Apis Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Arkadaşlar, Birçok yerden duyduğum (ama sadece duyduğum) bir uygulamaya göre yüksek lisans derslerinin verilmesi durumunda tez yazımı devam ederken doktora programlarına şartlı kabul almak kaydıyla başvurabiliyoruz. Bu şartta yüksek lisans tezinin bir sene içinde tamamlanması. Burdaki duydum meselesi sadece benim için değil, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğrenci işleri vs. içinde geçerli. Her gittiğimde farklı bir cevap alıyorum; "evet bizde duyduk","hayır yok öyle birşey", "bizde o konuda tam bilgi sahibi değiliz"... Ama örneğin Ankara Üniversitesi bunu tamamen duymadığını söylüyor. Bu konuda bir bilgisi olan var mı acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 öğrenci işleri değil de sekreterliğe sormak lazım hatta bilgi edinme hakkı na dayalı bir dilekçe yazarsan daha doyurucu cevap verebilirler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Yurtdisindaki okullar kabul ediyor sadece tez yazacaksaniz. Ama Turkiye hakkind abirsey bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 yapabilirsin öyle birşey, boğaziçinde şu koşullara bağlı; (1) Yüksek lisans programından doktora programına dogrudan geçis için basvuru asagıdaki esaslara göre yapılır: a) Tezli yüksek lisans programında derslerini en az 3,60 GNO ile tamamlayan ögrenciler, ilgili enstitünün belirleyecegi kosullarda doktora programına dogrudan geçis için basvurabilir. b) Tezsiz yüksek lisans programlarına devam eden ögrencilerden orta ögretim fen ve matematik alanları egitimi bölümü ögrencileri hariç, zorunlu ve alan seçmeli derslerinin %75'ini tamamlayan ve GNO'sı 3,75'in üzerinde olanlar kontenjanı açılmıs doktora programına dogrudan geçis için basvurabilir. bölüme yapılıyor başvuru, bölüm toplantısında kabul ediliyor, öğrenci işlerinden bağımsız yürüyor. kız arkadaşım bugun geçti tezsiz olarka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 bi dk tezsiz de şimdi o b seçneğini anlşamadım? lise notuna mı bakıyorlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 lise ne ? yükske lisansta derslerini tamamlarsan, "ben doktora yapcam aynı bölümde" dersen, "iyi sen tez yazma, ortalaman da 3.75 in üzerindeymis zaten, gel gündüzle gece olalım doktora derslerine basla" diyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Tezsiz yüksek lisans programlarına devam eden ögrencilerden orta ögretim fen ve matematik alanları egitimi bölümü ögrencileri hariç notuna degilde, bolumune bakiyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 ha tamam şidmi oldu ben orada "orta öğretim" ve "fen matematik" okuyunca devreler karıştı ulan benim ki de biraz o hesap oldu ehe bü iktisat doktorası da çok iyi seçmeli derlerden direk toplama bilgisayar gibi toplama uzmanlık yağıyorsun ahh ah 5 sene önce toparladığım derslerden enerji ekonomisi ve yönetimi tadında bir bölüm yapmıştım da nerdeee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar