Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SNN kapatıldı !

Udinen

Öne çıkan mesajlar

yukarda bi yerde estelin dediğine katılmıyorum ben, bazen oyun iyi çıkmıyor demiş, o zaman almayacaksın, elimizin altında internet yok mu var, eğer ekmek alır gibi oyun almıyorsak 90 tane yerli yabancı site var preview olarak daha çıkmadan oyunları inceleyen, üşenmeden okuyup inceleyip almak lazım oyunları. Birde orjinal birşey alma olayına abd ne para kazandırma olarak bakmak çok yanlış, orda kurulan sistem işliyorken, biz burda kendi bozuk sistemimizi düzeltemiyorken bunu söylemek de yanlış bence. Amerika öyle herkesin ağaçtan para topladığı bir yerde değil, nerdeyse bütün öğrenciler çalışıyor, insanlar hakkıyla çalışıp emeğinin karşılını alıyor, ki alamayanda var, herkes el bebek gül bebek değil, insanları zorla değil isteyerek uyuyorlar kuralla orda, kırmızı ışıkta 2 sn farkla geçince 3 tane polis arabası takılıo 20 sn sonra arkana.

Ayrıca Szasa ve simofleye bazı yönlerden katılıyorum ,şahsen benim tanıdığım HİÇBİR bilg. mühendisi türkiyede kalmayı düşünmüyor bu kopya olayı yüzünden, bu ne demektir yaw? çağ bilgisayar çağı iken nasıl bir olaydır bu? bizi direk ortaçağ seviyesine indirecek birşeydir bence. dedikleri gibi paran yoksa irade kasıp almayacaksın, bekleyip para kazanacaksın işleyen tek sistem budur yani.[hline] AO-Swg-WoW
Sosyal ağlarda paylaş

Valla herkesi kimi isterse ona havale ediyorum

Ben şahsen ıssız bir adaya gidip orada deniz,kum,güneş üçgeni kuracagim.

Tarlalarda köle olmayacagim
Evime hırsız veya açlar giremeyecek
Bilgisayar da götürmeyecegim zaten

ooh yatacagim kumlara yıldızlari izleyecegim bedavaya
multi oynamak isteyen benimle gelsin :-P[hline]Estel_Anorien, 03 Şubat 2003 02:33 tarihinde demiş ki:
isilduru cevirir saplar.
Sosyal ağlarda paylaş

bir cok bilgi carpitilmis, istege gore degistirilmis vs.
bir kere orjinal oyunlar 60-70$ degil. 30$ oluyor genelde ciktiktan 1-2 hafta sonra, 1 senelik oyunlarda 20 dolar civarina bulunuyor.
sorun su ki, o kadar alismissiniz ki 3 milyona kopya oyun olayina size cok yuksek geliyor bu fiyat. halbuki 40 milyon ustune bu kadar emek verilmis bir oyun icin gayet uygun bir fiyat. 300 binlik 2 cdlik oyunun nerdeyse hicbir emek olmadan(sadece satis zahmeti) 5 milyona satilmasi normal geliyor da, ustunde senelerce ugrasilmis, hazirlanmasi sirasinda yuzlerce insana maas verilmis, bilgisayariydi elektrigiydi lojistigiydi binlerce dolar harcanmis oyuna 40 milyon vermek cok mu geliyor yahu? nasi bi mantiktir anlamam ki. ha bir de hic turkiyenin fakir insani, memur cocuu edebiyati yapmayin. buraya yazan herkes ayda bir oyuna 40 milyon verecek kadar imkana sahip. 2 gunde bir oyun oynayacaginiza efendi gibi ayda bir iki ayda bir oyununuzu alir oynarsiniz. ha yok ben kopya alirim bosverin diyosaniz da kimsenin lafi yok zaten ama bunun savunulacak hic bir tarafi yok, efendi efendi kopyanizi alir oynarsiniz susarsiniz, gelip sacmasapan savunmayin su konuyu allahaskina forum koselerinde.

[Bu mesaj dark-dr tarafından 22 April 2003 16:42 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj dark-dr tarafından 22 April 2003 16:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

tamam dark abi sen supersin haklisin biz sacmalariz hep

allahim ya

kim demis kopya oyun alinmali orjinal kutu alan salaktir falan diye

memur cocugu fakir cocuguyuz mu dedik
tartisilan meydana gelen bi olay ve bu olayin bu olayi gerceklestirenleri amacina goturup goturmeyecegi idi.

bu tartisilirken bazen konu sapti bazen ucuk ornekler verildi ama genelde bu eksen etrafinda kalindi.

sen simdi tutmus daha konusunu tam anlamadigin bi tartismada bize sacmaladigimizi soyluyorsun.

once bi okuyup anlasaydin iyice bari.
yanlis dusundugumuzu soyleyeceksen de dogru duzgun soyle bari de hatamizi duzeltelim.[hline]kingsofchaos

[Bu mesaj wanderer1985 tarafından 22 April 2003 17:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar;

Eğer parasızlıktan şikayet edip kablo.net,adsl, dial up vb gibi bağlantılarla girenler hemen sussunlar. Aylık 75-80 milyon ödeyebiliyorsanız (oyun ve forum için) 32 milyona bir wc3, 16 milyona HL alabilirsiniz demektir.

Sandwaves' in üzerine yüklenmeniz haksızlık. SwGC daha önce legal oldu ve bas bas bağırdı Türkiye'de Online Gaming orijinalden geçecek diye. Eğer burada oyuncu kaybedeceğiz diye insanlar orijinale geçmeyip, popülist tavırlar içinde kimsenin parası yok diyorsa ben burada hatayı karşı tarafta ararım.

Bence hepiniz bir düşünün... Forumlara girip harcadığınız ve oyun oynarken harcadığınız zamandan kısarak (belki birşeyler yaparak) orijinal alabilir miyim diye...[hline]One Shot. One Kill.
Sosyal ağlarda paylaş

hepimiz alıyoruz illa kopya oyun da ben şunu anlamadım tamam snn kapatıldı da nasıl olay kopya oyun muhabbetine döndü..ya zaten multiplayer oynayabileceğiniz oyunlar ayda bir zart diye çıkmıyo ki.. oynamaya değerleri yılda bir belki çıkıyo ki onu da alamam diyosanız zaten hiçbişey demeyin..Burda tartışılan şey Online oyunların orjinal olması bunu bi kawrayın bence..

[Bu mesaj feiticiera tarafından 22 April 2003 17:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yani snn de oynayabildiğimiz 5-6 oyun wardı zaten we allah aşkına bunlarıda gayet tabii alabilirdiniz..bazıları öyle bir konuşuyo ki sanki aldıkları HER kopya oyunu snn den oynuyolarmış beeh..eğer derdiniz online oyun oynamaksa zaten kırkyılda bir böyle kaliteli oyun çıkıyo onu da bi zahmet alıwerin..[hline]Dramar The Hun

[b]the blue mists of the night[b]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
orc_lord, 22 April 2003 17:15 tarihinde demiş ki:
feartun sanırım sen bir swg falan tutuyorsun çünkü ne bileyim baksana senin dışında pek destekleyen yok..[hline]===> orc_lord <===
*Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür*
*Balık katili olmuştur*
Tıkla tıkla bak ne çıkacak ;)

hayır alakası yok ben daha snn ilk quake2 serverları açtığında sitesi falan yokken ip'den oynardım kesinlikle çokta sewerdim snn yi sadece bazıları çok boş konuşuyo bunlara benim sözüm..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Estel_Anorien, 22 April 2003 14:32 tarihinde demiş ki:
Ben açıkçası kopya oyunları tercih ederim çünkü aldığınız her oyunda oyunun dandik çikma riski var. Her oyun Türkiyeye gelse, siz bir oyun alsanız, hiç beğenmeme şansınız var. Haydaa 50$ hiç istemeden Amerikanın cebine gitti. Burda en fazla 2 dolar kaybediyorsun ki bu da tüketiciyi çok fazla sıkmaz. Geriye 24 deneme şansı kalıyor adama. [hline]No Pain No Gain! Now Suffer!
Querquobad Quane[SnowLords]

İşte bu yüzden DEMO'lar var.
Ben de şunu anlamıyorum. Mesela şirketler oyun yapımının çok pahalı olması nedeniyle bu işe el atmıyor deniliyor. Ben buna sadece gülüyorum çünkü sen çıkıp sıfırdan half-life'a Freelancer'a Jedi Knight'a rakip oyunmu yapcaksın ?
En basitin başlıcaksın, garip gelebilir ama en baştan küçük oyunlar yaparak başlıcaksın işe. Ve satıcaksın bunları. Minicik bir kitlen bile olsa zamanla sen geliştikçe kitlende gelişecek.

Beklioz pusu'yu hala çıkcak kaç sene oldu. Ama çıktığı zaman o pahalı diye oyun yapmayan şirketler utanacak.
Tek kişinin yaptığı dehşet oyunlar var aslında ama bulamıolar sattıracak kimse. Halbuki satmaya başlasalar onlarada moral olacak.

Yani bu işin kıvılcımını bi yerden vermek lazm. Gerçektende kopya oyun satışının çözümü server kapatmak değil oyun yapımını sağlamaktır. Çünkü amerikalının sattığı oyunun kopyasını gözünüz kapalı alırsınız ama bir türkün yada bir türk şirketinin yaptığı oyunun kopyasını alırken en azından daha fazla düşünürsünüz. Sadece bir başlangıç yeterli çok şey değişir çünkü. Kimse burda kopya oyunu tartışmaz o zaman.[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle açıklıım olaya ayda 20 kopya oyun alıcağına 1 orjinal al deniyor..benim anlamadığım şey burdaki insanların derdi online oyun oynamak we online oynayabileceği oyunlar zaten ayda 20 tane çıkmıyo..çıksa da bunlar snn'den oynanmıyodu zaten bunun tartışması mantıksız geliyo bana..we ayrıca şu durumda ben swgc'yi daha haklı görüyorum kim ne derse desin[hline]Dramar The Hun

Sosyal ağlarda paylaş

cok uzatmaya gerek yok tartismayi.
eger bu yapilan amacina ulasirsa iyi guzel.

yikmaya calistiginiz seyin yikilmasi cok zor geliyor bana, ama ne diyeyim umarim basarili olursunuz.

zamaninda bnet e girmek icin orjinal d2 almaya ailemi ikna edene kadar canim cikmisti.ne gerek vardi 2-3 mil. e satilirken o kadar para vermeye?

bu anlayisi hic bi zaman savunmadim ben ama suphesiz ki yerlesik anlayis bu.ben tek oldugumdan falan filan aldirdik zamaninda 3-5 orj. oyun, kotu de ettik demiyorum.

ama bakin size ornek yakin cevremden, anne baba ogretmen.
2 kardesler biri kucuk biri benle yasit sayilir.
yok kucugun kolej taksidi buygun dersane parasi falan zaten harcama cok. arkadas gidince osi icin pederden ayda 10$ istemeye alacagi cevap ne oluyor?
adam tabii ki siktir i cekiyor cunku onun gozunde paranin harcanacagi cok daha "anlamli" isler var.

e bu herif bende goruyo kafeye gidiyo oynuyo falan filan.tabii ki bi sekilde o da bunlari elde edip korsan sekilde oynamaya calisicak.

iste bunun icin diyordum snn biter bnn gelir diye.

ha ageera ( boyleydi sanirim yanlissa ozur dilerim ) nin ilk dedigi dial up haric kesinlikle dogrudur, itirazim yok.
paran olup da vermiyorsan ve korsani seciyorsan seni anca "kitbiyoz" diye anarlar.[hline]kingsofchaos

Sosyal ağlarda paylaş

Bazı şeylerin sonucunu o konuda ne kadar ehil olsanızda kestiremezsiniz.

Teoride kopya oyun ile servera girmek ve girilmesini sağlamak yasaktır. Kopya oyun satışını durdurmaz bu zira her çıkan oyunun multiplayer'i ilgi görmez.

Orginal oyun satışıda ne kadar doğru olsada her ülkede olmaz. Ülke şartlarına bağlıdır. Yani bazı şeyleri yasaklamakla olmaz bu işler.[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

olmayacak hiçbişey yoktur..tamam ekonomik seviyemiz ortada ancak SNN'in kapatılmasına bu kadar üzülen adam,oyunu bu kadar önemseyen adam ne olursa olsun biraz olsun zorlayıp orjinal oyuna para werebilir ki zaten hergün online oyun çıkmadığına we çıkanlarının çoğunun da türkiye'de sunucusu olmayacağını düşünürsek arada sırada bir orjinal oyun almaktan kimse ölmez..(online oyunlar için konuşursak)[hline]Dramar The Hun

Sosyal ağlarda paylaş

Dark, Szasstam ve Simofle'nin yazdıklarına katılıyorum.

Türkiye'nin ekonomik durumunun kötü olması yada benzeri hiçbir sebep korsan oyun satışını savunulabilir yapmaz sonuçta.

said:
dark-dr, 22 April 2003 16:42 tarihinde demiş ki:
bir cok bilgi carpitilmis, istege gore degistirilmis vs.
bir kere orjinal oyunlar 60-70$ degil. 30$ oluyor genelde ciktiktan 1-2 hafta sonra, 1 senelik oyunlarda 20 dolar civarina bulunuyor.
sorun su ki, o kadar alismissiniz ki 3 milyona kopya oyun olayina size cok yuksek geliyor bu fiyat. halbuki 40 milyon ustune bu kadar emek verilmis bir oyun icin gayet uygun bir fiyat. 300 binlik 2 cdlik oyunun nerdeyse hicbir emek olmadan(sadece satis zahmeti) 5 milyona satilmasi normal geliyor da, ustunde senelerce ugrasilmis, hazirlanmasi sirasinda yuzlerce insana maas verilmis, bilgisayariydi elektrigiydi lojistigiydi binlerce dolar harcanmis oyuna 40 milyon vermek cok mu geliyor yahu? nasi bi mantiktir anlamam ki. ha bir de hic turkiyenin fakir insani, memur cocuu edebiyati yapmayin. buraya yazan herkes ayda bir oyuna 40 milyon verecek kadar imkana sahip. 2 gunde bir oyun oynayacaginiza efendi gibi ayda bir iki ayda bir oyununuzu alir oynarsiniz. ha yok ben kopya alirim bosverin diyosaniz da kimsenin lafi yok zaten ama bunun savunulacak hic bir tarafi yok, efendi efendi kopyanizi alir oynarsiniz susarsiniz, gelip sacmasapan savunmayin su konuyu allahaskina forum koselerinde.

Bence bu yazı gayet özetliyor herşeyi.

[Bu mesaj Mirage tarafından 22 April 2003 18:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...