-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Oha nasıl gerizekalıca, saçmasapan bi yazı bu ? Evet adamların dillerini kullanmıyoruz okullarda eğitimini vermiyoruz. Çünkü burası "Türkiye" Cumhuriyeti ?
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Öyle diyen yok. Sadece tarihinde devlet kurmamış adamların gelip bu ülkeden özerklik istemeleri, alfabeleri olmayan dilbilgisi kitapları olmayan adamların devletin resmi dili sadece Türkçe olur mu Kürtçe de eklensin demeleri. Ve dağa çıkıp terör estirmeleri yanlış hani.. :)
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Hahhaha komik lan İngilizce Fransızca bile yapılabilir ama Kürtçe yapılamaz demiş. Karşılaştırdığın dillere duruma bak.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan İngiliz uyruklu Türk vatandaşları dağa çıkıp "resmi dil İngilizce olsun, bu topraklar bizim özerk olalım ya da kendi devletimizi kuralım bık bık bık" diyip insanları katlediyorlar di mi? :)
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 PKK'lılar bile eğitimlerinde, bildirilerinde, iletişimlerinde Türkçe kullanıyor sen bana daha ne kürt kültürü ve dili diyosun ya? İspanyadaki katalanların saçma sapan katalancası gibi. ki katalancanın grameri falan var yani gene kürtçeden daha bi dil
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Wispy said: SG-1 Wispy daha güzel kör resmi bulamadım özür
Wispy Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Bugün 23 nisan gel bize bazı bazı. Blindman dediğin abuk subuk video response'lar da bulunmuyor. +Devletin son derece yanlış kürt politikası +Eğitimsizlik +Güneydoğuda istihdam sorunu +Aşiret ve toprak ağalığı +Dış güçlerin oyunları =Terör Burada kimse biji Apo, gogo PKK demiyor. Nereden geldi bu nefret tohumları anlamak isteyen okusun, beğenmeyen at gözlüğü this way ====>(oIo)
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Kürtlerin bazı şeyleri istemeye hakkı yok. Hakkı olmayan şeyleri isteyip de alamayınca dağa çıkarlarsa böyle olur. Nefretin gelmesi de dış güçlerin kışkırtmaları işte. Bu kadar net. At gözlüğüyle bakılması durumu yok. Ayrıca en azından bakıyoruz. Masum değil PKK'lılar. DTP'liler de..
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 -Dark_Angel- said: Hahhaha komik lan İngilizce Fransızca bile yapılabilir ama Kürtçe yapılamaz demiş. Karşılaştırdığın dillere duruma bak. Sabanci Univ? KURT107 mi ne mesela? O kadar Kurtce dershaneler acildi Diyarbakir'da? Kim gitti?
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Bu arada senin Turk olarak ne kadar bu ulkede yasamaya varsa Kurtlerin de var. Benim en yakin aile dostlarim Kurttu. Ne biz onlari yadirgadik, ne de onlar bizleri. Ne bu yani simdi ozerklik verelim falan? ULAN TURK diye birsey yok, hepimiz karisigiz be!
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Yaşamaya hakları yok diyen mi var abi? Bu ülkenin kanunlarına uyarak yaşamaya hakları var.
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Sus Sabanci'dansin sen. Yalan soyluyorsun!
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Aslında genel olarak Kürtler masum değil. Ülkedeki kaçak elektrik ve su kullanımının %90'ı kürtlerin yoğun olarak yaşadığı doğu bölgesinde gerçekleşiyor. Ülkedeki hırsızlık, kaçakçılık, esrar, uyuşturucu, mafya vs. pis işlerin arkasında hep kürtler var. Turistik beldelerde turistlere tecavüz edenler hep kürt. "Doğuda yatırım yapılmıyor ondan oluyor bunlar eeaaa!" deniyor, devlet doğuda yatırım yapılsın diye teşvik veriyo ordaki kürt işadamlarına, adamlar gidip antalyada 5 yıldızlı otel yapıyo. Türkiye Cumhuriyet'inin başına gelmiş yçnetimlerin kötü yönetimi yüzünden de oluştu diyemezsiniz bu tablo. Bu iş taa osmanlı imparatorluğuna kadar dayanıyor. O zamanlar da bölücülermiş, o zamanlar da pis işlerle uğraşıyolarmış, o zamanlar da bağımsızlık için ayaklanıyorlarmış. Yavuz Sultan Selim'in meşhur bi dörtlüğü de gündeme gelir problem kürtlerin geçmişi konu olunca: Kürde fırsat verme ya Rab, dehre sultan olmasın Ayağını çarık sıksın, asla iflah olmasın Vur sopayı al ekmeği, karnı bile doymasın Ol çeşmeden gavur içsin, Kürde nasip olmasın! Taa o dönemlerde bile bu kadar kinci bir mentalite varsa bu kürtlerin her daim huysuz olduğunu gösterir. Kürtleri dağa çıkarıp ülkeyi böldürmeye çalışan yabancı güçler de bu durumu sıfırdan yaratmamıştır yani. Osmanlı döneminden beri mevcut olan bi yarayı daha da derinleştirerek bu hale getirmişlerdir. Bu yazdıklarıma ırkçılık, faşistlik vs. diyeceksiniz ama tablo bu. Benim de çok arkadaşım var kürt olan. Kürtçe türkü dinleyen, kürtçe bilen. Ama Türklüklerinden de gurur duyarlar. Bir gün bile "bu ülke bize 2. sınıf muhamelesi yapıyor" dememişlerdir. Bütün kürtler benim arkadaşlar gibi olsa sorun falan kalmayacak. Doğrusu bu çünkü. Laz arkadaşlarım, çerkezler, gürcüler, türkmenler nası "ben türküm ne mutlu türküm diyene" diye geziyorsa kürtler de öyle gezmelidir. gezmiyorsa da durduk yere problem çıkaran onlardır.
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Bugun Cindoruk'un yardımcısı Prof. Dr. Çağrı Erhan diye birisi (birisi diyorum ilk defa gördüm tr den alakasız olduğum için) güzel ve uzun bir açıklama okudu görüşme sonrası. http://www.dp.org.tr/HaberDetay.asp?id=122268 DP said: Ancak milletimizi kategorize eden, tasnif eden, gruplara ayıran, onlara etnik veya dinsel kimlik etiketi yapıştıran hiçbir yaklaşıma da sıcak bakmayacağız, onların karşısında duracağız.''
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Güzel yazı olmuş , sorun ve çözümü için yapılan tartışmaları "pkk'yı özgürlük savaşçıları gibi göstermeye çalışıyorsunuz" şeklinde yorumlayanlar kendilerini aşmış durumdalar. İşlerine geldiği için tartışmayı oraya çekmeye çalışmaktan başka hiçbir amaçları yok.
deja cyrano Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 MrMarvelous said: Yavuz Sultan Selim'in meşhur bi dörtlüğü de gündeme gelir problem kürtlerin geçmişi konu olunca: Kürde fırsat verme ya Rab, dehre sultan olmasın Ayağını çarık sıksın, asla iflah olmasın Vur sopayı al ekmeği, karnı bile doymasın Ol çeşmeden gavur içsin, Kürde nasip olmasın! Şu yaptıgın düpedüz ırkçılık ona deginmiyorum da, sanki insanlar yavuz selim'in ne mal oldugunu bilmiyor gibi yazmışsın bunu, komik olmuş.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 O ırkçılık evet de sonuçta devlete de laf etmemek lazım. Gönderilen doktorlar, öğretmenler katledilirken PKK'lılar tarafından, kimsenin doğuya yardım yapılmıyor ondan Kürtler pis işlere bulaşıyor demeye hakkı yok
deja cyrano Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Ya abi PKK'yı Kürt halkının temsilcisi falan zannetmeyin gözünüzü seveyim.
midye dolma Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 yanlız birşey diyeceğim, hadi kürtleri kürtlük yaptıkları için hor görüyoruz da avrupadaki türkler de kürtlük yapıyor onlar yüzünden bizim hor görülmemiz gibi bir durum da var. bence sorun bu ülkenin taşrasında ya da toptan ortadoğuda.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 "deja cyrano" said: Ya abi PKK'yı Kürt halkının temsilcisi falan zannetmeyin gözünüzü seveyim. Ya tamam da gönderilen doktorlar ve öğretmenler Kürt militanlar tarafından öldürülürse devlet daha fazlasını yollamaz tabi. Ondan sonra da Kürtlerin her türlü gasp vs. işinde parmağı olmasını eğitimsizliğe, doğuya yatırım yapılmamasına bağlayamazsınız. Bunu diyorum.
Olivies Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 timurcin Aptal olduğu için atılmıştır
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Gazı almış adamlara neyin açıklamasını yapıyorsunuz anlamıyorum ki.Bu kadar gaza iyi gelecek şey bellidir. İçelim faydası olur,gazın fazlası bünyeye zararlıdır.Şişme yapar. Ayrıca acıtasyon üzerine Ata'nın bir videosunu koymak istedim.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Ne eşitliği hangi eşitlik ? Bu devleti türkler kurdu,bundan öncekini de.Kürtlerle hep beraber yaşadık ama yöneten hep türkler oldu.Kurtuluş savaşını türkler yaptı,kürtler yardım etti.Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan türklerin sayısı kürtlerin 2-3 katı.Kürt dediğimiz halk çoğunluğu asimile olmuş kendi dilini konuşamayan (konuşanların da onlarca lehçesi var.) ama dil özgürlüğü diye tutturan 4-5 ülkeye bölünmüş yayılmış durumda olan bir halk. Neden eşit olacakmışız ? Amerika resmi dili ispanyolca yapıyor mu milyonlarca latin kökenli varken ülkesinde ? Veya Almanya Türkçeyi dahil ediyor mu anayasasına ? Kimsenin onlar hor gördüğü yok,zengin birsürü kürt var.Otelleri var,fabrikaları var kimse onlara sen para kazanamazsın demiyor.Bürokrat oluyorlar,milletvekili oluyorlar hatta Cumhurbaşkanı bile oluyorlar. Hep daha fazlasını istemek niye ? edit: İspanya bask'a istediklerini versin. Amerikada meksikalılar,kızılderililer(yok lan onlar için çok geç.),uzakdoğulular 2. sınıf insan olmaktan kurtulsun ve bütün dünyayı ''demokratikleştirme'' sevdasından vazgeçsin. Avrupada müslümanları dışlama,baskı,demokratik haklardan mahrum etme son bulsun. Latin Amerikadaki baskıcı rejimler demokrasiye dönsün. Rusya her ama abi diyenin kafasını ezmeyi bıraksın. Çin özerk cumhuriyetlerinde yaptığı asimilasyonu durdursun. O zaman biz de kürtlere al kardeşim bunlar senin istediklerin,dünyanın sistemi artık değişti artık süper demokratik bir yer oldu herkes şarkılar söyleyip birbirine çiçekler atarak sokaklarda sekiyor.Her çeşit silah yasaklandı,herkes kardeş oldu gel sana bir sarılayım diyelim. o zamana kadar,no wai.Çünkü işler bu günün dünyasında böyle yürüyor.
Öne çıkan mesajlar