Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kaybolan HADEP'liler Cudi Dağı'nda gömüldü.

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

5 milyar insan var dunyada ve daha fazlasina gerek yok

soz konusu kendi ve sevdiklerinin cani olmayinca insan canian saygisiz olunmasi niye sizi bu kadar sasirtiyor

bencil varliklar insanlar

en yakinimiz oldugunde bile o olmus oldugu icin degil onunla bir daha konusamiycak onu bir daha goremiycek onunla bundan sonra birseyler paylasamiycak oldugumuz icin agliyoruz

misal cuce adalet istiyorum demis

alttaki satirda devlet baba yalanini unutun devlete hesap sorulmali demis

can ve mal guvenligini sagliyan ve soyle veya boyle bir adalet vaadeden devlet
bu devlet kendi varligini surdurmek icin adaletsizde olmak zorunda

bu devleti ortadan kaldirinca adaleti kim sagliycak?

turkiye idi amerika idi su idi diye bakmiyorum genel devlet kavramindan bahsediyorum

mevcut duzeni begenmeyip ayaklanip mevcut devleti yiktigin andan sonra gene bir devlet gerekicek onun yerine ve ayni ayiplari oda yapmak zorunda kalicak

yada devlete gerek yok diyicen o zamanda anarsinin ateslerinde sosyal darwinizm isliycek

kapialist duzen monetarist sistem kocaman bir yalandan ibaret, tuketim toplumu saatlerce calisip kit olmiyan dunya mallarina kazancini dokmenden ibaret ve bunun bedelini fakir ulkeler ve alt gelir guruplari oduyor

hic rahatsiz oldunmu bugun aldigin plazma yuzunden etiyopyada bir cocugun yasama hakki elinden alindi diye?

kendinden baskasini dusunmeyen insan tabiati (su topicde bile olenleri degil yarin oburgun ben oldurulursem i dusunuyorsunuz)

komunizm guzel bir utopya ama olmuyor islemiyor
neden?
insan tabiyati

demokrasi taaaaaa devlet kavrami kadar eski neredeyse ancak kaciniz su anki demokrasilerin gercek oldugunu soyliyebilir? 5 senede bir oy verip temsilciniz partisinin esiri oluyor heryerde boyle bu, iki insanin dusuncesi bile birbiri ile ayni degilken 30000 insani temsil eden bir temsilcinin secmeniyle ayni dusunucegine inanmak saflik degilmi?

din
-babana ve anana hürmet ediceksin
(cocuklarimin bana karsi gelmesini istemiyorum)
-oldurmeyeceksin
(oldurulmek istemiyorum)
-zina etmeyeceksin
(esimin benden baskasiyla beraber olmasini istemiyorum)
-calmayacaksın
(malimin calinmasini istemiyorum)

adaletin isleemedigi bir devirde konulan en guzel ilahi adalet ornegi, insanin koydugu kurallara uyulmiyinca insandan ustun birinin bu kurallari koymasi, aciklanamiyan doga olaylari ile bagdastirilan yaptirim

fakat oldurme diyen dinlerin inananlari birbirini oldurmek yolunda hicbir sakinca gormemis ne tuhaftir

insan tabiyati?
Sosyal ağlarda paylaş

Her ülke her zaman hukukla yürümüyor olabilir ama bizim ülkenin Anayasasında kapı gibi "hukuk devletidir" yazıyor.
Tanınmış bu hakka sahip çıkmazsanız kendi anayasanıza, kendi toplumunuza ihanet ediyorsunuz demektir.
"Terör" kanunda anlamı tanımlanmış bir kavramdır. Yargı, bir kişinin terörist olduğu iddiası ortaya atıldığında kanundaki terör kavramıyla kişinin eylemlerinin örtüşüp örtüşmediğini, yetecek kanıt olup olmadığına bakar, eğer varsa da kanunda terör suçunun karşılığı olan cezayı verir.
Şu anda (iddialar doğruysa) benim savunduğum kişiler terörist değil, sizin, benim gibi vatandaşlardır. Teröristseler bile, yargılanıp terör suçunun gerektirdği cezayı çekerler. Ki idam cezasının olmadığı bir hukuk devletinde bu en fazla müebbet hapis olabilir.
Yarın öbür gün vergi kaçırdığınıza dair düşünceler var diye götürülüp taranmanız neyse, bu da aynısıdır şu anda (iddialar doğruysa).
Sosyal ağlarda paylaş

leoneo5 said:

Cuce said:

pff, daha kabaca nasıl anlatabilirim bilmkiyorum.

yarın anana bacına kardeşine tüğrban gecirdiklerinde, oruc tutmayna hapis cezası verildiğinde, sokağa carşafsız cıkmak yasak olduğunda, heryer haremlik selamsıl olduğunda, uğpraşmıycak, şeriat geldiğinde

sende cıkıp "şeriatne lan şeriat tırt bişi değiştirin hemen" dediğinde, alıp götürüp "devletin bütünlüğü için" öldürdüklerinde..

zaten ölü olduğun için itiraz edemiyceksin.

antimodes lütfetmişde "soruyorum" demiş.

BUNLAR AYNI ŞEY DEĞİLLLLL! BAŞKALARININ CANINA KAST EDERSEM, BAŞKA MASUMLARIN CANINA KAST ETMEK İSTEYENLERE YARDIM EDERSEM EYVALLAH

AMA FİKİR ZITLIĞINDAN BÖYLE BİR EYLEM YAPIYORSA DEVLET O ZAMAN HALK AYAKLANIR ZATEN.

koyun değiliz anlamıyor musun? Her olaya aynı tepkiyi veririz demiyoruz. Bu 3. söyleyişim oluyor daha nası anlatayım? hecelesem anlar mısın?

yahu kast eedip etmediğin önemli değil, birilerinin kast ettiğini idda etmiş olması yeterli alıp götürü öldürülmen için.
oldumu şimdi?
Sosyal ağlarda paylaş

inanilmaz yahu

ciddi ciddi yargisiz infazi savunan bir genclik var elimizde lan 21. yuzyilda

iki dakika durup dusunseniz, savunulacak birsey olsa gizli kapakli yapilmayacagini, uc bes kendini bilmezin gogsunu gere gere cikip bunu yaptiklarini anlatacagini akil edebileceksiniz belki, ama o da yok

ama tum samimiyetimle soyluyorum, tiksindim resmen. bu kadar mi yaka silktirilir bir insana be
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor, insan doğasından bahsetmişsin uzunca bu tartışmaya girip konudan uzaklaşmayacağım ama ben de mesela herhangi stabil bir insan doğası olmadığı kanısındayım, istiyorsan ayrı bir şekilde bunu da tartışırız. İyi ya da kötü sabit bir insan doğası olmak zorunda değil bana göre, hatta yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

leoneo5 said:

Cuce said:

pff, daha kabaca nasıl anlatabilirim bilmkiyorum.

yarın anana bacına kardeşine tüğrban gecirdiklerinde, oruc tutmayna hapis cezası verildiğinde, sokağa carşafsız cıkmak yasak olduğunda, heryer haremlik selamsıl olduğunda, uğpraşmıycak, şeriat geldiğinde

sende cıkıp "şeriatne lan şeriat tırt bişi değiştirin hemen" dediğinde, alıp götürüp "devletin bütünlüğü için" öldürdüklerinde..

zaten ölü olduğun için itiraz edemiyceksin.

antimodes lütfetmişde "soruyorum" demiş.

BUNLAR AYNI ŞEY DEĞİLLLLL! BAŞKALARININ CANINA KAST EDERSEM, BAŞKA MASUMLARIN CANINA KAST ETMEK İSTEYENLERE YARDIM EDERSEM EYVALLAH

AMA FİKİR ZITLIĞINDAN BÖYLE BİR EYLEM YAPIYORSA DEVLET O ZAMAN HALK AYAKLANIR ZATEN.

koyun değiliz anlamıyor musun? Her olaya aynı tepkiyi veririz demiyoruz. Bu 3. söyleyişim oluyor daha nası anlatayım? hecelesem anlar mısın?

yahu kast eedip etmediğin önemli değil, birilerinin kast ettiğini idda etmiş olması yeterli alıp götürü öldürülmen için.
oldumu şimdi?

Çocuk musun ya? Derin devlettekiler taş devrinden gelme değil ya.

O faili meçhullerin arkasında bile tonla istihbarat, takip ve planmama var.

"leoneo5 teröristmiş"
"ne diyorsun hemen tarayalım"

öyle olmuyor işte.

haksız hukuksuz infaz bile olsa bir filtreden geçiyor. O filtre tarafsız olmuyor itiraz ediyorsanız ona edin.

ama "bugün bunları öldürdüler yarın beni öldürecekler" korkusuna zerre kapılmıyorum. Öyle basit suçlamayla taransaydı insanlar 20 milyonda kalırdı ülke nüfusu.
Sosyal ağlarda paylaş

ve ayrıca siz hakkaten herşeyin her ülkede tüm dünyada anayasalara bağlı, hukuka %100 uyarak mı gerçekleştiğini sanıyosunuz? örtülü ödenek dediğiniz şey bu anayasaya bağlı olmamak için kullanılan bi ödenek gibi mesela sdfsd.

Ülkede sadece benim gözümle gördüğüm tanık olduğum ve yaşamımı etkileyen bir iki tane hukuksuzluk var ki büyük çapta, sen daha bunlar varken gelip de bu insanlar yakalanmalıymış öldürmek de neymiş adamlar teröristse hukuk cezasını verir lafını rahat kullanamamalısın yani.

içeri girip çıkan çok insan gördük nitekim. ayrıca içerisinin de kendi adalet sistemi var en kötü orda öldürürler diye umuyorum teröristleri.
Sosyal ağlarda paylaş

insan tabiatı, insan özü diye mutlak bişeyden bahsedersek konu sapar; kimlik nedir, iktidarlar mı kimliği üretir vesaire vesaire.

burada o kadar karmaşık ve felsefi bir sorunu tartışmıyoruz. devlet, yargısız infaz yapma hakkına sahip midir, değil midir. bakın black ops falan değil burada konuşulan, yabancı bi ülkede ajan faaliyeti, istihbarat toplama, politik bir suikast bile değil. bildiğin sokaktaki adamın dağa çıkarılıp vurulmasından bahsediyoruz. bunu, herhangi bir vatandaş yaparsa, devlet napıyo? veriyo hapis cezasını. peki bunu devlet kendi eliyle yaparsa? görevi veya "varlığını sürdürmesi için gerekli" oluveriyo. eh, devletin hapse attığı adam da, veya pkklı terörist de diyebilir ki "ben bunu varlığımı sürdürebilmek için yaptım, her insan arasıra pis işlere bulaşmak zorundadır". ona da hak vermek durumunda mıyız?
Sosyal ağlarda paylaş

elaidi said:

ve ayrıca siz hakkaten herşeyin her ülkede tüm dünyada anayasalara bağlı, hukuka %100 uyarak mı gerçekleştiğini sanıyosunuz?

Bu standart argüman heralde faşizan eğilimli çevrelerde. Ama önceden kullanıldı ve cevap verildi elaidicim: hukuksuzluk olduğunda topluma düşen onu aydınlatmaktır zaten. Her yerde hukuksuzluk vardır ama önemli olan hukuksuzluk neredeyse orada örgütlenilip üstüne yürünmesidir. "Her yerde var" diyip göbeği yayıp nasıl olsa bana ucu dokunmuyor dersen, bir sonraki neslin hukuksuzluklarına en kral ortamı oluşturuyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Bildiğiniz okuduğunuz teorileri savunurken LÜTFEN Türkiye'de yaşadığınızı ve bu ülkede bazı şeylerin MALESEF değişmeyeceğini göz önünde bulundurun. Hepimiz isteriz ütopik bir türkiye. ama olmuyor işte. Yönlendirmesi kolay, paraya aç ve paranın her kapıyı açtığı bir ülkedeyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ama yönlendiren faktörlerden birinin de siz olduğunuzu unutmayın diyoruz sadece.
Boşverdik cenneti, kusursuz devleti, ülkeyi, toplumu ya.
Ne kurtarırsanız kârdır diye düşünün.
En basiti Cem Garipoğlu davasından örnek vereyim, bu kadar toplum üşüşmese medyanın odağı olmayacaktı, medyanın odağı olmasa bugün hala bu adamların banka hesaplarına vs. el konulacak mıydı? Örgütlenmek, hukuksuzlukları aydınlığa kavuşturmak için haksızlık yapanı sıkıştırmak topluma düşer. "Zaten Türkiye'deyiz" diyip salıp bırakırsanız zaten herkes sizin bu mantalitenize güvenerek umursamazca davranır.
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:

inanilmaz yahu

ciddi ciddi yargisiz infazi savunan bir genclik var elimizde lan 21. yuzyilda

iki dakika durup dusunseniz, savunulacak birsey olsa gizli kapakli yapilmayacagini, uc bes kendini bilmezin gogsunu gere gere cikip bunu yaptiklarini anlatacagini akil edebileceksiniz belki, ama o da yok

ama tum samimiyetimle soyluyorum, tiksindim resmen. bu kadar mi yaka silktirilir bir insana be

E 21. yüzyılın ne özelliği var? Stanley Kubrick vs. filmlerinde 21. yüzyılı öyle inanılmaz gelişmiş ütopik gösterdiler diye hakikaten öyle olacağımızı mı zannettiniz nedir?

Hukuk kurallarına göre suçlu sayamadığın katillerin daha fazla masum can almasını önlemek için sende hoş görülmeyecek eylemere gireceksin tabi. Ülkenin yüksek menfaati için yapılması gerekir böyle pis işlere.
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes52 said:

Viktor, insan doğasından bahsetmişsin uzunca bu tartışmaya girip konudan uzaklaşmayacağım ama ben de mesela herhangi stabil bir insan doğası olmadığı kanısındayım, istiyorsan ayrı bir şekilde bunu da tartışırız. İyi ya da kötü sabit bir insan doğası olmak zorunda değil bana göre, hatta yoktur.

iyi ve kotu diye birsey yok

secimler var

en iyi insan bile kendi postu riske girince baskasi icin kotu kenine iyi bir secim yapabiliyor

insanlarin herseyden once kendi varligini ve guvenligini dusunmesidir bu ve son derece normal ve dogal bir olaydir

insan dogasi dedigimiz sey bu, insanlar pisliktir kotudur seytanin soyudur diyen yok

X in varligi ile Y nin varligi arasinda catisma olunca yapilan secimdir

devletleride insanlar yonettiginden durum boyledir

burda yapilan olayin ayip ve hukuksuz olmadigini veya gucun kotuye kullanilmadigini soylemiyorum, kac sene once shakespeare de "the abuse of greatness is when it disjoins remorse from power" demis

bu akdar anormal karsilamaya ve ilgili gorunmeye gerek yok bana gore

bu olay sonucu devrim olsa ayni naneyi yeni kurulan yonetimde yiyicek

insan tabiatini duzeltmek icin sihirli lambayi aramaya devam yani
Sosyal ağlarda paylaş

ülkeleri yönlendiren biz değiliz. biz eğer güç unsuru olursak yönlendirebiliriz ki o zaman bile önünde milyonlarca engel olacak.

bu ülkede herkesin bişeyden çıkarı var. o çıkarlara dokunduğun an önüne engel çıkar.

Ayrıca münevver cinayetinin bu kadar medyada yer bulmasının en büyük sebebi Hayyam Garipoğlu'nun yeğeni olması katilin. Yoksa kaç tane kız öldürülüyor. Ayrıca bir de tabi kafasının kesilmesi de başka bir sebep bu kadar gündem olmasında.

Her dönem başkaları ele geçiriyor hukuku ve yönlendiriyor. Örnek şu anki ergenekon davası. Bundan önce buna benzer susurluk davası vardı noldu? hiç bişey. her gelen kendi gücünü oyuna sokup mevcut gücü sistemden çıkartmak istiyo ve ona göre hareket ediyo.

Eh, seni şuraya sürerim mantığıyla yürüyen ve bu mantıktan da kurtulamayan bi ülkede gelişim zordur. Ne koparsak kardır tabi ki ama malesef koparamıyoruz işte. ayrıca koparmak istesem bile terör amaçlı hareket eden insanların PKK ile ilişkili insanların başına gelen hukuka aykırı olaylarla uğraşmam bile.
Sosyal ağlarda paylaş

elaidi said:
Yönlendirmesi kolay, paraya aç ve paranın her kapıyı açtığı bir ülkedeyiz.

hangi ülkede böyle değil ki? hatta ülkeyle ne alakası var?

şu an büyük devlet sayılan hemen her ülkede geçmişte benzer olaylar yaşandı ve bu sorunları ortadan kaldırabilenler zaten büyük ülke oldu.

nasıl ki paraya aç insanların rüşvet yemesini engelleyemezsek, bazılarının da kafasına göre kafasına göre infaz gerçekleştirip kitabına uydurmasını engelleyemeyiz. ne var ki geçmişte bu yaşanan olaylar sanki bize devlet politikasıymış gibi yutturuldu, vatandaşın bir yere kadar bu olayları görmezden gelmesi sağlandı. en sonunda anladık ki; olay ne terörü bitirmek, ne masumların canını korumakmış. eroinden, silahtan gelen paranın paylaşım kavgasıymış.

yargısız infaz, evet belki istisna durumlarda bir devlet gerçekleştirir ve hatta bütün devlet yapıyordur; ama bunun konuyla ilgisi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...