikiyüzlülük olarak nitelendiriyorum. Elbette muhattap devlettir, 2 haftadır devlete söylemediğimiz kalmadı. ama hani bizim sesimizi örgütlü bir şekilde devlete duyurabilecek, vurdu mu ses getirecek stk'lar? valla işinize geldi mi stklar çok önemli, çok mühim, mutlaka sözleri dinlenmeli, işinize gelmedi mi türkiyede stk konsepti yeterince gelişmedi.
sir Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 tabii ki çok önemli stklar, ama viktorun da dediği gibi burada doğrudan bi insan hakkı ihlalinden bahsetmek de zor biraz. bugün bu ülkede kaç kişi bi stk'ya üye? kaç kişi gönüllü yardım ediyo, kaç kişi maddi destek veriyo? stk'ların bütçeleri ne kadar? kaç tanesi kapanma tehlikesiyle karşı karşıya? istersen bi anket aç sor bakalım patiye =) yani biz toplum olarak stklara bugüne kadar ne verdik de geriye ne istiyoruz? stk dediğin devlet organı gibi çalışamaz ki.. yılmaz özdilin yazmadığı binlerce mağduriyet olabilir bu ülkede, bu da çok doğal. bigün bi stk çıkıp da "yılmaz özdil şunu şunu yazmadı, o yüzden ikiyüzlüdür" derse yılmaz özdil ağzını açıp tek kelime diyemez. ama ben yine de yazdıklarıyla değerlendiriyorum onu, yazmadıklarıyla değil. malesef yazdıkları da çoğunlukla safsata oluyo.
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 yani benim bişey vermemi mi bekleyecek stk beni savunmak için? Eğer böyle düşünüyorsan, bi zahmet kafandaki bütün sivil toplum kavramını gözden geçir, şu cümleni cidden ayıpladım. stk dediğin gönül işidir, manevi değerleri baz alır, idealar ve idealler peşinde koşar. bir stk kurulmuşsa öyle ya da böyle amacına uygun hareket etmek zorunda, yoksa kimsenin sallamadığı, destek görmeyen bir kurum haline gelir. A kişisi herhangi bir stk'ya üye olmayabilir, böyle bir zorunluluğu yoktur, o stk'nın fikirlerine katılır veya katılmaz, o hedefte hareket eder veya etmez, ama B kişisi bir stk'nın üyesiyse ve o stk'nın amacı doğrultusunda harekette bulunmuyorsa adama sorarlar "sen oraya ortam yapmaya, kız tavlamaya mı gittin" diye. Bu söylediğim kişi bazında değil, komple kurum olarak stk için de geçerli. adına insan hakları derneği deyip de yağan yağmurun seline kapılıp giden bebenin hesabını belediyeden devletten sormuyorsan ne halt yemeye kurdun derneği? mesajının sonunda neden yılmaz özdile laf sokma çabasına girdiğini anlamadım.
Sylian Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 Abicim olayın insan haklarıyla alakası nedir önce onu açıkla? Hayır burada kasti bir insan hakkı ihlali yok (evet yaşamak insan hakkıdır adam öldürürsen insan hakkı çiğnemiş olursun), sonuçta devlet adam öldürmüş diyebiliriz ama burada bilerek bunu yapmadı. Hiç süphen olması oraya konut izni veren, konut iznini devam ettiren adamlar böyle bir olayın çıkacağını hiç beklemiyordu(defalarca uyarılsalar bile) bunun oy kaybı meselesi çok çok büyüktür o yüzden politikacılar kasti olarak Dila'yı öldürdü demek doğru değildir. Ha ama haklısın bir çok insan ölmüş ciddi bir insan hakkı ihlali var ama bunun çok büyük kısmı devletin politikacısının yozlaşmış olmasından kaynaklanıyor bu adamlar doğrudan bilerek insan hakkı çiğnemiyor yoksa oy kaybeder zaten. O yüzden bu olay çok bariz bir şekilde insan hakkı ihlalinden çok devletin yanlış işlemesinden kaynaklanıyor. STK'ların farklı farklı ideolojileri var biri ırkçılığa karşı çıkar ırkçılığın yarattığı insan haklarına karşı çıkar, diğeri ise devletin işlediği genel insan hakkı ihlallerine karşı çıkar. Her şeyi tek bir STK'dan beklemek saçmalık.
