Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Herşeyin teorisi,gödel strikes again

Choericoe

Öne çıkan mesajlar

Modern fizik büyük bir çıkmazda gibi,önce sicim teorilerini 11 evrenle bir araya topladılar,formüller uydu,etrafınada paralel evren düşüncesi serpiştirdiler;tam bu sefer oldu denildiğinde,yine olmadı.

2004,2005 gibi Hawkingte Gödele referans yaparak,artık bir sonuca varamıcağımızı düşünüyorum demişti.Ayrıca yapılan paralel evren testleri,bir "belki" bırakırken,m-theorysinde tersler genelde negatif geldi.

Açıkçası bende artık fiziğin bu konuda bir sonuca varabiliceğinden ümidimi kestim,einstein çok üzülücek:/ Elbette daha çok durumu anlatabilen,ve hatta testlerde belkili sonuçlar alabiliceğimiz teorilerde bulunucaktır ama tam olarak herşeyi kapatan,ve ispatlanabilen birşey olmayacak gibi gözüküyor.

Gödel strikes again,and again.
Sosyal ağlarda paylaş

Fiziksel modellerin matematiksel modellerden pek farkı yok bence, sadece başta koyduğun aksiyomlar doğadan gelen gözlemlerle uyuşmalı (bkz: ışığın hızı her referansa göre sabittir aksiyomu ya da en az aksiyon prensibi). Benim merak ettiğim gödel'in teorisinde matematiksel modelde ortaya çıkan uyuşmazlıklar acaba fiziksel bir model ile gözlemlenenler arasında ortaya çıkan uyuşmazlıklar arasında bir bağ var mı.. Gödel'in teorisi, fiziksel bir model üzerinde de çalışıyorsa ondan çıkmasını beklediğimiz şey aslında matematiksel bir çelişki ama işte diğeri de bir çelişki ve diğeri de matematiğe uyan bir evrenin içersinden çıkan bir gözlemle çelişki dolayısıyla neden matematiksel bir çelişki sayılmasın
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...