Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Karlsruhe uni vs. Koc Uni.

KahnX

Öne çıkan mesajlar

koçtan çıkınca iyi bir yerde mastera gidebiliyorsan karlsruheden çıkınca ondan da iyi bir yerde mastera gidebilirsin.

daha önce dediğim gibi tek koşul gerçekten iyi çalışıp yüksek noktalar getirmek. master için notların da önemli dolayısıyla almanyada notlarım düşer diyorsan bu dezavantaj olur ancak.
Sosyal ağlarda paylaş

niye illa master yapmak istiyor insanlar?
babam hep şunu diyor tam katılmasam da haklı sanki biraz, 'iş bulamayanlar zaman boşa geçmesin diye master yapıyor'
bilmiyorum tabi şimdi ne desem ahkam kesmiş olacağım da sahiden çözemedim

bi de, arkadaşlarınla oyun oynamaya bu kadar bağlanabiliyorsan (dalga geçmiyorum somutladım işte, vakit geçirmek dostluk vs.) şu 4-5 sene içersinde bir hatuna da bağlanabilir pekala master hayalini çöpe atabilirsin. MESELA yani. değişik yaklaşım yapayım dedim.

bi de yazdıklarının genel havasından içindeki çocuğun direkt koç istediğini ama çevrendeki görmüş geçirmiş deneyimli akıllı vs. insanların almanya opsiyonunu sana oldukça övmelerinden dolayı kafan karışıyor ve kendince bahane arıyorsun.
GİBİ GİBİ

hakkında hayırlı olsun ya
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

niye illa master yapmak istiyor insanlar?
babam hep şunu diyor tam katılmasam da haklı sanki biraz, 'iş bulamayanlar zaman boşa geçmesin diye master yapıyor'
bilmiyorum tabi şimdi ne desem ahkam kesmiş olacağım da sahiden çözemedim

baba'nın engin ardıçla bir alakası var mı acaba sdf

öncelikle yurtdışında özel sektöre atılacak bir çok insan master yapar. hatta akademisyen olmak isteyen insanların çoğu bu yüzden direk doktoraya başvurur, mastera çoğu zamanla özel sektöre girecek olanlar başvurur (hatrı sayılır miktarda istisna var tabi yok değil). yurt dışındaki bir çok üniversitenin lisans diploması o kişiye bir mesleğin adayı statüsünü kazandırır (insanların bakış açısı bakımından), master yapıp ilgi alanına yönelik projelerde çalışarak o meslekte tecrübe kazanabilirsin, dolayısıyla master boş bir uğraş değildir. türkiyeden feyz alıp konuşmamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

deli misin git almanya'ya, alacağın eğitimden tut tadacağın kültüre kadar çok şey seni olumlu etkileyecek

sonuç olarak koç da öyle kolay okul değil kaldı ki kol böreği gibi de pahalı almanyaya git aynı masrafı yaparak farklı bir dili 2 yıl içerisinde şakır şakır konuşursun da

tek sorun soğuk olması herhal
Sosyal ağlarda paylaş

Gel gel 2 aya bizde kuruyoruz plazmayı ,e geleceğini kurtaran cümle şu olacak bak :P

Şaka bir yana karlsruheye gelipte 3 sene 5 sene hatta 7 sene sonra okulu bırakıp dönen arkadaşlarım var, sadece türkler değil almanlarda bırakıyor bu mereti ama eski DİPLOM sistemini bırakıyorlar, şu an nispeten bachelor sistemi ile eskiye göre oldukça rahat okullar , daha önce çok forumlarda yazmıştım, lisede 30 dk masa başında oturmuş bir insan değildim, ilk geldiğimde burda yıl kaybetmeme neden olan hareketlere yol açtı bu , aynı hataları yapmam çelik gibi iradem var diyorsan gel, benim vesilem ile karlsruheye gelen bir çok arkadaşım bana küfreder çünkü :)

Eğer gelecekte türkiyeye dönmeyi planlıyorsan kesinlikle TH (Teknik Unide) okuma , ilk iş olarak FH (mesleki uniye) kayıt yaptır türkiye'ye döneceksen ve kebap gibi bir üniversite hayatı yaşa, yazları 3 ay tatilin olsun.

benim okul boyunca bir kere yaz tatilim olmadı, ancak bu sene sınavlarım tamamen bittide tezi sarkıtıp tatil yaptım, derslerde devam zorunluluğu olmadığı için derslere gitmeyip tatil yaparız biz burda kışları.

Plazma ps3 konusunda ciddiyim bu arada^^
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Olabilir de yıpratıcılıkları eşdeğerde olmaz. Yurtdışında bir yandan ev temizleyip, yemek yapmaya kasarken 0 aktiviteyle bunları yapmaya çalışmak çok farklı olacaktır. Yurtdışında ciddi bir üniversitede lisans eğitimi alan, yüksek ya da doktora yapan birisi gelsin anlatsın halini.

Ben geldim.
Yurtdisi cekilmez bence.
Ozellikle doktora tavsiye etmiyorum genclere.
En guzeli lisans seviyesinde Amerika'ya gidip ta$ ustunde ta$ birakmamak.
Saygilar,
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

deli misin git almanya'ya, alacağın eğitimden tut tadacağın kültüre kadar çok şey seni olumlu etkileyecek

sonuç olarak koç da öyle kolay okul değil kaldı ki kol böreği gibi de pahalı almanyaya git aynı masrafı yaparak farklı bir dili 2 yıl içerisinde şakır şakır konuşursun da

tek sorun soğuk olması herhal

Almanya soguksa....
Sosyal ağlarda paylaş

akademik acıdan sorgu sual olmadan direk karlsruhe.. cok basarılı bi okul cok iyi bi egitim alırsın.. almanyada yasamanın sana artıları olucagına da inanyorum.. karlruhe teknik cevresi tam bi universtie ortamı diye duymusum yani orda sıkılırım insan olmaz gibi seyler dusunme

gotumun rahatı diyosan koc.. gordugum kadarıyla maddi imkanların falan cok rahat.. kocda rahat bi universite yasamın olur gibi..

almanyada okumayla ilgili ilginc olaylar war bi kere bi dersi ust uste 3 kez veremezsen o dersi almanya capında alamıyosun.. yani bolumu baska bi universitede dahi olsa bitiremiyosun..

bi de almanyada uni bırakma olayı cok fazla benim arkadasım duisburg essen de nano teknoloji okuyo 1. sınıftan sora bolumun %40 ı falan bırakmıs
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

koçtaki kaydını dondurup almanyaya gidebilirsin mesela?
gerçi okul dondursan bile alıyormuş parasını, yani bu opsiyon baya tuzlu olur ama almanya'yı deneme şansın olmuş olur ki bu da süper hiçbişey kalmaz içinde
bu konu da koc olmasaydı dicektim bunu.. arkadasım boun elektrik elektronike kaydolup dondurmustu almanyaya gitmek icin hala orda xD

haaa para bizde okadar b.k ki koymaz diyosan bunu da yapabilirsin
Sosyal ağlarda paylaş

Prawler said:

Ben geldim.
Yurtdisi cekilmez bence.
Ozellikle doktora tavsiye etmiyorum genclere.
En guzeli lisans seviyesinde Amerika'ya gidip ta$ ustunde ta$ birakmamak.
Saygilar,

boyle ust uste 3 post oldu ama simdi okuyorum herseyi.. evet amerika rahat lisans icin ama almanya acıkca soylemek gerekirse zor giden herkes bunu diyo..sınav sistemi de igrenc yani donem de sadece final oluyosun tek not gecemezsen dersi tekrar almak die bise yok istersen finale istedigin sene/donem tekrar giriosun.. eger bu kadar calısmak beni yorar + yurt dısı yeni hayat zorlugu diyosan turkiye diyorum son olarak artık cıkıyorum bu topicten.. bi de sınavlar agustosta temmuzda okul war tatil eylulde bilgine xD
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
amerika'da lisans egitiminin de cok kolay oldugu soylenemez. guney bolgelerde yer alan bazi okullarda surekli partlier ve hatun muhabbetleri cok fazla olabilir ama genel olarak amerika'da lisans egitimi suresince odevler, projeler ve arastirma konusunda cok kasiyorlar. bide universitede bulunan ogrenciler arasinda inanilmaz bir rekabet var..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...