MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Şimdi bizim aynı ip uzayı içerisinde 5 tane makinemiz var. Her birinin switch'ine gelen hat farklı bir hat. Öyle bir sistem olacakki (robin dns sistemini bilen bilir onun gibi) her giren kişiyi sıradaki biligsayara atıyacak. Yani böylece player sayısı bölünmüş olacak. Büyük sunucular yapıyor bunu ama nasıl? Ama her giren aynı dünyada oynamış olacak.[signature][hline]susturamassın beniii durduramassın beniii ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tayfun2004 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 bak benden de sana bir soru Bilgisayarmı klavyeyi yönetir, klavye mi bilgisayarı? Sen bunu çöz gerisi kolay... :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brook Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Eğer sorunsuzca yapilabilirse, güzel bişey olabilir.[signature][hline]If she comes back its never finished, if she doesnt, it has never happened.. TheCoder, 05 Haziran 2004 22:19 tarihinde demiş ki: sen gel bana freeze verme sana resci önünde serverı kuyruğa sokayım... Who is that ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Ya zaten yapılıyor ama özel bir yazılımla. Osi gibi işletmeler yapıyor. Ama bunu başka türlü nasıl halledebiliriz. Çünkü benim hizmet verdiğim türkiyede bulunan 9 sunucunun 5 tanesinde hat artığı var. Bunlar bir türlü birleştirilemiyor. Birinde 1 mbps birinde 256 k birinde 512 k birinde 1.6 mbps birinde de yine 512 k. Kullanılabilir durumda duruyor. Bunları birleştirip verimli bir şekilde kullanmak istiyorum.[signature][hline]susturamassın beniii durduramassın beniii ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Simdi bu tur bir sey yapabilmek icin, oncelikle o 5 tane sunucu uzerinde calisan daemon`un birbirleri ile iletisim halinde olmasi lazim. Bu bir UO sunucusu olacaksa, henuz hicbir emulator bunu yapamiyor. 2-3 farkli yontem var. Bir tanesi her biri seperated sekilde calisir ve routerdan paket paket ayri rulelar yazilir loadlara gore. Nasil yazildigini bilmiyorum, uzmanlik alanim degil. Fakat BGP paketleri hakkinda arastirma yapman, muhtemelen isine yarayacaktir. Baska bir yontem paralel computing.. Bu 5 bilgisayari birlestirerek, tek bir bilgisayar gibi calistirirsin ( bkz. Beowulf ). Boylelikle super bir islem kapasiten olur. Bir tane 1 ardindan da 0 raid yaptin mi, tadindan yenmez.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Hımms.. Sağolasın sharky.. ar-ge sini yapmak gerek..[signature][hline]susturamassın beniii durduramassın beniii ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 yannız hangi servermiş bu 5 makinalı oh oh merak ettim[signature][hline]And there's a million of us just like me who react like me, burn, smell, explode like me glow like me, periodical like me and just might be a piece uranium, but they are just isotopes of me! I'm Chemical. Yes, I'm the pure Chemical All other isotope Chemicals can't react forever. So won't the pure Chemical please meltdown please meltdown please meltdown... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Parapa Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 kuru sıkanlar derneği - işkembeden sıkanlar şubesi uo shardı[signature][hline]Plus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Ferrero Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 kuru sıkı? tabanca :lol: eft iyiydi bu...[signature][hline] BlaCk_DmC, 08 Haziran 2004 22:34 tarihinde demiş ki: Adam Bılgısayarda Multıpıleyır Pılav yapacam Dıyo La... PaticikFm DestroyCartoon Dark Tranquillity Rotting-Christ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Bronx Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 bu arada bu tip yani roundrobin tadinda server işleten kimse yok, büyük sunucu derken freeshard mi kastettin, osiyi mi bilmiyorum ama osi ise osi server lines kullaniyor regionlari serverlara bölüyor yani.[signature][hline]guess you don't like my shit, eh? sue me. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Ceday Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 uo icin sorulmuyordur muhtemelen. ya oyun ya da webdir muhtemelen. web sunucusu ise sanırım dns ile yapılması mümkün. ancak oyun sunucu ise biraz karışabilir.. edit:lol yazıyı nası okumusum ki ebn eheh orda da yazıomus zaten. hmz oyun icin yapılıosa her gelen packeti o anki duruma göre yönlendirmek olmaz. kişi ilk baglandıgında bir evaluation yapılması gerekiyor. ne tür bi oyun sunucusu ki? [Bu mesaj CEDAY tarafından 10 Haziran 2004 02:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Böyle bir shard yok şu an. Ama açıp değerlendiriyim diyom. Zaten bir tane pvp server açılacak inşllah bloodless yaptı shardı. 50 kişi falan sınır olcak. İşte sınır olmasın diye sordum. Öyle bir server arabirimi varmı uo'da diye..[signature][hline]susturamassın beniii durduramassın beniii ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Ceday Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Makine yerine hattı paylaştırsanız daha mantıklı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… sharky Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Web ile de olsa DNS le olacak is degil o. Hele ki dinamik bir site olacaksa, hepsinde bir kere sql replication falan kurulu olacak. Hadi bu isin kolay kismi da, router in configure edilmesi biraz ugrastirici.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… sharky Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Aslinda soyle bir sey var, siteden de kontrol edilebilir bu aslinda. Yapilabilir tabii niye yapilamasin. Evet evet.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Ama giren kişilerin aynı dünyada oynamsını nasıl sağlıyacaksın ?[signature][hline]susturamassın beniii durduramassın beniii ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Ceday Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 orasını saglayamıyorsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Aa tamam o an kaydedilen dosyaları ortak bi serverda tutsam? Ama o zaman hangis unucunun hattını yemiş olur? Yani tamam bilgisayrlara göre bağlandı. Zaten server konfigurasyouda ortak bi sunucuda. Ama hangi sunucun hattı yenmiş olacak o durumda?[signature][hline]susturamassın beniii durduramassın beniii ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… sharky Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 hoh. naptin ya :) tum datayi tek bir yerde tutmak, ve bunu UO icin yapmak, neredeyse imkansiz. Imkanli da olsa pratikde calismaz. Niye ? Abi adam sunucuya paket gonderecek, adam bunu diger sunucuya gonderecek, o sunucu isleyecek, duruma gore yine buna gonderecek. Buyrun daha da gecikme. :) Unut bence.. Hele ki bu makinalar local networkte degilse, direk unut.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 İşte localde bu makineler o yüzden soruyorum. yani datacenterde aynı uzayda bulunuyor. Ama gelen hatlar farklı her biri farklı switchden alıyor. Sunucular arasındaki transfer sn de 8 mb kadar..[signature][hline]susturamassın beniii durduramassın beniii ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Ceday Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 bence senin elinde 5 makine ve gerekli hat varsa, 5 farklı dünya olsun, karakter istedigi gibi tekinden digerine gecebilsin. bu şekilde fantezi bişiler yaptırabilirsin :) biraz zaman alır tabi ama herkes icin bir ilk olabilir eheh custom mapler kullanılarak cok değişik seyler ortaya cıkabilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Ceday Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 yaf sharky hocam o zaman tek cpu tek ram kullanır gene, ne farkedicek ki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… GE-TA Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Nedenko amacın nedir? İşlemciye binecek yükü mü azaltmaya çalışıyorsun? Dışarıdan bakınca başka hiç bir amacı olamaz istediğinin. Sonuçta WAN'dan gelen tek IP var. Ozaman sende işlemci sayısını arttır.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test [Bu mesaj GE-TA tarafından 10 Haziran 2004 03:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… sharky Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Ne farkedecek. 4 farkli bandwith `i kullanacak.. Abi web falan hadi bir sekilde halledilir de, UO falan.. Hatta soyle soyleyim surekli baglanti gerektiren, streaming veya olmayan data aktarimi olan bir sistem kurmak, gercekten cok cok zor is. Oyle forumlarda konusarak degil, 2-3 whiteboard a cizerek, kafa patlatarak tasarlanmasi lazim. Hem programin, hem sunucularin, hem networkun, hem de kalan beyin kirintilarini toplamak icin gerekli zamazingonun..[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Ya ilk once teori oneli. Teoridi olabiliyosa düşünüp kasıcam. Hem deneyim olur. Birde onlar localde biribiri arasında konşurken bandwithden yemiyor. Boylece 5 sunucununda kalan hatları kullanılmış olur.[signature][hline]susturamassın beniii durduramassın beniii ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 1 2 Sonraki 1.sayfa (Toplam 2 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön Paticik Tum Konular Paticik - Pati Tech Paticik - Pati Zone Paticik - Ilgi Alanlari Paticik - Yasam Paticik - Pati Do Paticik - Spor Paticik - Oyunlar Paticik - MMORPG turleri Paticik - Garbage Son Mesajlar Ana Sayfa Oyunlar UO Scriptsharing Hadi Bakalım süper bir soru × Üye misin? Giriş yap Kaydol Bağış Hedesi Yönetim Kurallar × Yeni Oluştur...
Ferrero Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 kuru sıkı? tabanca :lol: eft iyiydi bu...[signature][hline] BlaCk_DmC, 08 Haziran 2004 22:34 tarihinde demiş ki: Adam Bılgısayarda Multıpıleyır Pılav yapacam Dıyo La... PaticikFm DestroyCartoon Dark Tranquillity Rotting-Christ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bronx Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 bu arada bu tip yani roundrobin tadinda server işleten kimse yok, büyük sunucu derken freeshard mi kastettin, osiyi mi bilmiyorum ama osi ise osi server lines kullaniyor regionlari serverlara bölüyor yani.[signature][hline]guess you don't like my shit, eh? sue me. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 uo icin sorulmuyordur muhtemelen. ya oyun ya da webdir muhtemelen. web sunucusu ise sanırım dns ile yapılması mümkün. ancak oyun sunucu ise biraz karışabilir.. edit:lol yazıyı nası okumusum ki ebn eheh orda da yazıomus zaten. hmz oyun icin yapılıosa her gelen packeti o anki duruma göre yönlendirmek olmaz. kişi ilk baglandıgında bir evaluation yapılması gerekiyor. ne tür bi oyun sunucusu ki? [Bu mesaj CEDAY tarafından 10 Haziran 2004 02:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Böyle bir shard yok şu an. Ama açıp değerlendiriyim diyom. Zaten bir tane pvp server açılacak inşllah bloodless yaptı shardı. 50 kişi falan sınır olcak. İşte sınır olmasın diye sordum. Öyle bir server arabirimi varmı uo'da diye..[signature][hline]susturamassın beniii durduramassın beniii ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Makine yerine hattı paylaştırsanız daha mantıklı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Web ile de olsa DNS le olacak is degil o. Hele ki dinamik bir site olacaksa, hepsinde bir kere sql replication falan kurulu olacak. Hadi bu isin kolay kismi da, router in configure edilmesi biraz ugrastirici.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Aslinda soyle bir sey var, siteden de kontrol edilebilir bu aslinda. Yapilabilir tabii niye yapilamasin. Evet evet.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Ama giren kişilerin aynı dünyada oynamsını nasıl sağlıyacaksın ?[signature][hline]susturamassın beniii durduramassın beniii ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 orasını saglayamıyorsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Aa tamam o an kaydedilen dosyaları ortak bi serverda tutsam? Ama o zaman hangis unucunun hattını yemiş olur? Yani tamam bilgisayrlara göre bağlandı. Zaten server konfigurasyouda ortak bi sunucuda. Ama hangi sunucun hattı yenmiş olacak o durumda?[signature][hline]susturamassın beniii durduramassın beniii ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 hoh. naptin ya :) tum datayi tek bir yerde tutmak, ve bunu UO icin yapmak, neredeyse imkansiz. Imkanli da olsa pratikde calismaz. Niye ? Abi adam sunucuya paket gonderecek, adam bunu diger sunucuya gonderecek, o sunucu isleyecek, duruma gore yine buna gonderecek. Buyrun daha da gecikme. :) Unut bence.. Hele ki bu makinalar local networkte degilse, direk unut.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 İşte localde bu makineler o yüzden soruyorum. yani datacenterde aynı uzayda bulunuyor. Ama gelen hatlar farklı her biri farklı switchden alıyor. Sunucular arasındaki transfer sn de 8 mb kadar..[signature][hline]susturamassın beniii durduramassın beniii ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 bence senin elinde 5 makine ve gerekli hat varsa, 5 farklı dünya olsun, karakter istedigi gibi tekinden digerine gecebilsin. bu şekilde fantezi bişiler yaptırabilirsin :) biraz zaman alır tabi ama herkes icin bir ilk olabilir eheh custom mapler kullanılarak cok değişik seyler ortaya cıkabilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 yaf sharky hocam o zaman tek cpu tek ram kullanır gene, ne farkedicek ki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Nedenko amacın nedir? İşlemciye binecek yükü mü azaltmaya çalışıyorsun? Dışarıdan bakınca başka hiç bir amacı olamaz istediğinin. Sonuçta WAN'dan gelen tek IP var. Ozaman sende işlemci sayısını arttır.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test [Bu mesaj GE-TA tarafından 10 Haziran 2004 03:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Ne farkedecek. 4 farkli bandwith `i kullanacak.. Abi web falan hadi bir sekilde halledilir de, UO falan.. Hatta soyle soyleyim surekli baglanti gerektiren, streaming veya olmayan data aktarimi olan bir sistem kurmak, gercekten cok cok zor is. Oyle forumlarda konusarak degil, 2-3 whiteboard a cizerek, kafa patlatarak tasarlanmasi lazim. Hem programin, hem sunucularin, hem networkun, hem de kalan beyin kirintilarini toplamak icin gerekli zamazingonun..[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Ya ilk once teori oneli. Teoridi olabiliyosa düşünüp kasıcam. Hem deneyim olur. Birde onlar localde biribiri arasında konşurken bandwithden yemiyor. Boylece 5 sunucununda kalan hatları kullanılmış olur.[signature][hline]susturamassın beniii durduramassın beniii ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar