Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu videoyu yayınlamak nekadar doğru ?

Horizon

Öne çıkan mesajlar

Hürriyetin "Alman kadın Türk eşini işte böyle vurdu" adlı haberinde olay anının güvenlik kamerası ile çekildiği video sitede yayınlanıyor. Kamerlardan birinin net olarak çektiği ve adamın kafasına gelen kurşunu , kanı gösteren görüntü de yayınlanıyor. Bu şekilde yayın yapılması ile ilgili kanuna aykırılık yok mu ? Yoksa bile bu nekadar etik ? nasıl bir gazetecilik anlayışıdır ?

Haber linki
Sosyal ağlarda paylaş

Geçenlerde, Bostancıdaki terörist evi baskını sırasında yaralananları, hiçbir mozaik/sansür uygulaması olmadan ham hali ile ya da askeri personel tarafından oğlullarının şehit olduğunu öğrendikleri sırada yıkılan ailenin halini "çek çek, kaçırma bunu" nidaları ile hiçbir kesme işlemi uygulamadan ekrana taşıyan habericilik anlayışının olduğu bir ülkede mi soruyorsunuz "Bunu yayınlamak ne kadar doğru?" sorusunu?
Sosyal ağlarda paylaş

emniyet sorgusunu ve savcı sorgusunu yayınlamak, fotokopi belgelerle darbe geliyor lolz şeklinde yayın yapmak ne kadar gazetecilikse o kadar gazeteciliktir.bu başlığı açan zihniyeti diğer gazetecilik arızalarına karşıda tepki vermelerini beklerdik ama ne mümkün.kim yoğurdum ekşi der ki?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bu adam tipik kötü adamlardan biri.
Anlasilan kadinla parasi icin evlenmis,
servetine el koymus bir bahane ile 'sepetlemis'.
Kdin anlasilan sineye cekmis ve daralinca da
kendi servetinden pay istemis.
Adam belki de hakketmis,ama cinayet
tam bir cinayet,planli.
Anlasilan kadin da her seyi göze almis
adam 1 dk da çözmüş olayı
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:

DynamicK said:

hurriyetin geleceği belli ki zaten

antalyalı genç, isveçli turiste tecavüz etti!
tecavüzün enfes fotoları için tıklayın!
videoyu izle!

hali ile tr nin en çok tıklanan haber sitesi hurriyet.

Mesajdaki her yere tıkladım, linki bulamadım.

Bir yardımcı olur musun Dyna.

dostum üye olman lazım
Sosyal ağlarda paylaş

Basına "şu haberi yaparsın, bu görüntüyü yayınlamazsın" vs diye bir yasak getirilemez, velhasıl basına sansür olamaz.

Basın bir haberi yaptığında negatif 3 durum oluşabilir:

1) Yayınladığı haber milli güvenliğe aykırı veya devam eden hukuksal vs süreçte olumsuz etkiler yaratabilecek bir haberse gerekli cezai işlemler yapılır.

2) Haber 1. madde dışında kalıyorsa, ama aynı zamanda seni birebir ilgilendiren bir haberse medya grubu hakkında dava açar, haklı görülürsen tazminatını alır, tekzip ve/veya özür haberini zorunlu olarak adamlara yayınlatırsın.

3) Haber 1. madde dışında kalıyorsa ve senin haberle 2. maddeki gibi bir ilişkin yoksa, yani bu haberde sadece üçüncü adam/okur statüsündeysen, ama aynı zamanda haber senin keyfine, zevkine, değerlerine ters düşen bir haberse yapacağın birşey olamaz, unutma ki haberin sunuluş şekli, içeriği vs senin hoşuna gitmeyebilir, ama bir başkası haberi bu şekilde almayı tercih ediyor olabilir.
O medya grubu haberleri sürekli senin sevmediğin şekilde yayınlamaya devam ediyorsa o gazeteyi almazsın, o televizyonu izlemezsin.
Sonuçta senin gibi düşünen büyük bir çoğunluk varsa da o medya grubu bir süre sonra ya haber anlayışını değiştirir ya da batar.

yani "böyle haber sunmak yasaklansın" demek pek demokratlık olmuyor benim tatlı su liberallerim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...