Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

johnny clegg

uyurgezer

Öne çıkan mesajlar

yedi aydır afrika'da yaşayan bir insan olarak geçen haftaya kadar gerçekten hoşuma giden bir afrika müziği duymamıştım.

geçen hafta pazar günü swaziland'daki ilk ve tek festival olan bushfire'da johnny clegg'i izledim. kendisi zulu kabilesinden bir beyaz. ilk defa hem zulu hemde beyaz olan birini gördüm çok ilginçti.

müziğine gelirsek kendisi world müzik akımının ilklerindenmiş. hem ingilizce hemde xizulu dilinde şarkılar yapıyor. batı müziğiyle afrika müziğini çok güzel harmanlamış.

tavsiye ederim herkese. gerçekten çok başarılı.
Sosyal ağlarda paylaş

timbuktu, mali den şu anda hayatta olmayan ali furke toure yi önereyim ben de. onun da batı müziğiyle sentezlediği, ry cooder ya da başka batılı müzisyenlerle çalıştığı çok güzel albümleri var. talking timbuktu albümünden özellikle diaraby,soukora, amandrai, ai du dinlenmeli. ben bu şarkıları 20 kez dinleyebilirim günde. gene in the heart of the moon albümünden hawa dolo, ai ga bani oldukça güzeldi yanlış anımsamıyorsam şarkı adlarını. bir albümdeki tüm şarkılar hitabetmiyor bana, kimileri hardcore afrika müziği geliyor. ama hitabedenler tam ediyor. şarkı adları üzerinde bu nedenle çok duruyorum, aman ne biçim müzikmiş, denmesin diye. gene albüm adından emin olmasam da -sanırım ali farka toure albümünden- timbarma da güzel şarkı. 2006 yılında kaybettiğimiz bu amcayı çok seviyorum ben. bir albüm kapağına şu yazdıklarını da ekleyeyim bari, sevgim depreşti :)

TIMBUKTU... it is like the end of the world, but it is not true. I am from Timbuktu, and I can tell you we are right at the heart of the world.

oğlu vieux farka toure de fondo adında bir albüm yapmış, dinlemedim ama güzel olduğu söyleniyor.

gene afrikalı toumani diabate de baba bir müzisyen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...