delimanyakcapkin Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 sql da view olayini bilenler acaba virtual table sayilan bu arkadasi indexlemek performans konusunda nasi bir yardimi olur iyimi olur kotumu olur bir fikirleri var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 sql versiyonun ne bilmiyoruz ama mssql 2005 için bayağı işe yarıyor: http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc917715.aspx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
delimanyakcapkin Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 tamam budur. peki sebebi nedir? hani indexleyince virtual degilde harbi table mi oluyor nedir yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 virtual'dan kastın ne bilmiyorum ama.. şöyle; indexed olunca, aslında önceden hesaplanmış view oluyor. dolayısıyla query esnasında hesaplamıyor, direkt result'ı döndürüyor arkadaş. ama indexed view, indexed table'dan hızlı mesela (yanımda bahsi geçmişti doğrusu, ben duyduğumun yalancısıyım). bunun sebebini bilmiyorum ben de.. öyle gariplikler de var. bir de şu var, sql'in tamamen kendisinin yönettiği belleğe atma hedesi var. query sıklığına göre sonucu belleğe atıyor. sonra query geldiğinde sonucu direkt bellekten döndürüyor. misal uzun zaman alan bir query yaz, aynı query'i ikinci kez çağırdığında çok daha çabuk geldiğini görürsün. bu tamamen sql'in kendi yönetim biçimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Index'ledikten sonra normal tablodan daha hizli olmasi ya SQL Server'in bug'i olmali. View dedigin sey, herhangi bir sorguya verdigin alias'dan ibaret. Index'li tablo ve view'i karsilastirdiginda fark olmamasi gerekli. Herhangi bir tabloya index yarattiginda ne islem yapiyorsa view icin de index yarattiginda ayni islem yapiliyor. Index dedigin, datalarin belli bir siraya gore dizildikten sonra bu dizimin saklanmasi. Index'lemek her zaman iyidir. Sadece yer kaplar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar