Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilimsel Gelişim Yavaşlıyor mu?

axedice

Öne çıkan mesajlar

Uzuuuun bir yazı yazıp sildim özetle

İnternetin şu günkü kullanımı bile zaten başlı başına insanlık tarihinin en önemli ilerlemelerinden biri (bence en) diye kabul edilebilir ki son 10-20 yılda olan bir şey.

Tabi bu da kolektif, ama buhar makinasından başlayıp ilk bilgisayarlara ordan da buraya gelen süreç insanlık tarihinin görmüş olduğu(yıkılıp 0 dan başlamadıysak hiç) en hızlı ilerleme ve devam da ediyor bu hızda.
Sosyal ağlarda paylaş

bilimsel gelisme ayni hizla devam ediyor ama bunun gunluk yasama olan etkilerini henuz goremedik olan bu

su anda bulundugumuz noktadan gecmise bakinca sanki daha hizliymis gibi gorunuyor, dogrudur. aa otomobil, aa ucak aaa bilgisayar derken bi anda zink diye durmusuz gibi gorunuyor,ama oyle degil

unutmayin araba, ucak veya bilgisayar da ilk icat edildiginde zink diye gunluk hayata girmemisti, gunluk hayatta kullanilabilir hale getirilmeleri yillar ve yillar aldi

su anda arastirmacilarin ugrastiklari seylerin gunluk hayata entegre edilmesi ayni gecmisteki icatlar gibi uzun zaman alicak, mesela quantum bilgisayarlari, gen terapisi falan

ama eminimki 100 sene sonra gecmise bakan adam da "yaw 100 sene once ne hizliymis bilim, quantum bilgisayarini, gen terapisini bulmus adamlar bi de simdiye bak" diyecek :)
Sosyal ağlarda paylaş

bilimsel gelişimler paticik forumlarına sığmayacak kadar çok
bizim bazı şeylerden bihaber olmamız gelişim olmadığı anlamına gelmez
şuan teknoloji guncel sorunlara çare bulmaya çalışıyor
yada dahada micro hale bürünmeye çalışıyor bir diğer değişle mevcut sistemleri geliştiriyor
fakat suanda 100binlerce bilimsel bulunası bulunmamışlar bulunmayı bekliyor
örneğin geçenlerde dünyanın 1000 yıl sonraki teknolojisi ne hale gelir diye düşünüyordum
aklıma ozamanki en büyük problem olabilecek su sorununa çare bulmuslardır diye düşündüm
kendi enerjisini günesten alan havadan su ureten bardaklar geldi aklıma
neden olmasın bu mümkün olabilir
100 küsür yıl once havadaki radyo dalgasını yakalayıp sesi birebir kopyalayan
ve daha doğrusu radro dalgasını sese çeviren radro icat edildiyse
Sosyal ağlarda paylaş

şuan batı bedeniyetleri bilim'e doyum noktasında, ama yeni gelişen toplumlar için hızlı gelişiyor. para oraya kayınca, daha tekerleği keşfetmemiş adamlara önce tekerleği gösteriyoruz. bu sırada batıdaki gelişim yavaşlıyor doğal olarak. ve bilim genellikle insana gereğinden çok fazlasını vermez. gerektiği kadarını verir, sizde verdikleri kadarını alırsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...