Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Ahmet Altan ile Mehmet Y. Yılmaz güzel yazmışlar. İkisi de farklı yönlerden doğru yerlere parmak basıyorlar. Birçok insanın televizyonlarda ve gazetelerde söylediği gibi , şu an bunların konuşulabilmesi , konuşuluyor olması önemli birşey. Biz batıda devlet neden şukadar vergi alıyor diye kıyameti koparıp , batsın böyle devlet , batsın böyle ülke , ilk fırsatta başka ülkeye gidip yaşarım diyebiliyoruz. Orada 15 yaşından küçük çocuklar polisten acımasızca dayak yerken , hastanelik olurken onlar nasıl düşünebilir? , bunu düşünmek lazım.
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Altan'ın yazısı burada daha önce de tartışılmıştı. Resimden bir piksele bakıp bütün resme hakaret etme girişiminden başka birşey değil. PKK terörist değildir diyemediği için o zaman devlet de teröristtir demiş. PKK'yı haklı çıkarma, masum gösterme çabalarından bir daha. Mehmet Yılmaz'ın yazıları ise burada günlerdir söylediğimiz şeyi özetler nitelikte. açılıma eyvallah, ama 1) pkk/öcalan'ı karıştırarak değil 2) körükörüne eyvallah ederek değil, içeriğini görerek, neye eyvallah neye hayır diyeceğimizi bilerek. bu ikisi olmadığı sürece açılım anca lafta kalır. takip ediyorum da hala ana-bacı-evlat edebiyatı yapıyorlar, hala ortada somut birşey yok. yani lafta kalma yolunda hızla ilerliyor.
ursusarctos Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 yıllar önce lisede bi "kürt arkadaş (pkklı demek daha doru olur)" evine gelip keleşle karını istiycem dediğinde gözümüzü müdürün odasında açmıştık(ağır bi kavga sonunda) . şimdi böyle diyen veya böyle düşünen insanlarla anlaşma yapamam yapılamaz. Sonuçta kendilerini bizden tamamen ayrı görüyorlar ayrı bir millet olarak tanıyorlarsa bunun sonu savaştırki (şu ana kadar pkk ile olan budur) ayrılık kaçınılmazdır ve hangi ülke olursa olsun böyle bi durumda uzlaşma yerine savaşı tercih eder.(yakın tarihte ispanyollarla basklar yada ingilizlerle ira gibi)
|Joker| Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Öcalan'dan yol haritası öncesinde ipuçları Bunlar da onun açılımı! İmralı’da ömür boyu hapis cezasını çeken PKK elebaşı Öcalan, avukatları aracılığıyla yol haritasının ipuçlarını verdi. Haritasını 12 maddede özetleyen Öcalan “Federasyon istemem, Avrupa modeli benimkine biraz yakındır ama daha gelişmişidir” dedi. PKK’nın ilk silahlı eyleme başladığı 15 Ağustos’un yıldönümünde yol haritasını açıklayacağı belirtilen ancak tarihi erteleyen Abdullah Öcalan avukatları aracılığıyla yol haritasının ipuçlarını verdi. Öcalan’ın, PKK’ya yakınlığıyla bilinen firatnews adlı internet sitesinde yayınlanan mesajları şöyle: DTP SÜRECİ ANLAMALI Yeni bir süreç başladı. Mustafa Kemal’in Cumhuriyeti kurması kadar önemlidir bu süreç. Cumhuriyet şimdi demokratikleşecek, tüm olumlu yanları, kazanımları yeni döneme taşırılacak. Geç oldu ama iyi olacak. 1920’lerde başlanan işi şimdi tamamlayacağız. Herkes bu yeni süreci, dönemi iyi anlamalıdır. DTP de derinlemesine anlamalıdır. DTP bu yeni dönemi anlamazsa, derinlemesine anlamazsa aşılır. AVRUPA MODELİ Eskiden devlet kurarsak her şey hallolur diye düşünüyordum. Sonra devletin çözüm değil, sorunun kaynağı olduğu düşüncesine vardım. Bana Güney’deki gibi bir federal devleti verseler, Amerika’nın Barzani’ye verdiği gibi bir federasyon deseler ben bunu kabul etmem. Benim çözümüm bunu aşıyor. Klasik şablonlarla, kalıplarla değil yeni bir yaklaşımla. Avrupa modeli benimkine biraz yakındır ama Avrupa’dan da daha gelişkindir, Avrupamodeli tam demokratik değil. ORTADA BULUŞULACAK Benim çözüm modelim şudur: Devlet olacak, diğer tarafta da demokratik Kürt ulusu olacak. Kürtler devletin varlığını tanıyacak. Devlet de Kürtlerin demokratik ulus olma hakkını kabul edecek. Böylece orta bir yerde buluşacak, uzlaşacaklar. DEVLET HER YERDE Bu şu demektir: Sivil toplumun demokratikleşmesidir. Yani demokratik sivil toplum oluşacak. Sonra devlet isterse yine her yerde bayrağı olacak, isterse her yere hizmet götürecek, isterse her yerde Türkçe öğretecek. ÖRGÜTLENME ŞART Kürtlerin her alanda örgütlenmesinin önü açılacak, Kürtler demokratik bir ulus olarak varlık kazanacak. Kendi sporunu, eğitimini, dini örgütlenmelerini, meclisini, belediyelerini yapabilirse kendisi yapacak, kuracak. KOŞULLARIM DÜZELTİLMELİ Bu süreçte önümün açılması için bunu hep beraber yürütebilmemiz için koşullarımın düzeltilmesi lazım. Bu topyekûn bir süreçtir. Anı anına bazı şeylerin yürütülmesi gerekir. DEMOKRATİK YARIŞ Toplumun yeniden yapılandırılmasından bahsediyorum. İyi olan, güzel olan ne varsa ortaya konacak ve hangisi daha çekiciyse, daha fazla talep görürse o kazanacak. Bunlar kapitalist anlamda bir rekabet şeklinde değil de, demokratik bir yarış içinde yan yana olacaklar. ÖZ SAVUNMA Türkler de Kürtler de kendi dillerini, kültürlerini, tarzlarını ortaya koyacaklar, hangisi daha çok istenirse o alınacak, o ilgi görecek. Ben eskisi gibi değişimi, devlete dayalı, güce dayalı, torpile dayalı olarak ele almıyorum. Toplum kendi demokratik işleyişini, öz yönetimini, eğitimini, hatta öz savunmasını yapılandıracak. Devlet buna engel olmayacak. Devletin de jandarması olacaksa demokratik olacak, bu hakka saygılı olacak. OLUMSUZ BİR ŞEY YOK Ben Fethullah Hoca’yı takip ediyorum, okuyorum. Olumsuz değerlendirmiyorum. Kürdistan’da okulları cemaatleri var, örgütlüler. Demokratik temelde, karşılıklı yaklaşımlar olabilir. TOPTAN ZAFERLER YOK Eskiden, neden Ekim Devrimi gibi yapmadım, kökten bir şekilde yeni bir devleti örgütlemedim diye düşünürdüm, Fransız Devrimi gibi Rus Devrimi gibi toptan zaferler. Bunların dönemi kapandı. Büyük kayıpları, büyük riskleri olurdu. Şimdi bunları aştım. İMRALI'DAN 12 MADDE * Federal devleti kabul etmem. * Ayrı bir devlet istemem. * En yakın model, Avrupa modelidir. * Kürtler kendi sporunu, dinini örgütlemeli. * Demokratik bir ulus olmalı. * Kendi eğitim örgütlenmesini yapmalı ve meclisini kurmalı. * Kendi ‘öz savunması’ bile olmalı. * Kürtler devleti, devlet Kürtleri tanısın. * Her ikisi de orta bir yerde buluşsun. * Devletin bayrağı her yerde olacak. * İmralı’daki koşullarım iyileştirilsin. * DTP süreci anlamazsa aşılır. Katil'in açılımı. Maddeleri bile var adamın. :) Sevgi barış kardeşlik, Türkiye'de kendi meclisi olan bir başka devlet, kendi sporu ve dini olan farklı bir devlet. Ne güzel.
