Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SNN kapatıldı !

Udinen

Öne çıkan mesajlar

Kesinlikle çok kötü oldu, işe sadece halflife açısından bakmamak gerekli, battlefield, freelancer, jedi knight, quake, unreal bu oyunları oynayabileceğimiz başka server kalmadı demektir.

Ayrıca bir nokta daha var snn serverları sadece kopya oyun desteklemiyordu, yani elinizdeki orjinal freelancer, jedi knightı oynayabileceğiz serverlar bulunmaktaydı. (Bilmiyorum server açmak içinde yasal bir işlem gerekirmi, görüyoruz gamespyda tonla oyuncu tarafından açılmış server var ki kendimiz bile açabiliyorduk).Bana göre yapılan sadece tekelleşme.
Sosyal ağlarda paylaş

Daha önce belirttigim gibi makul bir satis ayarlamazlarsa ve olay tekellesmeye dönerse zaten kimse gidip parali serverlarda oynamaz. Yine cracked serverlar acilir ve oynanir ve gidipde Türkiedeki online oyuncularin tek tek evlerini arayamazlar.SNN en göze carpan ve en büyük kitleye sahip bi serverdi. Bu yüzden günah kecisi oldu. Insanlari kopyaya karsi orjinale alistirnmak icin promosyon yapmalari sart yoksa oyunculara birse olmaz olan Türkiyedeki oyuncu kitlesini taniyamayan oyun sirketlerine olur.[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Faerdun, 21 April 2003 20:42 tarihinde demiş ki:
eh bone multi nasi oynayacaz
cd keyleri mi bölecegiz
artk vardiyali oynarız
saat 16:00-18:00 Cafer
18:00-20:00 Hüsnü
20:00-22:00 Ahmet

yada orjinal oyun söyle alinir
4-5 kisi gidilir ortaklasa alir oyunu
herkes cd keyin bir bölümünü saklar :-P

abi biri klavyeyi biri joystick'i alir ekrani ikiye boleriz aha multi aha player neyimize yetmio[hline]Day after day we will gratefully suffer for more
Predestined's our part
So we bleed in the name of god

Blind Guardian - Age of False Innocence
-Kings of Chaos-
So please, a little respect. For I am Costanza. Lord of the Idiots! - George "Gammy" Costanza (Cantstandya)
Sosyal ağlarda paylaş

Server açmak için orjinal bir cd'ye sahip olmak yetiyor. Tabii bu kişinin açtığı server'a yine cd-key sahipleri girebiliyor.

Bu arada Esen, oyunları Amerika satış fiyatından çok daha ucuza getireceklerini söylemiş. Hatta swgc forumlarındai bunun %50'ye varacağını yazmışlar. İnşallah sözlerinde dururlar. Gidip de 40$'a getirip de sonra konuşmasalar iyi olur.

Zaten cracked server'ların hepsini kapatmak kolay iş değil. Birini kapatsalar öteki açılır. Olan SNN'ye oldu gibime geliyor. Bakalım daha neler olacak..
Sosyal ağlarda paylaş

Saçmalığın ötesi. Bir kere adamların harçlıklarından falan biriktirdiği yok,tonla para kazanıyor her iş yapan diğer ülkelerde.

Valla çok üzüldüm böyle bir olaya , yazık oldu gerçekten çünkü adamlar o kadar uğraşıp klan sistemi falan oturtmuşlardı, emeğe yazık oldu. SWGC yide kınıyorum , kendilerini kahraman zannediyo elemanlar heralde. Ne diyim diycek bişey yok, anılarımız yok oldu yani.[hline]Hick!Memur bey ben alkollüyüm, siz nerelisiniz ehi ehi

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Faerdun, 21 April 2003 20:42 tarihinde demiş ki:
eh bone multi nasi oynayacaz
cd keyleri mi bölecegiz
artk vardiyali oynarız
saat 16:00-18:00 Cafer
18:00-20:00 Hüsnü
20:00-22:00 Ahmet

yada orjinal oyun söyle alinir
4-5 kisi gidilir ortaklasa alir oyunu
herkes cd keyin bir bölümünü saklar :-P

eskiden bi ara yapmıştık o günlerden kalma 2 tane kutulu oyun war (zaten toplan 2 kere yapmıştık :))
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
bune ya..
türkiyede oyun internet gelişiyor yeni yeni telekom internete darbe sandmıdır ne birde esen off ya of..
sitelerine bakımdayız diye yazmışlar ancak sanırım zor gibi..
sanırım sırf çıkar olayı gibi..[hline]===> orc_lord <===
*Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür*
*Balık katili olmuştur*
Tıkla tıkla bak ne çıkacak ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Snn ultimada en güzel anilarimi yaşadiğim serverdi. Kapatilmasina karşiyim. Umarım bu hunharca saldırı iki şirketin çıkarını engeller. Snn gibi büyük ve köklü bir kuruluş iki tane ne idüğü belirsiz baş belasi b.ktan sirket icin kapatilmaz, kapatilamaz. Viva la resistance. Sonuna kadar arkasındayım snn in[hline]No Pain No Gain! Now Suffer!
Querquobad Quane[SnowLords]
Sosyal ağlarda paylaş

Niye karşı çıkalım ki şimdi buna? Daha doğrusu "neye" karşı çıkalım? Bu noktayı açın biraz, ben de karşı çıkayım aynı fikirdeysem.

Tamam SNN çoğumuzun başlangıç noktasıydı, tamam çok güzel anılarımız oldu, tamam daha yaşanacak şeyler vardı belki orada bir kısmınız için, tamam Amerika ile Türkiye'nin ortalama gelir sevyesi kıyaslanamaz, tamam Türkiye'de bir oyuna $50 verip oynayacak çok insan yok ama olaya tarafsız bakmayı da deneyin.

SNNin ve tüm free serverların yaptığı illegaldir, hiçbiri serverını açtığı oyunun üreticisinden izin almamıştır ve üreticiye (yaratıcıya, emek ve fikir sahibine) hiçbir yararı yoktur, hatta zararı vardır. Bundan önce kimse dokunmuyordu Türkiye'deki free serverlara çünkü gerek yoktu, ancak artık orjinal oyun satışına ciddi yatırımlar yapılmaya başlandı, insanlar ciddi olarak bu işe giriştiler. Ne eskisi kadar zor ne de eskisi kadar pahalıya patlıyor orjinal oyun almak artık, ya da en azından amaç bu.

Ben de çok az orjinal oyun aldım, ancak bunun doğru olduğunu savunacak değilim. Bu oyunların hiçbiri "çocuklar oynasın, eğlensinler" diye yapılmıyor, para harcanıyor, tanıtıma ve üretime ciddi yatırımlar yapılıyor ve kar hedefleniyor. SNNin ya da free serverların yaptığının savunulacak bir tarafı yok yani objektif baktığınızda. "Emeğe saygı" diyorsak eğer, "kopya oyun satışına ve free serverlara kısıtlama getirilmesin" deme hakkımızı büyük oranda kaybediyoruz bence.

SNN'e gıcığım yok, hemen belirteyim. Konu mankeni server SNN değil de Olympos olsaydı da aynı şeyi söyleyecektim, ancak daha çok üzülürdüm orası kesin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
kesinlikle dogru neft..
ancak birde şunu düşün blizzard ın temsilcisi disbürtörü esen elk. blizzard diyomuki acaba benim free serverim açılıp ondan para kazancı saglanabilirmi diye..
mesela uo gibi ortaya çıkıp origin dememişmi benim freeserverım kurulabilir ancak kar elde edilemez falan diye..
burada esen elk. neden buna girişiyor cs için sierra freeshardlarım falan açılamaz demiyormu..
???[hline]===> orc_lord <===
*Balık katili olmuştur*
Sosyal ağlarda paylaş

Peki kendinizi oyun programlayan kisinin yerine koyun siz sabahlara kadar oyun oynarken programci da sabahlara kadar kodlar yazip kendi zamanin cogunu bu isle ugrasarak harciyor. Yapilan oyunlar maliyetleri neredeyse film bütcelerine yaklasti. Siz kendi yaptiginiz bir isin karsiligini almak istemezmisiniz. Bu kopya oyunlar yüzünden benim gibi pc oyunculari maalesef ileride kalmayacak cünkü pazari konsollar ele geciriyor. Artik büyük oyun sirketleri oyunlari sadece konsollarda cikarmayi düsünüyor.[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
abi bu işi maxis falan gibi şirket karşılamıyormu adam diyor oyun yapıcaz şöylede böyle tamam yapıyorlar adam kar edeceğini yada etmeyeceğine göre yapıyor yani o adamın elinde..
anlatamadım anlatsam bile uzun olur..[hline]===> orc_lord <===
*Balık katili olmuştur*
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Deep-Night, 21 April 2003 22:11 tarihinde demiş ki:
Türkiye'de orjinal oyunun geleceği yok kardeşim..

Neden? "Çok fazla alternatifi olduğu için" dersen başa döneriz, ona göre =]

Eğer sen bedava oyun oynayamaz hale gelirsen oyun oynamayı mı bırakacaksın, bir şekilde bütçeni ayarlayıp 20 tane kopya yerine bir tane orjinal oyun mu alacaksın? Bence çoğunluk ikinci seçeneğe yönelecektir, eğer SNNin kapatıldığı doğru ise bunu düşünen tek kişi de değilim üstelik.

said:
Deep-Night, 21 April 2003 22:21 tarihinde demiş ki:
Satmasınlar Türkiye`ye o zaman emek vermesinler Türkler için karşılık da beklemesinler..

Yani diyorsun ki; "Adam emeği harcasın, üretsin oyunu, ben oynayıp keyif alayım, ama benden kar etmeyiversin, bana mı güveniyor emeği harcayıp üretimi yatırımı yaparken?"

Doğru mu anlamışım?

[Bu mesaj Nefr tarafından 21 April 2003 22:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
:)
kopya oyun almakmı orjinal almakmı?
birsürü insan kopyayı seçer...
acaba 20 kopya oyunmu bir orjinal oyunmu hangisi?
20 kopya oyun çıkar..[hline]===> orc_lord <===
*Balık katili olmuştur*
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye`deki olağanüstü ekonomik muhalefet nedeni ile ?
Tamam belki ben rahatça bir Orjinal oyun alabilirim ama çoğu kişinin en ufak bir örnek olarak; ailesinin harçlığını bir bilgisayar oynununda harcamasına izin vermeyeceğini düşünüyorum.[hline]Derler ki biryerden sonra acımaz daha fazla...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...