Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bilgisayar programcılığı

marlboro-

Öne çıkan mesajlar

abi isteyen ekmeğini taştan da çıkarır. siz alın bi diploma, zaten kendi yapıcağınız mesleği adeta bir zanaat gibi görüp, ben bunu yapacağım, hayatımı bundan kazanıcam diyosanız, her türlü kazanırsınız.

ha yok bilgisayar cool lan, program falan da eğlenceli, programcı olayım ben olur kesin diye bakıyosan, diploman ne kadar dolu görünürse, iş bulma şansın o kadar çok olur diyorum ben nacizane.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

madem mühendisliğin bir önemi yok, niye bizlere mühendislik dersleri veriyorlar ki...
onun yerine daha işe yarıyan bişi koysunlar yazılımla ilgili.
rüyalarıma soktular şu kitabı geçen sene zaten:

gördükçe hala irkiliyorum :S

bunun yerine algoritma fln java bişiler koysalardı, 4tane mühendislik dersi aldık poku pokuna...

O kitabi sadece "muhendis"ler okumuyor ki... Biz de okuduk..
Sosyal ağlarda paylaş

Valla gereksiz kitap yok yani icini acip okudugun, ogrendigin bi ayrinti bile onemli. Simdi soyle bi durum var; anlatilan cok genel seyler, az cok duydugun gordugun ogrendigin seyler. Ama o kitaptan okumadan once bilmedigin seyler de vardi. Azdi muhtemelen ama vardi. ogrendigin yeni konu/okudugun sayfa muhtemelen cok dusuk cikacaktir ama obur taraftan ordan ogrenmezsen de kimbilir ne zaman nerede hangi hatayi yaptiktan sonra ogrenecektin...
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:

Avrupa hakkinda en ufak bir fikrim yok, onun icin ne diyosaniz o dur. Ama az cok ABD'de de, TR'de de is aramis birisi olarak, kendi tecrubelerime baktigimda ben yukaridaki mesajimda belirttigim gibi dusunuyorum, soylediklerinize katilmiyorum. "Muhendis" degilim diye hic geri cevrilmedim, cevrileni de duymadim. Hani laf arasinda konusan cok var, ozellikle "amca oglu bizim muhendis degil diye ise girememis" tadinda takilanlar var ama kimdir diye sorunca genelde amca oglunun didisinin didisi cikiyo, kimse kim oldugunu bilmiyo.

Tabi sizin tecrubeleriniz anlattiginiz yondedir; saygi duymaktan baska diyecegim pek bir sey yok. Umarim, muhendis degilseniz, basiniza boyle bir sey gelmez.

Bs Matematik cok ayri bir olay. Seni birisi "mat muhendisi degilsin" diye ise almasa belki haklisin ama mat'la cs veya ce cok ayri seyler. Yani firmanin hangi yonde gelismek istedigine bakar bu biraz da. Dusunce yapisi olarak belki yakalaman cok kolay olur ama el aliskanligi acisindan oldukca fark var; yeni mat mezunu birisini yetistiriyorum, ordan cok net gordum farki.

İnşallah gelmez :)

dogru dediklerin sırf pure matematik okumuş olsam ya da yeni mezun olmuş olsam. Ama ben sonucta masterı bilgisayar üzerine yaptım. Doktorada ona yakın bir alan (daha devam ediyor gerci). Yani ben söyle söylüyüm ileri oop den tutta veri yapılarına işletim sistemlerinden, veri iletişimine.. yani bir cs mezununun alabilecegi hemen hemen tüm dersleri aldım. ( doktora bilimsel hazırlık adı altında microcontroller dersi bile aldım ) Transkriptimde bir ce de yada cs den lisans mezunu bir adamın aldığı neredeyse tüm dersler var bunlara artı olarak bi de bilumum matematik dersleri (fraktal geometriden, topolojiye kadar). Ama gel gör Türkiye'de bir şeye yaramıyor. Yani tabi işsiz değilim ama tatmin edici bir iş zor, sırf bs de engineer yazmadığından :). Hem ayrıca belki ce ile farklı olabilir ama matematikle cs dediğin kadar birbirlerine cok uzak olmadığını düşünüyorum. Yani sonucta bir alan turing, bir von neumann bunlar bilgisayar bilimlerinin kurucularıdır ve matematikcidir bu adamlar. (gerci cs mezunu olacak degiller ya :D ) ki zaten yurt dışında bir çok üniversitede matematik fakültesinin altındadır cs.

Sosyal ağlarda paylaş

marlboro- said:

şuan zaten okuyorum bu sene öss ye giricem bu bölümü seçmek istiorm ama eayım ben :) bu bölüm say 1 den alıyor.Gerçi özel yazıcam puanı bile yok :) bu bölüme geçebilirim dimi ? eayız diye bir engelleme yok yani?
Puanı bile yoksa zaten 145 i geçmen yeterli diye biliorm.Girersin.
Sosyal ağlarda paylaş

Riglous sana katiliyorum tek bi nokta haric yazdiklarinda (ve evet seni muhendis titleina bakip cs isine alacak sirkette zaten sen mutlu olmazsin)

Bence BS Math yapan adamdan BS CS adamdan cok daha kaliteli CS'ci cikar eger uzerine CS master ve phd giderse (ha tabi piyasaya oynucaksa anlamsiz math). Ben okulumda imkan olsa kesinlikle cift anadal yapardim math cs, cunku doktora istiyordum hep, isin sirri matematikte yani. Ha matematik yan dal yaptim da, kendimi de endustride buldum sonunda :)
Sosyal ağlarda paylaş

@Penth, biliyorum, soylediklerinin farkindayim. Ancak gunumuzde CS makyajlanmis matematik. 1940'lardaki gibi degil, sen de biliyorsun. Eger matematik okuyan kisi kendi basina bu makyaji yapabilirse ne ala. Yapan adam zaten bunu CV'sinde gosterir. Master'mis vs. bunlari denklemin icine sokunca, is cok daha karmasiklasiyor. O noktada master yapan adamin aradigi is, tecrubesi vs. vs. Kim kimi dover tartismasi yapmayalim. CS okuyup, uzerine master yapip, belli alanlarda matematikcileri dovecek insanlar da mevcut, hatta daha muhtemel. Bu noktada onemli olan dovusturdugun konunun ne oldugu.

@Eaglewingg, dedigim gibi bu konunun ne olduguna bagli, daha once yaptiklarina bagli. Nasil bir sey aradigina bagli. Cok seye bagli yani. Ayrica tatminden kastin paraysa, cok enteresandir, herkesin beklentisi gereksiz derecede asmis durumda. Kimse yeni mezun adama 2k'dan fazla vermez, istisnai olmadigi surece. Bu ister master yapmis olsun, ister olmasin. Cunku is hayatinda esas olan senin okulun degil, is tecrubendir. Bunun ustunu pek bekleme. Yok yaptigin is olarak tatminkar degilse, o zaman alanini iyi belirlememissin. Oturup sektorel firmalarin ne is yaptiklarini bi arastir. Sonra konuya gore is ara.
Sosyal ağlarda paylaş

bende 2 senelik bilg. prog. mezunum, sana tavsiyem durumun müsaitse herhangi bir özel okulun bilg. programcılıgına gir(2 senelik),bu programı bitirdikten sonra zaten aynı özel okulun bilg. müh. bölümüne sınavsız geçebiliyorsun.

Ayrıca yurtdışı imkanın varsa Yök te geçerliliği olan bir üniyide seçebilirsin,benim bildiğim polonya,romanya gibi ülkelerde yökün tanıdıgı üniler var,okul fiyatlarıda abartı seviyede değil.
Ayrıca Bulgaristandaki ünilerede öss deki barajı aşıp girebiliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...