Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Virüsü bi dert, antivirüsü bi dert..

SeaGle

Öne çıkan mesajlar

Of elim ayağım dolaştı beyler bayanlar;

yıllardır özenle arşivlediğim aile fotoları, gezdiğim gördüğüm yerler, lise hayatımın her karesi ve sevgilimle çektiğim fotoğraflar, hepsi aptal kaspersky yüzünden uçtu galiba.

Öncelile olay şu, Media Library klasörü altında topluyordum tüm resimleri. Bu aptal autorun virüsleri tarzında şeylerden biri galiba, klasörü exe olarak gösteriyordu. D sürücüsüne girip klasöre girdiğimde sorun yoktu, ama imageshack gibi sitelerden resim uplamak istediğimde media library exe olarak gözüküyordu, içine erişilmiyordu browse şeklinde.

Kaspersky kurayım dedim, deneme sürümünü çektim, daha güncelleştirmeleri yaparken tehdit algılandı dedi, tehtidin adı sanı yok ortada yanlız. Neyse temizle dedim ben de salak gibi. Ulan bi baktım sonra aklıma geldi, yok arkadaş Media Library klasörü. Hayır hayvan gibi anı var orada, yedeğini de bugün yarın alırım derken almadım.

Sistem geri yükleme yaptım yine gelmedi.

Geri getirme yolu yok mu bu resimleri, çok fena bozuldu moralim lan :(
Sosyal ağlarda paylaş

abi şimdi şöyle bişey var, bu virüsü kaptığından beri ziyaret ettiğin tüm klasörler aynı akibete uğramıştır. komut isteminden "attrib -h" bok püsür yapman gerekecek de, o biraz değişik. sendeki virüs sistem dosyası olarak da işaretlediyse dosyaları, ki bendeki öyle de yapmıştı, tüm sürücüye dan diye attrib -s atmak mantıklı değil sanırım. dur şimdi komut olayını ve virüsü daha iyi bilen biri gelir anlatır birazdan. bi de taramayı yapıp bitirdiysen bidaha kaybolan olmaz. ama yarıda kestiysen bitir onu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...