|Joker| Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Orhan Pamukoğlu'nun bir dahaki seçimlerde çıkacak oyunu merak ediyorum.
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Bir milleti yok etmek istiyorsanız önce o milletin dilini bozun. Dili bozulan halk anlaşamaz, birbirinden kopar. Toplumda kargaşa hüküm sürer, kaos yaşanır. Halkı birbirine bağlayan o bağ kopunca milleti yok etmek kolaydır. Konfiçyus Gelinen nokta budur. Millet, millet olmaktan çıkarılmıştır. Bu adımla birlikte artık Türkiye içinde 2 ayrı millet vardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dili Türkçe'dir. Anayasada ki bu maddenin anlamı 'Türkler üstündür bu memlekette diğer etnik kökene sahip halklarda Türkiye de yaşamak isterlerse arada kaynayıp gidecektir varlıklarını inkar edecektir' değildir. Millet olmanın zorunluluğu olarak aynı dili konuşur, aynı bayrağı taşır ve aynı toprak parçasında yaşarsınız. Artık aynı dili konuşmamıza gerek kalmadı. Yakında anayasaya 'Devletin resmi dili 2 tanedir biri Türkçe dir biri Kürtçe dir' gibi bir madde eklenebilir aman şaşırmayın. Peki nasıl memleketi satışa çıkarttı kansız siyasilerimiz;(sadece mevcut hükümeti değil, geçmiş siyasilerimizi de buna katın) Bana göre bütün bu olanlara sebebiyet veren tek şey bizim insanımıza (Türk'e de Kürt'e de) Atatürk milliyetçiliğini anlatamamız, sadece içi boş sözlerle zaman zaman ilköğretim öğrencilerimize törenlerde tekrarlatmamızdır. Eğer bizler 'Ne mutlu Türküm diyene' sözünü propagandacıların ve hamam böceklerinin insanımıza 'ırkçılık' diye izah etmesine izin vermeseydik, halkımıza bu sözün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde yaşayan bütün halkların Türk kimliği adı altında toplandığını, bütünleştiğini; bunun ırkçılık değil insanlarımızı tek bir üst kimlik altında toplamak , birlik olmaya çağırmak olduğunu gerçekten anlatabilseydik şuan ne biz PKK diye bir terör örgütünden haberdar olurduk, ne de bunca ananın bağrı yanardı.
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 osman pamukoğlu enteresan bi kişilik ya sfds
Uzun Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Biz ne kadar tartisirsak tartisalim... Biz ne kufur edersek edelim... Bu adamlarin atlarina bindi. Bi o yana bi bu yana kosturuyor. Kimseninde buna dur diyebilecegini sanmiyorum. Cumleten gecmis olsun. Kurt acilimi ! Acik bir ulkede yasamaya dewam!!
Pallando Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 SodomVsGomore said: Bir milleti yok etmek istiyorsanız önce o milletin dilini bozun. Dili bozulan halk anlaşamaz, birbirinden kopar. Toplumda kargaşa hüküm sürer, kaos yaşanır. Halkı birbirine bağlayan o bağ kopunca milleti yok etmek kolaydır. Konfiçyus İngiltere bunu İrlanda'ya yapmıştır ve büyük başarı sağlamıştır. İngiltere silahlarla İrlanda'yı alamayacağını anlayınca bu yola başvurmuştur. O zaman ki İrlandalı aydınlar bir nebze olsun İrlanda dilini ve kimliklerini korumayı başarmışlardır. Dili böyle bölmek bize yarar getirmez, tamamen zarar getirecektir. Bir kısım azınlık mutlu olacak diye dilini de yozlaştırırsan, bir süre sonra sen azınlık olursun ruhun duymaz.
Pen Duick Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Bölücülüğe hiç bu kadar ön ayak olan bi hükümet gelmedi. Şu isteklerde bulunanları muhattap alıp adam yerine koyuyor, "kürt sorunu"nun böyle çözülebileceğini sanıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup da Türk'üm diyemeyen insanlar hepsi. Olayın boyutunu kavrayamamış cahil ırkçı ayak takımının istekleri. Karşı çıkınca biz ırkçı oluyoruz sonra. Kürtüm demek Türküm demekten daha popüler ve sanki saygı duyulur bir şey haline geldi. Siz kimsiniz ? Kimin ülkesinde kime afra tafra yapıyorsunuz ? Sorulmıcak mı bunların hesabı?
Dark_Soul Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 bu gidişle hesap soracak yargı falam kalmıcak,süper zeki halkım dan akp ye hala tam destek var
Rock Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 @Pen Duick Kürtlerin Türkler anadoluya girmeden önce de bu bölgede yaşadığı gözönüne alırsan burası sadece benim ülkem demen biraz komik kaçıyor. @Loxias Alfabe konusunda birşey diyemem. Yanlış olmasından çok saçma bir madde. Türkiye Cumhuriyetinin resmi dili Türkçedir ve dil içerisinde bu harflerin hiç biri kullanılmadığı için eklemekte saçma olur. Bu ülke sınırları içerisinde, Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanına sahip olan herkes Türktür. Bunun ırkla bir alakası yok. Burası Orta Doğu Birleşmiş Milletleri değil. Türkiye. Bence sen Türkiye'yi amerikayla karıştırıyorsun. İnsanlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilirler, ama bu onları Türk yapmaz. Türk bir ırktır ve sen gidipte bir Kürt'e, bir Ermeni'ye yada bir Rum'a sen Türk'sün dayatmasını yapamazsın. Doğuda süren savaşın en büyük bahanelerinden biri bu. Açıkça söylüyorum. Bu yasalar geçerse, iç savaş çıkar. Ya yönetime el konur yada sivil savaş. Buralarda liboş liboş, aman bundan sonra kimse ölmesin diyenleri o zaman görürüm. Darbe yapabilemen için çoğunlukta olman yada darbe şartlarını olgunlaştırman lazım. Azınlık olduğun için ve darbe şartlarını olgunlaştrmakal görevli örgütte hapiste olduğu(yargılanmaları devam ediyor) için bu söylediğin de pek mümkün değil. En azından kılıfına uydurup yapamazlar. Kılıfına uydurmadan yaparsan da yurt dışındaki prestijinin ve tanınma oranının ne hale geleceğini sen düşün.
Loxias Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Rock sence terörün bir nedeni mi var? ABD ve diğer ülkelerin desteklediği bir oluşum PKK. PKK'nın üst düzey yöneticileri gül gibi geçinirken, dağa çıkan gençler ölüyor. PKK'da her zamanki gibi ABD'nin silah satma stratejilerinden bir tanesi. ABD'yi bir arada tutan tek etken ekonomidir. Ne milliyetçilik ne başka bir şey. Zamanında doğu ekonomik olarak kalkındırılsa idi, PKK dağa çıkacak genç bulamazdı. Hala geç değil diye düşünüyorum. Rezil kepeze olmaktansa ekonomik olarak bunu sağlamalılar. Şu anki açılım PKK Açılımı olmuş durumda. Yani, bu ülke TERÖRİSTLERE ne kadar taviz verirse versin, bu olay bitmez.
El-Barto Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Tek sorun para değil, bunu anlamak niye bu kadar zor ki? Ayrıca af maddelerini çıkardıktan sonra hangi tarafı, nasıl PKK'yla alakalı buldun anlayabilmiş değilim. Bence alfabe ve af konusu dışındaki maddelerin tartışılacak bir yanı bile yok, gayet güzel, pozitif adımlar. Alfabe konusunda Türk dilinin bozulacağını düşünmek bence de haklı bir kaygı fakat Kürt tarafında düşününce, özel isimlerdeki harfleri bile Türkçe harflerle değiştirdiğimiz için bir mağduriyet yaratıyor olabilir. O konuda bir orta yol bulunması daha doğru olur sanırım. Af konusunda da her ne kadar suçluları affetmek haksızlık gibi gözükse de barışa doğru bir adım için şart bunlar. Sonuçta biz diğer maddeleri yürürlüğe koyalım, PKK'ya katılacak insan kalmayınca hepsini de vura vura öldürürüz mantığı çalışabilecek bir mantık değil.
Loxias Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 "Ne mutlu Türk'üm diyene" yazıları yenilenmeyecek ne demek? Ataya küfret daha iyi bunu diyeceğine. said: Kürtçe bilen imam ve polis. :S Kürtçe ilköğretim ve lisede seçmeli ders olarak okutulacak.:S Devlet toplu Kürtçe kitap alımı yapacak ve kütüphanelere dağıtacak.:S Devlet dairelerinde Kürtçe tercüman.:S E sen bunları yapınca, resmi dil olarak Kürtçeyi de eklemiyor musun?
Rock Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 @Loxias Kavga çıkarmak içni yada polemik yaratmak için söylemiyorum ama, ilk söylediklerinle şimdi söylediklerinin hiç alakası olmadığının farkında mısın? PKK ABD'nin silah satma stratejilerinden bir olduğu gibi bizim ülkemizdeki bir takım grupların da varlık nedeninin bir kısmını. CHP, MHP ve DTP bunlardan legal olanları. Vatan, millet, sakarya(Kürtlerinkini bilmiyorum) edebiyatıyla bunlar her seçimde tekrar geliyor. Kısacası bu işten tek ekmek yiyen ABD değil. PKK yı bitirmek ne yazıkki sadece ekonomik refahla sağlanamaz. Sonuçta yönetim kadrosunun ekonomik yönden bir sıkıntı çekmediğini kendin de söylüyorsun. Edit: Son yazın için ekliyorum. Alıntı yaptığın 4 maddeden 2. si Ermeni okullarında uygulanıyor zaten. Kürt okulları açıp buna Kürtçe'yi eklemek yeni birşey olmaz. 3. duruma bir jest olarak bak. Sonuçta barış yapmak için gerekli birşey. Ayrıca netür kalıcı bir zarar verebilirki. 1 ve 4 aynı şey ve bence daha çok doğu bölgeleri düşünülerek yapılmış. Teknosa'nın durumundan pek bir farkı yok. Ayrıca burada eğitimi hizmetlerini geliştirdikçe ihtiyacın azalacağı bir durum. Sonuçta herkese Türkçe öğretirsen bir noktadan sonra bu hizmeti kaldırmaya da hakkın olur.
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Evet evet. Guneydogu'da PKK'ya toprak vererek legallestirmeliyiz. Boylece yokederiz belki?
Loxias Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 El-Barto'ya yazdım onu zaten sana değil.
Skroce Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Türkiyede yasayan her vatandasin esit kosullar altinda yasamasi gerektigini düsünen biriyim. Bu baglamda dillerinde serbest olmasi cok önemli. Yanliz kürtceye hak taninirken neden türkce de olmayan harflerin dahil edilmesi ayri bir sorun. Böylece türkce konusan insanlarin alfabesine zarar verilmis olurki bu haksizlik. Bunun disinda "ne mutlu türküm diyene" kaldirilmasi cok güzel ve her sabah türküm, dogruyum, caliskanim zirvasida kaldirilmaliydi. eger hükümet tüm bunlari basarir ve bu savasi bitirirse bir dahaki secimlerde alacagi oy % 60 i gecer.
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Genel affın resmi makamlar tarafından önceden de düşünülmediği açıklanmıştı ama habere inandık diyelim.. Baykal yakın zamanda silahlar sustuğunda genel af bile düşünülmelidir gibi bir açıklama yapmıştı ve arkasında durdu. CHP ve AKP yi bu konuda toplarsak %60ın üzerinde destek bulduğunu hesaplayabiliriz. Bu durumda muhalefeti ve iktidarı ile hemfikir olup doğru düzgün uygulanırsa (silahların susması şartı ile) gayet yararlı olabilir genel af. Adam gibi organize edilemezse elde de patlayabilir tabi. Riskli bir iş , risksiz olmasını beklemek de komik olurdu zaten. Eğer birbirimize faydalı olmak istiyorsak , haberdeki maddeleri proje dahilinde , kesin koyacaklar havasında değil , şu madde olursa nasıl olur , diğer madde olursa nasıl olur şeklinde fikir belirterek tartışmamız gerekiyor.
Leopar Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Skroce said: Bunun disinda "ne mutlu türküm diyene" kaldirilmasi cok güzel hayir, degil.
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Sen istersen daga cik, ellerinle gul ver teroristle, affettim lan sizi keratalar, ebemizi zikiyorsunuz 25 senedir ama olsun, affettim ben de. Gene bir bahane bulup silaha sarilirlar.
El-Barto Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Loxias said: "Ne mutlu Türk'üm diyene" yazıları yenilenmeyecek ne demek? Ataya küfret daha iyi bunu diyeceğine. Ya "Ne mutlu Türk'üm diyene" yazısı asıl anlamının dışına çıkarıldığı için kullanımına karşı çıkılıyor. Yoksa kimsenin Türk'lüğünden utandığı veya bunun kötü olması durumu yok. Yıllarca süren Kürtlerin başta "var olmayan", sonraları da "alt" ırk olduklarını iddia eden anlayışı destekler bir hale geldiği için. Haklısın o söz ırkçı olarak söylenmemiş başta ama durum bu ve şu an için değiştirebilecek bir gücün yok. Loxias said: said: Kürtçe bilen imam ve polis. :S Kürtçe ilköğretim ve lisede seçmeli ders olarak okutulacak.:S Devlet toplu Kürtçe kitap alımı yapacak ve kütüphanelere dağıtacak.:S Devlet dairelerinde Kürtçe tercüman.:S E sen bunları yapınca, resmi dil olarak Kürtçeyi de eklemiyor musun? Yani ilk postta söylediğim gibi, benim anladığım Kürtlerin kendi isimlerinin bile, kendi harfleriyle resmi dökümanlara geçememesi gibi sorunlara çözüm olacak o madde. Ayrıca ikinci resmi dil olarak Kürtçe kabul edilmiyor, Türkçe'ye Kürtlerin mağduriyetini gidermek için harf ekleniyor.
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Eee yurtdisinda cocugunuz oldugunda Turkce karakterler ile isim koyabiliyormusunuz eger o ulkenin vatandasi yapacaksaniz?
El-Barto Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 İşte sorun Kürtlerin yurtdışına çıkmış tek tük vatandaşlar olmaması. Bizden fazla bir süredir bu topraklarda yaşayan insanlar ve bence haklı olarak böyle talepleri var. Sonuçta biz çoğunluk olduğumuz bir ülkede dilimizin korunup korunmayacağı kaygısını yaşarken, onlar azınlık olarak bunu yapmaya çalışıyorlar.
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Batida bir ulkenin vatandasi olacaksan o ulkenin alfabesine gore cocuguna isim koyuyorsun. Ben de diyorum ki bu ayricaligi Avrupa kendi azinliklarina vermiyor (dogru hatirliyorsam). Sen neden kendi azinliklarina vereceksin? Ulan onu gectim neden sadece Kurtlere veriyorsun? Herkese versinler o zaman. Kurt acilimi ayagi altinda SADECE KURTLERE haklar taniniyor,birileri bunu siyasi rant olarak toplayacak bizim gerizekali libo$larimiz da ozgurlesiyoruz ayagina kendilerini kandiracaklar, eskiden olmayan bir catisma basliyor. Kurtsun, Turkum. Ok babs.
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Rock said: Bu ülke sınırları içerisinde, Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanına sahip olan herkes Türktür. Bunun ırkla bir alakası yok. Burası Orta Doğu Birleşmiş Milletleri değil. Türkiye. Bence sen Türkiye'yi amerikayla karıştırıyorsun. İnsanlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilirler, ama bu onları Türk yapmaz. Türk bir ırktır ve sen gidipte bir Kürt'e, bir Ermeni'ye yada bir Rum'a sen Türk'sün dayatmasını yapamazsın. Doğuda süren savaşın en büyük bahanelerinden biri bu. sg-1 said: ayrıca bu topik komple bu konuya adanmış durumda: http://forum.paticik.com/read.php?13,4045382,page=1#msg-4045382
Öne çıkan mesajlar