Cd- Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 o sıfır normal sıfır değil. stringin bittiğini gösteren bi işaret. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 SeaGle said: [8] demek lazım diil mi dayılar, 1 fazlası diye düşünüyordum ben, benim kitap da öyle diyo yamulmuyosam 0 la başlıyo, 7 oliy. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Experimental said: Tmm tmm şimdi çaktım *start = *end dediğimizde startın gösterdiği yer komple cümlenin sonu olmuyo sadece *end in işaret ettiği yerin değeri oluyo start gene cümlenin başına işaret ediyo dimi evet çözümü ben bulurum diyorsan açma char *temp=start; start=end; end=temp; mesela en basit şekliyle senin yapmak istediğin. char olayında da sanırım char arrayını bu şekilde initialize ettirince sonuna compiler veriyor, çünkü char[3]="tt" doğru bir string iken char[2]="tt" null ile bitmiyor. ek olarak bir int bir de char ile deneyin, altına da atıyorum pointer=234tr diyip error verdirtin, charda null byte için ekstradan bir tane daha atadığını görürsünüz. yoksa [7] dersen 7. elemanda cozutur program tabi ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 hop, arrayOutOfBounds polisine de yakalanma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 bir soru da benden gelsin, list<obje> objeler; hede *a=new hede(); objeler.push_back(*a); list<obje>::iterator iter=objeler.begin(); while (iter!=objeler.end()) { iter->ciz(); iter++; } a->ciz(); obje *tt=a; tt->ciz(); hede classı objeler classından miras alıyor en alttaki hem hede pointerlı hem obje pointerlı haliyle çalışıyor ama iterasyonda çalışmıyor. nedendir ? classları vermedim sorunla ilgisi yok gibi diye, gerekirse onları da veririm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Experimental Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 #include <iostream> #include <math.h> using namespace std; float recip(float num); int main(){ int num,num2; float numb[20]; double sum; sum = 0; cout << "Enter a number n"; cin >> num; cout << "Enter another number n"; cin >> num2; if(num2 < num){ cout << "Enter a number that is bigger than first n"; cin >> num2; } for(int i = num + 1 ; i < num2; i++){ numb[i] = recip(i); } for(int i = 0 ; numb[i] ; i++){ sum += numb[i]; } cout << " Sum of reciprocal of the all numbers between " << num << " and " << num2 << " are " << sum << "n"; return 0; } float recip(float num){ return pow(num,-1); } Bi türlü oturtamadım şu kodu recipin float ve numsın int olması sorun yaratıyor ama çıkış yolunu bulamadım . Tavsiyesi olan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2009 bu arada yeni başlayan bi c++ adamı olaraktan bi sorum var. Şimdi 2. dereceden denklemin köklerini hesaplayan program yazdım canım sıkıldı. Programı c-free de ya da dev c++ da test edince çalışıyor. Ama derleyince, 3 değeri girdikten sonra sonucu vereceğine kapanıyor. Nedir bunun olayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2009 Nerden çalıştırıyorsun ki exe'yi? Windows'tan çalıştırıyorsan program bittikten sonra pencere otomatik kapanıyordur. Kapanmaması için konsoldan çalıştırabilirsin (start -> cmd) ya da programın sonuna cin ile falan bir pause ekleyebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Experimental Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2009 Ben visual c++ express kullanıyorum . Orda start without debugging var direk olarak konsola yazmadan açabiliyosun exe yi . istersen yükle . Bide free register ettin mi gün-kullanım sınırı da kalkar . http://www.microsoft.com/express/vc/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 main'in en sonunda return 0; dan önce system("pause"); yaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 ack_window_max=(waiting_time_window_ack >=sending_interval_counter)?waiting_time_window_ack:sending_interval_counter; C/C++ böyle bir bir düzenek, operatör var mı ? varsa anlamı ne bunun. : ve ? işaretleri edit : (condition 1) ? (expression 1) : (expression 2 ) so .. if condition 1 is true, then use expression 1 .. else use expression 2 oha buldum, bunu ilk defa görüyorum ama...... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/Conditional_operator Java'da bile var. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 valla ilk defa çıktı karşıma şaşırdım , nasıl aratacağımıda bilemedim googleda, sonra genel operatörler listesinde buldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar