sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 cüce. olmadı,olmuyor ve olmayacak. o hayal ettiğimiz saf,temiz dünya malesef gerçek olmayacak bunu artık görmek lazım. bu şartlar altında da ayakta kalmanın yolu bu.malesef.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Konu Ergenekon oldu mu gözlatında tutulmak bile hukuk devletini guguk devleti yapıyor, ancak bir yargılanma hakkından bile yararlanamayarak, idam cezasının yasak olduğu ülkede dağa çıkarılıp taranıldığı iddia edilen kişilere gelince konu "her devlette var!" Ben Amerika şöyle şahane, Fransa böyle muhteşem, İngiltere şöyle inanılmaz, biz ne kadar kötü bir ülkeyiz mi diyorum? Başka ülkelerin, avrupanın lafı geçmiş mi konuda? Hukuksuzluk Etiyopya'da da hukuksuzluk, İngiltere'de de hukuksuzluk, Guantanamo'da da hukuksuzluk, jeopolitik konumu gereğiyle bir tomar hukuksuzluğu meşru görmeyi pek seven toplumumuzun ülkesi Türkiye'de de hukuksuzluk. Bu hukuksuzluklar İngiltere'de de, Amerika'da da, Fransa'da da, her yerde toplum örgütlenmesi ve bu tür hukuksuzlukların peşinin bırakılmamasıyla aydınlatılabilir, çözülebilir. Toplumun kaderinin geleceğinin belirsiz olması yerine herkesin kanunların belirlediği sınırlar içerisinde yaşaması böyle sağlanır. Bu sizin hakkınız, sizin hakkınız olduğu kadar benim de hakkım. Bugün sizin politik olarak ters düştüğünüz birisi olur, yarın öbür gün iktidar sizin politik görüşünüze ters bir şekilde yapılanırsa da, önceden siz izin verdiğiniz için bulduğu ortamda bu sefer de size yapar. Türkiye'den başka hiç bir yerde olmuyor değil, Türkiye'de oluyorsa (bir kez daha, iddialar ispatlanırsa) toplum üstüne yürümedikçe aydınlanmaz, faili meçhul kalır, geleceğin faili meçhullarına da (belki de siz, belki de ben) ortam oluşturur diyorum. Bunun idealizmle de alakası yok. En temel hak olan yaşama hakkını aramak, istemek idealizm değil, insan haysiyetinin en temel parçasını istemektir.
leoneo5 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Cuce, istanbulun karış karış satılması başka konu, ülke güvenliğinin sağlanması başka konu. Bu kadar insan körü körüne "devlet ne yapsa yeridir" demiyoruz. Ülkenin iyiliği için gerekeni ne şekide olursa olsun yapmasını destekliyoruz. Arada fark var. Devlet çok büyük bir sorumluluk yükleniyor. Eski türk lirasından söylemeye alıştığınız için 70 milyon size az bi rakam gibi geliyor. Ama bi denesenize 1 milyona kadar saymayı? Ömrünüz yetmez... Neden bu örneği verdim? Çünkü Türkiye büyük bir ülke, 70 milyonun can ve mal güvenliğini sağlamak adına gereken herşey kağıt üstünde anayasal kanunlarla hallolacak iş değil. Elini kirletmen gerekecektir mutlaka. Milyonları sağ tutmak için bi kaç yüzü feda edebilirsin. Devlet herkese birey olarak değer vermeye çalışsa ohoo ne ülke kavramı kalır ne millet.
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 sipeyskeyk said: cüce. olmadı,olmuyor ve olmayacak. o hayal ettiğimiz saf,temiz dünya malesef gerçek olmayacak bunu artık görmek lazım. bu şartlar altında da ayakta kalmanın yolu bu.malesef. Asıl sen görmüyosun, senın sormadığın hesabı baştakiler 20 yıl sonra sana sorucak, cocuğuna sorucak işte. ülkenın büyük şehirlerinde düzgün yerlede yaşamaya paran olmayınca, karnın doyuracak tarımı ülken yapamayınca, nefes aldıracak ormanın , icilecek suyun kalmadığında anlarsın belki neden devletten hesap soorulması gerektiğini. ülkenın askerei büyük güclere pazarlandığında, doğal kaynları yabancı devletler tarafından tüketildiğinde, 7 günün 2 sinde elektirikler geldiğinde anlarsın işte. dersinki "cuce demişti, asıl ben hayalperestmişim, devlet ne isterse yapmasına izin verdiğim bi dunyada rahat yaşayabiliceğimi sanmışım" hayalperesetler sizi. Haketmeden rahat edebileceğiniz bir dunya var sanıyosunuz önünüzde, ama yok öle bir dunya, yok öle bi gerceklik.
superwiz Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 cüce haklısın ama bir yere kadar,işte ben başlatmadımki ben devam ettireyim,2000 yıl önce ben rahat huzurlu orta asya bozkırlarında gezip tozarken,çinin entrikalarına kurban gitmedimmi? :D bence bu dünya üzerinde aktif olupta en masum millet biziz,ispanya zulm eder yahudileri alırız,saddam zulmeder,kürtleri alırsın,v.s v.s diye uzatabiliriz,onun için bırakın dağınık kalsın,bu devlet 1000 yılda önce de işini biliyordu şimdide biliyor işini gibime geliyor,açılım falan hikaye askerin kontrolünde herşey,baktı güneydoğu parçalanmaya gidiyor,daha fazla özgürlük verelim diyerek önüne geçmeye çalışıyor,asker isterse bir gecede bütün açılımları kapatır,çarşafa sokar bence endişelenmeyin,mantığın bittiği yerde askerlik başlar çünkü:)mantıkla bir yere varılamadığı zamanlarda,asker her zaman devreye girmiştir.
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 superwiz sen 3 ay önce filan bırakmamıs mıydın forumu?
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 "Devletin iyiliği için yapılan şeyler" dediğin zaten doğrudan sonuna kadar politik bir ifade. X hareketi sana göre devlet için iyidir, bana göre toplumu parçalar, güveni yok eder, 50 sene daha terörün devam etmesine sebep olur. Biraz önce söylediğim gibi sırf politik görüşünüzle uyuşuyor diye hukuksuzluğu desteklerseniz, bir gün iktidar yapısı size ters düştüğünde ve siz azınlık haline geldiğinizde dağa çıkarılıp taranan siz olursunuz. Ayrıca bir devletin 70 milyonluk bir nüfusunun olması, gruplarca insanların dağa çıkarılıp hukuksuzca katledilmesini nasıl meşrulaştırır anlayamıyorum. O 70 milyondan bir tanesi sensin. İddialar doğru ise, hukuksuzca öldürülenler de aynı senin gibi o 70 milyonun taneleri. Her birinin kendi aileleri, yaşamları, hayatları, görüşleri var. Senin canın onunkinden daha değerli değil. Dolayısıyla öyle tepeden aşağı bakıp "70 milyon var zaten kessinler 10ar 20şer" demeden biraz insan canına saygın olsun, başkasınınkine değilse de kendininkine olsun.
leoneo5 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Aaaa adama bak. Evde arkadaşlarınızla ot çevirip daire şeklinde oturup şarkı da söylüyo musunuz? Hukuğun üstünlüğünü savunuyo diyodum, bildiğin hippi çıktı adam... Ayrıca konumuz ülkenin doğal kaynakları falan değil... Üstünde tartıştığımız konuda argümanınız kalmayınca konu değiştiriyorsunuz, zor oluyor adam akıllı tartışması. Ondan zaten seyirci kalıyorum 2001 den beri genellikle. ama bazen cidden uçuk kaçık şeyler söylüyorsunuz. cuce hele senin dediklerini 12 yaşında kardeşim söylemez, bunun bu dünyada mümkün olmayacağı mantığına seneler önce kavuştu. Sen niye olgunlaşamadın?
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 leoneo5 said: Cuce, istanbulun karış karış satılması başka konu, ülke güvenliğinin sağlanması başka konu. Bu kadar insan körü körüne "devlet ne yapsa yeridir" demiyoruz. Ülkenin iyiliği için gerekeni ne şekide olursa olsun yapmasını destekliyoruz. Arada fark var. Devlet çok büyük bir sorumluluk yükleniyor. Eski türk lirasından söylemeye alıştığınız için 70 milyon size az bi rakam gibi geliyor. Ama bi denesenize 1 milyona kadar saymayı? Ömrünüz yetmez... Neden bu örneği verdim? Çünkü Türkiye büyük bir ülke, 70 milyonun can ve mal güvenliğini sağlamak adına gereken herşey kağıt üstünde anayasal kanunlarla hallolacak iş değil. Elini kirletmen gerekecektir mutlaka. Milyonları sağ tutmak için bi kaç yüzü feda edebilirsin. Devlet herkese birey olarak değer vermeye çalışsa ohoo ne ülke kavramı kalır ne millet. Arada hiç bir fark yok, devlet yasa dışı bir iş yapıyor bu kadar basit. bu olay daha kanıtlanmaış bile zaten, ama yararlı kısmına girmiyorum bile. Devletin yasa dışı birşey yapmasına izin vermekle ilgili bu sadece, cunku devleti yonetenler halkın yararınıda devletin yararınıda düşünmez. Düşündükleri kendi menfaatlaridir, tayyipin amaclarından ne kadar emin değilsen, mit başaknınkindede, kontür gerillar organizasyonun yoneticlerindende, genel kurmaydanda okadar emin olamazsın. Anayasa, bu kurumlara hak ve güc tanımak için değil, aksine ellerindeki gücü sınıslandırmak için var. Çiğnediklerinde hesap sormakta sizin işiniz.
leoneo5 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Antimodes52 said: "Devletin iyiliği için yapılan şeyler" dediğin zaten doğrudan sonuna kadar politik bir ifade. X hareketi sana göre devlet için iyidir, bana göre toplumu parçalar, güveni yok eder, 50 sene daha terörün devam etmesine sebep olur. Biraz önce söylediğim gibi sırf politik görüşünüzle uyuşuyor diye hukuksuzluğu desteklerseniz, bir gün iktidar yapısı size ters düştüğünde ve siz azınlık haline geldiğinizde dağa çıkarılıp taranan siz olursunuz. Ayrıca bir devletin 70 milyonluk bir nüfusunun olması, gruplarca insanların dağa çıkarılıp hukuksuzca katledilmesini nasıl meşrulaştırır anlayamıyorum. O 70 milyondan bir tanesi sensin. İddialar doğru ise, hukuksuzca öldürülenler de aynı senin gibi o 70 milyonun taneleri. Her birinin kendi aileleri, yaşamları, hayatları, görüşleri var. Senin canın onunkinden daha değerli değil. Dolayısıyla öyle tepeden aşağı bakıp "70 milyon var zaten kessinler 10ar 20şer" demeden biraz insan canına saygın olsun, başkasınınkine değilse de kendininkine olsun. O dağda tarananların aileleri, yaşamları, görüşleri var diyorsun duygusallık yapıyorsun. Onlar senin vicdanına sahip olsa bombalı saldırılar vs. yapmazlardı... Vicdansız insanları, insan gibi olmayan insanları dağa çıkarıp tarıyor devlet. öyle yüzyıllar önce krala karşı gelenleri aileleriyle birlikte yakın mentalitesiyle yapılmıyor bu faili meçhul cinayetler.
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 ne güzel ya, ne yazsak "butun dunya olgunluğa erdi bi sen kaldın cüce eki eki eki" deniyo, bende neden uğraşıyosam, yani neden uğraştığım bellide, ama ahmaklık bende.
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 leoneo5 said: O dağda tarananların aileleri, yaşamları, görüşleri var diyorsun duygusallık yapıyorsun. Onlar senin vicdanına sahip olsa bombalı saldırılar vs. yapmazlardı... Vicdansız insanları, insan gibi olmayan insanları dağa çıkarıp tarıyor devlet. öyle yüzyıllar önce krala karşı gelenleri aileleriyle birlikte yakın mentalitesiyle yapılmıyor bu faili meçhul cinayetler. bari okusan biraz yahu... konu teroristler değl, suclu olduğu belli bile olmıyan masum insanlar.
leoneo5 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Cuce said: leoneo5 said: Cuce, istanbulun karış karış satılması başka konu, ülke güvenliğinin sağlanması başka konu. Bu kadar insan körü körüne "devlet ne yapsa yeridir" demiyoruz. Ülkenin iyiliği için gerekeni ne şekide olursa olsun yapmasını destekliyoruz. Arada fark var. Devlet çok büyük bir sorumluluk yükleniyor. Eski türk lirasından söylemeye alıştığınız için 70 milyon size az bi rakam gibi geliyor. Ama bi denesenize 1 milyona kadar saymayı? Ömrünüz yetmez... Neden bu örneği verdim? Çünkü Türkiye büyük bir ülke, 70 milyonun can ve mal güvenliğini sağlamak adına gereken herşey kağıt üstünde anayasal kanunlarla hallolacak iş değil. Elini kirletmen gerekecektir mutlaka. Milyonları sağ tutmak için bi kaç yüzü feda edebilirsin. Devlet herkese birey olarak değer vermeye çalışsa ohoo ne ülke kavramı kalır ne millet. Arada hiç bir fark yok, devlet yasa dışı bir iş yapıyor bu kadar basit. bu olay daha kanıtlanmaış bile zaten, ama yararlı kısmına girmiyorum bile. Devletin yasa dışı birşey yapmasına izin vermekle ilgili bu sadece, cunku devleti yonetenler halkın yararınıda devletin yararınıda düşünmez. Düşündükleri kendi menfaatlaridir, tayyipin amaclarından ne kadar emin değilsen, mit başaknınkindede, kontür gerillar organizasyonun yoneticlerindende, genel kurmaydanda okadar emin olamazsın. Anayasa, bu kurumlara hak ve güc tanımak için değil, aksine ellerindeki gücü sınıslandırmak için var. Çiğnediklerinde hesap sormakta sizin işiniz. "devlet yasadışı iş yapıyor" demek ne demek arkadaşım? yasayı koyan devlet değil mi? Tayyip ve hükumeti tonla fabrikamızı, limanımızı yasalaştırarak satmadılar mı? Senin hukuki açından gayet haklılar çünkü çıkarttıkları kanun satışına izin veriyor.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Tamam işte çıkacak yasaların ne yönde bir iradeyle belirleneceği de demokrasi dediğimiz şeyler oluyor. Oy veriyorsun, başa getirdiğin adamlar da yasalar çıkarıyor, bu yasaların çıkıp çıkmamasını oyluyorlar. Yasa çıkarılmaması demek zaten toplum desteği olmaması demek, yasa olmadan, hukuk sınırlarının dışında devlet organlarının hareket etmesi ise, hukuksuzluk, iktidar ve gücün kötüye kullanımıdır. Bu kadar basit.
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 birde hapse atip besleyelim mi tartışması var.
leoneo5 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 E yok ıspatlayamıyorsun işte. Şu kaybolan hadepliler olayı bile iddadan öteye geçemiyor. Elinde silahı tutan yönetir. Faili meçhul olsun istemeseler on kere açığa çıkardı böyle şeyler.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Öyle çok entel dantel, hukukçu işinden bahsetmiyoruz burada. İdealizm falan da yok. Size tanınmış haklar var, devletin işleyişi süresince görev ve sorumluluklarını belirleyen yasalar var, devlet bu sınırları aşarak toplumun haklarını ihlal ediyor, siz de oh ne güzel yapıyor diyorsunuz. Yarın o iktidarın kimliği değişirse aynısını diyecek misiniz diyorum? Soru çok basit.
midye dolma Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 superwiz said: cüce haklısın ama bir yere kadar,işte ben başlatmadımki ben devam ettireyim,2000 yıl önce ben rahat huzurlu orta asya bozkırlarında gezip tozarken,çinin entrikalarına kurban gitmedimmi? :D bence bu dünya üzerinde aktif olupta en masum millet biziz türkler çin'e hiç dokunmuyor muydu? öyle ata mı biniyorlardı?
leoneo5 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Sizde milli güvenlik kavramını anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Devlet siyasi görüşüne zıt olanları toplayıp toplayıp öldürmüyor ki. HADEP'liler deniyor. PKK'nın o zamanki seçimde kurduğu parti. Batasunalık yapmaya çalışıp kapatılan bir parti. Terör örgütüne adı karışmış, pis, teröristler kurban gidiyor faili meçhul. olay bu. ülkenin güvenliği adına yapılıyor, o yüzden yapılması gereken bir eylem olarak görüyorum.
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 pff, daha kabaca nasıl anlatabilirim bilmkiyorum. yarın anana bacına kardeşine tüğrban gecirdiklerinde, oruc tutmayna hapis cezası verildiğinde, sokağa carşafsız cıkmak yasak olduğunda, heryer haremlik selamsıl olduğunda, uğpraşmıycak, şeriat geldiğinde sende cıkıp "şeriatne lan şeriat tırt bişi değiştirin hemen" dediğinde, alıp götürüp "devletin bütünlüğü için" öldürdüklerinde.. zaten ölü olduğun için itiraz edemiyceksin. antimodes lütfetmişde "soruyorum" demiş.
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Antimodes52 said: Öyle çok entel dantel, hukukçu işinden bahsetmiyoruz burada. İdealizm falan da yok. Size tanınmış haklar var, devletin işleyişi süresince görev ve sorumluluklarını belirleyen yasalar var, devlet bu sınırları aşarak toplumun haklarını ihlal ediyor, siz de oh ne güzel yapıyor diyorsunuz. Yarın o iktidarın kimliği değişirse aynısını diyecek misiniz diyorum? Soru çok basit. iktidarın kimliğinden, eğilimlerinden memnun olan kitle kısıtlı zaten bu ülkede. nitekim kimsenin teröristleri ve destekcilerini "vicdani sorumluluk" hissederek insan yerine koyması, sivile askere devlete karşı kurşun sıkan mayın koyan pusu kurup baskın yapanları desteklemesi de mantıksız. yarın öbürgün sen veya bir arkadaşın da askerdeyken vurulabilirsin şu an haklarını savunduğun teröristler tarafından, veya güpegündüz yürürken sevgilinle ailenle paramparça olabilirsin bu heriflerin koyduğu bombalarla. ondan sonra hala yargısız infaz, hukuksuzluktur bu gibi idealist hukuk öğrencisi çığlıkları atabilir misin merak ediyorum. gerçi kıymaya dönünce yapamazsın tabii ama eskaza ailen terör saldırısına kurban gitti, olur olur. bu ülke kürt teröründen, aşırı dinci terör örgütlerinden çok darbe aldı, öyle bi genişlik yok terörist ve destekçilerini yargılayalım ceza evlerinde vergilerimizle besleyelim diye. idam cezası kaldırılmamış olsaydı apo da şu an köpekleriyle birlikte yatıyordu, ulusa seslenişini bekliyoruz şu an nitekim.
elaidi Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Antimodes52 said: Bu tür bir uygulamanın "adil" ve "yerinde" olduğunu düşünenler varsa buyrun böyle bir yasa çıkaralım, her gün birilerini toplayıp dağa götürüp taraylım. Sıra size gelirse zırlamak yok ama ok? canım, malesef her ülke her zaman hukukla yürümüyo. ha doğru mu, pkk'lılar öldürülecekse evet. gözünü kırpmadan askerlerin ölüm emrini verebilecek veya bu kararlara ortak olabilecek insanlarsa evet. onun dışında hayır.
leoneo5 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Cuce said: pff, daha kabaca nasıl anlatabilirim bilmkiyorum. yarın anana bacına kardeşine tüğrban gecirdiklerinde, oruc tutmayna hapis cezası verildiğinde, sokağa carşafsız cıkmak yasak olduğunda, heryer haremlik selamsıl olduğunda, uğpraşmıycak, şeriat geldiğinde sende cıkıp "şeriatne lan şeriat tırt bişi değiştirin hemen" dediğinde, alıp götürüp "devletin bütünlüğü için" öldürdüklerinde.. zaten ölü olduğun için itiraz edemiyceksin. antimodes lütfetmişde "soruyorum" demiş. BUNLAR AYNI ŞEY DEĞİLLLLL! BAŞKALARININ CANINA KAST EDERSEM, BAŞKA MASUMLARIN CANINA KAST ETMEK İSTEYENLERE YARDIM EDERSEM EYVALLAH AMA FİKİR ZITLIĞINDAN BÖYLE BİR EYLEM YAPIYORSA DEVLET O ZAMAN HALK AYAKLANIR ZATEN. koyun değiliz anlamıyor musun? Her olaya aynı tepkiyi veririz demiyoruz. Bu 3. söyleyişim oluyor daha nası anlatayım? hecelesem anlar mısın?
Öne çıkan mesajlar