GM-Newbie Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 ----Gelecek Buzul çağı 15 Bin Yıl Sonra----- Bilim adamları, küresel iklimin gelecek 15 bin yıl içerisinde değişmeyeceğini savunuyorlar. Bu rakam, insanın olumsuz etkisini hesap dışı tutuyor. Bilim adamları Antartika’da bir buzulu 3 km delerek, buzul köküne ulaştılar. Bu derinlikte ısının son 740 bin yılda hiç değişmediği belirtildi. Buzul kökünde yapılan araştırmalara göre, buradaki ısı yeryüzünde sürekliliği en eskiye dayanan ısı derecesi. Bu süre zarfında, atmosfer çeşitli değişikliklerden geçerken, yeryüzü de 8 ayrı buz çağları yaşamıştı. Araştırmayı yürüten bilim adamlarından Dr. Eric Wolff, dünyanın gelecek 15 bin yılda buzul çağına girmeyeceğini ifade etti. Dr. Wollf buna karşın, yeryüzündeki metan ve karbon diyoksit gazlarının yol açtığı sera etkisinin son 440 bin yılın en yüksek seviyesine ulaştığını da altını çizdi. Mevcut sera etkisinin dünyaya zararının tahmin edilemiyor, çünkü dünya bu durumu ilk kez tecrübe ediyor. Sera etkisinin dünya ekolojik tarihinde ilk defa bu kadar yüksek değerlere ulaşmasından dolayı, geçmiş değerlere kıyasla herhangi bir tahmin yapılamıyor. 1 MİLYON YIL ÖNCESİ ‘İNİLECEK’ Bilim adamları ikinci aşamada, buzul kökünün içine hava balonları yerleştirerek, atmosferin son 740 bin yıl içinde geçirdiği değişimlerin deneyini yapacaklar. Araştırmanın bir sonraki aşamasında 100 metre daha kazılacak, 900 bin ila 1 milyon yaşındaki buzul köklerine inilecek. Bu katmanda ısı son 1 milyon’dan beri değişmiyor. Söz konusu derine inme işlemi, iklim koşulları daha elverişli olduğu için yılın ancak iki ayında yapılabiliyor; Aralık ve Ocak. UZUN DÖNEM İKLİM SİMÜLASYONU Geçmişteki yağış rejimleri, iklim koşulları ve değişimlerinin uzun dönem grafiğini çıkaran bilim adamları, uzun vadeli tredleri tespit ediyor ve bunların ışığında geleceğe dönük tahminlerde bulunabiliyorlar. Antartika Buzul Kökenleme Projesi bünyesinde 10 Avrupa ülkesinden 12 bilimsel kurumdan araştırmacılar bulunuyor. Araştırma sonuçları, hakemli bilim dergisi Nature’ın son sayısında yayımlandı.[signature][hline]Tıklayalım yardim edelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
555 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 sıcaktan yakınan kim?[signature][hline]we are the youth of the nation TEŞHİRCİ TİKKY TUĞÇEGÜL Zlorwf'u çok seviyorum! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
theCio Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 BEn donuyorum odada klıma acık kalmıs :=) kalın elbıse ıle duruyorum valla :D Benım odada basladı bıle buzul cagı[signature][hline]Godfather Of Speed Cio... Icq=101549659 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen!!![signature][hline]yaşam anlamsızlıktır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 api anın tadını cıkarın ztn fransa son 2 dk macı aldı gulmekten öluom =)[signature][hline]|Forever Alone| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UltraPsycho Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 yok abi bööle güzel...tak kafana şapka gez :-p[signature][hline]Ben kadir...Hangi Kadir?....DELİ GADİR ÜLEAAYYYNNNN!!! karpuz, 09 Haziran 2004 22:39 tarihinde demiş ki: Karpuz, afrikaancada Uçan manda boku demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 soğuğa karşı önlemimiz var... daha kalın şeyler yada yeni teknoloji fekaaat! sıcağa karşı tek silahımız deniz ve klima ama kim dışarıda sırtında klimayla dolaşacak?[signature][hline]Tekrar ediyorum, sevişgen geometrik bir şekildir ve çok da güzeldir. Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış... ghaldszar, 29 Nisan 2004 15:41 tarihinde demiş ki: Valla şahsen ben 1 milyon dolar karşılığında BonePARTla bile evlenirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selamon Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Ensede şık bir aksesuar gibi duran ama 20dereceye kadar ısı veren alet yaptılar bunun soğutucusunuda yaparlar dert olmaz gibime geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Off ısıdan kim şikayetçimi ben tabi. Ekranım ısınınca 5dkda bir çatır çutur sesler çıkarıyo,inanılmaz bi hızla kapanıp açılıyo.Görmeden yazı yazabiliyorum alahtan. Alt+s de aktif artık :)[signature][hline] _o_ _o_ _o_ _o_ ..| ....|.....|.....| ./ ./ ../ ../ Tey,Tey,Teyyy.. Soldan Sağa:Paskal,Koraks,Tora ve Llama,Paticiğin Resmi,Tescilli Halaycıları.. Powered bY Korax & Pascal. Pati halay ekibi kurucuları ve başları.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UltraPsycho Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 said: Selamon, 14 Haziran 2004 03:18 tarihinde demiş ki: Ensede şık bir aksesuar gibi duran ama 20dereceye kadar ısı veren alet yaptılar bunun soğutucusunuda yaparlar dert olmaz gibime geliyor. ense tamam da benim kıçım terliyo mesela ??[signature][hline]Ben kadir...Hangi Kadir?....DELİ GADİR ÜLEAAYYYNNNN!!! karpuz, 09 Haziran 2004 22:39 tarihinde demiş ki: Karpuz, afrikaancada Uçan manda boku demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selamon Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 ensedeki bir sinir üzerinden tüm vücuda yollanıyomuş ısı. tutup enseyi pişirip yada serinletip diğer yerleri boşverecek halleri yok adamların. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 korax ondan mı msn de 25 dk konusmayıp sorada konuyla alakasız seyler yazıodun :-p[signature][hline]|Forever Alone| [Bu mesaj Pyr0 tarafından 14 Haziran 2004 03:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UltraPsycho Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 said: Selamon, 14 Haziran 2004 03:26 tarihinde demiş ki: ensedeki bir sinir üzerinden tüm vücuda yollanıyomuş ısı. tutup enseyi pişirip yada serinletip diğer yerleri boşverecek halleri yok adamların. hehe oda dooru :)[signature][hline]Ben kadir...Hangi Kadir?....DELİ GADİR ÜLEAAYYYNNNN!!! karpuz, 09 Haziran 2004 22:39 tarihinde demiş ki: Karpuz, afrikaancada Uçan manda boku demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 said: Pyr0, 14 Haziran 2004 03:26 tarihinde demiş ki: korax ondan mı msn de 25 dk konusmayıp sorada konuyla alakasız seyler yazıodun :-p Ulan size 10095109519750175 defa dedim ya zaten hay ben böyle ekranın away diye.Ben onları görmeden yazıyodum :)[signature][hline] _o_ _o_ _o_ _o_ ..| ....|.....|.....| ./ ./ ../ ../ Tey,Tey,Teyyy.. Soldan Sağa:Paskal,Koraks,Tora ve Llama,Paticiğin Resmi,Tescilli Halaycıları.. Powered bY Korax & Pascal. Pati halay ekibi kurucuları ve başları.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kronos Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 iddaa oynamaya gidicektim gidemedım ya of üşendım sıcaktan =)[signature][hline]Unlive Online Gaming www.unlive.net Ultima Online değişiyor.. Cehennem.Org Hayatın Akışı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mix Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 said: BabacumMostors, 14 Haziran 2004 03:11 tarihinde demiş ki: soğuğa karşı önlemimiz var... daha kalın şeyler yada yeni teknoloji fekaaat! sıcağa karşı tek silahımız deniz ve klima ama kim dışarıda sırtında klimayla dolaşacak? japonlar bi gomlek yapmis ici klimalı :) " japon yapıyo abeee" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elle_iphe Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 ya sıcaın çaresi var istediin kadar soyun ve souk suya gir .. ama soukla baş etmek zor kat kat giyemiosun dışarı çıkarken ya da bi yere kadar .. sonra iliklerine kadar donuosun.. sıcak seviorum(bunaltıcı olmak zorunda diil) ve deniz![signature][hline]şu anda istediini yap! nasolsa bigün yaptıın herşeyden pişmanlık duyacaksın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 said: 555, 13 Haziran 2004 23:42 tarihinde demiş ki: sıcaktan yakınan kim? ben! en güzel mevsim sonbahar![signature][hline]yer:Fenerbahçe Cumhuriyeti başkent:Kadıköy racon kesmiyorum...kafa kesiyorum...!!! [Bu mesaj eagle_dnz tarafından 14 Haziran 2004 13:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thestral Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Hayırr. Mayıs ve Haziranı çok seviyorum ben. Hem tatil hemde benim ve en sevdiğim arkadaşlarım doğumgünleri hep bu aylarda.[signature][hline]Götür Beni Bu Issız Sokaklardan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malkavian Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Bu nası iştir ya üstümdeki tişörtü çıkarınca donuyorum giyince pişiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Grom anormallik sende heralde :D[signature][hline] _o_ _o_ _o_ _o_ ..| ....|.....|.....| ./ ./ ../ ../ Tey,Tey,Teyyy.. Soldan Sağa:Paskal,Koraks,Tora ve Llama,Paticiğin Resmi,Tescilli Halaycıları.. Powered bY Korax & Pascal. Pati halay ekibi kurucuları ve başları.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malkavian Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 yok abi işte ben normalim:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 ben giyince de pişiyorum çıkarınca da[signature][hline]yer:Fenerbahçe Cumhuriyeti başkent:Kadıköy racon kesmiyorum...kafa kesiyorum...!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar