eldaden Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Yurt dışında yüksek lisansa başvurmak için ielts sınavına girmem gerekiyor. Toefla göre daha kolay bir sınav olduğunu duydum. Bu sınava giren varsa deneyimlerini paylaşabilir mi acaba?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2009 Geçenlerde arkadaşım girdi 4 saat süren bir sınavmış,Toefl da ki gibi bilgisayara konuşma durumu yokmuş,önceki gün bir hoca ile speaking kısmı yapılıyormuş ve herşeyden önemlisi paper based olduğu için daha rahat.. Listening ise ibt gibi kullaklı değil,genel bir hoperlörden verildiği için birazcık zorlanabilirmişsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 %80 i boşluk doldurma oluyor listening ve reading de. writing de 2 adet essay yazılması isteniyor. biri classification, diğeri opinion oluyor. listening reading 40 ar soru. listening beni en zorlayan kısım olmuştu. gerçekten çok zor. 100 kişilik toplantı salonunda yapıldı. anlamadığım, kaçırdığım kısımlara isyan edercesine kafamı kaldırdığımda 100 kişinin birbirinin yüzüne baktığı bir an oldu öyleydi benim girdiğim. gayet başarılı bir puan yaptım gerçi ehehe. neyse spelling e çok dikkat edilmeli, en ufak hata affedilmiyor. listening de bu yüzden zor oluyor. şıklı soru çok az. sınav ingilizceyi bilip bilmediğini değil ingilizceye ne kadar aşina olduğunu ölçüyor. bu arada reading parçaları da toefl a kıyasla çok daha uzun. zamanı dikkatli kullan. listening de benim gibi "hödö!" diye kalırsan yine benim gibi soğukkanlı bir şekilde devam et. sanırım 9 üzerinden 6,5 alman gerekiyor. yaparsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Toefl`dan farkli olarak speaking mulakat seklinde yapiliyor, writing summary ve opinion seklinde iki kisim 150 ve 250 kelimelik sirasiyla. Toefl`a girmedim ben ama zorluk seviyelerinin farkli oldugunu sanmiyorum. Toefl`dan daha iyi sartlarda giriyorsun sinava, bu iyi bir arti. Speaking bucuklu degerlendirilmiyor o yuzden mutlaka en az 6 alman lazim unutma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 iki kere girdim, Turkiye'de girmeni oneririm, yurtdisinda reading ve listening den ayni alirsin ama writing ve speaking den notun degisebilir. Cok kisi ayni deneyimi anlatti, burada insanlar ulkelerine gidip orada giriyor o yuzden (ozellikle indianlar falan) Universite icin ortalama 6.5 master falan icin ortalama 7, doktora falan icin ortalama 7.5 alman gerek. TOEFL a girmedim o yuzden daha zor kolay diyemem ama reading ve listening kolay diyebilirim. Ingilizcemde super otesi degildir yani. Speaking de karsinda hoca var sana soru soruyo , sende cevap veriyon ama cok dingil sorular yani. Konusacak bisi bulman zor oluyo hemen, sakin konus heyecan yapma, birde yok artistik cumleler kurucam falan deme sicarsan cok kotu oluyo. Sakin duzgun anlamli cumleler kur, sirf bu farkla 2 hafta aralikla girdigim sinavda 6.5 dan 7.0 ye cikardim puanimi. Sadece sakin ol, bol bol baglac kullan basitlerinden yeter euheueh.. Writing de ise dokturmen gerek, iki bolum var, biri 150 digeri 250 kelimelik. Kelime sayisi onemli tutturmaya calis, cokda gecme ekstra puanin yok ama yanlisin varsa sana zarar. en fazla 5-10 gec yani.. Ikinci bolume en cok zaman harca, insanlarin burada en sictigi bolum writing, edebiyat yazmani istiyorlar. Essay tadinda yazman lazim, o zaten ayri bi egitim bol bol deneme oku alistirma yap. Tamamen yazina kalmis yani ben yine 2 hafta araliklarla girdigim sinavda 7.5 dan 6.5 a dusurdum, ben ayni ben, verdigin icerik onemli zaman iyi ayarla, zaman az kalinca hizlica yaziyosun puanini dusuruyor. Listening bence kolay dedigim gibi, bol bol film tv falan izle altyazisiz tek cozumu o yani, 8-8.5 alirsin listeningin iyiyse.. Reading daha kolay bana soracak olursan, hem zamanin bol bol yetio (listening de adamin dedigini bi kacirdiginda geri donusun yok cunku) hemde ilk 3 bolum oldukca kolay, 4. bolumde zorluyo insani tricky sorular var, ama readingine guveniyosan oradan da alirsin yani 8-8.5 sorun olmaz.. Unutma ortalama alican ama 0.5 puandan asagi dusuk olmicak. yani 6.5 alman gerekiyosa en az 6.0 alabilirsin bi banddan 5.5 al digerlerinden 9 al yemez.. kolay gelsin simdiden, writing ve listening e aban derim ben.. writing de zamanlamayi halletsen yeter, listeningde de bol bol dinlicen bisiler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldaden Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 çok teşekkür ederim, özellikle son yorum benim için çok aydınlatıcı oldu. Açıkcası biraz da gözüm koktu diyebilirim. Son birkaç aydır hep bu sınava burada mı yoksa yurtdışında mı hazırlanmam gerektiği konusunda kafa yoruyordum, gerçi artık zamanımda kalmadığı için burda bi kursa yazıldım cumartesi başlıyorum:( ama galiba en iyisi yurtdışında hazırlanıp sınava gelip tr'de girmek.tabi bunun içinde vakit gerekiyor. Sınava 19 aralık'ta girmeyi planlıyorum, Ocak ayında yurtdışında master için başvurucam.. son olarak 2 hafta sonra girdiğin 2.sınavın başvurusunu yine 6 hafta önce yapmıştın heralde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 diger ulkeleri bilmiyorum ama burada asiri yogunluk var 6-7 ay onceden yer ayirtiyosun, o yuzden 2 tane aldim birinde sicarsam digerine gireyim diye. bu ikinci buyuk handikap. (simdi baktim ksim ve aralikta yer var cok ilginc, demekki rahatlatmislar, normalde 6-7 ay onceden alman gerekiyo) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Bence ibt Toefl daha güzel paper based olsa ben çok sıkılırdım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2011 Yeni konu açmadan sorayım dedim,30 temmuzda ielts e giriyorum fakat sınav yerini öğrenemiyorum british council in sitesinden.Normal midir bu?1 hafta öncesinden herşey belli olup açıklanacak demişlerdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly2 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2011 normaldir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Privhunter Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Bi ara sor bana sinav gununden onceki gun gelmisti gerci Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 Azcık hort. 17 Aralıkta British Side'da giriyorum sınava. Belki giren vardır burda da. Dip Not; HSBC rezalet bir bankasın, havale işlemine 35TL aldın, batacaksın aha buraya yazıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Uzun bir aradan sonra tekrar hort. Bugün girdim sınava. En iyi speaking kısmı geçti benim için. 10 dakika gayet güzel muhabbet ettik adamla. Monolog olmadı yani. Ondan sonra writing ve listening güzel geçti. Writing'de tek içime kurt düşen kısım acaba kısa mı yazdım diye oldu. Okuldan alışkanlıktan bir satır boşluk bırakarak yazdım ve sonra bir satırdaki harfleri sayıp satır sayısına çarptım, inşallah bir problem olmaz. Uluslararası İlişkiler'i bitiriyorum, o yüzden yazmak problem değil ama kısa fln diye sorun çıkarsa ağlarım resmen. Writing'de zaman problem olmadı hatta fazlaca arttı zaman. Bir de sınav görevlisi kadın sürekli geldi yanıma okudu ne yazdığımı, suratına tip tip bakınca gidiyordu anca. Listening'de problem olmadı, sonlara doğru biraz sapıttı ama muhtemel 40 üzerinden 35-36 gibi bişi gelir hayırlısıyla. Sıçtığım nokta asıl reading'di. Parçalar çok zor değildi ancak ben çok vakit kaybettim ve son kısmı sallamak zorunda kaldım. 30'a kadar düzgün yaptım ancak 31 ve sonrası destekli sallamasyon oldu biraz. İnşallah abuk sabuk bir puan gelmez burdan. Kısaca böyle, bir tahmininiz var mı kaç gelir kabaca? 7 ve üstü gelir mi acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Speaking ve Writing kritik noktalar IELTS de zira buçuklu puan alamıyorsun bunlardan. 6 gelirse bunlardan biri ortalamanı bayağı aşağı çekiyor, bir de mesela 6,75 çıkarsa ortalaman 6,5 alıyorsun aşağı yuvarlanıyor. Bunlardan 7 7 alırsan eğer 7 üzerine çıkar ortalaman rahatlıkla, diğer kısımları söylediğin gibi %%80 civarı ortalama ile yaptıysan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Abi..... Önceki mesajımda yazmıştım, speaking, writing ve listening güzel geçti, yazdığım sıraya göre. Reading rezalet geçti yetiştiremedim diye. Gelen sonuçlar: Listening: 7.5 Reading: 8.0 Writing: 6.5 Speaking: 6.5 Overall: 7.0 Var mı böyle bir dangalaklık yahu? Yüksek bekledim düşük, düşük beklediğim yüksek geldi, pfff. Cidden kendini çok beğenmiş bu İngilizler. Çok kötü değil dimi sonuç? (Biraz moral lazım :).) Umarım başvurularda bir problem çıkmaz. @Quadrophenia Gayette buçuklu aldım dediklerinden ve çok üzüldüm :(. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 6.5 ve ustu hemen hersey icin yeterli degil mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Benim baktıklarıma yetiyor. 6.5 ve 7.0 istiyor genelde baktıklarım. Çıkan sonuçlara şaşırdım sadece, ters köşe yaptı beni, 7.5 fln bekliyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Değişmiş sanırım ya benim zamanımda alınamıyordu, böyle daha iyi olmuş kesinlikle. 7 YL için hemen her üniversiteye yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 şu an ne kadar ücreti ieltsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 295TLcik. 35TL de işlem ücreti HSBC banka şubesinden havale yaparsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mep Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 345 olmuş ücret Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 o0 yeni yıl zammı, temiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ocak 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2012 Listening: 7.0 Reading: 7.0 Writing: 6.5 Speaking: 6.5 Overall: 7.0 17 aralık ta girdiğim sınavda bunları aldım. Ha amaca yeterli bir puan ama büyük hayal kırıklığı oldu. Askerde girdiğimden midir, aylardır ingilizce konuşma/ dinleme olanağı bulamadığımdan mıdır anlamadım bilemeyeceğim. writing de neden 6.5 aldığımı söyleyeyim; adamların kalıplarına uygun yazmadım, bağlaç falan çok kullanmadım, öyle kafama göre anlattım büyük ihtimal o yüzden ( 2. bölüm için konuşuyorum.) listening de iyi konsantre olman lazım, bir tane kaçırdın mı 2.yi de kaçırabilirsin panik yapıp. Oturup çalışılacak bir şey değil sonuçta, dizi film falan izle işte. Speaking benim için en büyük şok yani. 8 den aşağı almamam lazımdı. Sorular o kadar saçma ki, zekice cevaplar vereceğim diye uğraşma benim gibi kendini iş mülakatında zannedip. Sakin ol, böyle ilkokul seviyesinde cevaplar ver, bağlaç kullanmayı unutma, lafı fazla uzatma, siyasete girme. bu kadar benim diyeceklerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esau Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Şu application formdaki son kısmı doldurmak gerekiyor mu arkadaşlar? Yani herhangi bir kuruma sonucu göndermeyeceğim de çözemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Sonucunu kime yollamak istiyorsun kısmını mı? Hayır o kısım boş kalıyor. Sonuç belgeni gidip kendin alıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar