Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sabancı vs Koç

Aral

Öne çıkan mesajlar

herşeyi geçtim, koçun yurtlarında vs. kalıyorsanız eğer, itunes'dan paylaşımlı listelere de mi bakmadınız? sadece ona bakarak okulun genel profili hakkında bilgi edinebilirsin. sosyal aktivitelerde genelde odeon'da 80%'i elc veya 1. sınıfların oluşturduğu partiler benim gözlemlediğim kadarıyla, seminer zart zurt bunları dahil etmedim tabi. parası ve arabası olan hayatını yaşar bu okulda o kadarını söyleyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Sintisyzer said:

icinde olmadan genelleme yapmıyorum sturm, senin bi ust donemin end muh um

O senin kendi görüşündür o zaman Sintisyzer. Sen Koç Üniversitesi öğrencilerinin hepsinin tikky olduğunu ve sadece bebek, ulus, etiler bölgelerinde takıldıklarını zannediyorsan sana bir şey demeyeceğim. Ben öyle görmedim, öyle yaşamadım. Bakış açısı farkı demek ki.

-all said:

herşeyi geçtim, koçun yurtlarında vs. kalıyorsanız eğer, itunes'dan paylaşımlı listelere de mi bakmadınız? sadece ona bakarak okulun genel profili hakkında bilgi edinebilirsin. sosyal aktivitelerde genelde odeon'da 80%'i elc veya 1. sınıfların oluşturduğu partiler benim gözlemlediğim kadarıyla, seminer zart zurt bunları dahil etmedim tabi. parası ve arabası olan hayatını yaşar bu okulda o kadarını söyleyeyim.

İyi bir random sampling mi peki bu? Yurtta kalan 1500 kişinin iTunes listeleri paylaşılıyor mu ki? Hatırladığım kadarıyla 10-20 tane maksimum.

Sosyal aktiviteden de anladığın partilerde bira içmekse sadece, sana da bir şey demiyorum.

-----

Kısacası size bir şey demiyorum daha. Tek diyeceğim üniversitenin birçok olanağı var, bunlardan faydalanıp faydalanmamak tamamiyle öğrencinin elinde. Ki bu her üniversite için geçerli. Hiçbir üniversite sizi zorla sosyalleştirmez, size dersleri zorla öğretmez. Olanakların ne kadarından yararlandığın tamamen senin elindedir.

Bu başlık benim için bitmiştir, daha da bakmam. :)

Herkese tercih döneminde kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

tiyatro, konser, vs. yüzde kaçını oluşturuyor peki, sen söyle madem. random sampling yapacak olursan, okulda 20 tane bölüm var desen bile, işletme-ekonomi-ulus.ilişk. okulun yarısını oluşturuyor nerdeyse. işletme 100-110 kişi alıyorsa, mühendislikler 30-35 kişi alıyor. her bölümden 1-2 kişi alıp sampling yaparsan belki senin dediğin gibi değişken olur bu profil, ancak okulun genelinden alacak olursan durum bu. gidipte macbeth'i falan canlandırsalar tiyatro da kaç kişi gider, gidipte odeon'da "finaller bitti heyoo" partisi düzenlesen kaç kişi gider? ayrıca git gide olayı daha kişisel bir platforma taşıyorsun, benim sosyallik anlayışım neden seni gerdi anlamadım, ne kadar tanıyorsun beni de sosyallik anlayışım hakkında bir yorum getiriyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

e hakettigini dusunuosun ki veriosun bu parayi. konu bu deil ki.
ogrencilerin ailelerinin ortalama geliri 5x olan okuldaki tikky sayisinin, x olan okuldaki tikky sayisindan cok olmasi olay ki yani bunda tartiscak bisi yok. ha bu okulu tu kaka yapmaz zaten, neden bu kadar alindiniz ki?
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Eee hayır? Her zengin tiki mi oluyor? Onu geçtim Sabancı'nın yarısı öyle ya da böyle burslu. Okulda da Serdar Ortaç'çı sayısından çok Rockçı var. Saygılar efem (:P)

onu demek istiyorum işte ben de.
ki zaten koc da sabancı da belli bi seviye ustu zekaya, yada duzeltiyim oss puanina sahip insanları alıyo. bi puandan yukarsında da nekadar paran olursa olsun okadar tikky ve sacma bi insan olamıyosun. tabiki bunlar yadsınmaz.
ama simdi egri oturup dogru konusalim. okulun profilindeki agırlıklı kitle tikky degilmi?
sabancıda da tersi. asagılama veya yuceltme icin solemiyorum ki ben bunları. okulda sosyallik de cok onemli bisey sonucta. bogazicinin de egitimi gayet iyi ama tutturmus olmama ramen gitmedim ve gitmezdim. hem okulun devlet olup dokulup yıkılması ve eski olmasından hem de bası kapalı ogrenci nufusu yogunlu yuzunden. bu yuzden okulu bina ve ogretmen olarak degil de biraz da icindeki ogrencilere gore de secmek lazim. 4 sene en azindan o insanlarla olucaksiniz ve kendinizi icinde goremediginiz bi toplulukla nekadar super zeki bi insan da olsaniz o 4 sene zehir gibi gecer bence.
Sosyal ağlarda paylaş

kardesi kocta olan biri olarak yorum yapayim, eger para sikintin yoksa direk koc derim.

koc garip bir okul, egitimi falan filan onemli seylermis gibi gorunuyor ama esas onemli sey network.

kocta kucuk olmasindanda dolayi super bir network oluyor, herkes onemli birinin cocugu ilerde is hayatinda acaip isine yarar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...