uyurgezer Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 f(x)=x²-3bx+(c+2) türev dersini kaçırmış bir insan olaraktan şunun türevinin nasıl alınacağını biri açıklayabilir mi bana? çok teşekkür ederim.
Llama Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 afrikadasın ne türevi yaa git gez delimisin nesin
uyurgezer Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 şu an türkiye'deyim ve haftaya salı için yetiştirmem gereken 50 tane soru var hehe
riglous Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 f(x)=x²-3bx+(c+2) x'in ussunu carpan olarak yaziyosun, sonra 1 eksiltiyosun. x^2 -> 2x oluyor mesela. 3bx -> (1)(3b)x^0 oluyor, x^0=1 f(x)=(2x-3b)dx (boyle mi yaziliyodu ya.. matematigi de unuttuk..)
uyurgezer Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 @rig 2x-3b+c mi olıyor yani? yada c direk mi gidiyor?
uyurgezer Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 hallettim ben çok teşekkür ederim.
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Öncelikle bilmen gereken türev'in toplama altında ayrılabilir (yani lineer) olduğu. Örnek olarak: elinde 2x^3 + x^2 + 5*x gibi bir ifade varsa ve bunun türevinin alacaksan; bunu D( 2x^3 + x^2 + 5*x ) diye gösterelim, bunun sonucu türev toplamaya göre "ayrılabilir" olduğundan D(2x^3) + D(x^2) + D(5*x) Herhangi bir polinom'un bir elemanı a*x^b nin türevi ise a*b*x^(b-1) olduğundan yukarda verdiğim örneğin sonucu 6*x^2 + 2*x + 5 oluyor. Kısacası toplam şeklinde yazılan bir polinomun türevinin eleman eleman alıyorsun. Biliyorum lisedesin o yüzden muhtemelen böyle anlatmıyorlar ama böyle düşünmekte fayda var.
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Ardeth said: Öncelikle bilmen gereken türev'in toplama altında ayrılabilir (yani lineer) olduğu. Örnek olarak: elinde 2x^3 + x^2 + 5*x gibi bir ifade varsa ve bunun türevinin alacaksan; bunu D( 2x^3 + x^2 + 5*x ) diye gösterelim, bunun sonucu türev toplamaya göre "ayrılabilir" olduğundan D(2x^3) + D(x^2) + D(5*x) Herhangi bir polinom'un bir elemanı a*x^b nin türevi ise a*b*x^(b-1) olduğundan yukarda verdiğim örneğin sonucu 6*x^2 + 2*x + 5 oluyor. Kısacası toplam şeklinde yazılan bir polinomun türevinin eleman eleman alıyorsun. Biliyorum lisedesin o yüzden muhtemelen böyle anlatmıyorlar ama böyle düşünmekte fayda var. olum aynı şeyi anlatıyolar işte üs başa düşer, üs bir azaltılır. gözünü seveyim artık halkın seviyesine in.
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 ya yahu o türev alma işleminin toplamdaki elemanlara dağılması önemli bir özellik çoğu insan lisede onu ezbere yapıyor ama bi kereliğine fark etmekte fayda var
Deacon Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 ardeth haklı. böle ezberlediimiz için bilimde geriyiz :(
uyurgezer Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 teşekkür ederim herkese açıklamalar için. uluslararası liseler arası caz yarışması provaları derken 2-3 ders kaçırınca böyle oluyor.. ardeth hiç akademik kariyer düşündün mü bu arada? :)
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 hiç düşünmedin, aklımın ucundan geçmedi, bir düşüneyim :p
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 ahah ardeth ve akademik kariyer ha :P
Öne çıkan mesajlar