|Joker| Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Merhaba arkadaşlar. Bölüm yöneticisi Dreagloth'tan izin alarak böyle bir başlık açıyorum. Knight Online bölümünde benzer bir başlık vardı, burada da olmasını istedim. Kendisi izin verdi neyseki :). Tabi uyarılarda da bulundu, çok fazla trollenirse, iş kavgaya dönerse, firmanızdan balonlu adamlar gelip konuyu katlederse kitlerim dedi. Bende böyle olmayacağını düşündüğümü, eğer aksi durum olursa gereken neyse yapabileceğini söyledim, ricamı kırmadı, biraz konuya göz kulak olacak :). Sihirli Kule'yi ne kadar tanıyorsunuz, Gamesultan'dan ne kadar haberdarsınız bilmiyorum. Gamesultan Türkiye'de anlaşmalı olduğu F2P oyunlar içinde e-pin satan bir firma. Sihirli Kule'de Gamesultan'ın yaratıcısı diyeyim. 4 seneyi aşkın zamandır bu piyasanın içinde olan firmamız artık bilinçli oyuncu ve kaliteli oyuncu sınıfını dahada genişletmek için bir dizi toplantılar yapmaya karar verdi. Bunun içinde ağırlıklı F2P oyuncu kitlesi olmak üzere her türden oyuncuyla görüşmeler yapıyoruz. Bu arada Firmamızın anlaşmalı olarak yurt dışından getirmeyi düşündüğü bazı oyunlarımızı da oyuncu arkadaşlara deneterek fikir ve önerilerini alıyoruz. İlkini geçtiğimiz hafta, 13 - 14 Ağustos'ta Kadıköy'de düzenlediğimiz toplantı günümüze yaklaşık 20 kişilik bir grup katıldı. 2 günde 5 grupta yaptığımız sohbetlerde, Türk Online Oyun sektörü, gelişmeleri, eksikleri ve sorunları hakkında konuşmalar yaptık. Önerilerini dinledik. Buradan hareketle 26 27 Ağustos günlerinde yine aynı yerde bu sohbetimize arkadaş gruplarıyla tekrar gelecekler. Ulaşamadığımız gruplar içinde bazı önemli gördüğümüz forumlarda böyle bilgilendirici konular açarak, online oyunculara ulaşmayı hedefliyoruz. Bu sohbetlere katılmanızı ve sizce Türkiye'de online oyunların gelişmesi için neler yapılabiliri bize anlatmanızı rica ediyoruz. Daha fazla bilgi için lütfen [email protected] a bir mail atın ya da özel mesjadan bana ulaşın. Kısaca, sohbet tarihlerimiz 26 - 27 Ağustos 2009, İstanbul Kadıköy'de bir internet cafe de olacağız. Hem oyunlarla ilgili konuşacağız, hem şirketimizi biraz anlatarak projelerimizle ilgili bilgiler vereceğiz hem de oyunlarımızı sizlere sunup eğleneceğiz... Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
/Escobar Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Bilmeyenler icin oyun hakkinda biraz bilgi versen, nedir ne degildir vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 hangi oyun hakkinda bilgi verecek ki ? 50 ye yakin ya da fazla oyun var sitelerinde destek verdikleri. konunun ozu bilgi alisverisi icin bulusma ve sohbet ortaminin neler hakkinda olacagi. basarilar dilerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 usenmedim saydim 53 oyunmus :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Oyunlar içinde satılan e pinler yasal olarak satıldığından her türlü vergisi algısı firma tarafından yapılıyor, ayrıca satış destek birimi sabah 9 gece 12 arası mesai değişimli çalışıyor. Orada evet farklı türden bir sürü oyun içi satış mevcut. Ama Sihirli Kule olarak Gamesultan'ın yanına e-pin haricinde farklı şeyler üreten bir marka daha eklemek istiyoruz. Onun içinde bu toplantılara katılanların fikir ve önerilerine ihtiyaç duyuyoruz :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
/Escobar Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Daha önce duymayan biri icin firmalarinin isimi oyun isimi gibi geliyor kulaga, yapicak bisey yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 27 si 18 den sonra orda olacağım ben, bizden daha fazla arkadaş gelirse güzel bir ortam yakalarız, hoşbeş güzel zaman geçiririz gibi geliyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Bekliyoruz valla Dreagloth, verdin sözü, kaçarı yok :D. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 bir f2f oyunu oynıyan topluluk ne kadar kaliteli olabilir ki? AGA AYRIN NEKLIS İÇİN ŞERRRRREFSİZİM EMANETİ SAPLARIM cCc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Şimdi öncelikle böyle diyerek F2P oyunları oynayan kitleyi iteklemek kötü sonuçlar doğurur. Bugüne kadar hep böyle davranarak Türkiye'de nelerideğiştirebildik ki? Ayrıca F2P oyuncuları normal WoW, Warhammer gibi P2P oyuncularından daha fazla para harcıyorlar oyunlarına. Eğer herkes mulgear gibi aşağılarsa, iterse oyuncuları, Türkiye'ye neden kimse yatırım yapmıyor, neden Blizzard Türkçe server kurmuyor, Neden Türkiye'de kutulu oyun saten 10 yıldır sadece Aral diye sormamak lazım. Tüm oyuncuları birey yerine koyup, fikir ve önerilerini dinlemek gerekli ki, insanlar bilinçlensin. Bunu yapmak hepimiz için çok önemli, çünkü Türkiye'nin de oyun sektöründe başarılı olmasını istiyoruz. Yerli Kardeşler Crysis'i yaptığında ne kadar çok zevk aldık oynarken, oyundaki konuşmaların Türkçe olması birçoğumuzu çok etkilemişti ve daha fazlasını istedik. Bu işler destekle oluyor ne yazık ki. Ben diyorum ki Sihirli Kule olarak elimizi uzatıyoruz, gelin bu durumdan hep birlikte faydalanalım, oyuncu kitlesini birlikte geliştirelim. Toplantılarımıza sadece F2P oynayanlar katılmadı geçen hafta, Masa üstü FRP oyuncuları da geldi, WoW oynayan arkadaşlarda geldi. Bu görüşmeler herkese açık. Mulgear sen de gel, sence sorunu anlat, nasıl değişiri söyle, bizde nasıl destek verebiliriz bunu düşünelim firma olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Temelde bu konu beni ilgilendirmiyor herkes işini gücünü yapsın banane ama kabul edilemez yorum gelince müdahale etmek zorunda hissettim. "F2P oynayan kitleyi iteklemek kötü sonuçlar doğurur" sen onlarla iş yapıtığın için senin için doğurur oyuncular için doğurmaz zira bu F2P insanlarının ortaçağ yöntemleriyle ortadan kaldırılması türk oyunculuğu için en hayırlı haraket olur.Hileyi yapan bunlar dupe yapan bunlar bot kullanan bunlar küfür dolandırıcılık her türlü adilik bunlarda,ben mmo oynamaya başladığım zaman türkiyedenim deyince orada elektirik var mı diyen adam gördüm,tam türk oyunculuğu bir yere gelmişti yine dibe vurdu "Ayrıca F2P oyuncuları normal WoW, Warhammer gibi P2P oyuncularından daha fazla para harcıyorlar oyunlarına. Eğer herkes mulgear gibi aşağılarsa, iterse oyuncuları, Türkiye'ye neden kimse yatırım yapmıyor, neden Blizzard Türkçe server kurmuyor, Neden Türkiye'de kutulu oyun saten 10 yıldır sadece Aral diye sormamak lazım" bundan imza yapmak istiyorum uzun zamandır gördüğüm en cahilce ve tamamen maksatlı açıklama.Bahsettiğin F2P oyuncular oyuna para harcıyorlar neye harcıyorlar gold almaya yurdum insanının birinin dupe lediği kılıçtan almaya öbürünün başka birinden çaldığı karakteri almaya ,tabi şayet gmlere açıktan para verip karakter almayı firmaya gidiyor diye sayarsan bir nebze bunun dışında firmaya para kazandıran F2P oyuncu filan yok bugün istediğin F2P oyuncusunu wow a koy benim harcadığım standart meblağdan bir kuruş fazla blizzard a kazandıramaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 f2p oyunlara , normal oyunlardan daha fazla para harcıyor olmaları bile , bir çok açıdan zeka testi sonucu gibi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Söylediklerinin farkındayım, blizzarda fazla para kazandırmayacağını da bılıyorum. Asıl amaç zaten burdaki sorunları keşfedip ona göre düzeltmeler ve önlemler almak. Oyuncuların fikirlerini ve önerilerini dinlemek, o yönde gelişimlerle de bu sorunları çözmek imkansız mı sence? F2P oynayandan hiçbir şey olmaz kaldırıp atın demek yerine destek vermek çok mu zor? Türkiye'de 3 firma var Online Oyun sektörüyle ilgilenen, her firmanın doğruları yanlışları var. Biz neler olduğunu öğrenmek için bazı toplantılar ve görüşmeler düzenledik. Mesela GM hatalarını en aza indirmek için firma içine mesai saatleri içinde çalışan GM'ler alıp kontrollerini biz yapacağız. Şu an bildiğimiz bazı hatalar ve yanlışlar var, bunları düzeltmek elimizde. Tabiki para kazanan bir firmayız ama bugüne kadar arka plana atılan oyuncu kitlesinin fikirlerini ve sorunlarını merak ediyoruz. Cahilce diye tanımladığın yazı, aslında herkese eşit seviyede yaklaşan bir kurum olmamız karşılığında bilinçli ve kaliteli oyuncu topluluğunun kurulmasını sağlayacak bir yazı. Biz istiyoruz ki Türkiye'de sunulan oyunların oyuncuları en az P2P kalitesinde oyuncular olsun, bunun karşılığında da Blizzard gibi firmalar Türkiye'yi kaale alsın. Silkroad Online için şu an Türkiye'de 600.000 kayıtlı kullanıcı var, WoW'da bu sayı 100.000'in altında. Blizzard'a sunulan oyuncu kalitesini ve buna bağlı sayısını arttırabilsek neden onlarda bu ülkede yatırım yapmasınlar? Gelişim için her türlü desteğe, öneriye, fikire, eleştiriye ihtiyacımız var. Oyuncu olarakta, çalışan olarakta. Çünkü biz firmamızda herkes oyun oynuyoruz :). Bu konuyu açtığımda bu tür tepkilerin geleceğini biliyordum, ama sizlere de haber vermek istedim, mutlaka bize katacağınız çok önemli görüşleriniz ve fikirleriniz olacaktır. Her türden eleştiriye açığız, konuyu okuyup yorum yapmanız bile özel bir durum. Teşekkürler şimdiden :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 İstediğiniz kadar F2P açılımı yapın sorunun firmalarda değil oyuncularda olduğunu kavrayamamış olmanızdan dolayı pek ileri gidebileceğinizi zannetmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Zaten amaç oyuncuları yukarı çekmek büyük ihtimal. Sonra belki daha büyük açılımlar, p2p oyunların temsili bile olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Sorunun oyuncularda olduğunun bir nebze olsun farkındayım. Bunu geliştirmek için neler yapabiliriz onu düşünüyorum. O yüzden her oyun türünden oyuncularla konuşuyoruz. WoW'dan da gelenler var, FRP oyuncularından da. Biz firma olarak bilinçli oyuncular yaratmak istiyoruz. P2P oyuncuları araştıran, oyunu oynarken hikayesine önem veren, arayan, sorgulayan insanlar. F2P oyuncularının içinde de bu kitle azda olsa var ama bunu genele nasıl yayarız bunun arayışı içersindeyiz. Herkes kendince oynadığı oyunlar için para harcıyor, söylemek istediğim nokta oydu. F2P oyuncularını da P2P oyuncuları haline getirebilirsel farklı ülkelerden oyun firmaları bu kitleyi dikkat ederek yatırımlarını ona göre ayarlayacaklardır. Şu an 5 sene önceki haliyle Online Oyun sektörü Türkiye için en az 4 5 adım atmış durumda. Bunu koşar hale getirebilirsek farklı Yerli Kardeşler çıkabilir, yurt dışından ve içinden sponsorlar bulunarak oyunlarımız geliştirilebilir. Hiçbir firma oyunlara sponsor olmuyor, reklam olarak baktığınızda internet sitelerinde oyunlar koyarak belli kitlelere ulaşmaya çalışıyorlar ama Türkiye'deki yerleşik oyun yapımcılarına hiç para ayırmıyorlar. Ben sadece Sihirli Kule olarak konuşmuyorum. 31 yaşındayım ve 20 senedir oyun oynarım, ben kendim bildim bileli bu böyledir. Çalıştığım firmada bunu değiştirebileceğimize inandığımız için şimdilik böyle toplantılarla bizlerin, oyuncuların fikirlerini ve sorunlarını öğrenmek istedik, bu yüzdende görüşmeler yaptık. Onu da buradan haber vereyim istedim. Hatta bu görüşmeler de sunmayı düşündüğümüz oyunları da göstererek onlar hakkında da eleştirileri öğrenmek istiyoruz. Tabiki para kazanan bir firmayız, sonuçta buradan elde edeceğimiz bilgileri kullanarak firmamızı geliştireceğiz, ama biz diyoruz ki bizimle birlikte oyuncularımız da bilinçlensin ve herkes online oyunlara sahip çıksın. F2P ve ya P2P farketmez hepimiz oyun oynuyoruz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 keşke böyle bir imkan olsa ama bu oyunculukla vs açıklanabilecek birşey değil bunun insan olmakla alakası var.Oturup dupeleyen botlayan hertürlü exploit i kullanan bir adamı düzeltemezsin o zaten ahlaki olarak çökmüş bunun oyunculukla alaksı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 eger düzgün bi kitle olusturabilirseniz kendinize ne mutlu size ama zor malesef türkiye şartlarında bi de tabi online oyun sektörünün gelişebilmesi için daha çok alt yapı gerek ttnet gibi saçmalıklarla olmuyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Taşın altına elini sokmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Mighty_THoR said: keşke böyle bir imkan olsa ama bu oyunculukla vs açıklanabilecek birşey değil bunun insan olmakla alakası var.Oturup dupeleyen botlayan hertürlü exploit i kullanan bir adamı düzeltemezsin o zaten ahlaki olarak çökmüş bunun oyunculukla alaksı yok. Evet, oyuna başladığı günden itibaren kimse ona bunu yapma dememiş. Sen bugün bunu yaparsan 3 sene sonra bu ülkenin oyuncularını diğer ülkelerden gelenlere kötü tanıtırsın, firmaların dikkate almayacağı bir kitle olursun dememiş. O da iyice kendini kaybetmiş kopmuş gitmiş. Açıkçası F2P oyunlarını oynayan arkadaşlar geçen hafta kendilerini Türk olarak tanıtmadan gruplarda yer bulabildiklerini, aksi halde hiçbir grubun kendilerini almak istemediğinden şikayet ettiler. Bazı arkadaşlar da oyunlarda birliğin kurulmasının çok zor olduğunu, hep birlikte gidip bir kale alacakken bazılarının arkada kalıp daha düşük leveldeki oyuncuları öldürerek tüm grubu etkisiz hale getirdiğinden yakındı. 25 man raid gruplarında alınan zevki ve keyfi bu oyunculara geçirebilirsek, en azından bunu fark ettirebilirsek emin olun onlarda bu hallerinde vazgeçeceklerdir. Online oyunlar birlikte olunca tadı çıkan oyunlardır diyebilmek ve bunu onlara anlatmak çok önemli. Bu yüzden sizin gibi oyunculara ihtiyaç var, siz fikirlerinizi söyleyeceksiniz, şikayetlerinizi anlatacaksınız ki yeni çıkan firmalar, yeni çıkan siteler o şekilde kendilerini düzenleyecek. Bu sayede orada olan her oyuncu ister F2P ister P2P oyuncusu olsun, ciddiye alındığını anlayacak. Geçtiğimiz toplantıda FRP Conventionlarının maksimum en kalabalık hali 300 350 kişi olduğunu konuştuk. Bu kadar ufak kitle, senede 7 8 kere düzenlenen tüm conventionlara katılarak FRP'yi Türkiye'de yaşatmaya çalışıyor. Yurt dışında kaale alınmayan topluluk, bir zamanların satanist gençliği olarak itilen arkadaşlar, kendi aralarında her sene bu organizasyonlarda düzenli olarak buluşup masa üstü oyunları oynuyorlar. Zamanında bende 20 25 saat kalkmadan masa üstü oynamıştım ve inanılmaz zevk almıştım. Şimdi Bu gruplardan gelecek katılımcıların bile bize verecek bir sürü fikri ve önerisi var. Herkesin oyun kültürüne katacak çok farklı düşünceleri mevcut. Biz herkesin fikrini öğrenmek istiyoruz, ister F2P, ister P2P olsun. Bunları bir araya getirip harmanlayarak bilinçli ve kaliteli oyuncu topluluğu yaratmamız da mümkün. Biz buna önayak olması için bu toplantıları düzenliyoruz. Dediğim gibi, gelin katılın bize, buralar çok yanlış deyin, doğrusu budur deyin. Epic fail yapmışsınız bu hata sizi batırır deyin, ya da oyunlarımıza bakın bu ne olm ya deyin, keşke şurası şöyle olsaydı deyin. Şirket olarak bu sektörde hizmet veriyoruz ve biz sorunlarımızın farkındayız, ama sizlerin de bizimle aynı şeyleri düşünüp düşünmediğini merak ediyoruz :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 bence yasa dışı kumarhanelerde hile yapanlara uygulanan yaptırımlar uygulansın, filmlerde izliyoruz, sakat filan bırakılsın. o zaman f2p oynarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Mighty_THoR said: T "Ayrıca F2P oyuncuları normal WoW, Warhammer gibi P2P oyuncularından daha fazla para harcıyorlar oyunlarına. Eğer herkes mulgear gibi aşağılarsa, iterse oyuncuları, Türkiye'ye neden kimse yatırım yapmıyor, neden Blizzard Türkçe server kurmuyor, Neden Türkiye'de kutulu oyun saten 10 yıldır sadece Aral diye sormamak lazım" bundan imza yapmak istiyorum uzun zamandır gördüğüm en cahilce ve tamamen maksatlı açıklama.Bahsettiğin F2P oyuncular oyuna para harcıyorlar neye harcıyorlar gold almaya yurdum insanının birinin dupe lediği kılıçtan almaya öbürünün başka birinden çaldığı karakteri almaya ,tabi şayet gmlere açıktan para verip karakter almayı firmaya gidiyor diye sayarsan bir nebze bunun dışında firmaya para kazandıran F2P oyuncu filan yok bugün istediğin F2P oyuncusunu wow a koy benim harcadığım standart meblağdan bir kuruş fazla blizzard a kazandıramaz. Selam, F2P oyuncuları tahmin ettiğinden çok daha fazla para harcıyorlar, imzanı yapabilirsin gönül rahatlığıyla; çünkü bu gerçek. Hemde inanılmaz paralar harcıyorlar, nerden biliyorsan dersen böyle bir firmada iş tecrübem var diyebilirim, oyuncuların aylık getirisi gibi sayılar hakkında çok detaylı bilgim var, inanamadığınız rakamlar harcanıyor f2p'de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 f2p oyunlarının , "düzgün" oyuncular tarafından tercih edilmemesinin tek sebebi sadece türk oyuncular değil ki.sadece türk oyuncular bok etmiyor sonuçta bu oyunları. ikincisi , güven ortamı oluşturulmaması. cep telefonu alırken KVK garantisiyle almak vs. "bu aletin garantisi benim abi" şeklinde. hile cart curtun olup olmadığını bilemiyorsun. üçüncüsü , oyunlar bariz kötü :D oyuncu kitlesi iyi olsa bile benim zevkime göre ciddi kötü oyunlardan bahsediyoruz. p2p olsa hangisi oynanır düzgün kitleyle? --- bir de şu var ki , "eğitim" düzeyi. f2p oyunlara p2pden fazla para harcayan adamı ayrı tutarsak , "aga nasu koydum ama kirit zuhaha" diye internet cafe kenarlarında oyun oynayan adamı değiştirme şansımız yok. o yüzden f2pleri kendi haline bırakmak en güzeli. kınayt onlayn bölümümüz olmasından bile şikayetçiyim açıkçası. WoW kenar mahallelere düştükten sonra ki pati seviyesinin ne hallere geldiğini de biliyoruz. o sebepten , ne kadar iyi niyetli olursa olsun , boşa harcanıcak emek olarak görüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Benim anlamadığım da bu insanlar aynı parayı verirken nasıl olabilir de gidip p2p yerine f2p ye bu parayı verebiliyorlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Almanca biliyorsan bazı cevapları burda var neden olduğuna dair ; http://www.golem.de/0908/68805.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar