|Joker| Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Viktor said: bır cıft evlenmeden once test yaptırıp cocukları olursa hastalıklı olup olmıyacagını ogrenebılıyor ıse tanrının lanetı bu ısın neresınde? Konuyla alakalı mı değil mi bilmiyorum ama. Çocuğu olmayan bir çiftin tüp bebek yöntemiyle çocuk yapması, belkide Allah'ın koyduğu dengeyi bozmak birazda. Tamam herkes çocuk sahibi olsa keşke ama, dünyanın da bir sınırı, kaldırma gücü var. 3 milyarlık yere 10 milyar insan yerleştirmenin manası yok. Olmuyorsa olanları evlat edinmeli. Başıma gelse naparım bilmiyorum, zor bişey tabi ama bunun bir denge meselesi olduğunu anlamak gerek. Hakkaten konu kaydı biraz. Mesajın başında uyardım ama :P. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Loxias said: -007-, İçki içme hakkında istediğin kadar sorgula kuranda yazan günah olduğudur. Bu açık bir şekilde belirtilmiştir. Kurallar bellidir. Ancak sorgulayarak bunların aslında ne kadar mantıklı olduğunu kanıtlamaya çalışırsın. Ayrıca Tanrı kavramı üstünde tartışmak geriyorsa, tartışmayalım. Bazı dincileri gerer böyle tartışmalar. Kendilerine kurdukları camdan kalelerin yıkılması kolay olur açıp okumayanların. Bir canlı oluştuğu zaman nasıl dinsiz ise, insanlarda doğduğunda dinsizdir. Bunun için sana kaynak bulmama gerek yok sanırım? Sen dünyaya adem ve havva ile geldiğimize inanıyorsan, kurandan 2-3 ispat bulup beni mars edebilirsin. Loxias İslam hakkında bilgin olmadan yorum yapmışsın. İçki meselesi bundan ibaret: Sana içkiyi ve kumarı sorarlar. De ki: “Onlarda hem büyük günah, hem de insanlar için (bazı zahiri) yararlar vardır. Ama günahları yararlarından büyüktür.” Yine sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: “İhtiyaçtan arta kalanı.” Allah size âyetleri böyle açıklıyor ki düşünesiniz. (2, 219) Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. (5, 90) Şeytan, içki ve kumarla, ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçiyor musunuz? (5, 91) "Kurallar bellidir" muhabbeti yapmak yerine ilk bilgideki blimsel detaya bak mesela. O dönem şarabın kalbe faydaları bilinebilir miydi? Bu detaylar sorgulamayı gerektiriyor. "Kural kabul edip düşünmezsin" değil olay. Tanrı kavramını tartışmak problemli bir olay değil, kimseyi gerdiğini zannetmiyorum ancak uygun bi zamanda neden olmasın. Ben bir bilgiyi bilimsel olarak ispatlayacaksam bu inanç doğrultusunda olmaz, bilimsel makalelerden olur emin ol ama gelip bana "insan doğunca dinsizdir o yüzden dinsizlik Tanrı kavramından eskidir o yüzden biz dinsizliğe ateizm diyoruz" diyip bunu ispatlayamazsan cidden buna tartışma bile denmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Loxias said: -007- said: O kitaptaki bilimsel gerçekler yeni fark ediliyor. Bunu bulduğunu sanan şaklabanlar var. --Bakıınn bu sayfaya kadar 2000 kelime var. Savaş kelimesi kaçıcı kelimede 55!!, 2000 den 55 çıkarırsak 1945. 2. Dünya savaşı hangi tarihte bitmişti?? --Oww o kadar cok cabaladıktan sonra her yazıdan birseyler cıkar. a beautiful mind filmindeki gibi . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 @Joker: Abi millet bakamayacağı halde 8 tane çocuk yaparken gayet iyi durumdaki ailelerin çocuklarının olamaması adil mi? Nerede Tanrı'nın adaleti? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Herkesin her şeyini bilemezsin. Viktor said: bır cıft evlenmeden once test yaptırıp cocukları olursa hastalıklı olup olmıyacagını ogrenebılıyor ıse tanrının lanetı bu ısın neresınde? O testi yaptırabiliyor olmaları işin lanet olmadığını göstermesin? Bir de bu açıdan bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Loxias said: -007- said: O kitaptaki bilimsel gerçekler yeni fark ediliyor. Bunu bulduğunu sanan şaklabanlar var. --Bakıınn bu sayfaya kadar 2000 kelime var. Savaş kelimesi kaçıcı kelimede 55!!, 2000 den 55 çıkarırsak 1945. 2. Dünya savaşı hangi tarihte bitmişti?? --Oww Bunun için şifreler çözmeye gerek yok açın okuyun bu kadar basit, tabii hangi bilgi birikimiyle okuduğunuz da bu noktada önem taşıyor. ;) Mesela biyoloji bilmeyen adam gider "ben evrime inanıyorum o yüzden müslüman değilim" falan der. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Konu yobazlık, gericilik. Bizde bunu irdeliyoruz biraz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 -007- said: Viktor said: bır cıft evlenmeden once test yaptırıp cocukları olursa hastalıklı olup olmıyacagını ogrenebılıyor ıse tanrının lanetı bu ısın neresınde? O testi yaptırabiliyor olmaları işin lanet olmadığını göstermesin? Bir de bu açıdan bak. Eskiden yaptıramıyorlardı lanetti, bilimde ilerledik artık değil o zaman :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Artık daha farklı şekillerde daha fazla "lanet" var emin ol. ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 iste bunu demek istiyorum. eger sen kuran'da alkolun yararlarıda vardır cumlesinden. bak allah sarap'ın kalbe olan faydasından bahsetmis o donemki insanlar bunu bilmiyorduyu cıkartırsan olay algıda secicilige giriyor bence. banada kalırsa kuranda bahsettigi fayda insanların gulup eglenmesi guzel vakit gecirmesi olabilir gayet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 nileppezdel said: @Joker: Abi millet bakamayacağı halde 8 tane çocuk yaparken gayet iyi durumdaki ailelerin çocuklarının olamaması adil mi? Nerede Tanrı'nın adaleti? Abi Tanrı'nın adaleti diye bir şey yok zaten, bende buna inananlardan değilim. Öyle her insan eşit doğar malesef bu zamanda palavradan öteye geçemez. Ama kitabın yazıldığı senelerde belki de her insan eşit doğuyordu. Bunu bilemeyiz :). Zaten kitap ta zıvanadan çıkan insanlığı düzeltmek için gönderildi, update lazım bu insanlığa, yoksa kopuyorlar. Artık kitap gelmeyeceğine göre, darbe olmayacağına göre, kendi kendimizi kontrol etmemiz şart, yoksa bu gidiş bitiş.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 ses said: 007 said: İnsanın açıklayamadığı zaman, sonsuzluk, ölüm gibi kavramlar varken "tanrı yoktur" demek cahilce bi dogmadan öte geçmez. yani kafanda varlığına inandığın bir şeyin bütün bu açıklanamayan olayların açıklaması olduğuna inanman "cahilce" bir dogma değilmidir? Kafada inanmayla sınırlı kaldığını kabul etmek senin cahil dogman bana göre? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Bold yapacağın yeri şaşırmışsın sanırım. Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. (5, 90) Okumak yetmiyor tabii. Anlamakta lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Varlığı kanıtlanamayan bir şeyin kafada inanmaktan öteye gittiğini kabul etmek cahil dogmadır, varlığı kanıtlanmamış bir şeyin varlığını kabul etmemek cehalet değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Kanıt ortada, araştırmayı seçen var bilmeden sallayan var ispatı yok diye bişey yok. Mesele anlayabilmek ya da anlayamamak. Loxias said: Bold yapacağın yeri şaşırmışsın sanırım. Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. (5, 90) Okumak yetmiyor tabii. Anlamakta lazım. Mesela şu problem var bazı kişilerde: "Kuran'da şeytan işi pislik dedi ama bilim öyle demedi o yüzden müslüman değilim" AMO said: iste bunu demek istiyorum. eger sen kuran'da alkolun yararlarıda vardır cumlesinden. bak allah sarap'ın kalbe olan faydasından bahsetmis o donemki insanlar bunu bilmiyorduyu cıkartırsan olay algıda secicilige giriyor bence. banada kalırsa kuranda bahsettigi fayda insanların gulup eglenmesi guzel vakit gecirmesi olabilir gayet "insanların güzel zaman geçirmesi" olamaz çünkü devamında aranızda sorun çıkartır demiş. "Faydalar" lafının anlamı açık ve evet faydası da var bunu bilim söylüyor. Bak şarap da demedim. O dönemki insanlar bilmiyor "faydası olduğunu." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Varlığı kanıtlanmamak.. İlla elle dokunup, gözle görmek mi lazım? Einstein çıkıp vardır dese mi inanacaktık? Kimseye gerek yok aslında.. Aracı kabul etmez bizim din, orasını severim bak. Ama gök tanrıya da inanmak güzel bir şey, doğaya inanmak gibisi var mı? Her şeyin cevabı var doğada.. Shaman'ı Druid'i olan bir ırk olmak, üstüne wow oynamak çok zevkli :D. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 bircok sey olabilir o kadar muallak bisey ki. sen dusundugun gibi olduguna inanmak istiyosun cunku oyle olması senin genel inancınla ve hayat gorusunle ortusuyor. insanları inanmak istediklere seylere inandırmak o kadar kolay ki . koca koca adamlar scientology gibi bı adamın bı tarafından 40-50 sene once cıkarttıgı birsey inanabılıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Mesele inanmayı istemekle sınırlı değil. İlla insanlar çıkarları olduğu şeye inanmak zorunda değiller. Bu bilinç ve algı düzeyiyle alakalı diye düşünüyorum, eğitim değil bak. AMO said: Eğer bir konuda aksini iddia edip bu konuda tartısamıyorsam buna sorgulamak denemez. hz muhammed'in peygamber olup olmadıgını sorgulayamazsın cunku bu dinden cıkmak anlamına gelir. Ayrıca olayı batiniliğe getirdigimiz de nostradumus'un yazdıklarını da biraz zorlasak ilahilestirebiliriz bence np İyi de her şeyi sorgulayabilecek bilgi birikimine ve kapasiteye sahip değilsek "Allah yoktur" demek dogmanın önde gideni değil midir? Evet sorgulayabileceğimiz bilgileri sorgulamamız gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 -007- said: Loxias said: Bold yapacağın yeri şaşırmışsın sanırım. Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. (5, 90) Okumak yetmiyor tabii. Anlamakta lazım. Mesela şu problem var bazı kişilerde: "Kuran'da şeytan işi pislik dedi ama bilim öyle demedi o yüzden müslüman değilim" Mesele senin din kavramını yanlış yorumlaman. Din zaten bunu emreder. Eğer sen inanıyorsan, bu kuranda yazıyorsa bilim veya başka birşey senin için birşey ifade etmemesi lazım edemezde. Sen en kudretli, ilahi gücün yolladığı emirlerden daha mı iyi biliyorsun ki sorguluyorsun derim? Âl-i İmrân(*) Sûresinin 59 . Ayetinde Şüphesiz Allah katında (yaratılışları bakımından) İsa’nın durumu, Adem’in durumu gibidir: Onu topraktan yarattı. Sonra ona “ol” dedi. O da hemen oluverdi. Mesela bakarsan evrim teorisine inanman yukardaki ayeti yalanlaman demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Loxias said: suBzer0 said: konuya dahil olasım geldi.. Şimdi bi arkadaş bana çok kısa açıklayabilir mi bu dünya evren vs nasıl oluştu? Bunu insanlığın illa bilmesi gerekmiyor. Ancak şuanki en mantıklı açıklama Big Bang. tmm güzel big bang gaz bulutlarının çarpışması sonucu oluştu di mi? Peki gaz bulutları nasıl oluştu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 |Joker| said: nileppezdel said: @Joker: Abi millet bakamayacağı halde 8 tane çocuk yaparken gayet iyi durumdaki ailelerin çocuklarının olamaması adil mi? Nerede Tanrı'nın adaleti? Abi Tanrı'nın adaleti diye bir şey yok zaten, bende buna inananlardan değilim. Öyle her insan eşit doğar malesef bu zamanda palavradan öteye geçemez. Ama kitabın yazıldığı senelerde belki de her insan eşit doğuyordu. Bunu bilemeyiz :). Zaten kitap ta zıvanadan çıkan insanlığı düzeltmek için gönderildi, update lazım bu insanlığa, yoksa kopuyorlar. Artık kitap gelmeyeceğine göre, darbe olmayacağına göre, kendi kendimizi kontrol etmemiz şart, yoksa bu gidiş bitiş.. herkesin eşit olması mantıksız. farklı olmaya adaletsizlik demek daha mantıksız. evet bazıları daha avantajlı bazıları daha kötü ama bu da dışardan görünen kısmı, bilemeyeceğimiz noktalar olabilir bir takım bedeller ödeniyor olabilir dışardan bilemezsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Bence allah yoktur demek vardır demek kadar yanlıs . Deterministik baglar kuramadıgın bir konuda ancak felsefe yapabilirsin suan yaptigimiz gibi bunda bir yanlıs gormuyorum ama din sorgulamamıza izin vermiyor iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 suBzer0 said: Loxias said: suBzer0 said: konuya dahil olasım geldi.. Şimdi bi arkadaş bana çok kısa açıklayabilir mi bu dünya evren vs nasıl oluştu? Bunu insanlığın illa bilmesi gerekmiyor. Ancak şuanki en mantıklı açıklama Big Bang. tmm güzel big bang gaz bulutlarının çarpışması sonucu oluştu di mi? Peki gaz bulutları nasıl oluştu? Tanrı kavramıyla kıyaslıyorsan. Kendi kendine oluştu bile diyebilirim. Tanrı kavramı bu kadar saçmalamama bile izin veriyor. edit : alıntı ekledim karışmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 http://www.penguen.com/content/Home/anasayfa330.jpg bence ateistligi sadece ateistler tartissin olmiyanlar bi cekilsin. yoksa bu kadar cok ateist varmiydi sitede??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 tvde izledim de alperenler çok komikti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar