Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Toparlanın!Norveçe gidiyoruz! 3 Ay ıstakoz tutana 90K$!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Efendim,süper bir gece vakti,öyle bir çıktı ki iş...
Esasında,konuyu geyikle beraber ayırmadan buraya yapıştırmakta buldum...
Direk olarak;

iki tika bir porche.
tık
tık
of sivrisinek basmis ortaligi
daha erken be sivrisinek iç.i
bu sivrisineklere karsi muhtesem bi fikri, bir cozumui, bir projesi olan insan evladi yok mu?
alaskaya git
alaskaya gitmek lazim aslinda
balik tasimak icin bok gibi para veriyorlarmis
yillik 90bin dolar sanirim
bi yil gitsen nasil olur ki
hayatindan 1 yil vermis olucaksin ama
90bin alicaksin.
aslinda 20 25 sandik kitapla gidip, hem calismis olarak hem de 90bin dolarla gelebilirsin
sonra is kurarsin falan
sivrisinek de yok
gidilesi
90bin dolar, 50000 yuroya denk.
gidip eurobond yaparsin.
hayatin kurtulur.
ama bi sene gotu birakcan? hem buz gibi?
internet olsa giderim sanirim.
olur lan neden olmasın
hastamisin be
millete balik tasitmak icin 90bin dolar verinen bi ortamda, internet ne arasin. seker ne arasin bal ne arasin.
bu arada 90bin dolar yillikmis
imkaansız bir şey..
bu arada gobtink, super is buldum ben
90bin euro yıllık olsun
direk giderimn yarın
euro demedim ben
dolar dedim
dolarda olsun
balik tasiyosun bi sene allahin buzunun ustunde
farketmez
buz catladimi napcan
soğuğa 1 haftadan alışırsın
gebermezsin,teknoloji denen bir şey var
yani simdi sana 90bin dolar versem hayatindan bir sene verirsin?
şişme yelek neyin giyersin.
lan orada teknoloji olmadigi icin 90bin dolar aliyosun
eee hayatım kurtulacak sonra
abi hayatından i sene veripte ölmicen ya
belli olmaz
imkaansız
o kadar para verilmez
lan ölsen de nolcak zaten sonrası farketmez
hayat risktir
lan kimse yok 1 sene buzlarin ortasinda napcan?
kimse yok değildir
yeni bi deneyim
2 haftaya girmeden delirirsin
mutlaka verirler birilerini
hep beraber gideriz
buza saplarsin artik sIkIldIkca
LoL
saplicaksanoız ben gelmem ama
evlenip gideceksin oraya
bir bayana
bayanla
o zaman parayı orda harcarsın
i oka yaramaz
hahah
boşuna dötün donar
hatun gider,90 bin dolar o çalışır,sen çalışırsın 90bin dolar
gelir burada fabrika açarsınız 2 tane
gör sonrasını
balık taşıycan,90 bin $ gömcekler...
oda çalışırsa sorun yok
balik tasimak icin deel 90 k dolar
istakoz avlamak icin
3 ay boyunca
buzulda mı??
gunde 8 saat turlarla calsiyosun
ana dahada süper
ehe +1
buzul deil kuzey buzul denizi
mükemmel bir şey
nah muhtesem bisi
ama kimse gitmiyo tabi
gidenner genelde amerikali orenciler
uni parasini cikartiyolar
3 ayda
evet
ama anan sitiliyo cunku
lan iste yanlis soylemisim de
abi bi dusunun
bi olayi varki 90bin dolar veriyo adamlar
15 saniyede istakoz agini boslatmak icine girip yeni yem takmal ve asagi atmak zorundasin
3 sitilsin bişey olmaz
boru degil
yoksa gemi durmak zorunda
oda olmaz
ayrica ben istakoza dokunamam
nesi kötü be...buraya bir döneceksin..olayın kıralı..ben hergün o parayı düşleyerek turbolama çalışırım
ısınmak için monta bile gerek yok
tabe canim
lol
-30 derece
deniz ustunde
yok abi
super para ama
ne süperi
sayili insan yapabilir o isi
mükemmel ötesi para
yapılmaz diye bir şey yok
yok abi
cok zor bisi
zaten 1 hafta deniyolar
15 saniyedeki o olay reflex olur zamanla
basaramazsan almiyolar
reflexde anamadigin sey su canim
1 haftaya para var mı?
bunu 8 saat yapiyon
gemi durmuyo
ring yapiyo
reflex degil
constitution lazim
ağları doldurup sallıyorsun aşağı?
dexterity lazim
ben mi yanlış anlıyorum?
ag deil ab
imroved endurance lazim
bole dev gibi kafes
iron will lazim
kkafes
adam boyunda
Mesaj tarihi:
Abi deniz bisikleti varya. Onlardan kiralarsın kimse sana yetişemez avlama konusunda :lol:

takılıyorum :)[signature][hline]susturamassın beniii
durduramassın beniii
ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah
Mesaj tarihi:
arkadaşlarım gitti, ben de düşünüyodum vazgeçtim benzer bişeyi.

bana anlatılan şuydu:

- alaska
- 3 ay
- 10k dolar

araştırdım, mevcut ücretlerle 10k dolar yapabilmek için haftada 7 gün günde 14 saat çalışmak gerekiyo. peki neden cazip? çünkü alaska'daki minimum ücret usadekinin yaklaşık 2 katı. gidilir mi? gidilmez. değmez.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Mesaj tarihi:
bu arada belirttiğin saatin altında çalışacak olursan ücretine ceza geliyo. ayrıca çoğu yerde konaklama ve yemek sana ait, öyle olmayanlarda da ücret daha düşük.

tek akıllı siz değilsiniz yani :) gidip gayet güzel parayla dönenler var, ama öyle 90k dolar falan düşünmeyin. 3 ay hergün 10+ saat çalışarak 5k yeter derseniz gidin.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Mesaj tarihi:
gerekiyor, ancak ab'ye üye olmadığı için daha kolay olabilir, bilimiyceğim. bu olayı ben 5-6 önce işitmiştim, ama ne kadar güvenilir ki?

norveç süper ülkedir esasen, yılın yarıya yakınını karanlıkta karşılamasına rağmen. ben tatil için kesinlikle gitmek isterim norveç'e ama, 12 ay, bilemiyorum. çok zor olabilir. zira dikkat edilirse, en çok intahar oranı norveç'tedir, veya isveç idi unuttum. sosyal hedeler acaip gelişmiştir, en son cinayet olayı 5-6 yıl önce olmuş denir, o da reality showlarda çevrile çevrile gösterilir denir de, güzeldir de, pek iletişim de yok denir.

farklı kültür, çok çok farklı bir coğrafya ve 12 ay, ayrıca deniz gibi bir etmen var sanırım, ki pek içli dışlı olmayanlar da zorlanabilir. araştırmak gerekiyor ama yine de, 90bin, türkiye'de yaşayan biri için az buz bir para değil.
Mesaj tarihi:
norveci bilmem ama Alaska'ya gidemessin, cunku orada calisabilmen icin calisma vizesi alman lazim, yani o alaska olayi burada yasayanlar (bizler) icin. hadi dersin ki turist vizesiyle gideyim amerika'ya orda isi ayarlarim, o da olmaz cunku sirketler amerikan sirketi vizesiz adami hayatta calistirmaz.
Ki zaten gitme alaska'ya kabus gibiymis, gidip gorenden duymak istersen seneye yaza orada konferans var ben gidecem, anlatirim donuste :)[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Mesaj tarihi:
bu işi yapan aracı bi türk şirket var. adamlar illaki üni öğrencisi olmanızı şart koşuyolar ve ısrarla hiç bir sorumluluk almadıklarını belirtiyolar. onun dışında vize ulaşım iş gibi herşeyi hallediyolar.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Mesaj tarihi:
araciyi bilmiyordum ben, sadece bildigim kurallarini soyledim, ama arkadaslar yok ole 90000 dolar falan, hele 3 ayda saka gibi, o dediginiz alaska'da calisan muhendis'e verilen ucret olur ancak. ben max 15000 dolar derim, ki zor.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Mesaj tarihi:
walla zed çok güzel açıklamış.
ilk 90k$ olarak bakıldığında kulağa hoş geliyor. ama diğer yanları pıtır pıtır ortaya çıkmaya başlayınca, insan soğuyuveriyor hemen.

yanlız yukardaki konuşmalarda yer yer koptum gülmekten ehe. hatta bazı yerlerde sandalyeden düşüyordum son anda kurtuldum diyebilirim. =][signature][hline]böhüüü :( son 11 gün..

[Bu mesaj ShekiLChoCuq tarafından 10 Haziran 2004 01:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Benim bildiğim bu değil olay.
Bering denizinde yengeç avcılığı bu.
Dünyanın en tehlikeli mesleği.
Bering denizinin tabanı neredeyse yengeçlerle dolu, sürekli kafes atılıyor.
Deniz aşağı yukarı sürekli fırtına halinde.
Geminin üzeri halatla dolu, halatın ayağınıza dolanma riski oldukça yüksek.Ayağınıza dolanırda farketmezseniz kafes atılıyor, bilmem kaç metrede kulak zarlarınız içeri doğru patlıyor, 2 dakka zihniniz açık kalıyor düşünebiliyor fakat hiç bir haraket yapamıyorsunuz.

Yanlış olduğunu düşünmemin sebebi şu, dünyanın hiç bir yerinde eşşek bok kafesler atılarak ıstakoz avlanmaz, o kadar toplu değiller çünkü.

Ama bahsettiğim olayda bone'un bahsettiği gibi eşşek boy kafesler atılıyor.Dünyanın en devasa yengeçleri zaten Bering denizinden çıkıyor.Adamların orada yediği tek şey yengeç.
3 ay olmayabiliyor bu, gemi ağzına kadar dolana kadar duruyorlar sonra dönüyorlar.Ve hatırladığım kadarıyla 1 milyon dolar civarı bir gelir elde ediliyor bir gidiş dönüşte.Paylaşılıyor bu.[signature][hline]VII.

[Bu mesaj Alexi_Septimus tarafından 10 Haziran 2004 02:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
günde 14 saat balık ayıklayarak ben evimi pek unutamam. hatta büyük ihtimalle 15 gün sonra geri kaçarım, o kadar da eminim kendimden heh[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Mesaj tarihi:
Peki yol vize masraflarını onlarmı karşılıo giderken ? Yani burdan oraya idişim kıçımı yatağa koyana kadar bana kaça patlar.[signature][hline]susturamassın beniii
durduramassın beniii
Mesaj tarihi:
said:
BombaciMulayim, 10 Haziran 2004 01:42 tarihinde demiş ki:
zira dikkat edilirse, en çok intahar oranı norveç'tedir, veya isveç idi unuttum. sosyal hedeler acaip gelişmiştir, en son cinayet olayı 5-6 yıl önce olmuş denir, o da reality showlarda çevrile çevrile gösterilir denir de, güzeldir de, pek iletişim de yok denir.

Isveçti.Hala da Isveç.
Sadece sürekli karanlık değil sebep.
Adamların sosyal güvenliği o kadar yüksek ki adamlar hayattan sıkılıyor.Bu kanıtlanmış bir olay.[signature][hline]VII.
Mesaj tarihi:
yanlış hatırlamıyosam yol parası da bize ait oluyo. yani sonuçta delirmiş olarak kazandığınızın yarısı bi parayla dönüyosunuz.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Mesaj tarihi:
ya zaten bu denizle ilgili işlerde genelde iyi kazanılıyor, çok fazla riski olabileceğinden ve açıkçası açık denizde pek hak-hukuk gözetilmediğinden. ne bileyim, türkiye'de bile basit bir açık deniz gemi kaptanlığı veya yardımcı kaptanlığının 3-4 yıl öncesi aylık geliri 1500-2000 dolar civarı bir şeydi, ki gemiyle açıldınız mı 9-12 ay denizde kalırsınız. yani bu para doğru düzgün bir şekilde harcanmıyor. bu şekilde, bir yıl gemiyle açılıp, bir yıl yan gelip yatanlar veya başka işlere yönelenler vardır hatta. zaten kaptanlık, hatta genellemek gerekirse, denizle ilgili herhangi bir iş, doktorluk kadar zordur gerçekçi bir gözle bakmak gerekirse. 21. yüzyılda göçebe yaşamak gibi bir şey. geride hiçbir şey bırakmamak gerekir.

bu risklerden söz etmek gerekir bi de. alexi, halat olayından bahsetmiş, ki bu halat olayları en az haftada bir kez bizim bu boğaz kıyılarında balıkçılık yapanlar arasında görülür. çok vahim şeyler de olur, kafa kopması gibi. ama genelde bacak, kol, parmak gibi şeyler olur, özellikle tayfa kısmı arasında. sağlam zor iş.
Mesaj tarihi:
ehe abi ne ekmek parası?Milyarları vurup dibine kadar parayla döneceksin buraya...Kral gibi.[paticikte tüm aktif üyelere bir iskender ısmalarmaya yeticek para işte euhe]
Zaten burada deniz yok..3 ayda,hayatımın sonuna kadar deniz görme depolaması yaparım.Soğuk açısından pek sorun yok,onada alışırız velhasıl...

*!Hesap yapmaya koyulur*

Nerden gidiyorduk?
Mesaj tarihi:
Abi madem denizcilik madem para..

Valla gidin alın küçük bi kayık. Midye toplayın. Evimin önüne kurun. Ben size yılda 200 bin dolar kazandırıım :lol:

Yok ama midyeciler feci kazanıyo..[signature][hline]susturamassın beniii
durduramassın beniii
Mesaj tarihi:
hmm iyi bi iş olanağı işsiz kalırsam düşünücem ehehe[signature][hline]Karakurt, 30 May 2003 21:56 tarihinde demiş ki:
Deniz maymunu hayvanı çok şerefsiz bi hayvandır
Karakurt, 03 September 2003 12:45 tarihinde demiş ki:
FuFu hayvanı çok şerefsiz bir hayvandır
Mesaj tarihi:
Şöyle diyeyim.
Bir vcr vardı babamda bununla ilgili (bering denizinde yengeç avcılığı) adamların hepsi dönüşlerinde anormal miktarda para kazanıyordu.Ama hepsi burada gördüğünüzde tinerci diyeceğiniz tiplerin bir daha düzgünüydü.Ayrıca belgesel çekimi sırasında bile (ki kaptan köşkünün altına yerleştirilmiş, güverteyi izlememize yardımcı olan kalitesiz görüntü veren bir kameradan izliyorduk çoğunu ama kameraman vardı) mürettebattan biri kolunu kaybediyordu.
Ve dönüşte bu parayla ne yapacaklarını soruyorlardı adamlara.
İşte yeni araba yeni ev hede hödö diyorlardı.Kolu kopan amcamız bayağıdır bu işin içinde olduğu için.
"6 senedir yaptığımı yapacam." diyordu.

Bu arada bu tip yolculuklar sırasında Iskorbit (Iskorbüt,Skorbüt) hastalığına yakalanmanız çok yüksek çünkü meyve sebze yemiyorsunuz uzun süre bazen.[signature][hline]VII.
  • Yeni Oluştur...