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 * Kürtler kendi sporunu, dinini örgütlemeli. * Kendi eğitim örgütlenmesini yapmalı ve meclisini kurmalı. * Kendi ‘öz savunması’ bile olmalı. şunları söyleyip de federasyon istemiyorum demek nasıl bir dumanlı kafanın eseridir? eyvallah koçum biz seni ararız.
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 KÜRTSEL SÜPER LİG! HİİÇ BİTMESİN!
bonesoul Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 şu forumda açık açık PKK sempatizanlığı yayan kişileri hala burada tutan zihniyeti kınıyorum.. açılımdır bilmemnedir o konuda fikir beyan edenlere bir diyeceğim yok ama gelip burada PKK'yı savunan tiplere önlem almayanlara diyecek birşey bulamıyorum. Özel mesajdan yazılanlardan kullanıcı banlayan adminler, public mekandan PKK çığırtkanlığı bunlara göz yumuyor, acıyorum düştüğümüz hallere.. Ee aslında şaşırmamak lazım medyada hergün ana haberlerde bol bol PKK yandaşı DTP'lileri görmeye alıştık, PKK'yı destekleyen sözde "barış etkinliklerine" de. Bebekkatilinin ismi meşalelerle dağa yazılıyorsa bu memlekette, ve kimsede buna ses çıkaramıyorsa, hala açılım peşinde koşuluyorsa, olan olmuştur giden gitmiştir.. YAZIKLAR OLSUN...
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 ama onlar halkların kardeşliği için savaşan özgürlük savaşçıları? haydi gençler kardeş türküler konserine!
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 sg-1 said: Altan'ın yazısı burada daha önce de tartışılmıştı. Resimden bir piksele bakıp bütün resme hakaret etme girişiminden başka birşey değil. su da at gozlugunden baska birsey degil yahu bir insan seninle birebir ayni fikirde degilse, hicbir konuda bir tek dogru fikri olamaz mi? ben senin bile zaman zaman yazdigin bazi seylere katiliyorum. kabul, nadiren oluyor ve oldugunda cok sasiriyorum ama olabiliyor yani yani bunca zamandir sizinle fikirleri ortusmeyen adamlar akpli, yobazdi; simdi bir de vatan haini mi oldu? derdiniz cozum uretmek degil sizin, baskin cikmak
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 bölünmek çözümse nefr,evet çözüm üretmeye çalışanların karşısındayız. ha çözüm eşitsizliği giderip demokratikleşmekse,sonuna kadar arkasındayız. şuanda yapılan şey amerikanın fino köpeği olmaktan başka birşey değil.amerika ırakta güçler dengesini sağlayacak diye kürt devleti kurulsun dedi,kuruldu.Şimdi Türkiyedeki kürtlerin de uzun vadede bu oluşuma katılmalarını buyurdu,ve bu doğrultuda yapılması gereken uşakları tarafından çok güzel yapılıyor.
Coder Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Nefr said: derdiniz cozum uretmek degil sizin, baskin cikmak (tu)
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 anlamıyorum sizi. binlerce gencecik askerimizi,masum sivilleri,entellektülleri kısacası bu ülkenin fiziksel olmayan bütün değerlerine saldırdılar. köyünden çıkıp gelmiş masum çocuklara haince ve şerefsizce tuzaklar kurdular.dağlarda hayvan gibi yaşyarak edindikleri insanlık dışı,iğrenç tecrübeleriyle gencecik belki de ülkemize ne katkılar sağlayacak insanları katlettiler. bu şerefsizlerin başının ismi altında mitingler düzenleyip,onun özgürlüğü için böğüren hayvanlarla masaya oturuluyor,onların saçma sapan tehditlerine ses çıkarılmıyor,hatta masum olduklarını kanıtlamak istercesine yandaş medyada haberler yapılıyor ahmet altan gibi hainler kurdu kuzu göstermek için çaba harcıyor,halkı kandırıyor.siz kalkıp bu aşağılık tiyatroya karşı duranları çözümsüzlüğü savunmakla suçluyorsunuz,biraz kendinize gelin.
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Nefr said: yani bunca zamandir sizinle fikirleri ortusmeyen adamlar akpli, yobazdi; simdi bir de vatan haini mi oldu? derdiniz cozum uretmek degil sizin, baskin cikmak bolunmeyi destekleyen akp kadrosunun soyunu incelersen çoğu arap ve kürt isyancıların torunları vs. bu konuda bir ton haber çıkmıştı bir dönem. vatan haininin torunu da aynı ajandayı takip ediyorsa saman altından, meyve ağaçtan uzağa düşmüyor işte. cozum belli, osmanlıya hayran olan halifeliği geri getirme hayalleri olan müthiş insanlar gene osmanlıyı parçalayan dış gazlara geliyor ve bu sefer milliyet değil de etnisite üzerinden oynanıyor aynı oyun. kürtlerle iş bittikten sonra geri kalan etnik gruplar da özerkleşirse parça pinçik olur bu topraklar, napılacak ondan sonra? evli evine köylü köyüne diyip gruplaşıp mı oturucaz belirli bölgelerde? bu mu yani çözüm? yoksa günü kurtarma amaçlı hareketlerin varabileceği noktalar görülemiyor mu? iç işlerine bu kadar dışarıdan müdahele edilmesi bile oldukça sakıncalı ve devletin otoritesini sarsan bir durum zaten. neyse ama millet bayağı bir liberalleşmiş bırakın yapsınlar bırakın geçsinler kafasında takılıyor işte.
Hardter Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 calimero said: Türkiye Cumhuriyeti Devletinin (kolluk kuvvetlerinin) son 1 yılda öldürdüğü sivil sayısını bir google da arat bakalım karşına ne çıkacak... ben bulamadım bulduysan sen yazarsan sevinirim
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 kolluk kuvvetleri! devlet eliyle terör! bu kalıpları gördüğünüzde liseli balon komunist çığlıkları atarak uzaklaşmalısınız.
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 sipeyskeyk said: ha çözüm eşitsizliği giderip demokratikleşmekse,sonuna kadar arkasındayız. sonuna kadar arkasindasinda, ne yapiyorsun peki? biri tutmus karsit gorusun vatan hainligini 'ispatlamak' icin irkina dedesine baglamis, biri her farkli fikri vatana ihanetten sallandiracak elinden gelse, oteki kurt sorununu sadece pkkya baglamis, beriki ahmet alan dediyse yanlistir inadinda, bir tanesi uzun yillar once bayatlamis 'herseyin basi amerika' tiradinda vs.. demek istedigim o zaten; size kalsa pkk olmasa hersey gulluk gulistanlik ama iste atin ayagi oyle degil guzel kardeslerim, zaten pkk hersey gulluk gulistanlik olmadigi icin bu kadar guc kazanabiliyor yoksa kimse sirf 'genlerinde var' diye daga cikmaz
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Nefr said: yani bunca zamandir sizinle fikirleri ortusmeyen adamlar akpli, yobazdi; simdi bir de vatan haini mi oldu? derdiniz cozum uretmek degil sizin, baskin cikmak Nefr ne yazık ki, buna katılmıyorum... Çözüm üretmeği ben de isterim ama ne AKP'nin ne de bu hapisteki adamın önerilerini kabul edilebilir görmüyorum... "Devlet içinde devlet..." daha saçma bir düşünce göremiyorum... Kürtler istedikleri gibi yaşayabilsinler demiş, hangi hakları kısıtlanmış anlayamıyorum, 1 tane devlet kurulmuş zaten ortak olarak zamanında, aynı kanunlar tarafından yönetiliyoruz... Türk kanunları ve diğer insanlara uygulananlar diye bir yasamız yok sonuçta... Kürtler de hakim, yargıç vs olabiliyor, onlar da seçme ve seçilme haklarına sahip... Onlarda başbakan, cumhurbaşkanı olabiliyor... Açıkçası ben özgür olmadıklarına dair bir delil göremiyorum... Bazı insanların basit akıl oyunlarına kanıp, zaman içinde bu noktaya gelmiş bir kuru kalabalık... Sabah bir yerlerde bir yazı okudum, hangi gazete hatırlamıyorum ama şöyle diyordu; Adam doğuda bir yere gitmiş (Sanırım Van'ın bir kasabasına), helikopterle giderken dağda "Önce Vatan" yazıyormuş, önceden orada "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazıyormuş, oralı milletvekilleri demişler ki, "kürtlerin gözüne sokar gibi oluyor bunu değiştirip bunu yazalım buraya", orada ki yerel halk ta bu gazetece arkadaşımıza diyor ki, "devlet yazıyı değiştirdi, bana ılımlı geliyor...". Öncelikle şunu anlamanız lazım, bu başlığın öncelerinde bir yerlerinde şöyle bir yazı vardı çok doğru gelmişti "keşke kendimze armut deseymişiz, devletin adı da armutiye olsaymış"... "Ne mutlu Türküm diyene" demek, Türk soyundan gelmek ne güzel bir şey demektir demek değil... Atatürk, bu sözü söylerken şunu kastetmiştir; "kendini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gören herkes birdir, Türktür. Dilimiz, dinimiz, ırkımız ayrı da olsa, kendini bu ülkenin vatandaşı görüyorsan ne mutlu sana..." Kürtler, Demokratik ülke olalım diyorsunuz, önerdiğiniz öneride çok daha üstünü, çok daha güzeli ortaya konmuşken, siz bunu anlamayıp bir kelimeye takılarak bu kadar olay, kargaşa... Eğer bir kelime bu kadar önemliyse gerçekten, armut diyelim herkese bu kavga da bitsin artık... Şunu yazmayı unutmuşum, gazetede ki yazının devamında "Ne mutlu önce vatan" diyene yapalım diyordu adam... Bir sözcüğün arkasında ki mantığı anlamayıp, ufak şeylere takılan ufak insanların düşünceleri...
bonesoul Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 zgrw said: Türk kanunları ve diğer insanlara uygulananlar diye bir yasamız yok sonuçta... Kürtler de hakim, yargıç vs olabiliyor, onlar da seçme ve seçilme haklarına sahip... Onlarda başbakan, cumhurbaşkanı olabiliyor... Açıkçası ben özgür olmadıklarına dair bir delil göremiyorum... öyle deme abi birazdan çıkar bitane tard der 3 sene öncesine kadar kurtce şarkı söyleyemiyordum diye..
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Nefr, Ben bu vatanda kürt kökenli vatandaşlarımıza yanlışlar yapılmadı demiyorum. Diyarbakır ceza evinde yaşananları inkar etmiyorum. Bazı askerlerin,veya bazı askeri oluşumların kürtlere işkence yaptığını,acı çektirdiğini de inkar etmiyorum. Beni herşeyin başı amerika diye bağıran bilgisiz insanlarla karıştırmamanı rica ediyorum ayrıca.Eğer sen de bazı şeylerin farkında olsan şuanda güneydoğu sınırımızda komuşumuz olan amerikanın bu olaylarda parmağı olamayacağını inkar etmezdin sanırım.Adamlar bu coğrafyayı yeniden yapılandırıyorlar,siz Türkiye gibi önemi olan bir ülkenin iç dinamiklerinin Amerika tarafından etkilenemeyeceğini mi savunuyorsunuz ? Diyecek birşey yok zaten bu durumda. Ortada yapılan bir yanlış,bu yanlışı kullanan dış güçler ve içeriden bunlara isteyerek/istemeyerek hizmet eden insanlar var.Bu DTP'yi kuran şerefsizler de,ahmet altan gibi vatan hainleri de,pkk'lılar da,ordunun içinde bulunan bazı oluşumlar da bu gruba dahildir.
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 zgrw said: Çözüm üretmeği ben de isterim ama ne AKP'nin ne de bu hapisteki adamın önerilerini kabul edilebilir görmüyorum... yanlis anlasilma olmus, ben de mantikli bulmuyorum su ana kadar onerilenleri ama konusulmasini engelleme / konusani vatan haini ilan etme olayina karsiyim, onu vurguluyorum yoksa evet akp inanilmaz bir balon sisirdi, hala da patlamadi elinde ama gidisat oyle gorunuyor digeri zaten zirzop, ama bu kadar dudukce bir aciklama yerine daha elle tutulur birseyler onermesini beklerdim ben bile, olmadi su ana kadar elle tutulur bir onerinin hicbiryerden gelmemis olmasi gelmeyecegi anlamina gelmiyor ama; konusuldugu, dusunuldugu surece tabii
Flameoffear Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 PKK nın gölgesinde neyin demokratikleştirmesi? İstediğimizi vermezseniz sokaklarda bomba patlatırız diyen adamlarla neyin anlaşması? PKK masum sivil öldürmez diyecek kadar gerizekalı insanlar görmek hakaktten üzücü. Burdaki gerizekalı lafı hakaret değil bir durum bildirimidir. Aynı ülkenin aynı kanunlarına tabiyken, devlet önünde Türk, Kürt diye bir şey yokken neyin eşitliğini istiyorlar devletten? Sen yıllardır kendi ülkenin, kendi vatandaşını öldürürken bu ülkenin insanlarının da sana sempati ile bakmasını mı bekliyorsun. Eşitlik diye ağlamadan önce hiç bakmışlarmı kendilerine, bu insanlar niye bizi sevmiyorlar diye.
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Otedengelen sen aşmışsın kendini :) Burada pkk sempatizanlığı , örgüt destekçileri , vatan hainleri dediğiniz insanların bu eğilimlerini dile getirdikleri mesajları lütfen gösteriniz. Gösteremiyorsanız kendi yaşadığınız hayal dünyasından iftira atmayınız. Tekrar ediyorum pkk'yı masum gösteren ya da destekleyen mesajları iftira atarken özellikle belirtiniz , biz de görelim.
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 @Nefr, ne düşünerek, nasıl bir ruh haliyle şu mesajını yazdığını anlayamadım. o yüzden senin gibi histeriye kapılıp mesaj yazmaktansa o alıntıladığın yerde ne demek istediğimi anlatayım, ondan sonra ister mesajında ısrarcı ol istersen o aylardır dileyemediğin özrü dile. Altan'ın yazısı bir çocuğa tüfeğin dipçiğiyle vurulmasıyla başlıyor. Çocuğa neden böyle yapıldığının savunulacak yanı yok, sebebi ne olursa olsun çocuğa yapılan olay haklı bulunamaz. Sadece empati yapabilirsiniz bu durumda, ama kendinizi çocuğun yerine koyduğunuz kadar kelle koltukta görev yapan polisin yerine de koymayı deneyin. Ahmet Altan'ın yanlışı(isteyen artniyeti de diyebilir) burada başlıyor. Çocuğa vurulan iki dipçik darbesinden yola çıkıp devletin kurumlarını pkk ile eş tutuyor, o da yetmiyor, devletin doğuda yapmaya çalıştığı herşeyin bu minvalde olduğunu iddia ediyor. 3-5 amerikalı polis bi zenci dövdü diye, ABD hükümeti ırkçıdır diyebilir misiniz? 2 dipçikle "pkk kötü ama bakın devlet de öyle" demeye kalkıyor, aklınca devleti pkknın seviuesizliğine çekmeye çalışıyor. Zorlama bir yazı, demogoji ve ajitasyon, tamamen polemik çıkarma amaçlı, bir nevi Emre Aköz yazısı. Keşke kafasına dipçik yiyen çocuktan devlet tahlili yapabildiği kadar göbek deliğinin olması gereken yerde kurşun deliği olan o bebekten, neden asker selamı verdiğinden habersiz 3 yaşındaki şehit çocuğundan da bahsedebilse Ahmet Altan. Neyse...
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 ve su iceriksiz mesajin icerisinde ahmet altani o yazisi nedeniyle demagoji ve ajitasyonla sucluyorsun oyle mi? diyorum ya, cok sasiriyorum senin herhangi bir mesajina katildigimda. ulu manituya sukurler olsun ki cok seyrek geliyor basima
bonesoul Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 calimero said: pkk yalnızca diyarbakırda okul çıkışı patlayan ve sivillerin öldüğü 1 sene önce falan bir patlama vardı onu üstlendi. onun dışındakilerin hepsi "bomba düzeneği terör örgütü pkk nın kullandığı xyz' ye benziyor" şeklinde medya şişirmesi. Eminönüydü yanılmıyorsam en son patlama. PKK'nın 30 senedir eylem yaptığını göz göre göre kabul etmemek, açık açık destek vermektir.
Öne çıkan mesajlar