Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

T.C. Pasaportu

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

almanyada okiyciim allahım ne kadar şanslıyım.

ben de o 580 lirayı vermek zorunda kalanlardanım.
Üstelik bitişe eklemek de yok şuandan itibaren ekliyolar yani daha önünde bikaç ay varsa yanıyo. Benim bir yıl vardı keşke uzatmasaydım da dışarda hallederdim...

Ulkemi sevmiyo degilim ama 4334734. sinif insan muamelesi gormemiz gerektigi icin, normaldir. Kurtulmak dilegiyle, sağlıcakla kalın.
Sosyal ağlarda paylaş

çok hesaplı bir tatil programı yapmıştım
amsterdam veya tunus'a bedava ulaşım ve konaklama şansım var,ama şudur,taşı sıksam 400 YTL param var
bunun azami 300'ü pasaporta gidiyor.
ailemden para alabilirim,ama sadece kendi paramla çıktığım ilk tatil olacaktı fln,olamadı
annemlerdende para almak istemediğim için olmayacak sanırım
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

MD said:

Aslında üniversiteden doktora yapacak işte gelecek vs tarzı bir belge alsan bu iş bedava gelirde malasef her üniversite yapmıyor bunu...

Bende var şu an o belge ama 1 senelik uzatmak için sadece. Pasaportum 2013'e kadar olduğundan gidip uzatmak zor geliyor. Ama 2013'te 1 yıl uzatmak ne kadar olur acaba..

Yalnız o belge tarih olur belli bir süre içinde gitmesen geçersiz olur benim bildiğim.Yani 2013 de işine yaramayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.worldpassports.org/

surdan bakiyoruz

pasaportumuz diger dunay pasaportlarindan cokda farkli degil gorundugu gibi

http://www.radikal.com.tr/veriler/2006/03/11/pasa.gif

bu malesef dogru ama turkiyede hersey icin gecerli

aldigim oyuna bandrol parasina kadar %50 ye yakin vergi douyorum

benzin alirken 5 lira versem 2 lirasi akaryakit 3 lirasi vergi ki ortadoguda enerji hattinda olan bir ulke olarak dunyanin en pahalli benzinini kullaniyoruz %100 un ustunde vergi

pasaport ta boyle olunca sasirmadim ama 50 liralik benzine yarim depo anca dolarken vergi biraz daha insafli olsa bu para neredeyse fulluyordum diye kac kisi dusunuyor acaba

kimse isyan etmiyor gazeteciler yaziyor halk durumundan memnun, cikip isyan etsen ergenekoncu damgasini yersin

milletller hakettikleri gibi yonetilir
senelerce ses cikarmazlarsa bu vergilere aynen boyle devam eder

yuzyillardir dunyadaki asagi yukari butun demokrasi hariketleri vergiler yuzunden alevlenmisken bizim milletin en agir vergiye itaat etmesi demokrasi kulturumuzude gosteriyor
Sosyal ağlarda paylaş

Bilin bakalım bunun üzerine ne oldu..

said:
İngiltere Konsolosluğu’nun bildirisine göre, 3 Ağustos 2009 tarihi itibariyle, hizmet (gri) ve hususi (yeşil) pasaport sahipleri için sağlanan ücretsiz vize ayrıcalığı yürürlülükten kaldırılacaktır. Bu tarihten itibaren bahsi geçen pasaport sahiplerine standart vize başvuru ücretleri uygulanacaktır. Türk diplomatik (kırmızı) pasaportlar ücretsiz olarak kabul edilmeye devam edecektir.

Özetle sebebini şöyle belirtiyim.

said:
İngiltere dışişlerinin dünya çapında uyguladığı ücretsiz vize ayrıcalığının maliyetinin %36 sından fazlasını Türk vatandaşları oluşturmaktadır ve bu, Birleşik Krallık vergi mükellefleri üzerinde yüklü bir maliyete sebep olmaktadır.

Ne bileyim gülesim geldi bu habere :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...