Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mezuniyet sonrası plan, iş vs yurtdışı master

Hellnar

Öne çıkan mesajlar

Birkaç gündür mezuniyet sonrası neye yöneleceğimi düşünüyorum, şuan üniversite son sınıftayım(bilgisayar mühendisliği) ve iyi bir holding şirketinde staj yapmaktayım, işte kendimi oldukça kanıtladım ve normal çalışanın işlerini rahatça ve çok hızlı yapabiliyorum, oldukça ciddi bir oranda beni okul zamanı part-time ve mezuniyette full-time çalışmamı istiyorlar. Bu şuan ki Türkiye şartlarında oldukça büyük bir şans.

Diğer taraftan yıllardır hayalini kurduğum bir İskandinav ülkesinde master yapmak var, özellikle Finlandiya ve İsveç. Bizim yazılım sektöründe oldukça sağlam master programları var ve kendimi oldukça geliştireceğimi inanıyorum ve hatta şans olur ise oraya "kapak atmak" istiyorum, klasik master yaparken iş bulup master bittikten sonra orada çalışmaya devam ederek hayat kurmak gibi :)

Şimdi ise ikilemim, sizce burada en azından bir sene üstte bahsettiğim staj yaptığım yerde çalışıp cebime tam bir iş tecrübesi atıp gitmek mi daha akıllıca, yoksa direk master programına kaydolup orada hayat kurmaya çalışmak mı?
Sosyal ağlarda paylaş

benim bir arkadaşım 1 sene hsbc kurumsal pazarlama da çalıştı para biriktirdi şimdi viyana ya gidiyor

eğer firma iyi firmaysa bir senelik iş deneyimi ilerisinde çok işine yarar

şöylebirörnek daha var iü bilgisayar müh mezunu abimiz vardı ibm de staj yaptı mezun oldu fulltime aldılar sonra turkcell e geçti şu anda hollanda da başka bir firmada çalışıyor.. ha nedir askerliği uzatmak için yeditepede yüksek lisansa yazılmıştı :P

iki örneğim var işte bir şeyler çıkar ehe
Sosyal ağlarda paylaş

Aynısından var bende de, okul bittikten sonra 1 senelik stajı aradan çıkarıp Norveç'e gitmeyi planlıyorum da okulu 2 sene kadar uzatınca biraz ileri alındı tabi.
Hem iş tecrübesi açısından, hem de iyi kötü para biriktirme açısından okul bittikten sonra 1 sene kadar çalışmaktan yanayım ben de, ben de öyle yapacağım yani. Sonra heralde askerliği yapar öyle giderim mastera, çıksın o da aradan =P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...