fizban Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 endl her sistemde geçerli, n in geçerli olmadığı sistemler var diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 WIN'de satir sonuna nr oluyor, UNIX'te n oluyor. Ama n bildigim kadariyla her yerde var.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 ASCII olmayan bir sistem olursa n çalışmaz ki. ufak programlama bilgimle söyleyebiliyorum bunu. mesela MacOS'ta PDA'lerde, iPhone'da vs kod yazarken n kullanılabiliyor mu ? bence kullanılamaz. hiç fikrim yok soruyorum cidden bunu. bir de son soru, C'yi öğrenirken okulda projeler verdiler, öğrendik. C++ ve Java için (ayrı ayrı) benzer projeler önerebilecek olanınız var mıdır ? Şöyle bir örnek vardı onu yap falan (arayıp bulması kolay da, kullanışsızsa yapmiyim boşuna). Birşeyler uğruna çabalarken öğrenmek daha kolay oluyor benim için mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Simdi iPhone'da bunu nasil ongorduklerini bilmiyorum acikcasi. Ancak aletin icinde kucuk ebatli UNIX oldugunu dusunursen neden olmasin ki? Sun'larda calisiyor en azindan. HP sistemlerde de boyle. Daha baska aktif kullanim yeri gelmiyor aklima. Yalniz sen n kullandiginda bunun iPhone'a nasil yansidigi konusunda bir fikrim yok dedigim gibi. En azindan ekrana nasil yansidigini bilmiyorum. iPhone icindeki bir programla text yazdiriyorsan, satir ayiraci olarak n kullanirsan; daha sonra telefonun icindeki bir text editorle bunu actiginda muhtemelen satirlarin alt alta oldugunu gorursun ki bu da yeterli.. Ise yarayan derken? Neyin isine yarayacagini kestirmek epey bir zor, takdir edersin ki. C++'ta da JAVA'da da verdigin bir path'in altindaki folder'larin hepsinin icinde kacar tane dosya var bunu gosteren, sonra siralayan bir program, bazi meslek gruplari icin oldukca yararli olurdu mesela :). Bazilari da dogrudan Excel dosyalarini acip, NxN matrix haline getiren bir programi yararli bulabilir. Veya ne biliyim, wav dosyalarina veya resimlere filtre uygulayan bir program da kiminin isine yarar... Hani bir kistas belirtsen ona gore ogrenimi kolay, isine yarayacak seyler uretsek daha mantikli olur. Yoksa herhangi bir okulun giris dersinde odev olarak verilen programlari yapman zaten dile alisman icin yeterli olur sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Experimental Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Abi yanlız Cd- ye teşekkür ederim cidden sınavlarınıza kadar inceledim oturup tek tek yapıcam bunları ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Bi' şey değil =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 riglous said: Simdi iPhone'da bunu nasil ongorduklerini bilmiyorum acikcasi. Ancak aletin icinde kucuk ebatli UNIX oldugunu dusunursen neden olmasin ki? Sun'larda calisiyor en azindan. HP sistemlerde de boyle. Daha baska aktif kullanim yeri gelmiyor aklima. Yalniz sen n kullandiginda bunun iPhone'a nasil yansidigi konusunda bir fikrim yok dedigim gibi. En azindan ekrana nasil yansidigini bilmiyorum. iPhone icindeki bir programla text yazdiriyorsan, satir ayiraci olarak n kullanirsan; daha sonra telefonun icindeki bir text editorle bunu actiginda muhtemelen satirlarin alt alta oldugunu gorursun ki bu da yeterli..işte benim dediğim de, yazdığın program iphone'da (ya da ascii kodu n = newline olmayan herhangi bir os) çalışırken n basar ekrana. new line değil. kaldı ki şimdi google'ladım, MacOS'ta r imiş newline ın karşılığı. said: Ise yarayan derken? Neyin isine yarayacagini kestirmek epey bir zor, takdir edersin ki. C++'ta da JAVA'da da verdigin bir path'in altindaki folder'larin hepsinin icinde kacar tane dosya var bunu gosteren, sonra siralayan bir program, bazi meslek gruplari icin oldukca yararli olurdu mesela :). Bazilari da dogrudan Excel dosyalarini acip, NxN matrix haline getiren bir programi yararli bulabilir. Veya ne biliyim, wav dosyalarina veya resimlere filtre uygulayan bir program da kiminin isine yarar... Hani bir kistas belirtsen ona gore ogrenimi kolay, isine yarayacak seyler uretsek daha mantikli olur. Yoksa herhangi bir okulun giris dersinde odev olarak verilen programlari yapman zaten dile alisman icin yeterli olur sanirim.Okullarda verilen dersler şeklinde projelerden bahsediyordum zaten. Yani bir linkedList oluşturma projesi vardır mesela, çok faydalıdır çok şey öğretir, vs. yoksa benim amacım şimdi java'yı c++'ı işime yarar şekilde bükmek değil, temelini anlamak. anladıktan sonra uygulama aşamasında detay işlere girilir np. bence o yüzden zaten dile hakim olmadan API'lere falan girişmek hikaye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 fizban said: ASCII olmayan bir sistem olursa n çalışmaz ki. ufak programlama bilgimle söyleyebiliyorum bunu. mesela MacOS'ta PDA'lerde, iPhone'da vs kod yazarken n kullanılabiliyor mu ? bence kullanılamaz. hiç fikrim yok soruyorum cidden bunu. bir de son soru, C'yi öğrenirken okulda projeler verdiler, öğrendik. C++ ve Java için (ayrı ayrı) benzer projeler önerebilecek olanınız var mıdır ? Şöyle bir örnek vardı onu yap falan (arayıp bulması kolay da, kullanışsızsa yapmiyim boşuna). Birşeyler uğruna çabalarken öğrenmek daha kolay oluyor benim için mesela. Şöyle ödevler felan var fizban istersen http://people.sabanciuniv.edu/~berrin/cs204/hws/ edit: hatta ikinci ödev senin dediğin gibi linklist ödevi =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 mac os x de unix-based olduktan sonra, "rn" her 3 işletim sisteminde de geçerli hale geliyor sanırım. http://stackoverflow.com/questions/255511/php-echo-line-breaks Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 rn windows'a özgüdür arkadaşlar naptınız :) n ise generictir... ANSI C destekleyen tüm derleyicler n'i newline basacak şekilde derler, ister windows ister başka bişi olsun... :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 hocam linki okudun mu? niye rn demişim falan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 linkte benim dediğimden farklı bir şey yazmıyor, ayrıca doğru bilgi verdiğim sürece bir yere bakmamada gerek yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 ben yanlış bilgi vermişsin demedim. ama mesajıma yaklaşımın yanlış. zira ben "r" sadece windows'a özgü değil demedim. said: ...for ultimate compatibility, use rn... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 rn kullanmak yanlış ve saçma bir kere kod içinde (yalnızca gerçekten derlenen şeyler içibn konuşuyorum C/C++ gibi) çünkü, derleyici zaten onu uygun şekilde derleyecektir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 peki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Cd- said: Şöyle ödevler felan var fizban istersen http://people.sabanciuniv.edu/~berrin/cs204/hws/ edit: hatta ikinci ödev senin dediğin gibi linklist ödevi =)gui, bitmap, socket olaylarına girmediğim (şu aşamada girmek de istemediğim için) diğerlerini yaptım, bitti bile ! hehe çok güzellermiş ama. oynuyorum complex sayılar üzerinde işlem yapan programla. sağolasın =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Experimental Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 abi pointerlarda kafam karıştı ya . Amaçlarını anladım da şu aşağıdaki örneği her tarafına cout ekleyip gözlemliyim dedim while kısmında eşitlenip kalıyo output olarak ama en sonda while ın dışına bi cout ekledimmi cümleyi tersine çevirmiş şekilde yazıyo kafamda burda karışıyo . Nasıl while da eşitlenip kalırken loop dışına çıkınca tamamen tamamlamış gibi gösteriyo loopu . Normali zaten start < end arasında loop etmesi ama işte devamını getirmesi olayı kafamı karıştırdı Kod [hr] #include <iostream> #include <cstring> using namespace std; int main () { char str[] = "Bu bir testtir"; char *start , *end; int len; char t; cout << "Orjinal " << str << "n"; len = strlen(str); start = str;//Cumleyi al end = &str[len-1];//En sondaki karakteri al cout << start << " start n"; cout << end << " end n"; while(start < end ) { t = *start; *start = *end; *end = t; cout << " -Start bu- " << start << "n"; cout << " -End bu- " << end << "n"; start++; end--; } cout << "Degisik " << str << "n"; } [hr] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Experimental Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Aslında yanlış yazmışım . pointerların amacını değil de kullanılışını anladım amacını anlamadım sanki böyle dolaylandırıyoruz değer vermeyi fln Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Pointer'lar arama yapmayı, "memory allocate etmeyi" vs. kolaylaştırır. Bi' de dynamic memory allocation felan.. Misal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Experimental Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 peki bişey sorcam char str[] = "This is a test"; char *start , *end; start = str; end = &str[len-1]; while(start < end ) { t = *start; *start = *end; *end = t; cout << " -this is start- " << start << "n"; cout << " -this is end- " << end << "n"; start++; end--; } Burda şimdi start T yi end t yi tutuyo loopa sokuyoruz ve artık start t yi end T yi tutuo ama sonrasında start++ ve end-- diyerek ilerliyoruz . startın gösterdiği yer loopa soktuğumuz zaman cümlenin en sonu oluyo start++ diyerek cümlenin sonundan bi sonraki yere yani 0 a gitmez mi . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 0 değil de boş bi memory location'a gider edit: şimdi bi daha baktım da garip bi kod olmuş bu yav. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 said: char str[] = "This is a test"; char *start , *end; start = str; end = &str[len-1]; while(start < end ) { t = *start; *start = *end; *end = t; cout << " -this is start- " << start << "n"; cout << " -this is end- " << end << "n"; start++; end--; } Burda şimdi start T yi end t yi tutuyo loopa sokuyoruz ve artık start t yi end T yi tutuo ama sonrasında start++ ve end-- diyerek ilerliyoruz . startın gösterdiği yer loopa soktuğumuz zaman cümlenin en sonu oluyo start++ diyerek cümlenin sonundan bi sonraki yere yani 0 a gitmez mi . t' yi char olarak alırsak : t' nin değeri start'ın işaret ettiği değer oluyor, yani T start'ın işaret ettiği değer end'in işaret ettiği değere eşitleniyor (cümlen "this is a test" oluyor yani) sonra end'in değeri işaret ettiği değer (aman karışmasın) T oluyor t' nin tuttuğu değeri verdiği için, "this is a tesT" oluyor cümlen. start ardından h' nin, end de s' nin bulunduğu alanı göstermeye başlıyor. istediğin şey için start'ın gösterdiği yerin değerini değil, direk gösterdiği yeri değiştirmen lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Experimental Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Tmm tmm şimdi çaktım *start = *end dediğimizde startın gösterdiği yer komple cümlenin sonu olmuyo sadece *end in işaret ettiği yerin değeri oluyo start gene cümlenin başına işaret ediyo dimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Experimental Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Cd- said: 0 değil de boş bi memory location'a gider edit: şimdi bi daha baktım da garip bi kod olmuş bu yav. çalıştığım kitapta şey diyodu ondan 0 dedim str [7] = "paticik" diyosak bunun str[7] = {p,a,t,i,c,i,k,/0} olduğunu söylüyodu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 [8] demek lazım diil mi dayılar, 1 fazlası diye düşünüyordum ben, benim kitap da öyle diyo yamulmuyosam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar