Batilc Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 şu sıralarda bilgisayarımı bi upgrade etmek istiyorum... elimdekileri yazayım: anakartı bilmiyorum işlemci p4 1.8 bellek 256 ddr sanırım (farketmez sd olursu direk 512 alcam) harddisk 40 gb seagate baracuda ekran kartı geforce2 titanium 128mb ses kartı sound blaster live 5.1 cd rom lg 52x cdwriter dvd combo samsung 17" vestelin esklierinden di sanırım (markası yazmıyo monitorun) elimdekiler bunlar, şimdi ben bunlardan bazılarını elimde tutup bazılarını deiştirecem, öncelikle onları yazayım p4 3.0 düşünüyorum anakartı deiştirmem lazım, özellikle ram için 3-4 slotlu olmalı (en fazla 2 deil dimi) hd yi deiştirecem 80lik ile. ram, eger ddr ise bi 256 daha alcam ; eger sd ise 512lik sıfır alacam ddr. ekran kartı atı radeon 9800 almayı dusnuyorum (bunun prosu cıkmadı herhal) elimdeki monitoru de 17" flat bi monitorle deiştirecem; yani bu eski rengi filan acılmıyo; şu philips in kiler fena deil ama başka da olabilir. şimdilik bunları düşünüyorum. bunların baya bi fiyat edeceği kesin, ama elimdekilerin de satış fiyatını düşünürsek baya bi katlanacam. yani sonuç olarak fiyatı onemli deil ama maliyeti en ucuza getirmeye calısıyorum. benim asıl sormak istediğim yukarda saydıklarımdan tam markası modeli belli olmayanlar için önerdikleriniz, ve tum bunların fiyatları. bu benim için cidden önemli; şimdiden teşekkür ederim[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts Yeniden Baslasak , Patates mi yesek? Delirtmeyin Beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jagd Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 Bekle ,ay sonunda intelin yeni işlemcileri çıkacak onlardan alırsın.İşlemci soketleri değişecek daha bir sürü yenilik beraber geliyor 15-20 gün dişini sık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batilc Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 ya beklerim, yeni okul sezonuna kadar zamanım var ama temmuzda istanbulda yokum. sıkarımben dişimi de fiyat belirtebilcek kişi filan yok mu?[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts Yeniden Baslasak , Patates mi yesek? Delirtmeyin Beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 said: fizban, 11 Haziran 2004 22:01 tarihinde demiş ki: bende burdan sorayım aradan çıksın öyle topic açmayayım. p4 1400, 512 mb ddr ya da sd ram hatırlamıyorum, geforce 2 mx 400 ekran kartlı makinem var. yeni nesil oyunlarını götürmek için şöyle küçük bi ittirik yapmam yeter mi, yoksa yeni nesil oyun oynamayım mı ehe ohoo amd ye bile geçmemişin.. ekran kartını değiştirecen anakart değiştirirsen ramlerde elinde patlayacak tabi amd ye geçersen ...[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 ddr bile olsa büyük ihtimalle 266mhz dir, yeni işlemciler 200mhz fsb ile çalıştğından, 400mhz DDR (ddr3200) alman gerekecek, kötü haber eski Rami kullanamayacaksın maalesef. Markalı RAM öneririm, bazı anakartlar marakasız RAM lerle sorun çıkarabiliyor. Twinmoslar fiyat açısından cazip. AMD yi de göz ardı etme, değerlendirmeye al. Eski harddisc ini atmak zorunda değilsin, 80gb bana yeter diyosan 40gb bir tane daha alabilirsin. Gelelim anakarta: intel işlemci düşünüyorsan intel865PE yongasetli bir anakart fiyat/perf açısından en iyi çözümdür. Bu kartlarda SATA, dual ddr, ve hyper-threading desteği var. Asus p4p800 şu an performans açısından herkesin önerdiği anakart. Gigabyte GA-8IPE1000MK kullanıyorum ben, ASUS tan daha ucuz, overclock falan yapmıycam hem iyi hem de ucuz bişey olsun diyosan sana yeter. Memnunum Bu lartların prescott desteği de var, için rahat olsun. Eğer kasayı değiştirmiyosan, güç kaynağını mutlaka değiştirmelisin, çünkü yadığın bileşenler deli gibi güç çekerler 400W lazım. Zalman, thermaltake, Fps, tagan hepsi olur, markalı olsun yeter, markasız dandiklerden kaçın BU ÇOK ÖNEMLİ! Kaliteli güç kaynağını fiyatından ve ağırlığından anlayabilirsin. Yok kasayı değiştiricem diyosan yeni kasanın güç kaynağını kontrol edip duruma göre bunlardan birini almanda yarar var.[signature][hline]move thougtfuly but fast as well from heaven through the world to hell. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jagd Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2004 said: fizban, 11 Haziran 2004 22:01 tarihinde demiş ki: bende burdan sorayım aradan çıksın öyle topic açmayayım. p4 1400, 512 mb ddr ya da sd ram hatırlamıyorum, geforce 2 mx 400 ekran kartlı makinem var. yeni nesil oyunlarını götürmek için şöyle küçük bi ittirik yapmam yeter mi, yoksa yeni nesil oyun oynamayım mı ehe anakartın soket 478 se işlemci değişimi,ram ilavesi ve ekran kartı takviyesiyle işin hallolur.socket 423 se o işlemciler artık üretilmediğinden anakartta değiştirmelk gerekecek ki bu durumda sanada bekle diyorum. Anakartının marka modelini biliyorsan yaz ,hangi işlemciye kadar desdeklediğini bulayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batilc Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 said: aktiftablet, 11 Haziran 2004 23:19 tarihinde demiş ki: ddr bile olsa büyük ihtimalle 266mhz dir, yeni işlemciler 200mhz fsb ile çalıştğından, 400mhz DDR (ddr3200) alman gerekecek, kötü haber eski Rami kullanamayacaksın maalesef. Markalı RAM öneririm, bazı anakartlar marakasız RAM lerle sorun çıkarabiliyor. Twinmoslar fiyat açısından cazip. AMD yi de göz ardı etme, değerlendirmeye al. Eski harddisc ini atmak zorunda değilsin, 80gb bana yeter diyosan 40gb bir tane daha alabilirsin. Gelelim anakarta: intel işlemci düşünüyorsan intel865PE yongasetli bir anakart fiyat/perf açısından en iyi çözümdür. Bu kartlarda SATA, dual ddr, ve hyper-threading desteği var. Asus p4p800 şu an performans açısından herkesin önerdiği anakart. Gigabyte GA-8IPE1000MK kullanıyorum ben, ASUS tan daha ucuz, overclock falan yapmıycam hem iyi hem de ucuz bişey olsun diyosan sana yeter. Memnunum Bu lartların prescott desteği de var, için rahat olsun. Eğer kasayı değiştirmiyosan, güç kaynağını mutlaka değiştirmelisin, çünkü yadığın bileşenler deli gibi güç çekerler 400W lazım. Zalman, thermaltake, Fps, tagan hepsi olur, markalı olsun yeter, markasız dandiklerden kaçın BU ÇOK ÖNEMLİ! Kaliteli güç kaynağını fiyatından ve ağırlığından anlayabilirsin. Yok kasayı değiştiricem diyosan yeni kasanın güç kaynağını kontrol edip duruma göre bunlardan birini almanda yarar var. su an onerdiğin asus'u dusunuyorum. fiyatı ne kadar aceb? kasa olayını halletmeye calısacam.zaten marka almak lazım powerı. ram icinde yeni almam gerekli diosun hmmm. yani 512 ddr parası verecem, monitor olarak onerebilecegin ne var? bide ati radeon 9800un (cıktıysa prosunun da) fiyatı ne kadardır? harddisk de söyle oluyur, ben elimdeki 40lıgı tutarken yanına 80lik koyuyorum seagate[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts Yeniden Baslasak , Patates mi yesek? Delirtmeyin Beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 100$ civarı olması lazım +-5$ oynar[signature][hline]move thougtfuly but fast as well from heaven through the world to hell. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar