Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ozel (custom) mouse yapmak

Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

Fistan said:

custom mouse kalıbı yaparsın.
autocadde çizersin 3D falan
malzemeyi seçersin, yaptırırsın. basit bişey bu kısmı.

Öeh nasıl basit? İlk mesajı okuyunca aklım direk buraya takıldı zaten. Hadi seri üretim olmayacağı belli bi malzemeyi yaptıracak yer buldun kalıp yaptırabilirsin, e kalıbı neye göre çıkaracaksın? Ciddi 3d tasarım bilgisi istiyor o iş.

Bi kere tasarıma içten dışa doğru başlaman lazım. Önce istediğin fonksyonlara göre devrelerini yapacaksın, ki hiç bi fikrim yok nasıl yapılır diye hehe. Sonra bunların kapladığı alana ve istediğin mekanik özelliklere göre bi gövde tasarlayacaksın. Tabi yekpare olmayacak gövde, içine devre yerleştirebilmek için birleştirilebilir parçalar halinde yaptırman lazım. Bu noktada malzeme önemli tabi. Mouseların çoğu enjeksyon baskıdan çıkma absden yapılır, tek parça maliyeti yüzünden pek böyle bi şansın yok gibi. Bide vida deliklerinden pimlere kadar çok ince ayrıntı gerektiriyor o iş, öyle çizdim yaptırdım falan olmuyor :P

Fikir güzel ama bana biraz zor göründü. Yine de bi bakınayım ne tür malzeme ile gövde yapılabilir diye. Mouseun devresi belki elektronik bitirme tezi olarak falan yapılabilir, gövde de tam endüstriyel tasarımcı işi. Bence sen bu bölümlerde okuyanlara sor soruştur, hammadde desteği sağlarım projeden 100le geçersiniz diye gaza getirip çok ucuza çıkarabilirsin hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

içindeki devreyi yaptıktan sonra ben bile yaparım autocad'de 3D çizimini.
artık tahtadan mı yaptırırsın, çelikten mi, plastikten mi ya da fiberden mi orası sana kalmış.
ver tornaya yada kalıpçıya.
aletleri var dev gibi.
autocad çizimini çat diye çıkarıyor.
tahta kaşık çiziyosun makinadan cıkıyor zort diye, arkadaşımın babasıda demir tornacısıydı, milimetrik oynamaması gereken irili ufaklı dişli çiziyorlardı yedek parçası olmayan bir makina için, çıkarıyorlardı küt diye.
mouse söylediklerimin yanında basit bişey kaçar ama masraflı olur o ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

abi fistan, adamlar milimetrik taslari cizer, bildikleri is oldugu icin. mouse'un hangi tusu ne kadar esneme payi ister, ne kadar bosluk birakirsan sert olur, hangisi iyidir vs bunlari bilmeden yapacagin tasarim tahta mouse ayarinda olur.

axe cok guzel belirtmis. herhalde custom mouse uretim yapan birilerini bulup driver'i kendin yazmak en mantiklisi..
Sosyal ağlarda paylaş

elektronik kısmı zor. diğer kısmı pahalı ama kolay..

mesela protocase gibi şirketler yardımcı oluyorlar bu gibi şeylerde. tabii fiyatlandırması hafif tuzlu olabilir.

el ile ise önce çizim, sonra ahşap ya da karton enkesitler oluiturma, sonra kesitlerin arasını fiberglas kaplama ve kesitlere kadar zımparalama, sonrasında kalıp alma ve son olarak kalıptan ürettiğin zamazingoya ulaşma..

ya da köpük materyal üzerine kazıma yapan bi cnc makinesi bulursun, senin çizimini kazır. üzerine fiberglas kaplarsın, keser içindeki köpüğü kazırsın. taamdır.

daha bi doğrusunu endüstri ve makine müh. arkadaşlar anlatır herhal..
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...