Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Triple/Quad Core İşlemciler için performans artışı


Nessarien

Öne çıkan mesajlar

Birkaç basit adım sayesinde maksimum ayarlarda 55-60 fps arası değerler yakaladık. Alınan verim üst düzey sistemlerde daha çok oluyor. Farklı sistemlerde alınacak verim değişeceği için sözü edilen değerler sadece aşağıdaki işlemci sınıfları ve bu sınıfa yakın olan diğer işlemciler için geçerlidir. Farklı işlemci kullanıcılarıda bunu deneyerek elde edecekleri değerleri burada paylaşabilirler.

Arkadaşım i7 920 kullanıyor bende ise Phenom II 940 var. Daha önceden 35-40 arasında değerler görüyorduk aşağıdaki adımlar sayesinde yaklaşık olarak 20 fps kadar bir performans artışı sağladık.


SS


ss biraz kalitesiz çözünürlük fazla olduğu için ss kalitesini yüksek tutunca boyutu 3mbı geçiyor bununla idare edin :)

http://img23.imageshack.us/img23/9355/wowscrnshot081109195304.jpg





SET coresDetected "x"



Eğer core sayınız doğru algılanmamışsa burayı editleyerek doğru rakamı girin. Quad Core kullandığım için buraya x'i editleyerek 4 rakamını giriyorum.


SET processAffinityMask "x"



Default affinitymask değeri 3 olarak geliyor. Quad Core işlemcilerde 4 adet logical core var default değer olarak işlenen 3, 2 logical coreu egale edip tüm kullanımı 2 logical core üzerinden sağlamış oluyor. Aşağıdaki grafikte rakamların anlamını daha rahat görmüş olacaksınız. Yapmanız gereken 3 rakamını değiştirerek 4-15 arası değerleri deneyip size en iyi fpsyi veren affinitymask değerini bulmak.




Bir Quad Core kullanıcısı olarak 7-11-13-14 değerlerinde oldukça iyi fps artışı gözlemledim. 15 ise birkaç fps daha vermiş oldu.

Peki bu testi nasıl yapmak lazım ? Çok kolay öncelikle kesinlikle ama kesinlikle sakin bir ortama gitmelisiniz. Alliance karakterim olduğu için Exodar/Darnassus'u seçtim bu iki şehir bu iş için oldukça iyi.

- Kamera ayarlarınızı video ayarlarınızı kontrol edip raidlerde kullandığınız şekilde ayarlayın.

- Vsync ve Reduce Input Lag (bunu açık tutan yoktur herhalde :P) seçeneklerini kapatın.

- Logout olun config.wtf üzerinde bir değişim yapmadan önce tekrar oyuna girin kamera ve pozisyonunuz sabit olsun karakterinizi hiç kıpırdatmayın ve kamera açısını login olunca kaldığı şekilde bırakın ki yapacağınız testin sonuçlarını değiştirecek hiçbir faktör olmasın. Fps değeriniz sabit değil ufak tefek oynamalar olacak en düşük ve en yüksek değeri not edin. Ardından ortalamasını alın.

- Oyundan çıkın ve wow.exeyi kapatın. Config.wtf dosyasını açıp SET processAffinityMask "3(default değer)" kısmını editlemeye başlayın. 4-15 arası bütün değerleri sırayla deneyin ve yukarıda belirttiğim adımları özenli şekilde uygulayın. Dikkat etmeniz gereken en önemli unsur karakteri oynatmayıp kamera açısını değiştirmeksizin aldığınız fps değerlerini not etmek olacaktır. Size en iyi performansı veren affinitymask değerini ortalama fpsye bakarak tespit edeceksiniz, bol şanslar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...