balon Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Tezgahlarını zabıtaya kaptırmamak için yaygara yapan işportacılara benziyorlar bu tarz gelişmelere karşı çıkan insanlar .Demek ki ekmek tekneleri .. Herkes biliyor ki Türkiye'ni diyalog içinde çözmesi gereken çözümlerden biri ve ortada ciddi bir siyasi irade var . Başbakan Dtp lideriyle başbakan sıfatıyla değil AKP partisi başkanı sıfatıyla mecliste buluşucağını söyledi .Pkk'nın uydusu rolündeki DTP'de Türkiye Cumhuriyetinin muhatabı bu konumda Abdullah Öcalan ve Pkk olmayacaktır diye açıklaması da söz konusu. Çok ciddi şeyler oluyor Türkiye'de fakat insanlar tabi bir iki gazeteden bir yere kadar takip edince gündemi böyle oluyor . Aramızdaki Kürt kökenli arkadaşlarımızın da dikkatle üstünde durması gereken olaylar oluyor .Kimse bu açılımı görmezden gelmeye çalışmasın .
Rukh Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Vatanseverlik vatan, millet, sakarya diyip vatandaşını m3le dağlara ölüme gönderip sonra gidip lojmanda 5 milyona viski içmek değil. Birşeylerin çözülmesini istiyorsan adım atmak zorundasın. Şu anda yapılanları ayrıntılarıyla bilmiyorum akp neyi ne kadar becerir ne yapar bilmiyorum. Sadece biz sizi tanımıyoruz diyerek biryere varamazsın, bunu söylemek istiyorum.
|Joker| Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 RTE çıkartıp suratına osursa, oh ne temiz hava geldi yarabbim diyecek insanların varlığı artık beni şaşırtmıyor nedense.
Loxias Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Anlamayan varsa bu iş; bu iş masa başında teröristlerle konuşmakla olmaz. Radikal adımlar atmak gerekiyor. Eğitim sağla, olanak sağla, iş imkanı sağla hükümet olarak. Artık bunu da mı bilmiyorlar?
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Teröristi tanıyıp, diyaloğa girerek uzlaşma sağlamaya çalışmak adamların bunca yıldır akıttığı kanı haklı çıkarır. Terör örgütünün amacına ulaşmasını sağlar. Koskoca ülkeyi dağa çıkarak dize getirdik demelerine sebep olur. Teröristle pazarlık olmaz. Nokta. Pazarlık olması için karşılıklı kazancın söz konusu olması gerekir. Türkiye'nin böyle bir pazarlıktan kazancı ne olacak? Şehit kanının durması mı? Şehit kanı dursun diye ülkenin toprağından, bütünlüğünden olacaksın. Üstüne bir de ülkenin bütün gururu ayaklar altına alınmış olacak. Atatürk'ün yaratmak için k*çını yırttığı topraklar ve ilkelerini bi sözleşmeyle hiç edeceksin. Bizi pazarlık etmek zorunda bırakacak bir çaresizliğimiz yok ki? Onlar bağımsızlık için, eşitlik için dağda pusu kurup 3 askerimizi mi şehit ediyor? Bizde "yok size toprak falan" demek adına dağlara napalm atıp 300 tanesini yakmalıyız. Göze göz dişe diş. Kaldı ki çatışmayı çıkaran tarafta biz değiliz, kim kimi mağdur ediyor? İnsanlık tarihine bak, bugüne kadar uluslararası problemlerin %90'ı kanla çözülmüş. Topraklar kanla alınmış, anlaşmazlıklar savaşla çözülmüş. "Demokratik Türkiye Cumhuriyet"iniz için bile milyon tane insanımız kan dökmüş. En iyi yol bu mu? Bilemeyiz. Ama bugüne kadar işleyen, en işe yarar yol bu demekki. Doğasında var insanoğlunun savaşmak. Biraz felsefeye kaymaya başladı yazı o yüzden özetleyeyim. Türkiye PKK sorununu çözmek için biraz İsrail'i örnek almalı. Hiç birşeyden taviz vermeden terör örgütü böyle çökertilir.
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 @Tenekeadam Dtp yi sev ya da sevme , hangi sıfata koyarsan koy bugün o bölgede en güçlü partilerden biri. Bunun anlamını kavrayabiliyor musun ? Oradaki vatandaşların çoğunluğu bu partiye oy vermiş , yani parti resmi olarak onların sözcüsü. Ülkenin bu sorunun da o insanların isteklerini , sorunlarını çözmek için kim ile görüşmen gerekir ? Duvarlamı ? Sorunu gerçekten çözmeye yönelik adım atılacaksa en başta diyalog gelir. Hayır diyaloga geçmicez diyorsan da kan akmaya devam etsin diyorsun anlamına gelir , bukadar basit. Şehitlerin verilmesine devam edilmesini , kanın durmamasını , ülkenin gelirlerinin hala terörle mücadeleye akmasını isteyenler varsınlar diyalog olmasın desinler (adam gibi gerçekçi hiçbir öneri getirmesinler) ben de onlara buradan kocaman DENYOLAR hatta dolaylı olarak sorunu çözümsüzlüğe götürenlere hain bile diyebilirim. Hala bazıları oturmuş , terörristle pazarlık olmaz , vatan toprakları bölünmez diyor. Bunun olduğunu nereden duyuyorsunuz veya görüyorsunuz onu anlayamıyorum. Birilerinin bir tarafından çıkardığı asparagas haberler ile çözüm adımları baltalanmaya çalışılıyor ve bunlara körlemesine inananlar bu baltalara güzel sap oluyorlar. Aferin böyle devam. Artı olarak bu olayın devletin tüm kurumları ile kordineli yaptıklarını unutanlar var. Olay bu hükümetin tek başına gerçekleştirdiği birşey değil. Hükümetin ülke topraklarını böleceğini öngörenler , işin içinde genelkurmayın da olduğunu düşünerek belki rahatlarlar. İnşallah çözümü istemeyenlerin çabaları sonuç vermez ve gerçekten de bu sorunda düzgün bir yola gireriz. Ha eğer olmazsa vay halimize daha önümüzdeki 50 sene şehit vermeye devam edip dünyadaki birbirini yiyen en saçma ülke olma yolunda devam ederiz. MrMarvelous said: Biraz felsefeye kaymaya başladı yazı o yüzden özetleyeyim. Türkiye PKK sorununu çözmek için biraz İsrail'i örnek almalı. Hiç birşeyden taviz vermeden terör örgütü böyle çökertilir. İsraili örnek almakmı ? İsrail neyi bitirmiş ülkesinde ? Sınırları içinde bombalar patlıyor , insanlar ölüyor ve kendileri masum sivilleri de aynen öldürmeye devam ediyorlar. Bu mu örnek ? Daha neler..
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 sg-1 said: Masada PKK olan hiçbir anlaşma Türkiye'de kabul görmez. "Bu düzenlemeleri yaparsınız yoksa fena olur"un halktan cevabı 25 senedir "vatan sağolsun" ve "bir oğlum olsa onu da feda ederim"dir. Ya DTP PKK'yı reddeder, üslubunda devlete yaklaşır (25 yıldır, adı DTP veya başka bişey, hep aynı adamlar, hiç değişmeyen aynı zihniyetle bir yere varamadıklarını görmeleri lazım) veya kürtler yeni bir siyasi parti ve pkk'yı reddederek masaya gelirler. Tekrar söylüyorum, kürtler bunu yapmazlarsa bi 25 sene sonra belki bir ikinci trt şeş'leri daha olur. O da belki. Hedeflerinin üzüm yemek olduğunu umuyorum, 25 senedir bağcıyı döve döve aldıkları bir trt şeş çünkü. Şu an akp'nin yaptığı "istediklerimiz olur yoksa sokakları dar ederiz" diyen bir şantajcıyla aynı masaya oturmaktır. PKK yokedilmeden, veya en azından terkedilmeden bu ülkede kürt sorunu çözülmez. Göreceksiniz, akp'nin bu yaptıklarının ya arkası gelmeyecek, ya da rasmussen olayı gibi bir fiyasko olacak.
b1vRiP Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 ne olursa olsun dtp büyük bir bölgeden çıkmış bir parti. ve demokratik bir şekilde seçilmiş bir parti. siz gidip de bu parti terör örgütünün partisi o yüzden bu partide demokrasi işlemez derseniz olmaz. demokrasi ile seçilen partiyle görüşme. pkk elebaşlarıyla görüşme. onla görüşme bunla görüşme. nası çözücen o zaman sorunu? vatan millet sakaryayla çözülse 25 senede çözülürdü.demek ki öyle çözülmüyo. he dtp ile görüşülür.dtp bu işi bitirmek için bi çaba göstermezse bu sefer onlar haksız duruma düşer ve bir gün halk da anlar bu heriflerin çözüm için orada olmadıklarını ve seçmezler olur biter. ama sen adamlara güya en doğal hakları olan kendi kendilerini yönetme hakkını bile verme. sonra otur kara kara düşün "ulan nie çıkıo bunnar dağa" diye.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Kürdistanın sınırlarını çizdik... Pkk bizim güvencemizdir... T.C. bize soykırım yaptı... Sayın öcalan kürt halkının iradesidir... pkklı leşler içi saygı duruşları... ankaranın göbeğinde,dağlıca baskını için yapılan türküyle kongre yapmak. Siz bu halkı aptal mı zannediyorsunuz?Bu saydıklarımı yapan bir parti nasıl demokratik oluyor?Nasıl bu sistem içerisinde kalıyor.Nasıl pkk nın temsilcisi olmuyor?Bunlarla yapılan görüşme nasıl pkk ile yapılmıyor? Yıllardır yapılan şantaj,sonuç veriyor hepsi bu.Ama sonuç sıfır olacak.Çünkü pkk amerikanın ihtiyaç duyduğu bir örgüttür.İncirlikten kargo uçaklarıyla,silah gönderildiği zamanları unutmadık.
|Joker| Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Kendi kendini yönetme hakkını verme ne demek yahu? Bugün TBMM'de kaç tane kürt milletvekili var acep bilen var mı? Türkiye parlementosunda ayrımcılık var mıymış ki kalkıp kendi kendini yönetme hakkı verilmesi isteniyor? Türkiye'de tek bir dil, tek bir millet vardır. Kendini bu ülkeden görmeyen adama Irak'ta açık, Belçika'da açık. Tek milletin içinde bir sürü kürt milletvekili TBMM'de, hala kendini temsil eden yok diyen bir takım var mı yav? Çok şaşırtıcı yani. Diyarbakır özerk bölgesi milletvekili mi olması lazım illa? DTP PKK'nın TBMM temsilcisidir bu kadar basit. Kürt halkını, mecliste, partilerin içindeki kürt milletvekilleri 80 senedir temsil ediyor. Eğer etmediğine inanılıyorsa bu insanlarla konuşmak gerekir. Eğer Kürtler TBMM'ye giremez gibi bir kaide olsaydı, evet DTP kurulabilir, Kürt halkını temsil edebilirdi. Ama şu an temsil ettiği şey PKK ve destekçileridir, çünkü TBMM kürt türk herkese açıktır. Sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gereklidir. Biz bu ayrımı yapmıyorken, kürtlerin çıkıp türkler ayrım yapıyor demesi ne kadar abes bir durum. Ayrım öyle yapılmaz böyle yapılır deyip kürt milletvekilinin tamamını TBMM'den çıkarsak anlaycağım da, neyin ayrımı bu çok merak ediyorum.
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 @tenekeadam Hem sonuç veriyor diyorsun hem de sıfır olacak diyorsun. Nasıl çelişki bu ? Bukadar insanı aptalmı sanıyorsunuz diyorsun , dtp ye oy verenlerin hepsi aptal ya da terör destekçisi mi ? Sen terör örgütünün sözde argümanının geçersiz kılmadıkça örgüte sempati ile bakan , kandırılan insanlar olacaktır. Şunu da bilin , o bölgede yaşayan insanlar ya da kürt kökenli insanların hiçbirinin , kendilerine özel toprak veya devlet istedikleri yok. Bu söylem sorun çözülmesin ve kürt türk çatışması durulmasın diye bazı hainlerin ve şerefsizlerin çıkardıkları şeylerden başka birşey değildir. Bir de bana şu ana kadar hangi doğru politika üretildi onu söyle ya da hangi yaptığımız doğruydu ki bugün hala şehitler vermeye devam ediyoruz ? Arkadaş fare bile deneme yanılma ile öğreniyor biz memleket olarak öğrenemedik. Birileri habire kan aksın diye dürtüyor biz de aynen buna kanıyoruz. SOnra da şehitlerimize ağlıyoruz. Daha çözüm çalışmalarının baş harfini bile görmeden böyle saçma salak argümanlarla , konuşmalarla , asparagas bilgilerle RÖRÖRÖ ! yapacaksak bize müstahaktır bu terör. Adam sana bir kağıt uzatacak al bi oku diye , sen eline almadan yırtıp atacaksın. SOnrada ben çözüm istiyorum diyeceksin. Yurdumun ultra şakaları.
Loxias Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Onu bunu bırakında liboşluğunda bir sınırı olmalı. Demokrasi demokrasi diye bağırıp teröristleri bile savunur duruma gelmişsiniz. Yakında "bu ülkede özgürlük var, tabii ki isteyen istediğini vurabilecek" diyeceksiniz diye korkuyorum. Diyalok kurmazsanız kan akar diyen adamdan bunuda beklerim. "Konuş yoksa öldürürüm!"
|Joker| Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Adamın uzattığı kağıtta 30.000 insanın kanı varsa o kağıt okumadan yırtılır arkadaşım. Sen kağıt uzatıp görşme yapmadan önce katillerden yana olmadığını göster, inandır insanları. Bu ülkenin sınırını korurken ölen adam için İnsan Hakları yok, ama katilin başı yakalanınca, hapishanede iyi bakılsın diye İnsan Hakları var. Ne güzel memleket babacım be. Çözüm denilerek uzatılan şeyi yazmak için kanlı kağıtlar kullanmamayı öğrenmek gerek önce.
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Loxias said: Onu bunu bırakında liboşluğunda bir sınırı olmalı. Demokrasi demokrasi diye bağırıp teröristleri bile savunur duruma gelmişsiniz. Yakında "bu ülkede özgürlük var, tabii ki isteyen istediğini vurabilecek" diyeceksiniz diye korkuyorum. Diyalok kurmazsanız kan akar diyen adamdan bunuda beklerim. "Konuş yoksa öldürürüm!" Senin decoderde arıza oluşmuş , bir servise gönder. @|Joker| Algılamadığın nokta örneğin mecazi olması. Biri bize hazır bir planmı vermiş de onu uygulamaya çalışıyoruz ? Lütfen şöyle şaka gibi mesajlar atma.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Horizon said: @tenekeadam Hem sonuç veriyor diyorsun hem de sıfır olacak diyorsun. Nasıl çelişki bu ? Bukadar insanı aptalmı sanıyorsunuz diyorsun , dtp ye oy verenlerin hepsi aptal ya da terör destekçisi mi ? Terör örgütünün şantajları sonuç veriyor ama bu açılımın sonucu sıfır olacak.Sadece terör örgütünü tanıdığımızla kalacaz.Kapiş? Ayrıca bir seçim zamanı git bak bakalım doğuya.Nasıl oluyor demokrasi.Hayran kalırsın.
b1vRiP Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 siz nası bi hayal dünyasında yaşıyosunuz ya? dtp pkk nın partisiyse vay halimize zaten. koca bi bölgede hayvan gibi oy aldılar. toplam oyu bilmiorum ama bütün oyları pkklılar verdiyse bunlar yarın hemen orduyu toplasın ele geçirsinler burayı zaten ne gerek var teröre. bu iş çözülürse böyle çözülür. silahla olcak iş değil bu. size burdan atıp tutmak kolay "olm beni çıkarsınlar hiç acımam rohohey diye dalarım 1000 kişi keserim dağda" demek. sonra sıçırttırırlar kayanın üstüne.
Loxias Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Coderda bir sorun olduğu kesinde, benim decoder bir insanın hem şeriatçı hem kürtçü hem dinci üstüne de tayyipin yaptığı herşeyi nasıl alkışladığını merak ediyor. Üstüne alınma hori günümüz liboşlarından bahsediyorum =) @b1vRiP Bana kalırsa burada söylenen fikirleri bile düşünemeyecek yöneticiler var tepede. Yarısı imam hatipten çıkma imam, yarısı dağdan inme terörist bu sorunu çözmeye çalışıyor. Yazık.
b1vRiP Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 he ayrıca bu işler ilk başlarken mal gibi herifleri bastırmaya sindirmeye çalıştığımız için şu an bu iş burada ve 30000 kişinin kanı var orada. ama 30000 in 60000 olmasını da kimse istemez!
b1vRiP Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 ya kafanız basmıo mu 25-30 senedir şu an dediğiniz şeyler yapılıo zaten çözülebildi mi? hayır! anlamadığınız nokta şu. evet şu an türkiyenin sorunlarının hepsi belli başlı idealist olmayan cebini düşünen kodaman insanların ürünü. bu kodaman insanlar da insanları belli şeylerle kandırıp yaptırıyor her şeyi. ve kullandıkları bütün argümanlar hep bizim yaptığımız baskılar, ve ellerinden alınan haklar. ve biz bu işi baskıyla çözmeye çalıştığımız süre zarfında hep zararlı çıktık. hiç bir sorun ne yazık ki baskıyla çözülmez öğrenin şunu artık. sen ve senin kafandakiler hangi sorunu baskıyla çözmeye çalıştıysa eline aldı şimdi -kürt sorunu, türban sorunu vb.-
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 b1vrip çok gereksiz yazılar yazıyorsun.Yetmiyor hakaret ediyorsun.Kendine gel arkadaşım.
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Dünya görüşünü ve politikalarını tabularla çözümsüzlük üzerine oluşturanlar karşılarına farklı fikirlerle çıkanlara herzaman x.ci diyerek kendilerini nötür gösterip karşısındakileri radikalleştirmeye çalışırlar. Halbuki kendileri felaket ve sorun neferleridir.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Kusura bakma ama,hem bunları diyeceksin, hem başkalarını x.ci yapıyor beni radikalleştiriyor diye suçlayacaksın.Sen faşizme alkış tutmaya başlamışsın haberin yok arkadaşım. Horizon said: Şehitlerin verilmesine devam edilmesini , kanın durmamasını , ülkenin gelirlerinin hala terörle mücadeleye akmasını isteyenler varsınlar diyalog olmasın desinler (adam gibi gerçekçi hiçbir öneri getirmesinler) ben de onlara buradan kocaman DENYOLAR hatta dolaylı olarak sorunu çözümsüzlüğe götürenlere hain bile diyebilirim. Daha fazla tartışmanın anlamı yok.Önce dtp pkk değil diye savunuyordun,şimdi insanlara saldırmaya başladın. Bu açılımdan,kazançlı çıkacak tek taraf pkk olacaktır.Akil adam dedikleriniz,yardım yataklık suçu işlemektedir.Bunların hesabı elbet sorulur.
|Joker| Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Horizon said: @|Joker| Algılamadığın nokta örneğin mecazi olması. Biri bize hazır bir planmı vermiş de onu uygulamaya çalışıyoruz ? Lütfen şöyle şaka gibi mesajlar atma. Senin de algılayamadığın nokta, uzatılan kağıt örneğini mecazi olarak algıladım ve ona göre mecazi bir anlam yükleyerek cevap verdim. yoksa 30.000 kişinin kanını tek tek topla, kağıtlara batır, onunla çözüm için anlaşma yap falan mümkün değil. Abi hakkaten düşünerek mi yazdın bu alıntıladığım yazını? :). Eğer öleyse söyle ben artık senin yazılarını kaale almiyim. sen beni güldürdün, allahta seni güldürsün abi.
b1vRiP Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 sen yine benle aklınca liboş die dalga geçtiğin için öyle bir yazı yazdım. ayrıca sen zaten yıllardır söylenen şeyi yazıyosun çok gerekli oluo da benim ki mi gereksiz oluo? neyse sizin bu küçük duvarlarınızı ve tabularınızı yıkamam ben. anca bi gün oturur "earth song" dinlerken mesela kendinize gelirsiniz belki. ve bazı kişilerin tam olmanızı istediğiniz insanlar oluyosunuz ya ben ona üzülüorum. yarın sivil savaş çıksa herhangi bir tarafın saflarında çarpışırsınız kimseye acımadan.
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Tenekeadam said: Kusura bakma ama,hem bunları diyeceksin, hem başkalarını x.ci yapıyor beni radikalleştiriyor diye suçlayacaksın.Sen faşizme alkış tutmaya başlamışsın haberin yok arkadaşım. Baştaki söylediğim x.ci muhabbeti genel birşeydir. Özellikle bana deniliyor gibi birşey anlatmaya çalışmadım. Bu şekilde yapılıyor türkiye genelinde. Tenekeadam said: Horizon said: Şehitlerin verilmesine devam edilmesini , kanın durmamasını , ülkenin gelirlerinin hala terörle mücadeleye akmasını isteyenler varsınlar diyalog olmasın desinler (adam gibi gerçekçi hiçbir öneri getirmesinler) ben de onlara buradan kocaman DENYOLAR hatta dolaylı olarak sorunu çözümsüzlüğe götürenlere hain bile diyebilirim. Daha fazla tartışmanın anlamı yok.Önce dtp pkk değil diye savunuyordun,şimdi insanlara saldırmaya başladın. Bu açılımdan,kazançlı çıkacak tek taraf pkk olacaktır.Akil adam dedikleriniz,yardım yataklık suçu işlemektedir.Bunların hesabı elbet sorulur. Kimlere denyolar ve hain dediğime bir bak istersen , insanlara saldırmaya başladın demeden önce. DTP'yi direk pkk olarak görmek yanlış diyorum ve bu sorunun çözülmesini baltalamaya çalışanlarada denyo ve hain diyorum. Ne var bunda ? Bana göre de yıllardır bu sorunu bilerek çözmeye çalışmayanlar , bilerek çözmeyenler en az pkk kadar şehitlerimizden ve akan kandan sorumludurlar. Şunu göremiyorsunuz birçok insan görmüyor , bir devlet , Türkiye gibi büyük bir orduya sahip olan bir devlet çapulcu dediği bir örgütü 25 yıldır çözemiyorsa burada bir yanlışlık vardır. Aynı yanlış yolda ilerlemesini isteyenleri de görüyoruz. Bu çok bilerek konuşan adamların yapıcı ve çözüm önerilerini ve arkasında durmalarını bir türlü göremiyoruz. Asıl konuya dönersek , bir çözüm yolunda devletin çalıştığının duyulması ve diyalogla başlaması üzerine (ki söylenenlerin aksine ne örgütle ne apo ile bir görüşme yok) daha hiçbirşey ortada yokkken neden bazıları ortamı gerip "ülkeyi bölecekler" diye bağırmaya başladı ? Bu çözüm istememenin açık dışa vurumu ya da siyasi çıkar için memleketin en büyük sorununu sallamamaktır. |Joker| , ortada kimsenin kimseye hazır bir plan vs uzattığı veya dayatmaya çalıştığı yok. Sen hala yanlış ana fikirde ve olmayan bir hayal üzerine konuşuyorsun farkında değilsin.
Öne çıkan mesajlar