Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara yasağından izlenimler

Ferrero

Öne çıkan mesajlar

mekan sahiplerini dusunenler asil 3-5 yerde serbest olunca mekanlara zarar gelecegini farkedemiyorlar mi? simdi hicbir yerde icemiyorsun, disarida bir yere gideceksen, elin mahkum gotun gardiyan sigara icilmeyen bir yere gideceksin. belediyeden rusvetle alinacak ruhsatla haksiz bir rekabet dogmayacak yani. herkes esit.

kimsenin disari cikmayacagini, restoranlarin filan sadece sigara icilemiyor diye bos kalacagini dusunuyorsaniz da sigarayi birakin derim. mantikli dusunme yetisini kaybetmeye baslamissiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

abi kural koyarsin
alkol her yerde serbest mi degil

dersin ki sigara icilen yere 18 yasindan asagi kimse giremez
hic bi restoran almaz o zaman sigara ruhsati
kafe almaz

ya 18 olmasa nolur, sıkıntımız yas değil, hangi mekanın icilebilir olup hangisinin olmayacagı. alkolle sigarayı da karsılastırmamak lazım. tamamen alakasız yani su baslıkta.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bırakın sigarayı bağlıyalım tatlıya :)

mesela bizim ofiste içen bi arkadaş bu şekilde giderse bırakmak zorunda kalıcam dedi

başka bi örnekte tiryaki olmasamda bara falan gittiğimde her bardak birayla en az 2-3 sigara içiyorum, cidden içkiyle birlikte keyifli oluyo.

bu yasak sayesinde içemicem onu, böylece belki ilerde tiryaki olmam engellenmiş olcak :p . benim durumumda olan tonla insan vardır eminim, özelliklede taze 18 liklerde falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Elesso nun söylediğine pek katılamayacağım. Şöyle birşey var, sigara içmek insanın kendi üzerindeki tasarruf yetkisine bağlı olarak gücü dahilindedir. Beni etklimediği sürece buyursunlar içsinler ancak hayatın dinamikleri içerisinde toplu ve kapalı alanlarda içtikleri sürece bana zarar geldiği için karşı çıkıyorum.

Sigara içmeyi kötü birşey veya iradesizlik değil bir tercih olarak görüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Konuştukça canım çekti lanet sigarayı off offf .
Bu nikotin bandı falan yalasam daha çok etkilermi acaba.

Yak abso bir tane ben şimdi orta şekerli bir kahve alıcam yukardan sonrada tüttürcem ohh mis gibi sigaramıda yanında :=)

Kim neyi yasaklarsa yasaklasın ben içtiren yer bulur içmeyen ne kadar arkadaşım varsada oraya giderim onlar ile, gelmek istemeyen gelmesin :P

Nargilecimde el altından şeker kamışı diye vereceğini söyledi hiiiç derdim değil yasa falan :)
içirtmemeye kasan yerler düşünsün banane
Sosyal ağlarda paylaş

O güvendiğin dağlar 3-5 kere ceza ödedimi durdururlar zaten el altından vermeyi :P
Szasstam said:

Absolut said:

Konuştukça canım çekti lanet sigarayı off offf .
Bu nikotin bandı falan yalasam daha çok etkilermi acaba.

Yak abso bir tane ben şimdi orta şekerli bir kahve alıcam yukardan sonrada tüttürcem ohh mis gibi sigaramıda yanında :=)

Kim neyi yasaklarsa yasaklasın ben içtiren yer bulur içmeyen ne kadar arkadaşım varsada oraya giderim onlar ile, gelmek istemeyen gelmesin :P

Nargilecimde el altından şeker kamışı diye vereceğini söyledi hiiiç derdim değil yasa falan :)
içirtmemeye kasan yerler düşünsün banane
Sosyal ağlarda paylaş

bide mekan sahipleri filan demeyin

toptan yasak oncesi adaletsizlik vardi, alisveris merkezinde bir kafede sigara icemiyorken 100 metre otede sokaktakinde iciliyordu buda haksiz rekabet yaratiyordu

hepsini gectim turkiyede agliyan kafelerin hepsi sigaraya bel baglamis yerler

arkaya bir kettle at dandik bir tost makinasi poset cay ve neskafe stokla birde garson tut sonra bardagi sana 20 kurusa malolan abdest suyu gibi cayi 3 liraya sat, ekmegin arasina kalinligi milimetrenin sinirlarini zorliyan bir kasar kes 8 liraya sat

ohhh

sirf tiryakilerin sirtindan geciniyordu bu cakma mekanlar, at iki masa iki sandalye tirkyaki oturarak icmek istesin ama mecburen dandrik cayini kahveni alsin

mis

yok artik oyle, adam gibi is yapan hicbir isletme aglamiyor cunki acizligini musterinin kendi getirdigi sigara ile kapamiyor bunlar

cafe ise kaliteli cay kahve saticak adam gibi tost yapicak yoksa gelmez kimse

barsa adam gibi servis yapicak tesisat alicak barmen bulucak, hosaf suyu gibi bir biranin yanina musterinin getirdigi sigaradan kazanamiycak artik
Sosyal ağlarda paylaş

Ferrero said:

bu yasa göründüğü üzere gayet faşizan.
bu yasayı gözü kapalı destekleyenleri anlayamıyorum.
hem içeni, hem mekan sahibini aynı anda madur edemezsin.
bütün kapalı alanlarda sigara içmeyenler için en az sigara içenlerle aynı m2 özel alan yapma zorunluğu getirilebilir ya da daha değişik çözümler üretilebilirdi. bu şekilde bir yasak gayet baskıcı, faşizan ve bu kadar körü körüne destekleyen çıkacağını sanmıyordum paticik'te. hiçbir sigara içmeyen çıkıp "evet güzel oldu bizim için ama biraz ağır olmadı mı?" dememiş. hatta "eheihe çok zevkli ya ezdik içenleri gebersin p.chler" modunda cevaplar var.
Sosyal ağlarda paylaş

elesso said:

abi bırakın sigarayı bağlıyalım tatlıya :)

mesela bizim ofiste içen bi arkadaş bu şekilde giderse bırakmak zorunda kalıcam dedi

başka bi örnekte tiryaki olmasamda bara falan gittiğimde her bardak birayla en az 2-3 sigara içiyorum, cidden içkiyle birlikte keyifli oluyo.

bu yasak sayesinde içemicem onu, böylece belki ilerde tiryaki olmam engellenmiş olcak :p . benim durumumda olan tonla insan vardır eminim, özelliklede taze 18 liklerde falan.

eheh hakketen ya. bende biranın yanında içiyordum sigara bayağı. Şimdi onu yapamiyacam, güzel oldu bayağı.
Sosyal ağlarda paylaş

elesso said:

ferrero sigara satışı, üretimi, bulundurulması,içilmesi yasaklanmadı. sadece kısıt getirildi.

evindede içmene karışıldığı zaman at bence o postu.

4207'nin sadece bir başlangıç olduğunun farkında değil misiniz?
toplu taşıma araçlarında sigara içilmesinin yasaklanmasından çok farklı bir yanının olduğunun farkında olmanız lazım. sigara'nın otla kıyaslanacak bir yanı yok bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

Ferrero said:

4207'nin sadece bir başlangıç olduğunun farkında değil misiniz?
toplu taşıma araçlarında sigara içilmesinin yasaklanmasından çok farklı bir yanının olduğunun farkında olmanız lazım. sigara'nın otla kıyaslanacak bir yanı yok bu arada.

şeriatmi gelcek
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...