Stblack Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 while(tableCount<=40){ jTable4.setModel(new javax.swing.table.DefaultTableModel( new Object [][] { { reg[0], reg[1], reg[2], reg[3], reg[4]}, {reg[0], reg[1], reg[2], reg[3], reg[4]}, {reg[0], reg[1], reg[2], reg[3], reg[4]}, {reg[0], reg[1], reg[2], reg[3], reg[4]} }, new String [] { "Address", "Title 2", "Title 3", "Title 4", "Title 5" } )); try { Thread.sleep(1000); } catch (InterruptedException e) { e.printStackTrace(); } tableCount+=6; } Yapmaya calıstıgım sey su,table'a gelen degerleri saniyede bir update etmeye calısıyorum, fakat hep once loopu dondurup tableCountu 40'a esitliyor ondan sonra degerleri yazdırıyo.Ne yapmalı nasıl yapmalı yardım:) Mirage: Code tag'ı kullanalım ki kodu okuyabilelim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Bunda yardimci olamayacagim hic user interface ile alakam yok :) Ama mantiken tableCount+=6 nin hemen altina table.Update(), refresh() veya her ne haltsa artik swing'de onun gibi bisey cakman lazim ki update etsin. Baksana bi hangi methodlar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Nette baktim, listener koyuyormussun (veya hali hazirda varmis artik) sonra fireTableDataChanged() veya fireTableCellUpdated falan cakiyormussun (eger kullandigin sey bi TableModel ise, ve tekrardan uyariyorum swing e dokunmadim hayatimda :) ) http://java.sun.com/j2se/1.5.0/docs/api/javax/swing/table/AbstractTableModel.html Burdaki tutorial'a goz at bence http://java.sun.com/docs/books/tutorial/uiswing/components/table.html#simple Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Stblack Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 tamam saol bende oyle birseyler olur diye dusunmustum:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… riglous Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Hic olmadi thread kullan, ileride de isine yarar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 TableModel'i kullanış şeklinde yanlış öncelikle. While döngüsü içinde her iterasyonda setModel ile modeli tamamen değiştiriyorsun. Modeli başlangıçta bir kere koyacaksın. Sonra da yapacağın değişiklikleri doğrudan model üstünde yapacaksın. Sen yaptığın değişiklikleri tableCount üstünde yapıp sonra yeni model yaratıyorsun. Şu forumda aynı şeyi JList için anlatmıştım: http://forum.paticik.com/read.php?6,4090393,4090393#msg-4098065 Aynı şey JTable için de geçerli. Takıldığın bir yer olursa sorarsın yine. Edit: Yok ben yine de böyle yapcam diyorsan. Thread.sleep öncesinde jTable4.updateUI() ile bir update yapmayı deneyebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Stblack Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 peki table atıyorum a b c seklinde tanımlanmış olsun.Ben bunun icindeki d e f bilgileri herhangi bir komutla tekrardan set edebilir miyim? Edit:d e f, a b c nin altında olacak 2ye row 3 columnlık bir table düşün, düzgün cıkmamıs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Tek bir hücreyi değiştirmek için row ve column index vererek şu metodu kullanabilirsin: AbstractTableModel.setValueAt(Object aValue, int rowIndex, int columnIndex) DefaultTableModel class'ında setValueAt dışında addRow, addColumn, moveRow benzeri bir çok metod var kullanabileceğin. Bütün verileri toptan değiştirmek istersen de setDataVector diye bir metod var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Stblack Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Ya benim temelde bir eksiklik kalmıs sanırım.Simdi soyle bir sorum olacak.Simdi mesela benim yazdıgım ilk kodda, once degerleri degistirip sonra interfacei goruntuluyor.Bunu once interfacei goruntule ,sonra degistir seklinde nasıl degistirilir, dedigim gibi o kısımda buyuk bir sorun var sanırım dusundum dusundum isleyisini tam olarak canlandıramadım kafamda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Yukarda anlattığım gibi, modeli kullanışın yanlış olduğundan güncellenmiyor arayüzün. Değişikliklerini model üstünde yaparsan sorunu çözersin. Yukarda verdiğim linkteki örneğe Thread.sleep ekleyince istediğin gibi bir şey oluyor mesela: Thread.sleep ile güncellenen JList import javax.swing.DefaultListModel; import javax.swing.JFrame; import javax.swing.JList; public class MainFrame extends JFrame { private DefaultListModel members = new DefaultListModel(); public MainFrame() { super("Hello Pati!"); this.setSize(400, 400); this.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE); this.add(new JList(members)); } public static void main(String ... args) throws InterruptedException { MainFrame frame = new MainFrame(); frame.setVisible(true); while (true) { Thread.sleep(1000); frame.members.addElement("Hasan"); } } } Bu JList için. JTable için de DefaultListModel yerine DefaultTableModel kullancaksın vs. API'ye bakman lazım detaylar için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Stblack Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 tmm ya kafama takılan seyi anladım cok tesekkur ediyorum,mesajına anca bu sabah bakabildim ama tamam simdi oldu cok sagol:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön Paticik Tum Konular Paticik - Pati Tech Paticik - Pati Zone Paticik - Ilgi Alanlari Paticik - Yasam Paticik - Pati Do Paticik - Spor Paticik - Oyunlar Paticik - MMORPG turleri Paticik - Garbage Son Mesajlar Ana Sayfa Pati Tech Donanım & Yazılım Yine yeni yeniden bir java sorusuyla karsınızdayım:) × Üye misin? Giriş yap Kaydol Bağış Hedesi Yönetim Kurallar × Yeni Oluştur...
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Bunda yardimci olamayacagim hic user interface ile alakam yok :) Ama mantiken tableCount+=6 nin hemen altina table.Update(), refresh() veya her ne haltsa artik swing'de onun gibi bisey cakman lazim ki update etsin. Baksana bi hangi methodlar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Nette baktim, listener koyuyormussun (veya hali hazirda varmis artik) sonra fireTableDataChanged() veya fireTableCellUpdated falan cakiyormussun (eger kullandigin sey bi TableModel ise, ve tekrardan uyariyorum swing e dokunmadim hayatimda :) ) http://java.sun.com/j2se/1.5.0/docs/api/javax/swing/table/AbstractTableModel.html Burdaki tutorial'a goz at bence http://java.sun.com/docs/books/tutorial/uiswing/components/table.html#simple Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stblack Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 tamam saol bende oyle birseyler olur diye dusunmustum:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Hic olmadi thread kullan, ileride de isine yarar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 TableModel'i kullanış şeklinde yanlış öncelikle. While döngüsü içinde her iterasyonda setModel ile modeli tamamen değiştiriyorsun. Modeli başlangıçta bir kere koyacaksın. Sonra da yapacağın değişiklikleri doğrudan model üstünde yapacaksın. Sen yaptığın değişiklikleri tableCount üstünde yapıp sonra yeni model yaratıyorsun. Şu forumda aynı şeyi JList için anlatmıştım: http://forum.paticik.com/read.php?6,4090393,4090393#msg-4098065 Aynı şey JTable için de geçerli. Takıldığın bir yer olursa sorarsın yine. Edit: Yok ben yine de böyle yapcam diyorsan. Thread.sleep öncesinde jTable4.updateUI() ile bir update yapmayı deneyebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stblack Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 peki table atıyorum a b c seklinde tanımlanmış olsun.Ben bunun icindeki d e f bilgileri herhangi bir komutla tekrardan set edebilir miyim? Edit:d e f, a b c nin altında olacak 2ye row 3 columnlık bir table düşün, düzgün cıkmamıs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Tek bir hücreyi değiştirmek için row ve column index vererek şu metodu kullanabilirsin: AbstractTableModel.setValueAt(Object aValue, int rowIndex, int columnIndex) DefaultTableModel class'ında setValueAt dışında addRow, addColumn, moveRow benzeri bir çok metod var kullanabileceğin. Bütün verileri toptan değiştirmek istersen de setDataVector diye bir metod var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stblack Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Ya benim temelde bir eksiklik kalmıs sanırım.Simdi soyle bir sorum olacak.Simdi mesela benim yazdıgım ilk kodda, once degerleri degistirip sonra interfacei goruntuluyor.Bunu once interfacei goruntule ,sonra degistir seklinde nasıl degistirilir, dedigim gibi o kısımda buyuk bir sorun var sanırım dusundum dusundum isleyisini tam olarak canlandıramadım kafamda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Yukarda anlattığım gibi, modeli kullanışın yanlış olduğundan güncellenmiyor arayüzün. Değişikliklerini model üstünde yaparsan sorunu çözersin. Yukarda verdiğim linkteki örneğe Thread.sleep ekleyince istediğin gibi bir şey oluyor mesela: Thread.sleep ile güncellenen JList import javax.swing.DefaultListModel; import javax.swing.JFrame; import javax.swing.JList; public class MainFrame extends JFrame { private DefaultListModel members = new DefaultListModel(); public MainFrame() { super("Hello Pati!"); this.setSize(400, 400); this.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE); this.add(new JList(members)); } public static void main(String ... args) throws InterruptedException { MainFrame frame = new MainFrame(); frame.setVisible(true); while (true) { Thread.sleep(1000); frame.members.addElement("Hasan"); } } } Bu JList için. JTable için de DefaultListModel yerine DefaultTableModel kullancaksın vs. API'ye bakman lazım detaylar için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stblack Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 tmm ya kafama takılan seyi anladım cok tesekkur ediyorum,mesajına anca bu sabah bakabildim ama tamam simdi oldu cok sagol:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar