Mithr Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Swing üzerinde çalışıyorum. Jtextfield'ım var bir tane. Buna document listener ekledim. Document listenerin bildigimiz gibi 3 methodu var removeUpdate changeUpdate insertUpdate. Ben insertUpdate üzerinde çalışıyorum, örneğin girilen char 'a' ise, jText.setText("asdasd" ); tarzında birşey yapmasını istiyorum. Fakat documentlistener methodları içinde, jtext'e müdahale edilmiyormuş, edemiyorum da... Farklı bir class yaratıp timer ekleyip kontrol edip istedigim şeyi yapabiliyorum fakat processorden yiyor o da, insertUpdate methodunda yapabilsem mükemmel olur. Nasıl yapabilirim? Yardımcı olabilecek varmı? Tşkkrler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 DocumentListener nedir bilmiyorum ama Swing widget'larına ulaşımların hepsinin event-dispatching thread denen bir thread içinde yapılması gerekiyor. Bunu yapmak için de SwingUtilities class'ı içinde invokeLater ve invokeAndWait adında iki metod var. Detaylar için: http://java.sun.com/products/jfc/tsc/articles/threads/threads1.html#event_dispatching Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithr Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 invokelar cevabım değil malesef, denemiştim fakat olmuyor.sanırım bir nevi loopa giriyor o methodun içinden bir şekilde textfield'in içine yeni karakter ekledigimde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Sorunu anladım sanırım. DocumentListener yerine ActionListener kullanmayı denedin mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithr Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 actionlistener ancak return(enter) tuşuna basıldığında response veriyor (yani ben denedigimde öyleydi), bana textfield'ın içeriği her değiştiğinde düşünüp taşınan bir listener lazım :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 http://java.sun.com/docs/books/tutorial/uiswing/events/documentlistener.html şöle bişiyi inceledim, istediğin şey bu sanırım. ama içinden seçip açıklayamadım, belki görmemişsindir, bir incele derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 O örnekte birden fazla text field, text area vs var. Sol üsttekine bir şey yazınca diğer alanlarda feedback veriyor. Mithr benzer bir şeyi sadece tek text field kullanarak yapmak istiyor sanırım. Sorun ise DocumentListener ile aynı text field üzerinde değişiklik yapamaması anladığım kadarıyla. Edit: Dediğin gibi ActionListener sadece enter için event üretiyor. Ama KeyListener ile diğer tuşlara da bakabiliyorsun. Örnek, bir tuşa basınca aynı harften iki tane yazıyor: import java.awt.event.KeyEvent; import java.awt.event.KeyListener; import javax.swing.JFrame; import javax.swing.JTextField; public class TextFieldExample extends JFrame { private JTextField textField = new JTextField(); public TextFieldExample() { super("Hello Pati!"); this.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE); this.add(textField); textField.addKeyListener(new KeyListener() { @Override public void keyTyped(KeyEvent arg0) { textField.setText(textField.getText() + arg0.getKeyChar()); } @Override public void keyReleased(KeyEvent arg0) { } @Override public void keyPressed(KeyEvent arg0) { } }); } public static void main(String ... args) { TextFieldExample frame = new TextFieldExample(); frame.setVisible(true); frame.pack(); } } Tabi bu da tam istediğin olmayabilir. DocumentListener kadar güçlü değil çünkü. Mesela text field klavye ile değil de, programın başka bir yerinde değiştirilse haberin olmayacak. Ya da mesela biri drag & drop ile text field içine bir yazı kopyalasa haberin olmayacak vs.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Sanırım, textField objen her tek char entry girildiğin de bundan haberdar olup, buna göre birşeyler yapmak istiyorsun? Swing şart mı? front end ini web kullanıp ajax le çok kolay halledebilirsin bu işi. Edit: Swing haters honor member :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar