SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Özkumpircioğulları San. Tic. Ltd. Sti sunar.. Malzemeler -Kocaman pattis -Tereyağı -Kaşar -Sosis -Salam -Ketçap&mayonez -Yoğurt -Bulabilirseniz Acılı Ezme -Superfresh dondurulmuş havuçlu bezelyeli garnitür malzemesi -Süperfresh dondurulmuş mısır -salatalık turşusu Garbıçtaki konudan tuto isteyen arkadaşlar olmuş, elimde foto yok ama, ince detaylara kadar anlatıcam, evet. Öncelikle, pazara gidip afedersiniz eşek kadar pattisler alıyorsunuz. Ama gerçekten büyük olsun yani, ne kadar büyük olursa o kadar iyi oluyor yapımı. Pattisimizzi eve getirdikten sonra çok iyi bi şekilde yıkıyoruz kendisini, mümkün olduğunca temiz olsun kabuğu. Sonra bir adet fırın poşeti alıyoruz. Fırın poşeti denen şey çok güzel bişeymiş, yeni öğrendim. Pattisimizi fırın poşetine koyuyoruz, ağzını başlıyoruz poşetin. Sonra poşetin bikaç yerine küçük delikler açıyoruz. (Bunu annem yaptı ne için olduğunu söylemedi sadsad) ( Tahminimce hava sıcakta genleşip poşeti patlatmasın diye) Sonra poşetti atıyoruz fırına, 1 saat boyunca 200 derecede bekletiyoruz. Hatta ara ara açıyoruz fırını, pattisimizi çeviriyoruz falan ki her yeri güzelce pişsin. Hatta ben güvenemedim parmakla bastırdım bazı yerlerine, pişen yerler belli oluyor zaten yumuşuyor. Herneyse, pattisimiz fırında cebelleşirken iç malzemeyi hazırlayalım. Rus Salatası Tarzı Şey Bi tabağa dökün superfresh havuçlu bezelyeli garnitür malzemesini, üstüne mayonezi dökün önce karıştırın. Daha sonra biraz da yoğurt ekleyin hepsini karıştırın. Hazır. Others Sosisleri küçük küçük küp şeklinde doğrayın. Tamamdır. Salamları şerit şerit doğrayın. Tamamdır. Salatalık turşularını küp şeklinde ufak ufak doğrayın. Tamamdır. Ezme zaten hazır. Kaşarı rendeleyin bu arada boş durmayın. Mısırı dökün bi kaba dursun. o----------o----------o----------o----------o----------o----------o----------o----------o Pattiscan olduktan sonra çıkarın poşetten. Dikkatli olun benim gibi yakmayın parmağı. Sonra bi tabağa alüminyum folyoyu koyun, pattisimizi üserine yerleştirin. Sonra boydan boya yarın pattisi. Sonra alın bi kaşık ezin biraz, kabuğu dağılabilir dert etmeyin, Dağılan yerleri alüminyum folyo ile toparlayın. Sonra tereyağı alın kibrit kutusu kadar falan, koyun ortasına sürün her yerine sonra, eriyor hemen, o eridikce pattisimiz de yumuşuyor. Daha sonra rendelenmiş kaşarı koyun, erisin güzelce. Daha sonra hazırladığımız garnitürleri koyun istediğiniz gibi. Üstüne ketçap ve mayonez ekleyin. Afiyet bal şeker olsun sevgili patiler. Notlar -Garnitür malzemeleri donmuş oluyor ya, mesela ben eve gelip hemen yaptığım için daha katıydılar resmen. Bi tabağa koyup üstüne ılık ya da sıcak su koyun, sonra o suyu bikaç kez değiştirin hemen. En sonunda yine ılık/sıcak su koyun, öyle bırakın biraz daha. -Ellerinizi yakmamaya özen gösterin. -Tuz koymayı unutmayın. Acılı ezme bulursanız ve tuzluysa dikkat edin çok tuzlu oluyor bu sefer, ayarlayın. -Hayalgücünüz ve midenizin zevkine göre daha çok garnitür yaratabilirsiniz. Tenks Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shimone Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 resim isteriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Yakın bi tarihte tekrar yapıp resim koyucam asdasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 peki 1 saat 200 derecede bekletip bu kadar kasmanın masrafı dışardan söylemeye göre ne konumdadır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Ellerinle hazırlamak; priceless Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 yok hayır tuto iyi olmuş ve canım çekti şu an da, merak ettim sadece fırın kaça yanıyo diye. no offenz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 +rep çok pis yapasım geldi de büyük patates bulmak sorun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Fırının fazla yakacağını zannetmiyorum ya. Yani yakar gerçi ama tabi 10 liralık elektrik de yakmaz. E kumpir de 10 lira falan dışarıda ortalama diye biliyorum. Patatesi çok kolay bulursun ya. Ama bu gün bu saatte pazar bulabilir misin o ayrı :D Yoksa patatesçilerde var yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 patateslerin büyük olması gerek demişsin, alırken ne dicez adama kumpirlik patatesmi? çünkü bazıları büyük olsada fırınlayınca güzel çıkmıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Ben kumpirlik demedim ama derseniz de olur dayılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar