Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Deniz akvaryumu üstüne dükkan açsanız...

Reumer

Öne çıkan mesajlar

3. sefer açtığım başlık saçma sapan yerlere çekiliyo.

Ya şakasına ya dalga geçme maksadıyla dağıtılıyo ediliyo.
Kasıtlı yapıyosanız yapmayın rica edicem.

Şu topluluğun en eski zamanlarından beri üyesiyim ve seviyorum ama bazen cidden tiksiniyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Dükkanda deniz balıklarıda satılıcak
ama asıl amacımız

mercanları büyültüp satmak.

Endonezyadan ve Almanyadan 1 sefer yüklü bir mercan ithalatı yapılıcak ama ondan sonraki bütün satışlar bu mercanların büyültülüp satılması yönünde olucak. Bir nevi üretimhane. Yani doğaya daha az zarar :)

Aynı zamanda akvaryum kurulumu ve bakımıda yapılıcak..
Sosyal ağlarda paylaş

ne kadar cok ithalat o kadar cok mercanın yok olması demek.
kolay gelsin.
mercanı büyütmek diye de bir şey söz konusu değil. büyüteceğim dediğiğniz mercanların oluşması kaç bin yıl alıyor onu araştırdınız mı?
kusura bakma atarlı girdim ama deniz akvaryumculuguna her doga sever gibi ben de karşıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

1. Şirket ismi lazım ki o türkçe olmalı.

2. si ünvan ismi lazım o olabilir dilediğinizce :)

atlantis düşünmüştüm aslında çokda hoşuma gitmişti ama var öyle bi akvaryumcu :( siteleri falanda alınmış...

poseidon tarzı falanda var..

bir türlü bulamadm :)
Sosyal ağlarda paylaş

@ Fistan

Şuan yaklaşık 2.5 senelik ve yan sistemleriyle birlikte yaklaşık 2.5 tonluk bir akvaryumum var.

Ve en son 1.5 sene önce falan mercan girdi dışarıdan ve şuan ağzına kadar dolu.

Bu doğaya zarar vermekmi yoksa doğayı bir yandan taklit etmeye çalışarak geliştirmekmi?

Bu akvaryumdaki bütün mercanlar alındığı boyutların min. 20 misline ulaştı. Ve büyüyen kısımlar diğer arkadaşlara veriliyo böylece onlarda doğadan almak yerine benim parçaları büyütüyor vs vs.. Olabildiğince min. zarar yani

Tabiki doğaya zarar vermek bende istemem inanın bu hobiye girdikten sonra doğayı daha iyi anlar daha çok önemser oldum. Küresel ısınmanın resifleri yok ediceğini düşünmek vs. gibi..bunu "aa artık mercan alamıycam oralardan" diyerek düşünmediğimi anlarsınız heralde :)
Sosyal ağlarda paylaş

Valla illa tanrı ismi falan olsun demiyorum.

Ama hani güzel ve farklı bir isim olsun istiyorum

Birde domaini available olması lazım tabi..Ve bu sektörde aynı isimde başka birisi olmaması vs.

Bu arada ulmo cidden güzel geliyo kulağa ama cidden bilmiyorum..Hangi mitolojiden vs. dir?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...