sir Mesaj tarihi: Eylül 22, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2009 hayır bi de bi greenpeace üyesi gelip "istanbula 6 aylık yağmur bi günde yağdı. bu yağmurun böyle yağması, küresel ısınmanın sonucudur. dolayısıyla küresel ısınmaya katkıda bulunan herkes bu ölümlerden sorumludur" dese napıcaksınız? al bu da insan hakkı ihlali öyleyse. herkesin buzdolabını, arabasını, deodorantını falan alıkoyalım o zaman. doğal afet tarzı olaylarda derhal parmak göstermek yerine önce yaraları sarıcaksın. sonra çarpık kentleşmedir, altyapı sorunlarıdır bunların peşinden gidecek savcı da olur, medya da olur, yeri gelir görev tanımına ve kuruluş amacına uygunsa stk da olur. ama alakalı alakasız her stkyı da göreve çağırmak anlamsız. şu olayda insan hakları derneğinin veya greenpeace'in, mazlumder'in harekete geçmesini beklemek abes. yerine göre stkları fişleyelim, hangisi kimleri kolluyo dedikodusu yapalım, yerine göre de stklar neden görevini yapmıyo diyelim, ne ala memleket.
navyamphs Mesaj tarihi: Eylül 22, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2009 Rock said: Azıcık Araştır da Yaz Azıcık Araştır da Yaz Azıcık incele de yaz ... ... " Bu arada, gözaltına alınmasına karşılık, sonradan bırakılan ve hakkında dava açılmayan 13 yaşındaki A.T. de sokakta arkadaşlarıyla misket oynarken gözaltına alındığını iddia ederek, “Elime taş verip fotoğrafımı çektiler. Daha sonra ‘Sen polislere taş attın. Seni bundan sonra okulunda da takip edeceğiz’ dediler. Beni tartakladıktan sonra evimin önüne getirip bıraktılar” iddiasında bulundu." Verdiğin linkleri git kendin oku önce. Sen bu masalı spielberg'e gönder E.T. 2 yi çeksin.
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 22, 2009 @sylian, buzu güneşte bırakırsan erir, di mi? buzu güneşe koyup da sonra "kasten eritmedim, eriyeceğini bilemezdim" diyebilir misin? oradaki yapılaşmaya göz yumduğun ve bir gün bu selin kaçınılmaz bir şekilde gerçekleşeceğini bildiğin sürece bunun kasten adam öldürmekten farkı yok, ki bu sel bu sene değil, her sene oluyor. Oraya imar verilmesi, yapılaşmanın önünün açılması, hadi bunlar yapıldı, ama sonrasında önlem alınmaması, saldım çayıra mevlam kayıra zihniyeti senin benim hepimizin yaşam hakkına bir tehdit, bir ihlaldir. Hem mesele sadece insan hakları, insanca yaşama hakkı vs bile değil, en basit en temel yaşama hakkının böylesine vurdumduymazlık ve yozlaşmışlıkla insanların elinden alınmasından bahsediyoruz. İnsan hakları vs derneği buna çıkıp birşey demeyecekse neye diyecek? @sir, greenpeace üyesinin çıkıp yapması gereken açıklama bu zaten, yapmaması saçmalık, çünkü gerçek bu, yalan değil yani, küresel ısınmada hepimizin payı var. Bu sorumluluğu bir günde kazanamayız belki, o ayrı mesele, ama greenpeace üyesi derneği vs çıkıp bunu bizim yüzümüze vuracak, sorumluluğumuzu bize hatırlatacak, derneğin amacı bu, hedefi bu, yapması gereken bu. "Kanun koyucular bunu ne kadar ciddiye alır", "vatandaşlar ne kadar destek olur" sorularından bağımsız olarak kendi doğru bildiği teşhis ve tedavileri ortaya dökecek, gerekirse anarşist olacak ki (kaldı ki greenpeace bunu sıklıkla yapıyor aslında) amacına hizmet etmiş, derdini kitlelere duyurmuş olsun. "kaldıracak mıyız buzdolaplarını o zaman" diye ettiğin çiğ laftan senin stk, sivil kurum vs konuyu hiç hazmetmemiş olduğun belli oluyor, kafandaki sivil toplum örgütü düzeni değiştiren değil, düzene uyan bir örgüt sanırım. veya duruma göre savaş açan, duruma göre işbirlikçi olan bir stk anlayışın var.
Rock Mesaj tarihi: Eylül 22, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2009 Biriniz biliyorsa navyamphs'ı Türkçe okuma ve okuduğunu anlama kursuna yönlendirirseniz sevinirim. Konu daha fazla sapmasın diye uzun uzadiye c/p yapmayacağım, Radikal 7-13. satırlar, Taraf 3. paragrafa bakarsan aldıkları cezaları görürsün. Tabi bunlara bakmadan önce okuma ve okuduğunu anlama kursuna gitmen gerekli yoksa yine birşey anlamayacaksın. Temel konu olan sel sularına kapılan küçük çocuktan şuan geldiğimiz konulara bakarsak, pek çoğunuz "dervişin fikri neyse zikri de odur" sözünün mükkemmel örnekleri olduğunuz için ayrıca tebrik ediyorum.
navyamphs Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 Benim Türkçe ile bir sorunum yok. Sadece senin "Apoya cezaevinde işkence yapıyorlar" diye yazan bir gazetenin zırvalarını bana delil diye göstermek gibi bir sorunun var. Dediğim gibi başka kapıya.
Rock Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 İşinize gelmeyince gazeteye bok atıp kaçın bakalım.
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 Metrobüsün yolu üzerinde uyarılara rağmen oturup ezilen adamın olayı da metrobüsü yapanların suçu idi unutmayın lütfen. Hani söylüyorduk ya gökten kafasına taş düşse gene suçlu bulacaklar. O kıvama gelmişler artık. Tabiki yanlış yapılaşma ve alınmayan önlemlerin payı var burada. Sonuçta olayında bir felaket olduğunu unutmayalım. Ağustos depreminde okadar insan öldü , ölenlerin hepsinin sorumluluğunu direk dönemin hükümetinin üstüne atılması nekadar mantıklı olabilir sizce ?
Skroce Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 @horizon gökten meteor düsmedi deprem oldu tabiki önlemini alacak devlet
paspatur Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 Kaldı ki gökten meteor da düşse önlemini alması gerkir.
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 Akp'nin başarısızlıklarından ve basiretsizliklerinden muhalefeti sorumlu tutanların böyle bir olayda iktidarı ve kukla belediyelerini suçlamasını bekleyemeyiz zaten. hepsi chp'nin suçu, depem de sel de metrobüs de. ohhh rahatladım hemen bi orgazm sigarası yakayım.
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 Tüm argümanlarını ya hep ya hiç üzerine kurarsan aynen öyle görürsün söylenenleri. Kim burada belediyeler sorumlu değildir demiş ki sen böyle bir hayali söylemi dile getiriyorsun ? Bir gün çarpıtmadan mesaj yaz yahu.
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 ağzının ucuyla "onların suçu da var" demeden önce "gökten meteor düşse belediyeleri suçlu bilecekler" imasında bulunup esas suçluları gösterenleri suçlamak, ifşaata içerlemek, sonra da bıdı bıdı edip zeytinyağı taklidi yapmak... paha biçilemez.
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 24, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2009 İkisi de aynı mesajda polemikçi arkadaşım. Neyi neyden önce yazacağımı sanamı soracağım ya da birşey bulamayıp oradanmı laf çakmaya çalışıyorsun ? Çok aciz duruma düşmüşsün yazık.
Öne çıkan mesajlar