roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Selam gençler. Basit olduğunu tahmin ettiğim bir soru soracağım. Şimdi elimizde Windows XP üzerinde çalışan xampp & apache server var. PHP üzerinden çalışan 2 farklı sistemi bu server üzerinden host edeceğiz. şu anki php'lerin folder yapısı şu şekilde; /email /website Elimizde de www.caner.com diye bi domain olsun. İstediğim olay şu: www.caner.com dediğimde /website klasöründeki php sitesi gelsin karşıma. email.caner.com dediğimde de /email klasöründeki php sitesi gelsin. Ayrıca, www.caner.com/website/index.php adresine girdiğimde de adres www.caner.com/index.php olarak gözüksün. Bu son dediğim için sanırım o php şeysini /website klasörüne değil de direkt root'a kurmak lazım. Nasıl yapabiliriz bi fikri olan var mı? (Adresler sallamadır) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 httpd.conf'ta virtual hosts ayarı yapaceyn http://www.godoro.com/Divisions/Ehil/Mecmua/Magazines/Articles/txt/html/article_VirtualHostAtApache.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 bu arada apache.conf olarak da geçebilir windowsta hatta apache2.conf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 yarın deneyip haber vereceğim. teşekkür ederim. bu tarz bişi denemiştik, vconf dosyasını bi editledik ama yemedi, ben yarın bi tekrar bakayım en iyisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 virtual hosta verdiğin ip adresi filan doğru mu ondan sorun olabilir, veya diğer httpd.conf ayarları, veya virtual hosts modulu vardı mod_vhosts_alias gibi bişi onun load edilmesi gerekiyor apache başlarken. mesela istek sunucuya şöyle oluyor bir sunucuda birden fazla ip olabileceğini düşünerek yazalım -> SEN: 43.34.657.243 (server ipsi) "www.caner.com'a girmek istiyorum" -> Server (apache): 43.34.657.243 için açılmış virtual hostlarda ServerName'i www.caner.com olan virtualhost'u arar ve bulursa onun document rootundaki dosyayı gidip okur ve işleyip gösterir. Eğer bulamazsa da default document rootu gösterir. c windows system32 drivers etc hosts dosyasına email.caner.com www.caner.com'u server ipleri ile eşleştirerek ekle, böylece dns serverla uğraşman gerekmez en azından herşeyi halledene kadar. veya 2-3 bilgisayarda kullanacaksan dns server zati gerek yok. httpd.conf'a iyi bak oralarda virtual hosts on off filan gibi bir ayar olabilir hatırlamıom tam karıştır iicene =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 ip adresi doğru da, aynı işte problem orada. yani email.caner.com ile www.caner.com aynı serverda tutuluyor. dolayısıyla ip adresleri aynı. hosts dosyasına eklerken de aynı ip adreslerini giriyorum. aynı şekilde vhosts dosyasında da öyle. ipler farklı olsa dediğinde haklısın. ipler aynıyken bu işi nasıl yapacağız onu merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 # www.caner.com DocumentRoot c:/www/caner/website ServerName caner.com ServerAlias www.caner.com # email.caner.com DocumentRoot c:/www/caner/email ServerName email.caner.com gibi denedin mi ki __SERVER_IP__ kısımları aynı olacak ikisinde de, neyse server ipsi onu yazacan oralara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 şimdi onu da denedim sadece. o da yemiyor. direkt yine aynı sayfaya yönlendiriyor ikisini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 o vhosts.conf dosyası httpd.conf veya apache/apache2.conf dosyasından include ediliyor dimi? yoksa vhosts.conf dosyası bir işe yaramaz. bir de save dedikten sonra apacheyi restartlıyon dimi :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 evet xampp dan stop&start yapıyorum. evet include de ediliyor test ettim. şimdi error log oluşturttum bi tane, onda gördüm ki alet şöyle bi adrese gitmeye çalışıyor atıyorum email.caner.com şu klasöre gidecek /email alet email.caner.com a girince şu adrese gitmeye çalışıyor email.caner.com/email/email dolayısıyla sürekli 404 alıyorum şimdi halledicem gibi geliyor bana bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 sen de bir üst dizini ver işte path olarak tamamdır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 yok hacı yok. olmuyor. bahsettiğim php uygulamasının bir mallığı, index.php sürekli bir yerlere yönlendiriyor. 2 gündür uğraşıyorum, pes ettim şöyle kurmaya karar verdim www.caner.com/email teşekkür ederim yardımın için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 kendin apache php mysql kur elel xampp filan garip programlar bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar