Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ev içi ethernet kablo sorunu...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Efendim , kısaca anlatmak gerekirse.. babam emekli oldu, canı sıkılıyor ve kendisine bir bilgisayar alalım dedik , "gugıl" kullanmasını falan öğretip vakit geçiricez kendisine.

diyoruz ki , 2. bilgisayarı kablosuz modem alma derdine girmeden benim odadaki kablo modeme bağlıyalım. sorun şu ki , iki oda arası mesafe arası , 15 metre civarı kablo gerekiyor.

bu mesafede bağlantı adına sorun yaşar mıyız? usb veya ethernet, hangisini kullanmak daha iyi olur? (ethernet tercih ederim eğer oluyorsa)

bir de 3 aşağı 5 yukarı bu kablolar ne kadardır bilenimiz var mıdır?

şimdiden teşekkürler.

(tamamen baba gönlünü alınmak için yazılmış bir mesajdır :) )
Mesaj tarihi:
USB olmaz, ethernet kullanacaksınız. Metresi x lira falandı uçları hariç. Uçları da o civarda bir şeydi. y liraya falan toplanda halledilir gibi geliyor.

edit: fiyatı yanlış hatırlıyorum sanırım, alttaki iletileri referans alınız pls tşk kib.
Mesaj tarihi:
abi malikane mi lan orası, iki oda arası 15 metre nedir :P

ethernetin metresi o kadar pahalı değil ya, 30 kr falandı en son, geçen sene yani. 50 kr da uçları
Mesaj tarihi:
kablonun üstüne bi cisim kondugunda net gidiyordu bende
kablonun dandikliğinden olabilir ama tabi o sorunu anlayınca kadar ttnetle benim aramda çok hoş sohbetler geçmedi değil hani
Mesaj tarihi:
Kabloyu siz 20 metre alın kapı kenarlarına duvar köşelerine sabitliyerek diğer odaya geçirin ben öyle yapmıştım eski evimde üzerine eşya gelmesi gibi problemleri halletmiş oluyorsun.
Mesaj tarihi:
2 gün önce ethernet kablosu yaptırdım elektrikçiye.10 metre -uçları dahil- 10 lira aldı herif.
şimdilik camdan salladık kabloyu fds 3-5 güne duvarı delip geçircez odadan. hiç bi sorun çıkmadı şu ana kadar.
  • Yeni Oluştur...