superwiz Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 her ay brüt kazandığım paradan kesilen %18 e,3 ayda bir geçici vergiye 6 ayda bir bilmem ne vergisine,yılda bir 2 taksit ödenen cart curt vergisine oda yetmezmiş gibi,muhasebeci ye bayıldığım paralara,vergi kaçırmayalım diye özendikçe devlet köküne kadar bindiriyor,bıktım artık ciddi ciddi başka ülkeye taşınmayı düşünmeye başladım gider orda çatır çatır para yerim bitiririm,hiç olmazsa içime dert olmaz,1.5 2 milyar maaş veren devlet,devletine vergi veren esnafı 1 gram düşünmezmi arkadaş,siyasi tartışmalara da girmeden tartışalım şu konuyu,tayyip varken de aynıydı,ecevitte de aynıydı,yani işin özü şu devlete kapağı atmazsan başına binbir bela gelir.maliye ye gideriz herif sanki başbakan,cumhurbaşkanı gibi elinde gazete milleti kuyrukta bekletir en son patladım,zıkkımlanacağın yemeğinin parasını getirdim alda karnını doyur dedim,müdürüne şikayet etti,müdür tatlıya bağladı olayı da düzeldi ortalık yani hapise girsem orda devlet bakıyo,memur olsan devlet bakıyo,esnaf olunca niye hep böyle üstüne geliyo bu devlet anlıyamıyorum,komünist ülkede mi yaşıyoruz,koç sabancı iyice milleti sömürürken,devletin ana direği vatandaşlarına nedir bu zulüm arkadaş:S
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 koçun sabancının ödediği vergi oranları senden daha fazla
superwiz Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 o zaman bu ülkeyi böyle sömürenlerin nasıl böyle zengin olduklarınıda tartışalım ayrıca,madem küçük ve orta ölçekli işletmelerden fazla vergi oranları var,nasıl böyle zengin olabiliyorlar,o zaman herkes kapatsın abi tezgahını dükkanı cartunu curtunu,avrupa ve amerikadaki gibi herkes büyük şirketlerin bürolarında,mağazalarında falan çalışsın,zaten o yöne gidiyor bu ülke hiçte üzülmüyorum gerçekten,o zaman görür bakalım küçük esnafımı yönetmek daha kolaymış,büyük uluslararası çaptaki şirketleremi söz geçirmek!
Rukh Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Koç sabancı ne anlamda devleti sömürüyor ki? Ayrıca başka ülkelerde vergi olayı daha mı rahat? Cidden bilmediğim için soruyorum, gazetelerde falan yazandan tek bildiğim Türkiye'de dolaylı yoldan alınanın çok fazla olduğu.
superwiz Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 %18 brütten her ay kdv alınıyor,3 ayda bir geçici vergi alınıyor ve 6 ayda birdi sanırım servet vergisimi ne var sonra yılda 1 defa bir vergi daha var,lanet olsun böyle düzene,sabancı ve koç nasıl mı sömürdü bu milleti? yaptığı kuş serisi arabalarla,daha sonra her el attığı işte tekelleşmeyle,devletin sonradan uyandığı meslek kollarında tekelleşmeyi önledi ama nafile,bir philsa girdi sabancıyla beraber tekelle beraber 5-10 sene bu milleti sadece sigara alanında sömürdükleri yetmezmiş gibi,şehir içinde süper marketler açarak ufak bakkalı marketi yerle yeksan etti,bu yüzden isyankarım arkadaş,bak dağa çıkanlara bile açılım getiriyorlar,bu ülkenin esnafının sanatkarının dağdaki kadar değeri yokmuş onu anladım. geçenlerde discovery de çıkmıştı sanırım,sanayi devriminde el tezgahlarında dokuma pahalıya mal olduğundan,geliştirilen otomatik makinalara karşı,el tezgahı ustaları,sanayi kuruluşlarında çalışmayı reddettiği için bir isyan başlatıyorlar,ama taşla sopayla değil,aç kalarak açlıktan ölerek,sanırım 300*500 esnaf toplu kasa atma eylemi yapmak lazım
|Joker| Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Herkes eşit kazansın, eşitlik ftw. lay lay lom. Koç neden daha zengin yarepim yaaaa, ama nedeeen!
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 |Joker| said: Herkes eşit kazansın, eşitlik ftw. lay lay lom. Koç neden daha zengin yarepim yaaaa, ama nedeeen! son 50 yıldır devleti sömürdüğü için daha zengin.Borçlar kanuna oylamaya 3 saat kala kendi bankası lehine madde koydurabildiği için zengin,türkiyenin en verimli tarım arazisine bir gecede izin çıkartıp fabrika kurabildiği için zengin, esnafın 5 liraya aldığı malı rekabet yasasına aykırı olarak 2 liraya alabildiği ve devletten kimse sesini çıkartmadığı için zengin.
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 aha bir serbest meslek sahibinin çığlığı daha forumun karanlık sularına gömülürken, her ay ödenen kdv, 6 ayda bir gelir vergisi, 3 ayda bir geçici vergi ve finish him olarak kabul gören stopajlar ve rıza nın kocası youla kıvamındaki muhasebeciler hala bu gencin korkulu ruyalarını süslemektedir.. umut sarıkayadan "faturayla sıç; acıların en büyüğü fatura kesmekmiş" konulu karikatür bekliyoruz.
matama Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 superwiz kdvnin senle alakasini anlamadim, o senin odedigin vergi degildi musterinin odedigi vergi.
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Musteri oldugu yerlerde kdv odemiyo mu?
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 matama said: superwiz kdvnin senle alakasini anlamadim, o senin odedigin vergi degildi musterinin odedigi vergi. serdar ortaç konseri vardı dün biancada. =P no offence
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Gerçekten vergi yükü çok fazla.Maaşım elime geçmeden dünyanın vergisi kesiliyor.Ama doğuda milyonlarca insan elektriği bedava kullanıyor.Yazık lan.
superwiz Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 kullandırmasın kardeşim,biz 2 gün elektriği geciktirdiğimizde kesen devlet doğuya niye müsaade ediyor,neden korkuyor? fazla baskı uygularsak isyan ederler diyemi? zaten etmedilermi,herkesin hakkını alabilmesi için bu ülkede dağamı çıkması gerekiyor,baba parası yiyenlerle aramdaki fark alnımın terini akıtmam işime,kimse anlıyamaz çalışmayan yani baba parası yiyenler için konuşuyorum..
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 kdv den baba parası yiyenlere nasıl geldin hacı. asd bu foruma yazıyorsam sebebi çok..
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 komunist ülkede devlet vatandaşın üstüne mi gidiyo yani?
Mendoza Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Amerikada daha yüksek sesinizi çıkarmayın oturun. İşverenseniz çıkarın sonuna kadar hakkınız var.
daverc Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Suanki vergi sisteminde Mükellefin beyanı esas, yeuv ben fazla vergi odemeyim deyip kazanc bildirilmezse, dolayli vergileri boyle gecirir devlet. Bunlari söylerken bütün yaptıgın isleri tamamen kayıt altında ve düzgün yapmadan, bana fazla vergi cikmasin gelirimizi az gösterelim diyip sonra dolaylı vergileri görünce vay anam demek abest.
Greeny Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 valla restaurant için konuşuyorum. adisyonlarını tam tut eksiksiz, herşeye fiş kesmek zorundasın zaten adisyon tutuyorsan (resmi adisyon), sonra adam gelir (göt maliyeci) adisyonundaki saat yanlış der cezayı basar. evet herşeyi düzgün tut, devlet geçirmez sana keep dreamin'
MD Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2009 Dünyanın neresine gidersen git vergiden kaçamazsın ama şu var bizimki kadar dolaylı vergi verilen başka bir ülke var mı merak ediyorum... Bireysel vergi kesiminde yaşanan acizlik,adam kayırma tavırları nedeniyle halkı yakıyorlar.. Koç ile ilgili size bir dipnot vermek istiyorum: Koç'un sermaye oluşmasından önceki en büyük ihalesi nydi biliyormusunuz ? Meclis çatısının onarılması peki bu işi nasıl kaptı? acaba meclise en yakın bakkal olup,bütün millet vekillerile teması olması mı ?
fede Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2009 bu laf daha önce denmediyse, atasözü olarak kayıtlara geçirilebilir. izin verdim
Farinal Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2009 keşke nefesde vergili olsa devletimiz para kazanır
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2009 keske de'yi ayri yazmayanlardan da vergi alsalar.
Öne çıkan mesajlar