Revangelis Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Evet arkadaşlar, başka bi topice daha yazmıştım gidiyorum diye ve dün 34 günlük interrail macerası tamamlandı, sizlerle paylaşmak istedim. Yolculuğa 6 kişi olarak çıktık. 6 kişi olmamız yer bulma konusunda biraz sıkıntı yaratsa da, oda parası 6ya bölündüğünden verilecek parayı büyük ölçüde düşürdü. Ayrıca interrail'e çıkacak arkadaşlara tavsiyem kalabalıklarsa apartmentsapart.com adlı siteden gidecekleri yerde varsa daire kiralamaları. Biz 4 kişilik daire kiraladık birkaç şehirde ve kişi başı 20 euro dan daha az bir fiyata gelmesinin yanında inanılmaz lüks ve rahat içinde yaşadık. Apartmanlarında çamaşır makinesi dahil ne gerekiyorsa var. Yolculuğumuza interrail biletimiz başlamadan 4 gün öncesinde Amsterdam ile başladık. Ucuz uçak bileti ve Türkiyeye tren ile dönme düşüncesi bizi bu harekete itti fakat pek tavsiye etmiyorum, yolculuğun sonlarına doğru aşırı yorgunluk ve gergin sinirler üstüne tren kaçırmamız tuz biber oldu. Amsterdamda sürekli kafamız güzel gezdik tahmin edebileceğiniz gibi, gayet eğlenceli bir yer, ayrıca şehir olarak da çok güzeldi. Amsterdam sonrası Hamburg'a sonra da Berlin'e gittik. Üçü de güzel şehirlerdi fakat çok uzun kaldık, en fazla 3 gün 2 şehir için toplamda yeterliymiş. Tren saatleri yüzünden Köln'de fazla duramadık fakat Dom kilisesini gezdik ve çok güzeldi. Köln'den sonra Brüksel'e gittik, gerek yokmuş pek gitmeye, görmeye değer pek birşey yoktu. Sonra Paris'e gittik ve 3 gün kaldık, şehir inanılmaz büyükmüş canımız çıktı gecenin bir saati vasıta bulamayınca. Neyse Louvre ve Notre Dame'ı gezdik. Bu ikisi dışında pek sevmedim Paris'i. Paris sonrası Bordeaux'ya gittik ve inanılmaz güzel bir şehir, kesinlikle görülmesi lazım. Orada bir gün kaldık, ama gitmeyi düşünen olursa kesinlikle daha uzun kalsın. Bordeaux sonrası İspanyaya geçir yaptık ve Pamplona ya gittik. Boğa koşularının olduğu zamandı, çantalarla şehir mezkezine doğru gittiğimiz gibi hepimiz şok olduk, böyle bir ortam yok, sokaklar tıklım tıklım, herkes inanılmaz eğleniyordu. Çantalar bize sıkıntı oldu biraz fakat bırakacak bir yer bulduk ve ortama girdik. Kesinlikle tecrübe edilmesi gereken bir yer, ben hayatımda böyle birşey görmedim. İnsanlar akşamdan eğlenceye başlıyor, sabah 8 de boğalar koşana kadar aralıksız içki ve müzik, sokaklar resmen alkol ile yıkandı. Boğalar koştuktan sonra siestaya gidiyorlar. Biz de çok uykusuzduk, gittik bir parkta yattık, şarhoş bi herif arkadaşın bel çantasını falan zorladı, allahtan ben uyanıktım da kurtardık orda hemen koşturdum. Herşeye rağmen inanılmaz eğlenceli bir ortamdı. Pamplona'dan sonra Madrid'e gittik, orada staj yapan bir arkadaş vardı onunla buluştuk falan Madrid de güzel şehirmiş. Sonra Barcelona'ya gittik. İspanya genel olarak gayet güzeldi. Sonra Nice'e gittik fena değildi. Oradan arkadaşın gazı ile St Tropez'e gitmek gibi bir hata yaptık, gittiğimiz gibi döndük, kalacak yer bulamamanın yanında her şey inanılmaz pahalı. Çok güzel bir şehir fakat interrail ile gidilecek bir yer değil kesinlikle. Sonra Milano, Venedik ve Floransa'ya gittik, Venedik güzeldi, Floransa ise çok hoşuma gitti, orada yaşama şansım olsa yaşarım. Son olarak Roma ya gittik, tren saatleri yüzünden ve interrail biletimiz bitmeye yakın olduğundan Roma da sadece 2 saat gezebildik, Collesum, İspanyol Merdivenleri ve Aşk Çeşmesine gidebildik. İlerde imkanım olursa kesinlikle Roma'ya gidip bi hafta kalmak isterim. Son olarak Bari'ye gidip oradan gemi ile Yunanistana geçtik. Gemi yolculuğu komikti, inmeye yakın Türk tır şöförleri ile tanıştık, bırakalım falan dediler, gayet iyi insanlardı. Atina'ya vardıktan sonra 22 saatlik bir tren yolculuğu yaptık ve Türkiye'ye girek treni kaçırdık. Neyse ki sınıra çok yakın bir yerde inmiştik trenden, resmen taksi ile türkiyeye giriş yaptık, otobüs ile de İstanbul'a dönüş yaptık. Yolculuk rotamız bu şekilde oldu. Her yerde neler yaptığımızı pek yazamadım, şimdiden çok uzun oldu, ama arada en eğlendiğimiz yerler Pamplona ve Amsterdam oldu, kesinlikle gidilesi yerler. Paticik ahalisi ile paylaşmak istedim, teşekkür ederim okuduğunuz için (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deja cyrano Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Bir ara Bordeaux'yu daha detaylı anlatmanı rica ederim senden özel olarak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 2 bobrekte yerinde dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 girilmedik yer bırakmamışsınız,altını üstüne getirmişsiniz avrupa'nın :) yalnız paris pis de olsa,trafiği leş gibi de olsa candır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Bordeauxda 1 gün kaldığımız için çok detaylı şekilde anlatamayacağım, şehri iyi bilen biriyle gitmek lazım, fakat benim gördüğüm kadarıyla bile şehrin mimarisi çok güzel, ayrıca çok temiz. İnterrail boyunca yediğim en iyi yemeği orada yedim. Aslında orada yapılması gereken en önemli şeyi yapamadık hemen zaman hem imkan olmadığından, altımızda araba olsa, üzüm bağlarını gezmek ver şaraplarını tatmak lazım kesinlikle. Çok detaylı bir harita görmüştük şehirde, her yerde farklı tip şarap, nerede ne yetişiyor falan hepsini yazmışlardı. Fakat bir gün tekrar gideceğim kesinlikle(: Ayrıca genç nüfus çok fazla, salı günüydü yanlış hatırlamıyorsam gittiğimiz gün, ve bütün gençler sahilde oturmuş içip muhabbet ediyordu ve çok kalabalıktı, manzarası da çok güzel ayrıca, çok sıcak bir ortam. Böbrekler de yerinde tabi(: Tek olay işte sarhoşun arkadaşın çantasını zorlaması oldu. Parisi biraz da insanından dolayı sevmedim bunu da belirtirim(: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Bordeaux süper bir yer, tam zamaninda gitmissiniz. tam bi yaz sehri cünkü. atlantikte de yüzmüssünüzdür heralde =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Ben yüzmedim çok yorgun olduğumdan ama diğer arkadaşlar yüzdü evet(: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 paris'e gidip disneyland'e ugramadıysan cok pisman olabilirsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 ben bordeauxdan sonra disneylande ugramistim, ama görüntüsü disinda pek hosuma gitmedi disneyland. onun yerine europapark diye bir yer var, daha eglenceli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 floransa hakkında da detay pls, teşekkürler şimdiden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Yazmayı unutmuşum Pisa'ya da gittik(: Floransa sokaktan tarih akan bir yerdi resmen, hemen resimlerle anlatayım http://img24.imageshack.us/img24/2729/img2322e.jpg Heykellerin olduğu sokak, ismini şu an hatırlayamadım, çok güzel, kesinlikle görülmeli, heykellerin altındaki merdivenlerde oturup dinlenmeli, keyfini çıkarmak lazım. http://img34.imageshack.us/img34/3568/img2337m.jpg böyle bir domuz heykeli varmış, burnunu okşayıp dilek dilenirmiş, iyi şans getirirmiş (: http://img22.imageshack.us/img22/2252/img2317g.jpg böyle bir sokak var ayrıca, sağda solda gördüğünüz heykeller, ki çoğu gözükmüyor, zamanının önemli insanları (DaVinci, Galileo Galilei falan bisürü heykel var). Burası da kesinlikle görülmeli http://img34.imageshack.us/img34/124/img2338p.jpg ayrıca uzakta görünen köprü de çok önemliymiş, kesinlike burada durup manzaranın tadı çıkarılmalı, sokak çalgıcıları dinlenmeli. http://img22.imageshack.us/img22/4182/img2340y.jpg http://img31.imageshack.us/img31/1879/img2342.jpg köprüden geçtikten sonra Michelangelo'nun eserlerini yapmadan çıkıp ilham aldığı söylenen bir tepe var, oraya çıkılmalı, manzara çok güzel, ortam çok güzel, gençlerin uğrak mekanı. kamera çok kalitesiz olduğundan bu fotoğraf pek bi kötü kusura bakmayın, ki zaten fotoğraf ile olmaz, kesinlikle gidilesi bir yer. http://img24.imageshack.us/img24/7410/img2354e.jpg aklıma daha gelirse yazarım ama genel olarak bu kadar gezebildik, kesin görmediğimiz bir ton güzel şey vardır(: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 ayıptır sorması kaç paraya patladı bu olay? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 1300 euro benim harcamam 400 euro bilet 1700 euro Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar