Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Apandisit nasıl olur.

Ra_d

Öne çıkan mesajlar

anne babana sor ılk once sonra doktara sonra patıcıke gel
valla hıc apandısıtım agrıamdı bılmem kı[signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault
Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir...
Sosyal ağlarda paylaş

öyle bir benzetme yapılabilir mi bilmiyoruma am apandisit ağrısında genelde dik duramazsın, gaz ağrısı gibi yeri pek de belli olmayan bir ağrı değildir, sağ tarafta sanki böbrek ağrısı gibi derinden gelen bir ağrıdır diyebilirim daha çok

bir de sancı şeklinde belirli ya da belirsiz aralıklarla gelip giden bir ağrı değil sürekli bir ağrı (diye hatırlıyorum ben, ameliyat olalı çok oluyo aslında)[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

oldu abi
ya cinsmisin nesin.burda kıvranıyorum.bu saatte eğer evet benzer diyen biri çıkarssa hastaneye gitcem.emin olamıyorum şimdilik bi gaz ağrısı içinde hastaneye gitmek istemiyorum.

normalde acı eşiğim yüksektir.ama bu kıvrandırıyo.[signature][hline]Benim Şirket
Gerçi son zamanlarda pek ilgilenemiyorum ama,
işte şimdilik kendini idare ediyo.
Sosyal ağlarda paylaş

evet nefes alıp vermekte bile zorlanırsın
beni en son iki kişi koluma girip indirmişlerdi merdivenlerden, dik duramıyodum ve nefes alırken ağrı şiddetlendiği için kısık kısık nefes alıyodum, malum diyafram da o bölgeyi sıkıştırıyor nefes alıp verirken

gaz ağrısını anlamak kolay aslında, o daha çok gezinen bir ağrı, apandisit de gaz yapabilir bilemiyorum, ben ameliyattan sonra çok çektim o gaz sıkıntısını, ama öncesinde hatırlamıyorum

gaz ağrısı için de hastaneye gidilir mi deme, bağırsak düğümlenmesine neden olabiliyor bildiğim kadarıyla, ciddi bir şey yani o da, bence üşenmeyip git derim ne kaybedersin ki[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

agrısının şeklini hatırlamıyorum ama aşırı rahatsız ediciydi, kıvrandırıyor
gerçi qui baya bilgi verir okursa bu konuyu :)

ben 8 yaşındayken ameliyat olmuştum hatırladıgım kısımlar çok rahatsız edici bir agrı ve aşırı derecede mide bulantısı vardı :(

hatta agrıdan önce midem bulanmaya başlamıştı çok fena[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides!

unity100, 05 Haziran 2004 16:27 tarihinde demiş ki:
ustumu basimi yirta yirta sokaklarda kosturmaya basliycam simdi.
Sosyal ağlarda paylaş

dün gece hastaneye gittim.saat 02:00 gibi.önce kan aldıar haifi iltahabik bi durum var dediler.sonra işte genel cerrahi geldi ,röntgen,ultrason ,idrar tahili.ameliyat yapıp yapmama konusunda kararsızdılar.sabah 8'e kadar beni orada tuttular.sabahda profesör'e gösterdiler. hiç birisi kesin bişi sölemedi. hepsi tanılar kesin değil diyor.profesör apandisit olsa senin şimdi böyle ayakta duramaman gerekiyor dedi.şimdi ağrım daha az ama ne olduğu kesin değil.hala yürürken yada sallandığında hafif ağrıyo.yada böyle öne eğildiğimde yada ani kalktığıımda.[signature][hline]Benim Şirket
Sosyal ağlarda paylaş

simdi ben apandisiti iyi bilirim dersem kotu reputasyonu daha ileri goturucem o yuzden :)

apandisitin olayi su doktorlar arasinda deyim vardir, apandisit adami rezilde eder vezir de eder, cunku her turlu agriyla karistirilabilir, yani apandisit olan yer basit bir hazimsizlikta olabilir, prostatta, agzimizdan yel alsin kanserde[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Bir yerlere detaylı yazmıştım ama kimbilir nerede şimdi. Burada olduğu gibi dikkat etsek başlıklarımıza çok kolay bulunurdu.

Öncelikle apendiks organın ismidir, apandisit iltahabı. Kimse üzerine alınmasın, çok yanlış kullanılıyor diye yazıyorum :) Göbek deliği - leğen kemiğinin ucu arasını üç parçaya bölün. 2/3iç, 1/3 dış'ı birleştiren noktadadır.

İlk önce göbek çevresindeki ağrı ile başlar. Hatta rahatsızlık ile başlar. Sağ tarafta olmaz. Bulantı ve kusma olabilir. Yeri tam olarak ifade edilemez, genel bir ağrıdır. Bu evrede tanımak zor olsada işlerin en kolay olacağı evredir :) Daha sonra iltahabın ilerlemesi ile sağa doğru kayar ve ağrı daha farklı bir hale gelir. Şiddetli bir ağrıdır, yeri tam olarak gösterilebilinir. İlerledikçe karnın o bölgesinde kaslar kasılmış gibi sertlik ortaya çıkar (defans), ayrıca yavaşça basıp elinizi hızla çektiğinizde çılgıncasına canınız yanıyorsa rebound denilen durumda gelişmiştir. Bu işlerin oldukça ilerlediğini gösterir. Hala hastaneye koşmuyorsanız Karamuratsınızdır yada He-Man.

Tanısı sık görülmesine rağmen zor konulan birşeydir. Genelde apandisitlerin klasik bir seyri olduğundan defans-rebound gelişmeye başladığında ve kan testlerinde pozitif sonuçlar elde edildiğinde amelyata alınır. Bazen apandisit çıkmaz: "kuş çıktı" denir :)[signature][hline]@ui
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C.
Sosyal ağlarda paylaş

defans yok.hafiften rebound var gibi.kandada az bişiler bulmuşlar(bana bakmayın öle doktorun deyimi).ultrason temiz.röntgen temiz.idrar temiz.bulantı dün gece çok çok az oldu,dolayısı ile kusmada yok, iştahsızlık dün gece çok kısa bi süre ağrı şiddetliyken oldu.işte durum bu.[signature][hline]Benim Şirket
Sosyal ağlarda paylaş

Defans genelde rebounddan önce çıkar, sen kendinde alamıyo olabilirsin. Kendi kendinin karın muayenesini yapmak pek olası / kolay değil zaten. Belki bir başlangıç, yada hafif atlattığın bir apandisit olabilir. Apandisit, kalın bağırsağın o kısmından geçen şeylerin (o şeyin ne olduğunu tahmin edersin artık :), apendiks'i tıkaması ile ortaya çıkıyor. O tıkaç belkide bir süre içeride kaldıktan sonra geriye kaçmışta olabilir. Tabii bu benim fantazim, hiç böle bişey duymadım :)[signature][hline]@ui
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C.
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela benim fmf'im var, 5-6 ay nöbet geçirmedim diye götüm kalktı resmen afedersiniz eha.
Ağrı başladı apandiks apandisit veya HÖDÖ'm ağrıyor sandım, az kaldı ameliyatada alacaklardı.
Çünkü FMF'te (benimkinde) mide etrafı iltahaplanıyor ve yine lökosit miktarı artıyor bölyece kan tahlilinde yüksek çıkıyor lökositiniz.Ağrınızda var, tamam abi kesicez.

Anlamadığım birşey var ama, adamlar ultrason'da birşey görmedi ona rağmen alıyorlardı az kalsın ameliyata (Acıbadem - Etiler) ne biçim adamlar yahu.[signature][hline]Lalu says:
OLM bugun kusarcasina eylendim ilk kez daoc da

Legalise it!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...