Estel_Anorien Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Globalleşme ya da değil. Ben ana dilde yayın'a karşıyım. Anayasamızda Türkiye Cumhuriyetinin resmi dili Türkçedir diye bir madde var değil mi? (yamuluyorsam düzeltin) Eğer anayasamızda böyle bir madde varsa sırf avrupa birliği için kendi yasamızdan, kurallarımızdan ve onurumuzdan vaz geçip başka bir dilde yayını serbest bırakmayı ben hoş göremem. Hiç bir etnik gruba garezim yok. Hatta Türkler Kürtlerin yanında azınlık kalıyor Türkiyede. Ama mühim nokta herkesin aynı bayrak altında, aynı çatı altında yaşıyor olması ve hepimiz aynı devletin mensubu olarak yaşadığımıza göre anayasaya uymalı ve Türkçe konuşmalıyız. Bir milletin temel özelliklerinden biri dilidir. Bir sürü düşünür eğer bir milleti yok etmek istiyorsanız önce dilini yokedin der. Aynı mantığı ters olarak işletirsek Türkçeyi yok etmek için ingilizcenin yanı sıra diğer etnik kökenlerin dillerini araya karıştırarak devleti sevr anlaşmasında öngörüldüğü gibi bölünmeye ve parçalanmaya sürükleyecektir çünkü Sevr her zaman için Avrupanın -amiyane tabirle- içinde patlamış bir anlaşmadır. Ben bu tehlikeye karşı uyumamalı ve Ana dilde yayına hayır demeliyiz diyorum.... Avrupa birliğinin bizi alacağı zaten yok. En azından benliğimizi kaybetmeyelim.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Kürtlerle, bölücüler arasındaki farka ben de dikkat çekmek istiyorum. Zira biri yapıyor, diğeri çekiyor.. said: Estel_Anorien, 10 Haziran 2004 01:14 tarihinde demiş ki: Hatta Türkler Kürtlerin yanında azınlık kalıyor Türkiyede. ... Bir sürü düşünür eğer bir milleti yok etmek istiyorsanız önce dilini yokedin der. Evet tabii, insanlar olarak marsta azınlık durumunda da sayılırmıyız acaba? :) İkinci yazdığın kısımda kendinle çelişiyorsun. Bir yayın organına istediği dilde yayın yapma hakkı verilmesi başka bir dili yok etmez. Ama bir dilin yayınlanmasına yasak koymak onu yok etmek için adımdır. Sorarım sana Kürtlere yada diğer azınlıklara ne nefretin var ki dillerini yok etmek istiyorsun? Onların görmezden gelmez, bastırmak, var olmadıkları anlamına gelmez.[signature][hline]@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Benim hiç bir millete garezim yok ama eğer kendimi , devletimi, dilimi tehlike altında hissedersem o zaman savunmaya hakkım vardır. Türkiye bir etnik çorba, bir etnik gruba bir hak verirsen diğerleri de bundan faydalanmak isteyecektir... Bunun sonu Osmanlının Fransızlara verdiği kapitülasyonlara döner. Kapitülasyonların sonunda Türk milletinin ezildiği gibi yine bu ana dilde yayın saçmalığının ortasında Türk milleti ezilir. Türkiye bölünmeye ve parçalanmaya sürüklenir. Eğer bu milletin sınırları içinde yaşıyorlarsa o etnik gruplar, ülkede bölücü faaliyette bulunmamaları için etnik özelliklerinin az da olsa kaybolması ve Türkiye Devleti sınırları dahilinde konulan kurallara uymalarını tercih ederim. Eğer TC Devletinin kuralları dahilinde yaşamayan, yaşamak istemeyen herhangi bir etnik grup varsa ülkeyi terk edip bu hakları elde edebilecekleri bir devlete gidebilirler... Eğer bölücü hareketlerde bulunurlarsa katlleri vaciptir.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Yıllardır bu saçmalığın ortasında yaşayıp gidiyoruz zaten Estel'cim: Kürt kötüdür, kürt bölücüdür. Buna inandık, inandırıldık. Acımadan itinayle ezdik yavrucakları. Bir grup eşkiyanın yüzünden suçsuz yüzbinlerce insan evinden, onbinlerce insan canından oldu. Nereye kadar bu nefret? Türkiye devletinin politikası değişiyor artık. Baskıcı ve dışlayıcı zihniyet yerini hoşgörüye bırakıyor. Hoşgörü bölünmeye yada değerlerimizi kaybetmeye değil. Ordaki insanların kendilerine ait değeleri olduğuna hoşgörü. Nefretinin yönüne dikkat et, bazı insanlara farklı ana babadan doğmuş olduğu için nefret ediyorsun. Ve bu nefretinden düşmanların o kadar usturuplu yararlanıyorlarki farkında bile değilsin. Eşkiyalara nefretimiz bakidir, öyle kalacaktır. Bırakalım eşkiya olmayı seçmeyenler kültürlerini yaşatsınlar. Zira kediyi sıkıştırırsan bir köşeye, yaşamak için tırmalar.[signature][hline]@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Benim zaten yer yüzünde yaşayan hiç bir etnik gruba karşı bir düşüncem yok fakat kültürlerin de kendi aralarında yaşatılması gerektiğini düşünüyorum. Kürtler bu haktan faydalanacaklar diye ben trtnin benim verdiğim paralarla kürtçe yayın yapmasına karşıyım. Anlamadığım anlayamadığım bir yayın için niye ben para ödeyeyim ki? Bilmem bilir misin ama elektrik faturalarından trt ye ödenek için para kesilir. Ben verdiğim vergilerle kürtçe yayın seyretmek istemiyorum. Belki 7/24 trt seyreden biriyim??? Sonuçta eğer bir devletin resmi dili Türkçedir olarak anayasada belirtilmişse, devletin resmi kanalında resmi olmayan bir dille yayın yapmak anayasaya aykırıdır...[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Burda bik bik eder konuşuruz dünyaları kurtarırız, değişen bir şey olmayacak. Türkiye geçtiğimiz 2 yıl öncesinden beri çok ciddi şeyler yaşıyor. Buna the day after tomorrow'dan aldığım ilhamla "Major Political Shift" demek istiyorum. Önümüzdeki 10 yılda çok ciddi şeyler değişecek: Açalım gözlerimizi kulaklarımızı, işin ehli olan insanlara direnmek yerine iyi kulak verelim. Komplo teorilerine ve rantçılara değil, aydınları dinleyelim, bakalım neler diyorlar. Genç olduğumuz için şanslıyız, bu değişimlerin sonucunu bizzat yaşayarak öğreneceğiz. Hadi hayırlısı :))[signature][hline]@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 said: Estel_Anorien, 10 Haziran 2004 21:26 tarihinde demiş ki: benim verdiğim paralarla kürtçe yayın yapmasına karşıyım. Anlamadığım anlayamadığım bir yayın için niye ben para ödeyeyim ki? Bilmem bilir misin ama elektrik faturalarından trt ye ödenek için para kesilir. Ben verdiğim vergilerle kürtçe yayın seyretmek istemiyorum. Aynı düşünceye saplandın kaldın. Kürtler = dağda yaşayan eşkiyalar değildir birader. Onların evleri var, arabaları var, komşuları var, televizyonları var. devlete vergi ödüyorlar, bu devletten kaynaklanan çektiğimiz sıkıntıları çekiyorlar. Kusura bakma ama bugüne kadar seslerini çıkarmadılar "ben bu kanala para veriyorum, kültürümü izlemek hakkım değil mi?" şeklinde, sen şimdi söylersen ayıp edersin.[signature][hline]@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Kürt devleti içinde yaşamayıp Türk devleti içinde yaşadığımız için anadil Türkçedir ve o kişi bu memlekette yaşadığı için etnik kökeninden sıyrılıp bir nevi Türk sıfatını kazanmıştır (bkz: Atatürk- Ne mutlu Türküm diyene!) Türkçe onun da dilidir.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Estel ısırmak istiyorum seni. Vatan millet sakarya naraları atma bana şimdi, ben de biliyorum özlü sözleri, miting kalıplarını. Kimse Türkiyenin anadilini değiştirmek istemiyor zaten. Ama insanların kökenlerinden gelen dillerini yaşatmaya hakları vardır, kültürlerini yaşatmaya hakları vardır. Bu güne kadar bunlar yasaktı! TRT bu yasağı kaldırırken, bügüne kadar bas bas bağırmış olan Kürtler için değil bütük azınlıklar için kalktığını göstermek istedi. Eğer bunu yapmasaydı adı: "eşikiya eline silah aldı, hakkını elde etti" olacaktı. Daha mı iyi olurdu?[signature][hline]@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Bence Türkiyenin anadili neyse o dilde yapılması lazım yayının. İsteyen anavatanına gidip orda anadilinde yayın dinleyebilmeli.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
can Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 ya allah aşkına bırakın şu dili yok etmek devleti yok etmektir mantığını. "yo nigga" diye konuşan, ispanyolcanın ingilizce den daha çok konuşulduğu amerika'ya bi bakın. kim dünyanın en güçlü devleti? kim yaparsa buluşları, kim savaşı kazanırsa o yaşar. sen türk'sün değil mi? asırlar önce arapların yönettiği ve ana dilin arapça ve farsça olduğu zamanda Türkçe konuşan Türkleri bastırsalardı ve Türkçe konuşturmasalardı, şimdi sen olmazdın, ve kendinle övünemezdin. ayrıca bence okullarda yabancı dil olarak kürtçe ya da boşnakça öğretilmesi gayet normal. sonuçta ingilizceyi öğrendiğimize göre, kürtçe öğrenmeye hakkımız var değil mi?[signature][hline]NbaTurk forumu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
can Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 işte kürtler bu yüzden kürdistan diye bir devlet kurmaya çalışmıyorlar mı zaten? said: Absolut, 10 Haziran 2004 21:41 tarihinde demiş ki: Bence Türkiyenin anadili neyse o dilde yapılması lazım yayının. İsteyen anavatanına gidip orda anadilinde yayın dinleyebilmeli. [signature][hline]NbaTurk forumu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Kürtlerin vatanları burası bildiğim kadarıyla yüzyıllardır. Edit: Düzelteyim, Türkiye Kürtlerinin.. [Bu mesaj Qui tarafından 10 Haziran 2004 21:45 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 abso +1[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Türklerin vatanı da burası....[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Ay dur Estel şunu sana yazmazsam çatlarım: "Öğretmenler, cumhuriyet sizden fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller ister" Türkiye'de milyonlarca insanın irfanları yani kültürleri hür değil, baskılarla vicdanlarıda hür değil, fikirleri zaten uzun zamandır hiç hür değil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 said: Estel_Anorien, 10 Haziran 2004 21:45 tarihinde demiş ki: Türklerin vatanı da burası.... Ne yapalım? Kovalım mı Lazları, gürcüleri, çerkezleri, kürtleri, türkmenleri, ermenileri, ıraklıları, iranlıları, arapları, boşnakları, afganı, rumları ve ismini bilmediğim yüzlerce azınlığı?[signature][hline]@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Kovalım demiyorum.... Hep beraber barış içinde zaten Türkiyede yaşıyoruz. Osmanlıyı ve kapitülasyonları bir düşün diyorum sana Qui[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Matrix'i düşün Estel. Ders çalışıcam çalıştırmadın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 There is no matrix Qui... Git ders çalış. Doktor olunca kurtarırsın Türkiyeyi....[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 O kendi başının çaresine bakıyor zaten, benim bişey yapmama gerek yok. Sen elime düşceksin ama, o zaman yapıcam sana bir kapitülasyon! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Fazla iyimsersin galiba.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Gerçekçi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 said: -Melancholy-, 10 Haziran 2004 21:43 tarihinde demiş ki: asırlar önce arapların yönettiği ve ana dilin arapça ve farsça olduğu zamanda Türkçe konuşan Türkleri bastırsalardı ve Türkçe konuşturmasalardı, şimdi sen olmazdın, ve kendinle övünemezdin. Saçmalamışsın hiçbizaman Türkleri Araplar yönetmedi Arapları yöneten Türklerdi. Biz aslen çerkeziz ama hiçbirimiz çıkıp bu ülkede mutsuzuz geleneksel dilimizi devletin kanalı yayınlamıyo diye çığırtkanlık yapmıyoruz. Bunu yapan tek bi azınlık var oda kürtler. Yapmalarındaki amaçta ülkemizi bölmekten başka birşey değil. Biz zaman içinde Türkleştik şimdi şimdi göğsümüzü gere gere hiç sıkılmadan etmeden Türküz biz diyebiliyoruz isteselerdi onlarda uyum sağlayıp diyebilirlerdi sadece kürtüz biz diye inat etmelerinden bile amaçları ortaya çıkıyor.[signature][hline] V ò d à n | ICQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Alamancılarımız orada asimile olduklarında kötü oluyorda, bu topraklarda yaşayan birileri olduğunda iyi mi oluyor? Kültürünü yaşatmaya çalışmak ne zamandan beri bölücülük oluyor?[signature][hline]@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar