Rukh Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Alkollü müsün sen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Kitap okumak kültür ve zihnini geliştirir eğer okumayı sevmıyorsan okumazsın ve yorum yapamazsın. Şu izlediğin filmler, oynadığın coğu oyun kitaplardan esinlenip yapilmiştir. Sosyalleşmek derken Sanal sosyalleşme mi ? Çünkü sosyal insan dışarı çıkar ve insanlarla yüz yüze konuşmayı tercih eder. Arasında dağlar kadar fark vardır. said: paticiğin battle.net sunucusu kapansın, herkes orjinal alsın. uo serverının açık olduğu günlerin mahkemede hesabını versin gibi taleplerde de bulunmanızı istiyorum aynı zihniyetle. Yasal olduğunu kim söledi zaten ? Sadece kanuni açıdan uyarlaması yok, bu servisi sağlayan modul başkaları tarafından yazılmış olasada oyunun kendisi kaçaksa ozaman sorunlu olur ama o module başkaları tarafından yazılmış ve oyunun içersindeki bnet servisini kullanıcıya sağlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 abicim neyi tartışıyosunuz ki? nasıl olması gerekiyorsa öyle sistem şu an zaten. korsan kullanabilen kullanıyo, kullanamayan orjinal alıyo öpe öpe. benim endişem, sadece şimdiye dek olan rahatlığımın bozulma ihtimali :) nerden bulacam ben anna maria jopek'in bundan sonraki albümünü? ya da dhafer youssef'in. (hadi adil olayım, anna maria'nın bi albümünü bi keresinde mediamarkt'ta buldum, ama o sadece son albümüydü ve başka bişey yoktu. kadının bütün albümleri var bende ve bu şarkıların büyük bölümünü ayıla bayıla dinlerim.) hayır yani korsan paylaşım olmasa bunlardan haberim bile olmayacaktı zaten. bi yerde market genişletmede katalizör oluyo aslında yani. gelse buraya mesela direkt giderim konserine, onun da korsanı yok ya :D bilgisayar oyunlarına gelince, doğru gerçekten ölümcül ihtiyaç değil, ama yine de ihtiyaç. kitap, dergi, sinema nasıl kültür parçaları ise bilgisayar oyunu da öyle. şu anda korsanın ulaşılabilirliğini böyle bi yasayla bıçak gibi kesmek belki kitapları yasaklamak gibi bir sosyal çöküntü yaşatmaz, ama kültürel bir eksiklik olabilir bir nevi. (ki gerçi bizim millet her konuda kültür gecikmesi yaşadığından, bu çöküntü olması yerine tam tersine olumlu sonuç da doğurabilir eheh) filmlere gelince, yine aynı hikaye. saçma sapan filmlere para vermekten kurtuluyosun mesela. hadi bu osuruktan bi bahane, dendiği gibi türkiyede bulunmayan filmler noolacak :) ya da gösterilmeyen diziler? niye mahrum kalalım bunlardan? aynı zamanda, herkesin ailesinin aylık geliri ayda 8000 tl de değil. açlık sınırı nerelerde bu ülkede, bilinen bi gerçek. bu ülke içinde 20 tl bile yüksek bi para oyun için. ha, emeği geçen adam için kesinlikle yetersiz bi para 20 tl, o da doğru :) bence bu işin en iyi çözümü zorunlu reklam olur. müzik mi indiriyosun, indirirken illa izlemek zorunda olduğun bi reklam olur. o veri bilgisayarına aktarılır illa. ya da oyun mu kopyaladın, içinde orda burda bi sürü reklam görürsün... film mi kopyaladın, baş kahraman converse giyip, coca cola içerken, audisine atlayıp ne bileyim disneylande gider :P yazılımcı ve "sanatçı"ların tarafını tutmaya çalışmak da mantıklı bi hareket değil, sonuçta onlar müşterilerinin paraları sayesinde yaşıyor. yani bi mağazaya gidip 50 liralık hede için, abi valla çok emek harcamışsınız 60 tl vermem lazım demezsin :) tabii burda haklarını vermememiz lazım da demiyorum, kefalleyenler olabilir, biz elimizden olabildiğince az para çıkmasını isteyeceğiz sonuçta, onların da bu parayı bi şekilde elde etmenin yolunu bulması lazım. zorla olacak bi iş değil bu, kendileri zarar eder mantıken. wall of text olmuş yea (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Alis said: Kitap okumak kültür ve zihnini geliştirir eğer okumayı sevmıyorsan okumazsın ve yorum yapamazsın. Şu izlediğin filmler, oynadığın coğu oyun kitaplardan esinlenip yapilmiştir. Sosyalleşmek derken Sanal sosyalleşme mi ? Çünkü sosyal insan dışarı çıkar ve insanlarla yüz yüze konuşmayı tercih eder. Arasında dağlar kadar fark vardır. said: paticiğin battle.net sunucusu kapansın, herkes orjinal alsın. uo serverının açık olduğu günlerin mahkemede hesabını versin gibi taleplerde de bulunmanızı istiyorum aynı zihniyetle. Yasal olduğunu kim söledi zaten ? Sadece kanuni açıdan uyarlaması yok, bu servisi sağlayan modul başkaları tarafından yazılmış olasada oyunun kendisi kaçaksa ozaman sorunlu olur ama o module başkaları tarafından yazılmış ve oyunun içersindeki bnet servisini kullanıcıya sağlıyor. merak etme senin görmediğin kadar çok materyal geçiyor elimden her gün, hayat öykün olucak kadar kitap okuyorum genelde de. kültürel açıdan da çoğunluktan oldukça üstünüm. izlediğim filmler harry potter veya yüzüklerin efendisi ile kısıtlı kalmadığından, oynadığım oyunlar da şu sıralar guitar hero ile singstar serilerinden ibaret olduğundan bu varsayımlarının geçersiz kılındığından hem fikiriz umarım şu an itibariyle. parklar bahçeler it kopukla kaynarken, aşırı göç ve varoşlaşma sonucu çarpık kentleşmenin verdiği apartmana kapanan nesil olgusunu da gözardı etmenin imkansızlığına dikkat çekmek istiyorum bu bağlamda. bu yüzden okul dışında bir çevreye erişimi belirli yaş ve gelir grubundaki gençler ve çocukların oldukça kısıtlı, ki okula devam ediyor olmaları bile büyük bir şans. bu çocuklar için hayati önem taşıyor oyunlar, nitekim kötü koşullar sebebiyle online oyunlara yönelmek zorunda kalmaları da senin idealindeki sosyalleşme kriterlerini tatmin edemiyor olabilir. sosyal insan dışarı çıkmak zorunda da değildir, evine misafir de davet edebilir. evden çıkmak, dışarda fahiş fiyatlarla yiyip içmek zorunluluğu da böylece bir seçime dönüşmüş oldu sanırım. bedava oyun oynama hizmeti sunulmasının yasallığı konusu da aynı korsan yazılım ve müziğe olan bakış gibi yalnız onu atlıyor olman beni benden alıyor. battle.net veya world of warcraft ultima online vs. gibi oyunları ücretsiz oynama imkanı sunarak, üretici firmalara gelir kaybı yoluyla zarar veriliyor. bu ince noktayı tekrar bir düşünmen dileğiyle... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Otedengelen said: ...kültürel açıdan da çoğunluktan oldukça üstünüm... yalnız şu laf direkt saçmalama olmuş. sakin biraz, kendinizi kaybetmeyin böyle ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 adam haklı, seviye bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 KÜLTÜRLE BİZİ SDFSDFSFF Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mr_Hand said: Otedengelen said: ...kültürel açıdan da çoğunluktan oldukça üstünüm... yalnız şu laf direkt saçmalama olmuş. sakin biraz, kendinizi kaybetmeyin böyle ya. yoo gayet elit bir insanım türkiyede yaşayan kitleye göre, bunun tartışmaya açık bir yanı olduğunu düşünüyorsanız sizin cahilliğinizdendir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rukh Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Otedengelen said: merak etme senin görmediğin kadar çok materyal geçiyor elimden her gün, hayat öykün olucak kadar kitap okuyorum genelde de. yanlış kısmı alıntılanmış yukarıda. Yerin göğün hakimi olduğunu ilan ettiği yer burası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 @öteden beriden oooooohoohohooo. eyvallaaah :D edit: okurken ilk orda koptum ben ya sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 aboooo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 bu arada arkadaşlar, ben de süperim, bunun tartışmaya açık bir yanı olduğunu düşüneneniz varsa kendi yetersizliğindendir learn2yetmek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 once dota ogren sonra gel pls noob. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 SÜPER MÜM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 12 tane 1 er TB lik eksternal aldım. şimdiye kadar yapılmış tüm film ve şarkıları çekeceğim yasa çıkana kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rukh Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Konuya dönersek. Bilgisayar oynamak hayati bir ihtiyaç değil bence. İnsanı geliştiren biryanları olduğu kesin ama "hayati" değil. Sosyalleşmeye yardım ettiği de muallakta. Orada tanıştığın insnalarla gerçek hayatta buluşup birşeyler paylaşmıyorsan, bilgisayar başından devam ediyorsan buna sosyalleşme demek muhtemelen doğru değil. normal oyunlar yine özelikle çocuk gelişimi için çok öenmli ama burda konuştuğumuz şey internet. Önceki sayfalarda bu nedenle belirtme gereği duymamıştım ama adam tuttu monopolyden vurdu. Kaldı ki bu da hayati bir ihtiyaç değil. Kitap konusu korsanın asıl noktası herhalde. Çünkü hayati ihtiyaçların üstüne en çok ihtiyaç duyduğumuz şey kitap. Parası olmadığı için korsan alan bir insanı anlarım ama yine de onu aldıktan sonra napayım orijinalini ucuza satsalarmış diyen adamı anlamam. Birşeyi yapıyorsan kabullen. Kitap demişken; macera-polisiye okumanın da tv izlemekten çok bir farkı yok. Dolayısıyla kitap olsun da ne kitabı olursa olsun demek de yanlış. Yani gidip stephen king'i korsan alan veya beleşe e-book indiren adamın da çok birşey söylemeye hakkı yok. Ayrıca kitaplarda bir de sahaf olayı var ki klasiklerin hepsini 2-3 ytl gibi paraya almak mümkün. Uzun lafın kısası korsan kullanmak ayrı şey, korsan kullanmayı haklı çıkartmaya çalışmak ayrı şey. Korsan kullanırım ama kendimi savunmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 abvblizzard said: 12 tane 1 er TB lik eksternal aldım. şimdiye kadar yapılmış tüm film ve şarkıları çekeceğim yasa çıkana kadar. YÜRÜ BEEE ASLANSIN KOÇSUN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Rukh said: Konuya dönersek. Bilgisayar oynamak hayati bir ihtiyaç değil bence. İnsanı geliştiren biryanları olduğu kesin ama "hayati" değil. Sosyalleşmeye yardım ettiği de muallakta. Orada tanıştığın insnalarla gerçek hayatta buluşup birşeyler paylaşmıyorsan, bilgisayar başından devam ediyorsan buna sosyalleşme demek muhtemelen doğru değil. normal oyunlar yine özelikle çocuk gelişimi için çok öenmli ama burda konuştuğumuz şey internet. Önceki sayfalarda bu nedenle belirtme gereği duymamıştım ama adam tuttu monopolyden vurdu. Kaldı ki bu da hayati bir ihtiyaç değil. Kitap konusu korsanın asıl noktası herhalde. Çünkü hayati ihtiyaçların üstüne en çok ihtiyaç duyduğumuz şey kitap. Parası olmadığı için korsan alan bir insanı anlarım ama yine de onu aldıktan sonra napayım orijinalini ucuza satsalarmış diyen adamı anlamam. Birşeyi yapıyorsan kabullen. Kitap demişken; macera-polisiye okumanın da tv izlemekten çok bir farkı yok. Dolayısıyla kitap olsun da ne kitabı olursa olsun demek de yanlış. Yani gidip stephen king'i korsan alan veya beleşe e-book indiren adamın da çok birşey söylemeye hakkı yok. Ayrıca kitaplarda bir de sahaf olayı var ki klasiklerin hepsini 2-3 ytl gibi paraya almak mümkün. Uzun lafın kısası korsan kullanmak ayrı şey, korsan kullanmayı haklı çıkartmaya çalışmak ayrı şey. Korsan kullanırım ama kendimi savunmam. demeyin şöyle ya bilgisayar oynamak nedir, bilgisayar oynanmaz oyun oynanır babam da böyle derdi hep küçükkken "bilgisayar oynama yeter artık" derdi :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Rukh said: normal oyunlar yine özelikle çocuk gelişimi için çok öenmli ama burda konuştuğumuz şey internet. Önceki sayfalarda bu nedenle belirtme gereği duymamıştım ama adam tuttu monopolyden vurdu. Kaldı ki bu da hayati bir ihtiyaç değil. burda asıl konuşulan intellectual property rights. telif melif muhabbeti ve korsanla oluşan alternatif pazarın bir bölümü. bunu kavraman dileğiyle iyi geceler dilerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rukh Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Diyaloğumuz ilk olarak senin benim mesajımı alıntılamanla başladı. Ben de doğrudan habere yorum yapıyordum dolayısıyla o sırada senin kimle ne konuştuğunu düşünmüyordum. Sana da iyi geceler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Brigand said: abvblizzard said: 12 tane 1 er TB lik eksternal aldım. şimdiye kadar yapılmış tüm film ve şarkıları çekeceğim yasa çıkana kadar. YÜRÜ BEEE ASLANSIN KOÇSUN Yavaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 konunun genel kaynağından bahsediyordum ben orda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 İkili saçma sapan tartışmalara tekrardan girecekseniz komple temizleyebilirim topiği üşenmeden.. ayrıca müm süper falan değil, gayet yeto bir insan.. otedengelenin elitlik katsayısıyla aynıdır yani onun süperliği.. ayrıca en elit benim, kızlara selam ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Dela benle evlensin, mp3 , torrent torunlarımız olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Arkadaşlar korsan yıllardır var. Siz film veya müzik sektörünün battığını gördünüz mü? Sinema hala milyonlarca dolarla oynuyor. Korsanın çıkmasıyla, "Sinemada izlenecek film" kavramı çıktı bundan haberiniz var mı? Dolaylı yoldan bktan yapıtları sildi bu kavram. Ben korsanı sonuna kadar kullanan bir adamım. Şayet araba vs örneğini veren adamlar bitlerle atomları karıştırıyor sanırım. Eğer bir araba tek tuşla hiç bir zahmet olmadan iki tane arabaya dönüşebilseydi. Ben bu arabaya beleşe binmek istiyorum derdim. Siz istediğiniz kadar elitliğinizi ortaya koyup "Babacım ben korsan indirmeem" diye söylene durun, benim bildiğim sinema bir sanatsa, ben bu sanata ücretsiz olarak ulaşmalıyım. Bende sizinkiler kadar abuk bir örnek veriyim; Bende de mona lisa resmi yok ancak internetten bakabiliyorum. Nedir yanı onun içinde paramı vermeliyiz? Konunun özü aXXo lar FXGleri yoketseler bile elbet birileri bu filmleri internete koyacaktır. Adı a olacaktır b olacaktır. Ne yapılırsa yapılsın korsan indirme engellenemez. Bizim klasik türkiyenin klasik absürtlükleri. Dışarda adam cd ile satar, polis bu adamdan 5-10 cd rüşvetini alır, olan indirene, yani amacı ticaret olmayıp sadece izlemek olanı hapse atarlar. Korkuyorum bu ülkede bir gün gov.tr uzantıları hariç sitelere girmek yasak olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar