Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bilgisayar programcılığı

marlboro-

Öne çıkan mesajlar

riglous said:

sharky said:

Benden size tavsiye, eger teknik bir bolum okuyacaksaniz ne yapin yapin, diplomanizda "muhendis" yazan bir bolum okuyun. Cok farkli kapilar acabilir size.

Abi bu tartisilir. Yani yerine gore acilir, yerine gore kapanir.
turkiye'de kesinlikle acilir. sabanci cs egitimi veriyor ornegin ama sirf turkiye'de millet is bulabilsin diye computer science & engineering diplomasi veriyorlar.
yokska cs ile ce'nin isinin farkli oldugunu adam gibi firmalar bilir yani de, turkiye'de muhendislik saplantisi var.
Sosyal ağlarda paylaş

Sen gidip gerizekali firmalara gireceksen zaten cok da asmis seylere ihtiyacin yok. O noktada muhendis olup olmaman farkeder belki, ama o firmalardan da zibilyon tane oldugu icin, herhangi birine girebilirsin. Zor olan duzgun firmalara girmek, sanirim hemfikiriz bu konuda. Herkesin de tercihini duzgun firmalardan yana kullanacagini saniyorum. Nitekim, asil olan bu duzgun firmalari elinden kacirmamak, basvurdugun zaman girmek. Bu durumda senin de dedigin gibi onlarin IKsi zaten durumun farkinda.

Eskiden olsa kabul ederdim dediginizi. Bilgisayar firmalari bir elin parmaklarini gecmezken zaten firmalar 15 20 tane adam alirken belki muhendis/degil ayrimi olurdu. Benim gittigim gorusmelerde hep cs okumam, okudugumu vurgulamam bana avantaj saglamisti ki hala sagliyor. Benim diplomamda CS yaziyor. Dezavantajini gormedim.

Duzgun olmayan firmalara gelecek olursak... Kisinin kendisini nasil gosterdigi onemli. Eger gorusmede "CS okudum, ama muhendis kadar iyiyim" mantigina yonelirsen, gorustugun kisi senin uzerine gelir; "muhendis bile degilsin" der, belki. Ama sen "Ben muhendis degilim, CS okudum ve bu konuya muhendislerden daha fazla yogunlastim" dersen, adama senin uzerine gelme firsati tanimamis olursun ki devaminda "Muhendislerden nasil bir fazlan var?" tarzinda bir soru gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

@riglous
iyi diyorsunda Türkiyede durum farklı mesela. Özellikle devlet kurumlarında teknik hizmetler sınıfı diye bir sınıf var. Askeri kurumlar olsun, tübitak gibi kurumlar ya da üst kurullar olsun (spk,epdk gibi) maaş açısından iyi devlet kurumları direk bilgisayar "mühendisliği" bölümü mezunlarını alıyor. Yani sen istersen cs lisansın olsun, üstüne master hatta doktoran olsun genede bu tarz kurumlara girmen sadece lisans sahibi bir mühendis kadar kolay olmuyor. Haa doğrumu bence cok yanlış iki satır kod yazamayan, algoritma kurmaktan bi haber, bilgisayar mühendisi adı altında ne olduğu belli olmayan okullardan mezun insanlarla dolu etraf. Ama bu adamlara bu kapılar diplomalarında sırf mühendis yazdığından dolayı açılıyor. Arkadaşın dediği gibi bu ülkede teknik işlerle uğraşıyorsan diplomanda "mühendis" yazacak. Yoksa bi bok olamıyor insan ben kendimden biliyorum. Benim Bs matematik MSc information systems, Suandada doktora yapıyorum. Ve ne yazık ki ağzımla kuşta tutsam önüm hep kapalı olucak bu ülkede.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslinda ben Turkiye'den bahsetmemistim, ama tabii Turkiye'de de bir cok kapi acar evet.

Ornegin bazi firmalar, bazi pozisyonlara ozel size EU ya da US work permiti almak icin diplomada "Engineering" yazmasini sart kosuyor. Sirket politikasi.

Koklu sirketlerin bazilarinda var bu. "Elbette pozisyona bagli", netekim "muhendis formasyonu" denilen nane, Turkiye'de oldugu kadar yurt disinda bir hayli populer. Oysaki CS okuyan bir adamdan cok bir farki yok o muhendis formasyonu almis adamin, ama ne yazik ki boyle gunumuzdeki durum.
Sosyal ağlarda paylaş

Avrupa hakkinda en ufak bir fikrim yok, onun icin ne diyosaniz o dur. Ama az cok ABD'de de, TR'de de is aramis birisi olarak, kendi tecrubelerime baktigimda ben yukaridaki mesajimda belirttigim gibi dusunuyorum, soylediklerinize katilmiyorum. "Muhendis" degilim diye hic geri cevrilmedim, cevrileni de duymadim. Hani laf arasinda konusan cok var, ozellikle "amca oglu bizim muhendis degil diye ise girememis" tadinda takilanlar var ama kimdir diye sorunca genelde amca oglunun didisinin didisi cikiyo, kimse kim oldugunu bilmiyo.

Tabi sizin tecrubeleriniz anlattiginiz yondedir; saygi duymaktan baska diyecegim pek bir sey yok. Umarim, muhendis degilseniz, basiniza boyle bir sey gelmez.

Bs Matematik cok ayri bir olay. Seni birisi "mat muhendisi degilsin" diye ise almasa belki haklisin ama mat'la cs veya ce cok ayri seyler. Yani firmanin hangi yonde gelismek istedigine bakar bu biraz da. Dusunce yapisi olarak belki yakalaman cok kolay olur ama el aliskanligi acisindan oldukca fark var; yeni mat mezunu birisini yetistiriyorum, ordan cok net gordum farki.

Sosyal ağlarda paylaş

madem mühendisliğin bir önemi yok, niye bizlere mühendislik dersleri veriyorlar ki...
onun yerine daha işe yarıyan bişi koysunlar yazılımla ilgili.
rüyalarıma soktular şu kitabı geçen sene zaten:

gördükçe hala irkiliyorum :S

bunun yerine algoritma fln java bişiler koysalardı, 4tane mühendislik dersi aldık poku pokuna...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...