Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz ve bilgisayarınızın yavaşlamaması için napıyorsunuz ?

Disease

Öne çıkan mesajlar

ilk günkü hızı korumuyo bilgisayar ben ondan şikayetçiyim . ilk formatladığımda 15 snde açılırdı diyelim yaklaşık 2 ay geçti şimdi 40 45 den aşşa olmuyo ( rakamlar sallamasyon verilmiştir ) . hani tmm illa ilk günkü gibi olmasına gerek yok da adamı kanser etmesine de gerek yok ne biliyim . fotoşop gibi programlarında açılma süreleri de arttı . bunlardan korunma yada bunlara geri dönebilme gibi seçenekler varmıdır bunları merak ettim .

XP 32 bit kullanıyorum ben de .
Sosyal ağlarda paylaş

Evdeki bütün bilgisayarlarımda Vista x64 ve Ubuntu (ya da Kubuntu) yüklü. Oyun oynayacaksam Vista'yı açıyorum, çalışacaksam ya da hızlıca nette bir şeylere bakmam gerekiyorsa Ubuntu'yu açıyorum.

Nerdeyse 2 yıldır temiz Windows kurmadığım için açılması dakkalar alıyor. Ama açıldıktan sonra performans sorunu olmadığı için formatlamayı düşünmüyorum. Windows 7 tam sürümü bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

XP 32-bit ve kubuntu 32-bit kullanıyorum şu anda

XP 1.5 yıldır kurulu bilgisayarda (2 yıl bile olmuş olabilir), performans olarak çok bir değişim olmadı, tabi ki hantallaştı ama hala çok yavaş diyemem, arada kitlenmeye başladı nedense son 1-2 haftadır sadece...

linuxte zaten bir performans değişmesi hiç olmuyor :) kde'nin bugları dışında bir sorunum yok linuxle :)
Sosyal ağlarda paylaş

Disease said:

ilk günkü hızı korumuyo bilgisayar ben ondan şikayetçiyim . ilk formatladığımda 15 snde açılırdı diyelim yaklaşık 2 ay geçti şimdi 40 45 den aşşa olmuyo ( rakamlar sallamasyon verilmiştir ) . hani tmm illa ilk günkü gibi olmasına gerek yok da adamı kanser etmesine de gerek yok ne biliyim . fotoşop gibi programlarında açılma süreleri de arttı . bunlardan korunma yada bunlara geri dönebilme gibi seçenekler varmıdır bunları merak ettim .

Windows'ta tam olarak nasil isliyor bilmiyorum ama temiz bir formattan sonra gerekli tum programlarini yukleyip bilgisayarin o halini kaydedebilirsin system recovery'e.
her sapittiginda o noktaya geri alirsin bilgisayari
Sosyal ağlarda paylaş

Formattan sonra üstüne yüklenen "restore point (şu geri dönüş noktaları)" zamanları "tmp" dosyaları , yüklenen "antivirüsler" , bilgisayara çeşitli programlar kurulması sonucu bilgisayar başlarken bu programların "servislerinin" başlaması vs. bunlara etken.

Tune Up Ultities 2008(1-2 ay aralıkla) - CCleaner(1 ay aralıkla) - SmartDefrag(2-3 ay aralıkla) kullanıyorum .

2-3 Aydır temizlik yapmadım bilgisayarda düzgün.Şu an baktım restore pointler 5 GB yer tutuyor C diskte.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

Disease said:

Windows'ta tam olarak nasil isliyor bilmiyorum ama temiz bir formattan sonra gerekli tum programlarini yukleyip bilgisayarin o halini kaydedebilirsin system recovery'e.

bundan önceki formatımda restore point almıştım programları yükledikten sonra ama sonra o noktaya dönmek istediğimde döndürmedi bi daha da o restore point a güvenim kalmadı açıkçası . Dönse bütün dertlerim biticek evet ama nedense o yapışımda dönmemişti :(
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

Disease said:

ilke senden daha yaratıcı fikirler beklerdim acıkcası. bu ne lan
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben de laptopta şiştim aşırı derecede. 1 seneyi geçti formatsızım. Ama acer laptopun içinde windows, cdsiz, kurulumda ne sorun yaşıcam bilmiyorum, üstelik adsl modem cd si yok ortada, nete bağlanamama korkum var, çalışmazsa hafta sonu fail olabilir. en iyisi acer servise götürüp bırakmak sanırm ben başa çıkamıcam bununla :D.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...