Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Marmara Üniversitesi

BabacumMostors

Öne çıkan mesajlar

Prawler said:

Marmara'nin adi var derken?
Nerede adi var?

Sevgili Serdar sen her ne kadar bizim okulumuzu beğenmesende unutma ki sende bugün neredeysen o okul sayesinde oradasın hiç yok gmat kastım,ortalama kastım deme
Ayrıca piyasada halen hatırı sayılır bir yeri var,eğer bir mülakata girdiysen en azından inglizce bölümünün bir saygınlığı olduğunu bilirsin.

Fuat Ercan olayına gelince abi okulda hoca mı yok bütün herşeyi üstüne aıyor bıraksın başka hocalarda biraz uğraşsın. Ayrıca yurtdışı gezileride beni öldürüyor sanki herifi şeref konuğu yapmışlar gibi anlatıyorda anlatıyor uyuz ediyor adamı
Sosyal ağlarda paylaş

Goarth said:

Sevgili Serdar sen her ne kadar bizim okulumuzu beğenmesende unutma ki sende bugün neredeysen o okul sayesinde oradasın hiç yok gmat kastım,ortalama kastım deme

Benim okulum hakkinda bilgi sahibi olsalar almazlardi bence :) Ki buradaki pozisyonumu GMAT, Ortalama(ortalama bok gibi ama 3 ustu oldugu icin mi diyelim ne diyelim zaten basvurmak icin 3 gerekiyor), birazcik referanslar ve niyet mektubuna borcluyum. Yoksa Marmara hakkinda kimse birsey bilmiyor burada. Okuldan aldigin egitim desen, oyle super kalite degil ama Ingilizce Iktisat'taki egitim fena degil. Ama bunun da burada doktora yapmakla ilgisi yok, aldigim derslerin cok daha krali Boun'da, Sabanci'da, Bilkent'te offer ediliyor. Yani kisacasi oyle beni pek Marmara'ya deli gibi borclu kilan birsey yok. Kusura bakmasin kimse.

Neyse hic tartismayacagim ama okuluma pek birsey borclu olduguma inanmiyorum. Ha birkac hoca bazi derslerinde tabii ki bana katkida bulundular bunu asla inkar edemem. Ingilizce Iktisat'tan da memnundum. (Turkcesi gayet geyikti, eger Turkce'de kalsaydim fotokopiyle mezun olan bir tip olacaktim.) ama oyle gelip burada bana fotokopiyle mezun olunabilen okulu savunmayin ya, komik oluyor. Kuzey Amerika'daki universite ortamini gordukten sonra kusura bakmasin ama Marmara oyle has bir universite gibi durmuyor gozumde. Sanirim sizin universite ve egitim kavramlariniz cok farkli.

Ayrica okul sayesinde ordasin diyorsun da anasini satayim sanki Harvard'dan mezun olmusum, Fudenberg, Barro ya da baska bir prof bana recommendation mektubu yazmis, onlarin baliyla MIT'de doktora yapiyormusum gibi konusuyorsun. Referans mektubundan tut, sacma sapan Can egrisi olmayan sistemine kadar -ortalamam Can egrisi yuzunden rezil durumda, sinif ortalamasi 35 sen ancak 50 ile gecmissin ve sinifin en ustlerindesin A yerine CC geliyor mesela. - ayak bagi olmaktan birsey degil. Okul zamani kostek oldugu yetmedi, hala diplomami almaya calisiyorum 2 senedir yoksa okuldan atilacagim. Surekli extention vermekten gina geldi buradaki okula. Beladan baska birsey olmadi Marmara bana. Simdiki aklim olsa 1 sene daha calisir adam gibi Bogazici, Sabanci, ODTU, Bilkent'ten birinde okurdum en azindan.

Yurtdisinda giris yapman icin kesinlikle olay sana bakiyor. Marmara'nin getirdigi hicbir arti yok, kimse bilmiyor okulu. Belki piyasada artisi olabilir. Onda da mesela denetim firmalarinda nedense Ingilizce istiyorlar ama Ernst&Young'da yapilan isi yapmak icin universite mezunu olmak bile gerekmiyor.(Bunu ben degil tax departmaninin managerini soyluyor.) Yani diger universitelere gore hatri sayilir bir yeri var diyebiliriz piyasada, onda hemfikirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Goarth said:

Fuat Ercan olayına gelince abi okulda hoca mı yok bütün herşeyi üstüne aıyor bıraksın başka hocalarda biraz uğraşsın. Ayrıca yurtdışı gezileride beni öldürüyor sanki herifi şeref konuğu yapmışlar gibi anlatıyorda anlatıyor uyuz ediyor adamı

valla kalkınma kürsüsünde bir de mehmet hoca var d adam ikide bir alp ameliyatı oluyor :P

hem iyidir gidip gelmesi posession kasıyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Yarın zaman serileri sınavım var, 50+ birşey alsam büyük ölçüde mezunum diyebileceğim.

Bakalım kahramanımız 4.5 senelik eziyeti burada sonlandırabilecek mi? Bakalım Işıl hoca neler yumurtlayacak sınavda? Hepsi yarın akşam!

Btw marmaraya yardırıyoruz, şöyle böyle diyoruz da, düşünüyorum şimdi ülkemde özel 3 üniversiteyi saymazsak boğaziçi veya odtüden başka bir yer de yok hani marmaradan daha iyi eğitimi olan. Bugün istanbulun ekonometri yüksek programında ya da itünün iktisat yüksek programında benim lisans derslerim benim hocalarımdan hiç bir üstünlüğü olmayan öğretim görevlilerince veriliyor. Hiç bir artıları yok.
Herhalde not ortalaması göklerde alesi 90+ olmayan birisi için özele gidemeyecekse marmara yine en ideal seçeneklerden yurdumda.
Sosyal ağlarda paylaş

okulun adam gibi kampüsü olsa sevilmeyecek bir yanı yok.. ama bahçelievler kampüsü morale direk -20 veriyor

aynı hocalar ama eli yüzü düzgün bir kampüs.. arkadaş asker dönüşü yükseğini özelde doktorayı marmarada istiyor o özeli de "hayatımda 2 sene de olsa bir üniversite havası alayım" önermesi doğrultusunda istiyor

öyle bir kampüs ki hocalar bile sevmiyor

zaten marmara da lisans okuyanlar yükseği başka yerde yapıp doktoraya geliyor (en azından benim karşılaştıklarım öyle hep)

bahçelievler kampüsü gelmeden önce 2 kere düşünülmesi gereken bir yer, eğitim iyi kampüs kötü hatta kampüs yok
Sosyal ağlarda paylaş

ben de anadolu hisarındayım
yeri fena değil, besyoyla aynı kampüste olduğumuz için imkanları da fena değil
ama binalar çok çok kötü
80 kişiyle sınıfta ders yapmak can sıkıcı
işletmelere sabır diliyorum onlar bizden daha kalabalıklar asd

bi de
BÜTLERİ GERİ VERİN NOLUR
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...