Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tek Kelimeyle Kürt Meselesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sipeyskeyk dostum bu lafım sana;

Nickini sipeyskeyk olarak alıp,bizim ingilizce alınmış nickleri türkçe okunuşlarıyla yazdığımız,yaparken çok haz aldığımız bir geyiğimizi yapmamızı engelleyerek,özgürlüğümüzü kısıtladın.

Bu yaptığın bir çeşit asimilasyon,bir çeşit işkence adeta.

Bize açılım yap.

Açıl

Mesaj tarihi:
sipeyskeyk said:

Amerika resmi dili ispanyolca yapıyor mu milyonlarca latin kökenli varken ülkesinde ?

Veya Almanya Türkçeyi dahil ediyor mu anayasasına ?

Kimsenin onlar hor gördüğü yok,zengin birsürü kürt var.Otelleri var,fabrikaları var kimse onlara sen para kazanamazsın demiyor.Bürokrat oluyorlar,milletvekili oluyorlar hatta Cumhurbaşkanı bile oluyorlar.

Hep daha fazlasını istemek niye ?

edit:

İspanya bask'a istediklerini versin.
Amerikada ispanyollar,kızılderililer(yok lan onlar için çok geç.),uzakdoğulular 2. sınıf insan olmaktan kurtulsun ve bütün dünyayı ''demokratikleştirme'' sevdasından vazgeçsin.
Avrupada müslümanları dışlama,baskı,demokratik haklardan mahrum etme son bulsun.
Latin Amerikadaki baskıcı rejimler demokrasiye dönsün.
Rusya her ama abi diyenin kafasını ezmeyi bıraksın.
Çin özerk cumhuriyetlerinde yaptığı asimilasyonu durdursun.

O zaman biz de kürtlere al kardeşim bunlar senin istediklerin,dünyanın sistemi artık değişti artık süper demokratik bir yer oldu herkes şarkılar söyleyip birbirine çiçekler atarak sokaklarda sekiyor.Her çeşit silah yasaklandı,herkes kardeş oldu gel sana bir sarılayım diyelim.

o zamana kadar,no wai.Çünkü işler bu günün dünyasında böyle yürüyor.

"rastgele bi liboş" said:

onların yapmamış olması kendi kabahatleridir, bizim de yapmamamızı gerektirmez, biz yapalım dünyanın en(a)iyisi biz olalım hede hödö
Mesaj tarihi:
Ya bu topraklarda birsürü azınlık millet varken sadece Kürtler dağa çıkarken, sadece onlar "Anayasaya Kürtçe eklensin" gibi mal bi istekte bulunuyorken gelip yine savunmayın yani onları. Benim de çok yakın Kürt dostlarım var ama onlar Türk olmaktan da gurur duyuyorlar..
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

Benim de çok yakın Kürt dostlarım var ama onlar Türk olmaktan da gurur duyuyorlar..

Yakın dostun Türk olup da Kürt olmaktan gurur duysaydı ?
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:

Taraf gazetesini muhattab almayin allaskina ya.

NE BÜYÜK bir hata olur bu. Taraf gazetesi doğrudan doğruya ABD'nin (veya artık USA mi demek lazım, herşeyi ingilizce yazmaya bayılıyorz) sesidir. ÇOk önemlidir. Dikkatle izlenmelidir.

Ayrıca, saçma tutuculuklar sebebiyle yıllarca söylenememiş çok şey ilk kez Taraf tarafında söylenmiştir.
Mesaj tarihi:
Rukh said:

nileppezdel said:

Benim de çok yakın Kürt dostlarım var ama onlar Türk olmaktan da gurur duyuyorlar..

Yakın dostun Türk olup da Kürt olmaktan gurur duysaydı ?

Evet ben aslen Japonum yanliz Nijeryali olmaktan gurur duyuyorum gibi bir sey olmus. Yil 2009 acin gözlerinizi
Mesaj tarihi:
PEki birşey sorucam;

çözüme inanmıyorsunuz, peki istiyor musunuz? Yoksa aynen devam edelim, oradaki insanlar vazgeçerse sorun da çözülür mü diyorsunuz?

Meseleye ordaki insanlar saçma düşünüyor diye bakıyorsunuz, yanlış düşünüyolar diye. Öyle bile olsa, oradakiler yanlış bile düşünse ortada bir durum var. Ben insanların benim yerime de ölmesini istemiyorum, başka nedenlerle de. O yüzden çözüm önerilerini inceleyip kurcalamayı seçiyorum. Ama insanlar en baştan ordailer zaten haksız biz napalım diye bakıyor. Yahu ordakiler haksız bile olsa ortada bir sorun var. Banane diyip görmezden mi geleceksin yoksa çözüm mü üreteceksin.

Yakında yine bir 15 şehit haberi gelir, ortalık kızışır.

Bu yazdıklarımı yine şuanki çözüm önerileri, akp vs. için söylemiyorum, genel olarak söylüyorum.
Mesaj tarihi:
Boyle bir kimlik sorunu var diyenleri hayretle izliyorum. Ekonomik olarak kalkinamamis bir bolgede kimlik sorunu ne alaka. Adamlar sayin ocalan olmadan olmaz diyor. Pkk diyor. Demokrasi diye kandirilan biz oluyoruz. Turkiye bir irkdan cok bir cografik bolgede anlamina gelmektedir. Bu topraklar icinde surusuyle irk var. Sanki sokaklarda kurt diye insanlari dovuyorlar. Sanki kurtler hep ezilen, hor gorulen taraf. Gelip buyuksehirlere suc oranini yukselticek ahlaki yok sayacak kadar ozgurler ama. Bu isin sonu bagimsiz kurdistana gider. Yerim boyle demokrasiyi.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:

Skroce said:

Evet ben aslen Japonum yanliz Nijeryali olmaktan gurur duyuyorum gibi bir sey olmus. Yil 2009 acin gözlerinizi

2009 olunca ne oluyo la?

Demek istedigim hic bir sey eskisi gibi degil vatan millet sakarya bunlar bos isler. 70lerde 80lerde degiliz bir cok insan bir cok seyin farkinda. Bazilari at gözüklerini cikarsin artik gerci hepsi burda söylendi.
Mesaj tarihi:
@skroce

Senin o dediğini ingilizlerin yaptığını görmedim , yahudilerinde yaptığını görmedim, sanırım her ülke vatandaşı kendi ülkesi için vatan millet sakarya der ( yada londra kraliçe filan hede hödö ) aman gelin birleşelim yada para iyi gelecek memleketimizi satalım demiyolar!!!

ki bi fransız fransada başka bir dil konuşturamazsın ve ben fransızım demeye devam eder.
Mesaj tarihi:
Skroce said:
Demek istedigim hic bir sey eskisi gibi degil vatan millet sakarya bunlar bos isler. 70lerde 80lerde degiliz bir cok insan bir cok seyin farkinda.

1. Vatan millet sakarya boş işler bunlar ?
2. Şuan millet 70'lerden 80'lerden daha "farkında" ?

Nays
Mesaj tarihi:
Skroce said:

sg-1 said:

Skroce said:

2009 olunca ne oluyo la?

Demek istedigim hic bir sey eskisi gibi degil vatan millet sakarya bunlar bos isler. 70lerde 80lerde degiliz bir cok insan bir cok seyin farkinda. Bazilari at gözüklerini cikarsin artik gerci hepsi burda söylendi.

yeni çektirdim vesikalık
Mesaj tarihi:
sonj yerel seçimlerde dtp bu kadar oy almasa ben de bazı konularda ısrarcı olacaktım; ama demek ki bazı talepler var.

daha önce dediğim gibi, devlet denetimindeki okullarda eğitim türkçe olduğu sürece bence sorun yok.

terör falan tabii hiç istemediğimiz şeyler; ama siyasetçi olsam, derim ki "anasını satim dağa çıkan 3-5 lavuk varsa, gün gelir 3-5 milyon doğuya yürür."

işin içinde işler. açılım maçılım ne olduğu belli değil daha; ama bence bişiler yapalım. görelim bakalım nedir sonuç.
  • Yeni Oluştur...