barbu Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Bu sene erasmusa gitmeyi düşünüyorum bahar dönemi için. penthesilea benzer konu açmış ama hem baya eski bir konu bir de pek bi devam etmiş. taze olsun ve kendi sorularıma da daha kolay cevap bulayım diye boyle bir konu aciyim dedi. bu sıralar cogu okulda baslamıstır erasmus kayıtları. benden baska sormak istiyecekler de olabilir. öncelikle CSE okuyorum türkiyede. 3. sınıf(sayılır :p)dayım. tabiki herkes gibi en önemli sorun hangi ülke ve okulu seçmem konusu. şu okullar ile anlaşmalı benim bölümüm. Aalborg University, Denmark University of Ghent, Belgium Universidade do Porto, Portugal University of Pecs, Hungary InHolland University, Amsterdam/The Netherlands Universidad Politecnica de Valencia, Spain University of Thessaly, Greece École d'Ingénieurs du Pas-de-Calais, France ( ingilizce sayfalarını bulamadım malesef) International University in Germany Universita degli Studi di Catania, Italy (bu da italyanca) Mälardalen University, Sweden Universidad de Zaragoza (ingilizce bole bisi buldum) bu okullar hakkında hiç bir bilgim yok. dunyada tanınmış okullar olduklarını sanmıyorum zaten. ama sonucta en iyi secimi yapmak istiyorum tabi ki eglence faktoru da buyuk bir etken. ben ilk olarak amsterdam ya da sweden dusunuyorum. fakat amsterdamdaki okul nasıldır bilmiyorum. amsterdamdaki okul turkiye karsılıgı olarak universite olsa da kendi ulkesinde 'Hogeschool' olarak geciyor, ingilizce olarak ise university of applied sciences diye cevirmisler. yani klasik universiteden farklı olarak meslek uzerine diye adlandırıyolar kendilerini. isvecteki okul ise sanırım robotic uzerine baya iyiymis. ama bilgim yok cok fazla. isvecteki yasam uzerine de cok bir bilgim yok. diger ulkeler de tabiki goz onunde. onları da onerebilirsiniz. cok uzattım ama cidden ne secsem karar veremedim. tabiki gitme amacım biraz da (aslında baya) eglence, degisik bir tecbure edinme. ama egitimi ve yasamı da goz onunde bulundurmak istiyorum. bu ulkelerde erasmus yapmıs olan varsa, tavsiyeleri nelerdir. hatta belki de bu okullardan birinde okumus veya bilgisi olan bile cıkabilir. cok sevinirim böyle bir durumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 İsveçte okullar iyi , fiyatlar ortalama bi avp ülkesine göre biraz tuzlu , özellikle bazı illerdeki insanları da garip .. Genel olarak iyiydi ordaki Erasmus dönemim ama Macaristan denenebilir sanki , oda arkadaşım Macardı ordayken , fiyatları falan baya uygun herşeyin anlattığına göre ... Şehirleri de gayet güzel diye duydum , bi de ucuz uçak olan yerlere ulaşımı dikkate al , kısa süreli bi tren yolculuğuyla bu tarz havalimanlarına geçilebiliyor mu kontrol et bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Öncelikle nereye gidersen git, önemli olan üniversitenin kendisi. Yani dersler tamam önemli ama kastettiğim üniversitenin, kampüsün, yurtların durumu. Aktif, sosyal bir üniversite olması çok önemli. Ben Avusturya'da yaptım, sırf orda kampüsü olan tek üniversite diye Linz'e gittim Viyana yerine. Viyana gezmek için ok de 3-5 günden fazla kalmak için BAYA bayık. Ufak tefek öğrenci grupları halinde eğleniyolardı, biz Linz'de en az 30 kişilik cilalama üstüne 100 erasmus + avusturyalı öğrencilerle partiler yapıyorduk. Nerede olduğunun önemi kalmıyo bu noktada zaten. Onun haricinde avrupayı gezmek namına yer önem kazanıyor, biz ortada olduğumuz için 1 sene boyunca gitmediğim yer kalmadı. Araba kiralayıp Polonya'ya kadar çıktık falan. Sana gelirsek; Bir kısmını ayırdım, yorumlıcam. Üniversiteleri sen araştır, ben ülkeleri yorumluyorum. Aalborg University, Denmark Danimarka soğuk ve yukarda biraz tabi, gezebileceğin yerlerin başında hollanda, almanya, isveç, norveç var tabi. Danimarka fena yer değildir, kızları sarışın, uzun boylu, eğlenceli ve hak ve özgürlüklerine baya düşkündür. Aynı şeyleri isveç için de söyleyebilirim tam olarak, ancak isveç daha soğuk ve daha depresif bi yer olmakla beraber insanları daha kafa ve sıcak kanlıdır danimarkalılara göre. Varsa bi sarışın iskandinavyalı merakın buralara git, çok gezemezsin (malum pahalı yerler) ama eğlenebilirsin. Buraların seçiminde üniversiteler çok etkili, onları iyi araştır, imkanları, hocaları, kampüs ve çevresi olanaklarını vs. Universidade do Porto, Portugal Mükemmel. Süper eğlenirsin, süper sıcak kanlı insanlar, süper hava, deniz, kum, güneş, seks. asdf. Benzer şeyleri Valencia için de söyleyebilirim, ben olsam ikisi arasında kalırdım muhtemelen. Ama bunu seçerdim muhtemelen. (hint : brezilyalılar bunlardan geliyor) University of Pecs, Hungary Aralarında ülke olarak en ucuz yer. Bildiğin bayaa rahat yaşarsın, ortam da fena değildir. Eğlenmesini bilen insanlar, ama ufak yer en nihayetinde, ortam iyi olmassa çok sıkılırsın. Bira 1 euro diye abanır 10 kilo alıp gelebilirsin başka da bi olayın olmaz. InHolland University, Amsterdam/The Netherlands Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Güzel yer, insanları güzel falan ama Amsterdam bence yaşanılacak değil gidip 1 hafta gezilecek yer. Sonrası bayar pek bi olayı yok. Universidad Politecnica de Valencia, Spain bkz. porto Mälardalen University, Sweden bkz. danimarka Diğerlerini salladım direk zaten. Önce bi üniversiteleri adam gibi araştır, sonra duruma göre iskandinavlara merakın varsa kuzey, yoksa daha sıcak kanlı insan arıyosan güney derim. Macaristan ı-ıh bunlar varken. Ha gel gör ki aralarındaki en güzel kızlar muhtemelen macaristanda (doğu avrupa > iskandinavya > hollanda > porto > valencia şeklinde gider güzellik sıralaması yukardakilerin). Benden bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Şimdi kimse gelip de sürekli kızlar demişsin ne kadar da SIĞSIAAAAN demesin. Erasmus demek gezi, eğlence demek. Erkek şahsı için de güzel kızların varlığı şart.Malum, #1 numaralı dünya güzellikleri. X üniversitesinde prof. Xabi Alonzotor var işte kendine öğrenci arıyomuş nanteknoloji alanında yükselme ihtimalin var!!!!!:)))) desem onun yerine, pek de umrunda olmaz yani adamın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 amsterdam da 1 haftada sıkılırsın neden dedin? yani sehir zaten eglenceli, ogrencileri vs mi bayıktır diye tahmin ediyorsun? sagol bu arada, uzunca yazmıssın. başka kisilerden de bekliyorum yorum. siz olsanız ne yapardınız. universiteler hakkında da bilgisi olan cıksa bi de super olcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Hispanic ulkeleri dusunme bence.. Kuzey ve Doğu Avrupa dışına gitmem ben ( Hollanda, Almanya , Danimarka vs ) İsveç'in insanları pek de sıcak kanlı değildi benim görüşüm bana da Danimarkalılar sıcak gibi geldi :) Değişir tabi bu yorumlar , şu ana kadar gördüğüm hiç bir yerin insanına soğuk moğuk dememiştim şimdiye kadar ( hep Alman lara , Fransız lara , İngiliz lere öyle denir ya ) genellemedir diyip geçmiştim - ki oralardan tanıştığım insanlar beni doğruladı gayet normallerdi - ama İsveçte genel olarak bi depresif ve soğuk hava var .. İçkiler yudumlandıkça dağıtıyolar 2 önemli nesneyi o ayrı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Amsterdam çer çöp dolu. Zencisi bol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Abi açık konuşuyorum isveçte, danimarkada ağlatırlar adamı. Türk'sün diye süründürürler haha. Akdeniz ülkeleri candır, kandır. Ne istersen alırsın, bak. Sen domalansın, büyük düşün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 ne anlamda ağlatırlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Anlatılmaz yaşanır dicem de, zor yani abi nasıl diyim, bi kere sağlam para harcaman lazım eğlenmek istiosan adam gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 İspanyollarla yaşanmaz , yoktan anlamayan yavşak ötesi bir millet.. Bağırıp çağırark konuşup kafaya tecavüz ediyorlar ayrıca.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 başka insanların da fikrini bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Ben portekize gidiyorum bu dönem . Gerçi bizde porto iyi tek seçenekti başka bi bok yoktu . Ama daha önce gitmiş arkadaşlarımın hepsi portekizlilerin çok iyi olduğunu , orada çok eğleneceğimi falan söyledi . Ben bu ayın sonunda gidicem muhtemelen . Gittikten sonra daha ayrıntılı bilgi verebilirim porto hakkında . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuki Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 yanlız bu portekiz deki okullarda dil problem olmuyor mu. İsveç de felan yari ingilizceymiş de diğer yerleri bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Ya benim karşı tarafla konuştuğum kadarıyla durum şöyle Elemanlar erasmusu kültür tanıma ve gezip-tozma programı olarak görüyorlar . Bu yüzden ingilizce dersleri yoksa eğer (ki ben almadım hiç ing ders ) dönem başında hocalarızla buluşup proje alıyorsunuz . 6 aylık dönemde yoklama dahil hiçbir zorunluluk olmuyor . Sadece ingilizce proje hazırlıyorsunuz her ders için . Tabi bu üniden üniye değişiyor . Ben polytecnico do portoda business administrationda olacağım . Yani 6 ay süre var önümde gezip tozmak ve bol bol sıkılmak için :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Direk Macaristan derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Malardalen'de cok arkadasim vardi ben de gidip gordum, Uppsala veya Lund'a gidebiliyorsan ilk tercihin oralar olsun. Malardalen Vasteras diye got kadar bi sehirde ve okul cidden bi blok bina sadece. Robot konusunda guzel bi okul evet, ama yani meh. Isvec'te yasam icin de http://ilkekaya.blogspot.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuki Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Penth sen sabancidan dın dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2009 Isvec'te diğer üniversitelere gidemiyorum. sehir ufak, uni bir binadan filan olusuyor diyince simdi tereddut ettim isvec konusunda. cok ufak, eglencesiz bir yerse diger secenekler daha eglenceli ve iyi olabilir. başka nereyi önerirsiniz. karar vermem lazım 10-15 güne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 Abi ama mesela Uppsala'ya bi saat ornegin gezmek acisindan, Stockholm'e de oyle. Yurt ortami guzeldi (Norra'da kalmani oneririm cok ufak ama samimi bi yurt). Biz ordan arkdaslarla baya dolasmistik Danimarka Norvec vs. Uppsala'dan da bi ark bulur bol bol oraya gidersin ya :) Isvec cok enteresan bi yer, gidip yasanmasi lazim cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 nuki said: Penth sen sabancidan dın dimi?evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 hayir, ilke BROWNdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 slm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 as Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 İsveçte gidip yaşanabilir tabi. Mesela kesinlikle isveçe gidip orda kendini bi türk kıza kaptırıp sonra bi de ayrılık acısıyla erasmusunun yarıdan çoğunu harcama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar